Dröm

I natt drömde jag att vi lämnade bort Ellen för en kväll. Barnvakt alltså! Vi skulle på galej och mamma skulle ha Ellen. Det var bara det att det var precis som det är nu. Jag ammar, Ellen tar varken napp eller flaska. Men vi chansade att hon skulle ta flaskan då :P Men jag åkte aldrig iväg nånstans, ville ha hem henne igen. Men det var mitt i natten och mammas mobil var avstängd och hemtelefonen ville jag inte ringa på utifall Ellen sov. 
Sen på morron visade det sig att mamma hade lämnat bort Ellen till nån kompis till henne, som i sin tur hade lämnat henne vidare...?!! VART ÄR MIN BEBIS?? Fyyy

Hon gillar att sova på sidan. Lägger sig alltid så när man lagt ner henne. Sen snurrar hon runt hela tiden. I natt vaknade jag och såg att täcket låg över kudden!! Tänkte att nu kvävs hon väl av täcket! Men när jag lyfte på det möttes jag av två fossingar :P och huvet nere i fotändan. Precis som Pippi ;)

Usch jag gruvar mig för första gången jag ska vara ifrån henne. Samtidigt som jag längtar! Jag behöver det. När det är bilträffen här i gnarp ska jag ha en kväll för bara mig själv (och alla andra som är där då :P).
Igår kände jag att jag var villig att ge upp nappen. Hon behöver den nog inte. Pär kommer kunna natta henne ändå. Då hade hon ju somnar helt själv en kväll och kvällen efter gjorde hon också det fast med liiiite lite grin innan. Men nu känner jag att hon måste ta den! Igår skrek hon och vägrade somna själv. (När jag skriver själv menar jag utan att jag ammar. Jag är ju självklart där bredvid henne) och hon vaknar på natten och skriker efter tutten. Och hon är inte hungrig.. Hon kan tutta 1 min (om ens det?) sen sover hon som en stock!

Så nä! Hon måste ta nappen så Pär kan ta henne. Måste. Ni får tycka att jag är hur självisk som helst, men jag behöver vara jag iaf för en kväll. Nu på snart 5 månader har jag varit mamma 24/7. Undantag för en dusch på 20 min. Det är min egentid. Jag kommer fan bli deprimerad på riktigt ifall jag inte får komma iväg och göra nått själv i sommar.. 

Flaskan vägrar hon dock. Men viktigast med nappen tycker jag. 
Hon är duktig att äta gröt på kvällen nu iaf. Hon får lite katrinplommon till. Det älskar hon! Hon älskar även blåbär! Jag åt pannkaka för nån dag sedan och mosade blåbär och hallon till. Så hon fick smaka lite saft som blev.. Och mums sa hon! Blev så arg då hon inte fick mer! Haha :) Lillgumman!
Idag ska vi prova med lite matburkar på dan. Det är hon inte så förtjust i. Fruktpuré och gröt går bra men just mat (potatis morot och det) gillar hon inte. 
Tror även hon gillar kalla grejer bättre än varma :)

Provade faktiskt att doppa nappen i blåbärssaften som blev, men hon sög bara tills det försvann, sen spotta hon ut den... Suck! Kan man köpa tålamod nånstans? Skulle behöva en hel del!

Kanske man ska köpa såndär fruktdryck och prova i flaskan? Finns ju sånna från 4 månader. Ska köpa det nästa gång jag är på Ica..

Förstår att det är otroligt roligt att läsa om samma problem om och om och om igen.. Ni hoppas säkert mer än jag att hon tar nappen så ni slipper läsa om den mer! Haha :)

!!!!!!!

Jag måste bara få skryta lite om min tjej innan jag lägger mig och sover. 

Först om främst så är hon så go och glad för det mesta nu! Flinar mest hela tiden och skrattar jättemycket när man busar med henne, mest på kvällen.
Sen var hon jätteduktig på att äta gröt ikväll! :D Åt mycket och har blivit så duktig på att gapa :) Dock kör vi ju fortfarande med smakportion, men ändå!!

