Love!

För nån vecka sen kollade jag i en liten katalog från H&M, hos mamma och pappa. Och jag hittade kuddar som jag så gärna ville ha! Sen några dagar senare försökte jag förklara för mamma hur dom såg ut. Men vi kunde inte hitta igen katalogen. Troligtvis blev den slängd.

Kollade på nätet men näe, inte dom jag ville ha fanns. Jaha, det var väl nån gammal katalog jag fick tag på då.. Men så idag kom en tjockare katalog och där fanns dom!!!! :D wehoo! Dessa två klickade jag hem på engång! Är dom inte underbara? :) Två stycken får man köpa för 29:50 dessutom ;)


Busonga!

Bebisen verkar inte vilja att Pär ska få känna några sparkar än ;) Varje gång han ska känna så rör den sig inte alls! Och när den väl börjar röra sig så har Pär redan somnat (är på kvällen vi brukar försöka få han att känna) :P

Och nu när vi låg och kollade på teven låg jag med ena handen på magen och kännde hur den sparkade och rörde sig för fullt. Sen kom jag ju på!! "Kom får du känna!!!" Sa jag till Pär som skyndade sig till min sida av soffan. Men näe, då var den helt lugn.. Och nu ligger den och lever om som bara den igen. Ser hur magen hoppar till! Skithäftigt! :) Men när ska Pappsen få känna då? ;)


Lite dålig bild med här är benen och fossingarna :)


Tråkblogg

Ja här blir det inte så mycket skrivet, och när det väl blir så är det enda som skrivs om barn och graviditet. Men dej är det som snurrar i mitt huvud nu. Det enda. Jag tänker på allt som ska handlas och får panik över att det inte är så jävla lång tid kvar ändå! Nu tänker jag i löningar ;) haha!

Mitt största problem nu är skötbord. Är dom inte svindyra så är dom ful och tråkig! Men har sett ett i hudik nu på blocket, till rimligt pris! Får se om det blir affär ;)

Sen vill jag börja med barnrummet! Har köpt färg till det och data rummet nu så snart ska det börjas dona där också :) Ska måla en fondvägg i barnrummet iaf. En randig i vitt/beige/mintgrönt :) hoppas det blir bra!

Idag var jag och Mia i hudik och strosade runt. Fördrev tiden medans Bernt fick bollarna kapade. Så då köpte jag en skötbädd iaf :) Med mumin, jättefin! Det känns tidigt men va fan, lika bra att köpa nu. För köpas ska det ju!


Hormoner när dom är som bäst (värst!)

Saker som "hänt" under dagen som gör att jag sitter och bölar i bilen påvägen hem.

• Att det är så förbannat varmt och fint väder och jag JOBBAR! Alltså missa en perfekt stranddag. Förjävligt känns det eftersom jag inte legat på stranden en endaste gång i år!

• Ingen kan följa med mig och ta ett kvällsdopp!

• Avgasröret på min bil hänger halvvägs ner i backen!!! (Dock har Pär fixat en "tillsvidarelösning" nu)

• Såg en överkörd katt på E4. Blir alltid lite ledsen i ögat när jag ser ett påkört djur. Men speciellt en katt, den hör ju hemma nånstans! :(

• Måste äta nån middag men är inte sugen på ett jävla skit!

• Är sjuk och kan inte träna ikväll!!

• Kommer att sitta i soffan inne ikväll när det är sånt här fint väder.

• Har inte känt av bebisen nått idag och tror på engång att det är nått som är fel.

• Svettas som en jävla gris och känner mig som en svetthög vad jag än gör!

• Känner mig stressad! Vet inte varför men jag har nån sorts stress i kroppen!

Jaaa.. Dessa hormoner när dom är som bäst. Saker man inte ens brytt sig om innan. Hugaligen.

Steg ett för ett bättre humör: kasta av sig alla kläder och slänga sig på soffan.

Steg två: Köpa nått riktigt jävla onyttigt, fett och jävligt ska det vara. + en bra film att glo på.

Sen är jag på god väg. Ge mig fint väder imorron så det kan bli en stranddag! Snälla snälla snälla snälla!!! Jag behöver en "göra-absolut-ingenting-dag"!


Sparkar

I lördagskväll/natt så frågade Pär ifall bebisen sparkade nånting. Ja, den bökar runt för fullt, sa jag. "Men inte så man känner på utsidan?" Näe, inte än. Men så kom jag på att jag har ju inte ens kännt på magen när den sparkar och har sig! Så jag la mig med ena handen på magen och buffade lite på magen.. Och tillslut så buffade bebisen tillbaka, och det kändes på utsidan!!! :D Typiskt nog hade Pär redan somnat.