Sen! Det BÄSTA, det jag har väntat och längtat efter i en evighet!!! : Hon somnade av sig själv i sin säng ikväll!!! :D :D :D Började att lägga henne strax efter sju. Ammade henne i sovrummet. Men efter lite bök och smågrin klev vi upp igen, hon var inte trött helt enkelt. Myste lite med pappan och bytte pyjamas då den andra blivit blöt av mjölken.
Ett nytt försök att sova. Icke! Vägrar! Får mysa mera med pappa medans jag tar en dusch. Tillbaka och nu då sova?? Ammar henne mer men näe. Hon vill inte. Så jag lägger ner henne i sin säng och hon ligger och pratar småkollar på tv. Sen blir det grin. Fram med tissen och liggammar, men nä det duger inte. Så jag lägger mig bara bredvid och hon kollat omkring lite sen vips! Så sover hon!!! Det har ALDRIG hänt förut! Hallelujah!! 

Hoppas jag har nått mer att skryta om imorrn ;) (att hon sover några timmar mer i sträck än 1) Ni ska se mina ringar under ögonen! Haha! Groteskt!

Good night sweetheart!!

Tränar napp

Kan erkänna att vi legat på latsidan angående nappen. Visst har vi provat så gott som varje dag, men då är det; "vill du ha den? Nej! Nähe okej." :P

Idag tog jag tag i saken! Har henne i famnen när hon ska sova, och håller i nappen så hon inte kan spotta ut den. Går runt och gungar.. För sitta still går inte. Och hon somnar riktigt fort!! Med nappen i mun. Hon kan småtutta lite i sömnen men spottar ut den när hon inser att det är en napp ;)

Men eftersom hon somnar fort med den i munnen och utan skrik(!!), tror jag det skulle bli såååå bra om hon tog den av sig själv :) Vi fortsätter och hoppas!




Dagens Ellen


Ellen var såå söt idag i ugglemössa, converse och baseballjacka :)

På förmiddagen var vi ute och kollade då pappan donade på med altan. Han ska alltså bygga en till altan, utan tak. Den vi har nu är ju inglasad. Den nya blir både barn och hundsäker, så Nitro också kan vara där ute med oss :)

Grinar lite att rosenbusken kommer försvinna. Vad tror ni, ska jag ta ett skott bara eller ska man gräva upp hela skiten? Vill ju ha kvar den, blir stora röda rosor på den :)

Sen tog Ellen en tupplur i vagnen medans jag krattade. Såå skönt ute nu!
Nyvaken tjej. Kan ju tycka att jag har världens sötaste unge!

Solig dag!

Tack för alla fina kommentarer! Känns bättre nu faktiskt. Även fast mina ögon håller på att åka igen av trötthet så känns det bättre. Men det är ju när allt känns som mest hopplöst det är skönt att skriva av sig. Kommer säkert vara lika less imorrnbitti.. Eller om några timmar då Ellen vaknat tusen gånger.

Jaja! Vi var iaf på BVC idag :) 6800 gram och 64 cm lång! Bokade även tid för 5 månaders vaccin. Uscha! Gruvar mig redan. Efter det tog vi en snabbprommis med Nitro, och sen hem till Therese och Mejja för pannkakslunch! Mmm! Älskar pannkakor! 
Ellen fick smaka lite blåbär där och det gillades verkligen! Så på väg hem åkte vi på Ica och köpte en burk med blåbärspuré. Mumma tyckte Ellen! När vi ändå var där köpte vi grejer till grillat! Perfekt grillväder!

Sen har vi hängt på balkongen! Det var varmare där ute än inne, sååå skönt! Har kollat på när Pappsen donat på! Nu är det nämligen balkongbygge på g! :) Så är det att bo med världens mest spontana man som inte klarar av att sitta still ;) 

Nu har jag precis lagt Ellen och ska snart gå och lägga mig jag också. Ska bara hänga lite med Nitro tills han varvat ner lite ;) Han har mest engergi på kvällarna.
Innan hon la sig skulle hon få gröt. Men det var samma visa. Knip igen och grin. Då skulle vi gå och ta på pyjamas. Då blev hon glad. Så tänkte jag provar en sista gång. Hämtade gröten och matade henne på skötbordet :P där är hon alltid glad! Och tro på fan att hon åt! :D Visst att mycket kom utanför och spottades ut, men hon åt! Då blev mamman glad och stolt! :) Min gogumman! Hon har börjat med "glädjetjut" nu också :) Så gulligt! 

Ser ni vad busig hon är?! ;) Åhh vad jag älskar dig din underbara unge! Även fast jag blir tokig på dig ibland så är du det bästa jag vet <3<3<3

"Nu börjas det" tänker Nitro ;) 


Frustrerad!!

Detta kommer bli ett gnällinlägg, så ni är beredd! :P Ni supermammor som kan allt och tycker allt är underbart kan skippa detta.

Jag är så less! På allt! På matningen, sovningen, amningen, nappen! Allt! Allt ska vara en kamp, ingenting kan gå smidigt! Jag är fan grinfärdig varje dag och nätterna som man förut längtade efter (för att hon var så grinig på dagarna) gruvar man sig för!

Hon vill inte äta annat än bröstmjölk! Och på nätterna ska det ätas varje timme.. I natt gick det en halvtimme mellan också. Jag orkar inte! Det går inte att trösta henne på annat sätt heller. I natt försökte jag trösta henne utan bröstet. Pär tog t.o.m henne en gång men då bara skriker hon tills hon får tutta. Behöver jag säga att mina bröstvårtor är förstörda?? Ena gör så jävla ont att jag vill grina! Ibland hänger det liksom en skinnflamsa efter hon tuttat! Aaaajjjjj!!!!

Och när man ska mata henne. Ååååhh! Jag skulle kunna mörda nån då! Hon vägrar gapa! Sen spottar hon bara ut det lilla man får i henne. Ersättningen gick inte heller bra igår. Det var som med nappen. Hon bara tuggade på flaskan och spottade ut ersättningen!
VA FAN SKA MAN GÖRA??

Och nappen vägrar hon fortfarande! Försöker lura i henne den när hon ammar och tappar taget. Men så fort hon känner att det är en napp och inte tutten så spänner hon tungan och spottar ut den.

Ååhhh det är så jobbigt och frustrerande ! Jag känner mig så låst! Kan liksom inte ens åka iväg och träna en timme på kvällen. Varför kan ingenting gå smidigt med denna dam? Snart skiter jag i allt och ger henne ersättning hela tiden. Och då får hon så lov att äta!

Vissa tycker kanske att jag gnäller och är elak mot henne när jag blir frustrerad på henne. Tro mig! Jag får sånt dåligt samvete när jag blir det, men jag kan inte rå för det. Man kan nog inte förstå förrens man har barn själv (om man inte fått en ängel till unge då). 

Hjälp mig! Vad fan ska jag göra? Jag orkar inte ha det såhär längre! Jag orkar inte! Jag är så trött och less och har ont. Kan ju inte vara kul för Ellen heller att vakna och grina så ofta..

Nya dojjer

Igår kom "tant Britta" (pärs faster) förbi och hälsade på. Ellen fick en påskpresent. Två par strumpor med ugglor(!!) och ett par skor! :) Mamman blev nog gladare än ungen! Jag har nämligen kollat på dom skorna flera gånger men inte vetat vilken storlek jag skulle ta. Så fick hon ett par i perfekt storlek! 


Fina va? :)

Nytt rum!

Igår när jag städade hittade jag ett äckligt kryp. Ser ut som en liten spindel med krabbklor. Dom är skiiiiiitsmå, alltså nån millimeter, men äcklig för det!
Då fick jag panik och ville möbelera om i sovrummet! (Har jag iofs velat länge!) Vi hade nämligen sängen mot fönstret och jag tänker; fönster+kryp=sant! Och jag vill inte ha dom i sängen!!

Sagt och gjort! Började flytta möblerna och jag var klar på 10 min! :) Dock ska teven flyttas till över byrån och krokarna med morronrockarna ska också byta plats. Men teven måste jag ha hjälp med.
Men det blev iaf mycke bättre! Som ett helt nytt rum! När jag gick och la mig på kvällen kändes det som man sov över hos nån :P


Jag ska köpa en ny (vit!!) säng inom en snar framtid! Sen ska vi även få ärva andra sängbord! Tänkte även sätta handtag på byrån för att göra den lite finare :) En hylla ovanför sängen ska också upp. Har två nere i källarn som ska målas vita. Längtar! Har ju fortfarande massa prydnadsgrejer som ligger i flyttlådor!