Kvällen efter så kände jag igen och då sparkade den så hårt att det inte gick att missa! Kände hur tydligt som helst med handen :P Så mysigt :)

Annars då? Jag har åkt på en förkylning. Jobbigt som satan. Rethostan sitter där den ska.. Men bortsett från det så mår jag bra :)

Var hem till Therese en dag också och fick låna med mig massa med bebissaker. Jättemycket (och superfina!!) kläder, sängkläder, täcke + kuddar x2 och lite leksaker! Hur bra som helst! Tack så hemskt mycket! Det enda jag behöver köpa i klädväg nu är en lite varmare mössa, sen har jag nog allt jag behöver :) Och bilstol får vi också låna av dom, vaggan som går i släkten är min tur att ha, och vagn ska jag köpa av min kollega! Den har väl några år på nacken men det gör ingenting! Vi hade ändå tänkt köpa en begagnad och nu vet jag ju vem som haft den innan mig! Superbra!

Magen växer sakta men säkert.. Jag tycker den ser större ut från min vinkel! Haha. Alltså uppifrån. Stog i badrummet och borstade tänderna en kväll och kollade i spegeln, vilken jäkla knöl tänkte jag:


Vecka 19

Sådärja! Nu är vi här där jag trodde att jag var förra veckan :) Vecka 19 är här. Shiiiiiit!!! Nästa vecka har jag gått halvvägs??! Känns helt sjukt! Det går så fort även fast det känns som en evighet kvar!

Nu är bebisen 15 cm mellan huvud och stjärt. Alltså, mät det på ett måttband eller liknande! Det är ju skitstort! 15 cm plus benen då! Jag tänker mig inte alls att den är så stor! Haha! Så jag fick en liten chock när jag mätte på måttbandet nu. Var tvungen att visa Pär "Kolla!!!! Såhär stor är bebisen nu??!" Ja det går fort och mycket större ska den bli
Den rör på sig för fullt! Vissa gånger mer än dom andra. Så kommer ju nojiga morsan och blir orolig när den inte rör sig så mycket som den gjorde dagen innan. Men vid den här tidpunkten är det vanligt att det kan gå nån dag utan att man känner den. Och jag har ju känt nått varje dag sen första gången jag kännde den :)
Det är skitsvårt att förklara hur det känns när den rör sig. Men tänk er en val som dyker upp från havet och visar ryggen.. Då den blir lite rund. Så känns det som bebisen gör! Haha, som att den dyker upp med ryggen mot magen! Haha. Så känns det och ibland lite mer "ryckiga" rörelser som att den sparkar eller petar på mig :) Hur mysigt som helst! Längtar tills Pär kan få känna också :)

Jag då.. Mår bra! Fortfarande.. Inga konstigheter. Om jag inte hade haft blödningar så hade jag sagt att det här måste vara den mest perfekta graviditeten. Men nu kommer jag väl få massa besvär senare bara för att jag skriver så ;) Magen växer sakta men säkert! Skitmånga säger "men guuud vad liten du är!" När jag säger vilken vecka jag är i. Va fan! Jag tycker den blivit skitstor! Haha.. Eller kanske inte SKITstor men stor iaf! Dock beror det på vad man har för kläder på sig. Har jag bara leggings och ett långt tajt linne så syns det. Har jag jeans syns det inte lika mycket.

Ja jag har införskaffat mig ett par gravidjeans (som jag dock måste reklamera) och ett par gravidshorts. Men nu på senaste tiden har jag varit så less på att inte kunna ha nå kläder. Hatar hatar HATAR klänningar! Jag är jeans och t-shirt! Så hårsnodden har fått kommit fram och hållt ihop mina gamla jeans :)
Helt sjukt! Var ju skitlängesen jag använde mina jeans. Så tänkte jag prova mina favvisar. Mina svarta med hög midja. Dom var lite för stora när jag hade dom så jag tänkte att dom måste jag ju kunna ha. Icke! Fattades säker 15-20 cm för att jag skulle få igen knappen! DÅ märkte jag att magen växt iaf :P

Nu längtar jag efter dig lillhjärtat!!


Höstväder

Ja vad händer här då? Jobb för det mesta, men hinner med annat kul också ibland ;) Var till stugan i söndags, så skönt! Både jag och Pär var så trött att vi somnade på varsin soffa nästan på engång :P Sen blev det lite grillning och efter det oljade vi in altanen. Vart förbannat jobbigt i slutet då alla knott kom fram. Usch! Och oljan räckte inte heller så vi får fortsätta en annan dag :)

På kvällen insåg vi att teven inte funkade. Eller kanalerna funkade inte.. Nä här tar vi inte semester från teven inte! Det är då vi får kolla på riktig teve! Haha. Eftersom vi inte har skaffat några kanaler i huset än (om det ens blir av?!). Utan vi har bara netflix och viaplay. Funkar fint! Skönt också att slippa se allt skit som går! Aja! Iaf så åkte vi hem efter en dvd-box + lakan! (Var helt säker på att det skulle finnas där, men icke!) Påvägen ner till E4 såg vi två rävungar, sååå sööööt! :') Dock var det första som dök upp i mitt huvud "rådjur!!", innan Pär sa "rävungar!" Hahahaha!