Igår ville inte Ellen ha gröt igen! Suck.. Jag vet inte om det är för att hon kanske inte är hungrig?? Aja. Hon fick ett bad sedan gjorde jag ersättning och det gick hem!! Iaf en liten stund! Så fort jag hävde flaskan i munnen på henne vart hon tokig och bara sög! Haha :) Höll i flaskan med händerna gjorde hon också och vart sur när man tog bort den. Men hon åt inte mycket.. Tutten är nog ändå bäst! Men skönt att veta att hon inte vägrar flaskan iaf :)
Sen har jag lagt undan babynestet nu. Hon är alldeles för stor, fötterna sticker utanför :P Men det gick bra det å! Sov som mest 2,5 timme i rad i natt! Går åt rätt håll ;)



Fina dagar

Älskar vädret som är nu! Hade varit helt slut ifall det skulle varit skitväder nu då Ellen är så bökig om nätterna. Men i natt sov hon iaf 2 timmar i rad nån gång.. Man får vara glad för det lilla! ;)

Igår åkte vi ner till fjärn. Gick en prommis! Mejja tog sin balanscykel och hon ser så stor ut! Lillgumman blir så stor!
Vi var iaf och kollade på resturangbygget och det ser finfint ut! Längtar tills det är klart! :)





Idag ska vi ta en prommis sen ska Ellen få sova ute i vagnen medans jag städar ur bilen. Det behövs verkligen ;)

Banangröt, jo jag tackar!

Igår ville inte Ellen äta varken smakis eller gröt på kvällen. Jag var så frustrerad!! Hon vägrade gapa. Bara spände ihop läpparna. Jag var sååå trött och ville verkligen att hon skulle äta och bli mättare och nöjdare på natten.. Men icke.

Idag köpte jag både banangröt och ersättning. Provade gröten först. I början var det samma visa, men sen tror jag hon insåg att det var gott! :D Hon satt inte och gapade som en fågelunge direkt, men gapade gjorde hon och man såg att hon ville ha :) Hon orkade inte med hela smakportionen (dock var denna smakportion mycket större än nestlés. Detta var sempers), men jag tyckte hon var duktig! Så hon fick lite mangopure och mycket beröm! Hon ser så mallig ut när man säger "vad duktig du är!!!!". Haha gullunge :) Så banangröten var nog godare än havregröt. Det tyckte inte jag! :P havregröten var myyyycket godare ;)

Men en sak hon inte gillar det är att göra kväll. Igår gick jag in i sovrummet och satte mig. (Ammar henne innan hon sover) Och Pär kom in med henne sedan. Så fort hon kom in i sovrummet och såg sängen började hon grina. När det gått över och hon ätit klart så la jag henne i babynestet. Då var hon nöjd och glad. Men när jag började sjunga "trollmor" (gör det varje kväll) så började hon också grina. Precis som att hon vet att hon ska sova men hon vill inte :P


Nu ber jag till gudarna att hon sover bra i natt! Please!! Känns som jag är påväg att bli galen! Och då har det bara varit såhär i en vecka. Men det tar verkligen på krafterna att inte få sova. Är trött hela dagarna och får ont i huvet av tröttheten. Huvudvärk hela dagarna alltså, underbart.. 

Som plåster på såren måste jag köpa 3(!!!) nya sommardäck till skitbilen! Mah! Tur jag har lite pengar på sparkontot. Sen har ju tvättmaskinerna gått sönder. Vi hade två när vi flyttade in. Nu är båda trasig. Suck! Eller ena funkar väl sådär.. Ibland stannar den och bara pumpar in vatten, så man måste gå ner och vrida fram programmet lite.. Sjukt störigt!

Slagen hjälte!

Idag har vi tagit vara på vädret! Började med en förmiddagsprommis, jag och Ellen. Pär och Nitro tog cykeln. Nitro ser så lycklig ut då! Öronen flyger och han ser så glad ut :D 


Sen var vi ute och kollade på när Pappsen donade på på gårn. Provade bärselen igen, fast Ellen fick sitta framåt. Mycket bättre tyckte hon! :) 

Fullt med vårblommor! Vill göra fint där i sommar med nya blommor. Men ja.. Det brukar ju rinna ut i sanden.