Dagen efter var det inget roligt väder så vi for hem. På kvällen skulle Pär ha sin plånbok men vi kunde inte hitta den! Letade överallt, i båda bilarna, i alla byxor, i tvättmaskin (utifall jag råkat tvätta den :P), i sängen, under sängen jaa överallt!! Vart fan kan den vara? I båten? I gårdsjön? Så vi började med att åka till gårdsjön, men icke! Inge plånbok! Fortsatte till fjärn och båten men samma där.. Nada! Ge upp, bara att beställa nytt! Så vi åker hem, jag sätter mig vid bordet och Pär ska flytta på kepsen som ligger där. Och DÄR(!!!), under kepsen ligger plånboken! Åååhh mitt framför ögonen! Haha, vi fick oss ett gott skratt iaf :)

Jaja.. Annars då? Jag mår prima och bebisen lever om för fullt! :) Jag har börjat planera det blivande barnrummet och har börjat tänka på färger osv :) Ska bli så kuuul! Känns det nu iaf, lär väl spy galla när man väl håller på ;) Men det är inte så mycket att göra, bara måla och lägga golv. Dock ska jag ge mig på att måla ränder som en fondvägg så vi får väl se hur det går :)


Rosa moln

Jag svävar på rosa moln just nu :D Så som jag trodde jag skulle göra från första stund (men så kom ju blödningarna). Men nu är jag där! :)

Jag kan sitta och titta på ultraljudsbilderna hur länge som helst! Det är vår bebis, våran! Längtar tills man får mysa med lillhjärtat! :') Igårkväll bökade den runt för fullt! Jag ville knappt somna eller ens röra mig, ville bara känna meeeeer :) :) :)

Guuuuud vad jag kommer älska denna lilla bebis när den kommer ut, om jag redan älskar den så mycket som jag gör nu! <3


Vecka 18

Igår var jag på ultraljud :) Jag var så nervös hela morronen och kunde knappt sitta still! Jag var så rädd att nått skulle vara fel. Men så kommer den* upp på skärmen utan att jag hinner fatta vad som händer! Helt underbar känsla! Och den mådde så bra så! Helt perfekt, visade upp allt den skulle så bra, FÖRUTOM könet. Vi ville ju veta men det ville inte bebisen tydligen ;) Vart ju lite besviken men det är inte så mycket att göra åt. :)

Sen måste jag bara få ur mig en sak. När jag sagt att vi ska kolla könet så är det många som sagt "nääää det är ju mycket roligare att inte veta.." Och matar på om det hela tiden! Men jag skiter väl fullständigt i vad NI tycker är roligare? När ni är gravid kan ni låta bli att kolla men sitt inte nu och få det att låta som att mitt (vårt) val är fel val. Var glad för vår skull ist..
Punkt.

Blev bakåtflyttad en vecka, så nu är den beräknad den 18 december ist för den 11. (Den 18 fyller ju Mia år! Haha, klockrent) Även att jag sa påvägen in att "jag tror det blir den 18. Den 17 eller 18!"

Så idag går jag in i vecka 18 ist för 19. Men det gör inte så mycket, hade kunnat varit värre :) Jag är bara så glad att lillpyret mår bra! Och jag kan äntligen njuta av att vara gravid, visst, jag kommer alltid vara nojig att det är nått som är fel men nu vet jag att den mår bra och har växt som den ska iaf :)
Har faktiskt kännt av den litegrann. Skithäftigt! Inget fladder, fjäril eller bubblor som det sägs att dom första rörelsers ska kännas som. Utan det känns som att nån "buffar"/"bökar" och som att nån petar på en inifrån :)



*Ja jag skriver "den" till bebisen. Jag HATAR ordet "hen". Jag tänker bara på en höna då..

Bjuder på en magbild då ;)


GOD MORGON

Fy fan vad jag är tröööött! I måndags jobbade jag och direkt när jag kom hem lagade jag mat sen ut i trädgården! :) Riktigt mysigt! Pär klippte gräs och rosenbuskar (som har börjat slagit ut! Sååå fint! Röda och rosa) och jag rensade i vårt lilla land, bland jordgubbsplantorna och i buskarna/häcken som börjat växa upp :)

Jobbade igår också och sen strosade jag runt på stan efter det! Mina fötter gjorde sååå ont i slutet av dan, så det var riktigt skönt att komma hem :)

Idag blir det också jobb! 8-16! Sen finns det säkert något att göra när jag kommer hem också.. Men efter det jobbar jag torsdag (och får sovmorgon, då jag börjar 12 :)) sen är jag ledig 2 dar :) Skönt!

Ja.. Det var det! Lite onödig information såhär på morronkvisten.


RSS 2.0