Nitros favoritplats i hundgårn, taket!
Gogumman!

Sen gick vi in och tog en matpaus och liten powernap (Ellen alltså). Sen skjutsade vi P till stugan för att hämta bilen. Efter det åkte vi direkt och mötte upp Mia och Livia på Ica. Köpte lite fika sen gick vi och kollade på fotboll och hade picknick ;) Ellen fick smaka fruktpure, mango. Gick sådär! Hon verkade gilla den, men det mesta kom på jackan :/ :P Provade att gunga lite sen var Ellen nöjd. Så vi åkte hem.

Och hon var nog helt slut! Hon somnade i min famn utan vaggning och skrik!(!!!) Satte mig bara i soffan med henne, så kollade hon lite på teven sen var det god natt! :) Igår somnade hon också såhär, men då behövdes det lite buff i rumpan.

Måste verkligen köpa ett par solglasögon till Ellen. Lite jobbigt med solen. Och solkräm (heter det så?) är det väl också dags att börja använda.

Imorrn ska vi åka och hälsa på Momma och Moffan! Tänkte åka idag, men det blev inte så.. Egentligen skulle vi åka igår, men Ellen har börjat vakna varje timme på nätterna nu. Maaaahh! Trött är bara förnamnet! Så fruktansvärt frustrerande. Det är inte bara att hon vaknar och gnöler lite, utan hon skriker! Men det är väl nån fas hoppas jag! Och jag hoppas även den går över snart. 
Vi ska börja ge henne gröt på kvällen nu. Igår var det premiär. Hon åt hela smakisen och verkade vilja ha mer, så idag ökar vi lite :) Tar lite i taget tills hon kan äta en hel portion. 
Jaja! Det jag skulle skriva var: hoppas vi får finväder imorrn också :)

Sliten hjälte

Igår var Nitro i gårdsjön med husse hela dagen. Då är man såhär trött morronen efter ;)

Haha! 


Makeover

När vi flyttade hit hittade jag en liten stol i garaget. Jag tog in den och målade den vit och ställde den i Ellens rum. Jag har tänkt måla något på den länge! Först funderade jag på att bara skriva hennes namn, men nu blev det ugglor också :)


Lite slarvigt målat! Men den ska bättras på nått tag. Ellen ville inte kolla på nå mer idag så fick ta en paus ;) Ska även skriva hennes namn på ryggstödet!

What to do?

Usch idag känner jag mig bakis. Ingenting jag saknat! Fy fan! Längtar till en riktig ordentlig tjejkväll med allt vad det innebär, men bakfyllan kan jag gärna slippa ;)
Men en jävla massa socker och för lite sömn kan ge en bakfylla också.. Tydligen.

Annars sitter jag och funderar.. Och får panik! Om 2 månader är Ellen ett halvår!! Sen säger det nog bara poff! så är hon ett år och mammaledigheten är över! Vad ska jag göra då? Plugga?? 

När jag läser bloggar, och läser om nån som pluggar får jag panik. "Nejnejnejnej! Neeeeej jag VILL INTE!" Jag är så jävla opepp på att plugga. Kanske för att jag inte har en aning om vad jag vill plugga för nått. Men vad ska jag göra om jag inte pluggar? Jobba extra resten av mitt liv? Njaee.. Suck!

Om man skulle få vinna på lotto då.. 50 tusen i 50 år. Ja, det skulle duga. Skulle sitta jävligt fint!

Fredagsmys!

Idag åkte vi till Mia och Livia :) Gjorde som vanligt inte mycket, haha. Men det är sånt jäkla deprimerande väder så man blir så opepp. 
Ellen därimot blev riktigt peppad av Livia och rullade runt för första gången!!! :D Från rygg till mage och hon fick med armen också! Min duktiga tjej!! Jag blev så mallig!! ;) Nått annat hon måste ha snappat upp från Livia är "pratet". Visst har hon gjort några "tjut" (eller hur man ska beskriva det) innan men det är mest när hon börjar bli rastlös. Idag har hon pratat mest hela dagen :D Är så kul att höra! :) Hon låter så gullig :')

Senare på dan åkte jag hem och städade undan lite snabbt. Sen kom dom hit och vi gjorde lite gomiddag innan vi dukade fram massa gotta, slog på Let's dance och började fredagsmyset. Skulle natta Ellen där i början av programmet. Men hon ville rå inte sova! Men hon var inte grinig! Tvärtom!! Hon låg och flinade och kollade sig omkring. Så hon fick vara med i myset ett tag till ;) Hon låg nöjd i soffan och pratade.



Nu ligger jag i sängen och har ont i magen av allt gotta och ögonen är påväg att ramla ihop!

Tack tjejer för en riktigt bra dag! Puss på er!

Zzzzz

Varför sover jag inte nu när Ellen gör det? Det kan man undra..

Hon har ju alltid varit en ängel på nätterna... Det är nu ett minne blott! Tänk då hon sov 6 timmar i rad. Eller dom där gångerna hon sov hela natten. 
Jag är så trött nu! Denna dam somnade vid åtta ikväll och då ammade jag henne innan. Hon har redan vaknat en gång och velat äta.

Ser oftast ut såhär nu: Hon somnar vid åtta (ibland sju och ibland nio. Men oftast) vaknar kanske två gånger fram till tio. Sen vid tolv, sen vid 2-3 och sen en gång till (oftast vid 4-5) innan hon vaknar kl. 6. Zzzzz!! Jag är så less när hon vaknar så jag blir irriterad på henne. Lillstackarn! Får jämt dåligt samvete och måste pussa på henne lite extra. Men när ögonen svider och hon skriker, för det är inte bara nått litet gnöl inte, så är det svårt att inte bli frustrerad. Men när hon tittar på en sen med den där busiga-leende-blicken, som bara hon kan, då kan man inte vara irriterad. Då blir man helt varm och glad :)

Men trött är jag för det och less på dessa nattmål! Det är så att jag funderar på att prova ge henne ersättning på kvällen innan hon ska sova. För att se om det blir bättre?! Men jag vet inte!! Det är nått som känns fel med det! :P inte för att det är fel med ersättning. Men ja jag vet inte. Kan inte riktigt sätta fingret på varför jag tvekar så mycket.

Läste nånstans också, av en slump, att vid 4 månader så kunde dom vilja äta mer på natten. Varför? Ingen aning.. Men jag antar att det är nån fas, går väl över snart hoppas jag.

Nä nu ska jag försöka sova lite innan hon vaknar igen :)

Maaat

Ellen är inte så förtjust i mat. Hon får kväljningar och börjar grina efter ett tag. 
Idag fick hon smaka lite banan, och det tror jag hon gillade :) Men gröt som jag trodde hon skulle tycka om var värst tror  jag :P Har köpt nån mer liten burk nu. Men har även hemmagjord i frysen.

Idag på Ica hittade jag en jättefin haklapp! Även fast den inte behövs nu ;) Kunde inte låta bli!! Det var ju ugglor på den, haha!


Tror hon kommit på att hon kan göra olika ljud nu också. Sitter i babysittern och tjuter nu :D Hon börjar även skratta mer och mer. Hon tycker det är skitkul när man gosar henne på halsen :)



4 månader

Idag blir min lilla tjej 4 månader! :) Det firar hon med att vara sjuk. Småhostar och är snorig :( Dock verkar hon inte må så jättedåligt, hon är bara lite mer hungrig :P Nu äter hon både före och efter hon sovit. Det är ingen slemhosta utan mer som rethosta. Och det är den gulligaste hostan någonsin ;)

Igår fick hon sin första smakis, potatis och palsternacka. Det var väl varken bu eller bä tyckte hon. Tyckte inte det var äckligt men blev inte överlycklig heller :) 

Världens finaste unge! <3

Både jag och Pär tycker vi märkt sån skillnad på henne bara dom senaste dagarna. Både att hon växt och hur hon beter sig :) Är mycket mer med och vill ta och klämma på allt! Skrattar mer och mer! Igår sjöng jag för henne på skötbordet, "tut pling sång". Då hävde hon händerna för min mun så jag sjöng in i dom, och oj vad det var roligt!! :D Skrattade och skrattade! Men sen när Pappsen ville komma och höra blev det tyst såklart!

Fötterna är skitkul också. Ligger med dom i vädret mest hela tiden och ska ta på dom :)

Och hon äääälskar sin kusin Mejja :) Skiner upp som en sol så fort hon ser henne :D Så gulligt! Dom kommer nog få kul ihop sedan när Ellen blivit större.

Tips!

På teven i sovrummet har vi inga kanaler utan bara Apple-tv. Så det blir netflix för mig där inne. Nu vill jag ha tips på serier där som man kan kolla på. Nu när Ellen vaknar 3-4 gånger per natt och äter ca. 30 min varje gång så är det skönt att ha nått att kolla på, så man inte tvärslocknar när hon ligger och äter.

Dessa har jag plöjt igenom och väntar på fler säsonger, eller så finns det inga fler..
Weeds
SOA
The walking dead (vågar ändå inte kolla på det själv)
Orange is the new black
Gossip girl
HIMYM
Chuck
Heroes
Californication 

Säkert nån mer också som jag glömt. Just nu kollar jag på Dawsons Creek. Men jag hatar Dawson så jag kollar bara för att jag inte har nått annat att kolla på :P


Så ge mig tips på bra serier!

Egentid

Gud vad jag känner mig vuxen när man nattat ungen och sedan sätter sig i soffan för lite egentid! Haha :P Dock är det inte lika kul/skönt som jag föreställt mig. Riktigt tråkigt om jag ska vara ärlig..
Skulle ju kunna städa och greja men det orkar jag inte. Ska kolla klart på gladiatorerna sen ska jag krypa ner med mysistjejen min. Eller ja, så nära jag kan då hon ligger i sin säng.

Förresten!!! Ellen rullade runt från mage till rygg idag! :D Första gången! Från rygg till mage är lite klurigare och hon blir så förbaskad då hon inte kommer runt! :P men snart så :)

Pär och Nitro är i stugan och har varit där hela dan och städat upp. Jag saknar dom! Mest Nitro ;) haha! Men han är ju min bebis! Hur jobbig han än är och hur mycket han än driver mig till vansinne och gör allt han inte får, så är han så go och rolig! Han är verkligen en i familjen och jag gruvar mig så förbannat tills dom ska iväg och jaga igen. Är så rädd att det ska hända nått! 
Han rymde för nån dag sedan då han skulle gå in från hundgårn. Sprang mot Statoil/E4. Och denna dumstrut är inte rädd för bilar, tvärtom! Han vill jaga dom. Såg han i fönstret (jag hade Ellen och Pär sprang efter han) att han kutade ut på vägen mot bilar mitt i korsningen! Maaah! Hjärtat i halsgropen! Fy vad rädd jag var att han skulle kuta till E4! Men Pär fick tag på han som tur var! Lillbubben min!

Nä åter till gladiatorerna. Fram med skämskudden!! Vissa "gladiatorer" är så fjantig. Jag hoppas verkligen att dom spelar en roll, annars skäms jag ihjäl..

Mina älskade bebisar!


Rena mardrömmen

Ögat blev bättre tack och lov. Hon sov till nio/halv tio sen vaknade hon och fick se babblarna. Då blev det bättre efter ett tag :) Är fortfarande lite svullen och röd men hon verkar inte ha ont iaf så det är skönt :) :)

Men till rubriken! Igårkväll satt Ellen i babysittern och kikade på teven. Jag hävde på Barnkanalen, för jag tänkte att det kanske är bättre att se på barnprogram(?), roligare för henne kanske om inte annat.
Helt plötsligt hör jag hur hon skriker till och sitter med uppspärrade ögon! Kollar på teven och det var till och med att jag skvatt till!! 
Det var inte tecknat längre utan det var människor utklädda till springmaskar!? Vita "sovsäckar" som bara visade ansiktet och vitmålade i ansiktet, svart läppstift målat i en överdriven lång mun och svart runt ögonen. 
Försökte hitta en bild men hitta ingen. Men dom var fan läskig!! Ingen unge kan tycka annat tror jag! Bytte snabbt till babblarna efter det!

Och nyss skrek Ellen ett skrik jag aldrig hört förut! I sömnen alltså.. Så ljust så det skulle kunnat krossa ett glas! Lillgumman! Hoppas inte hon får mardrömmar om dom där maskarna :P 

Idag har vi varit hos Mia och Livia. Snusade kattungar och fascinerades över hur stor Livia blir! 
Tror Ellen blev lite inspirerad av henne för ikväll var hon en millimeter ifrån att rulla runt på mage!! Såååå nära att komma runt. Snart så! Snart kommer även hon krypa runt för fullt och man kommer ångra sig att man längtade dit ;) 

Och jag måste (även fast jag inte skulle!!) även säga att sovningen går sååå bra nu. Är så lättad! På dagarna får hon sova i vagnen och det tar Max 15 min för henne att somna, inte så mycket grin heller. Fast idag när vi var borta fick hon somna i famnen, men hon somnade fort! På kvällen är det olika, kan ta 15 min eller en timme. Men då somnar hon till litegrann sen vaknar hon, somnar och sen vaknar osv. Men jag tror hon förstår att det är dags att sova :)
Jag veeet att jag tjatar om denna jäkla sömn hela tiden men jag är så glad att vi hittat nått som funkar! För en bara en vecka sen kändes det omöjligt! :) Så nu får jag skryta lite och hoppas det håller i sig ;)

Såhär såg hon ut imorse Lillgumman min! Nu är det mycket bättre!

Förresten!! Hörde att dom sett en varg i moningsand förra veckan!! Uhuuhuuu!! Behöver jag säga att jag aldrig mer kommer gå skogsvägen på prommisarna? Livrädd att jag ska stöta på en varg (eller Björn) när jag går där med både barnvagn och hund. Speciellt när Nitro är som han är. Tror knappast han skulle bli rädd. Han skulle nog börja skälla, gnälla och springa emot den! 

Nä nu ska jag försöka få lite sömn medans fisen sover. Nighty night!


Aldrig mer!

Ska aldrig mer skriva att nått går bra! Aldrig mer! Då är det alltid nått som ska gå fel! Alltid!!

Klockan 3 i natt vaknade jag av att Ellen gallskrek. "Hungrig" tänkte jag. Ammade henne. Men ser hur hon ligger och trycker ihop ögonen. Och hon har en tår på kinden. 
Jaja, tänker inte mer på det utan ammar henne sen lägger jag ner henne. Och hon börjar gallskrika! Och har inte slutat!

Jag tror att hon fått skräp i ögat igen eller att hon har rivit sig i ögat. Hon vill inte titta och bara skriker när hon är vaken. Tårarna rinner från det ögat och ögonlocket är svullet :( Tycker så fruktansvärt synd om henne, lilla hjärtat! 
I natt började jag sjunga babblarna för henne och då vaknade hon till och tittade lite. Men så fort jag la ner henne vart det grin igen. Och nu vill hon inte titta alls!

Jag får inte titta i ögat heller. Då skriker hon så hon inte få luft och blir knallröd! :'( Har försökt droppa i dropparna vi fick på vc sist men jag vet inte om det kommer in nått i ögat..

Alltså fy fan nu får det vara bra! Nu ska hon fan få vara frisk och må bra! Det finns inget värre än att höra sitt barn skrika av smärta!! Nu har hon somnat på mitt bröst och jag sitter med gråten i halsen. Gruvar mig tills hon vaknar igen. Kan det snälla snälla ha gått över då?

Vårdcentralen är det väl ingen ide att ringa till heller. Fick ju ingen hjälp sist hon hade skräp i ögat så varför skulle vi få det nu..

Så sköööönt!

Nattningen går jättebra nu! :) Hela veckan har jag lagt henne vid kl. 19. Lägger henne i babynestet och håller en arm under så jag kan vagga henne. Samtidigt som jag sjunger vaggvisa :) Trollmor är en favorit hos Ellen! Momma hennes sjöng den hemma hos dom en gång och sen dess har jag också gjort det och nu är det bara den som duger :P
Det blir ju liiite grin men går oftast över fort. Så skönt! Förut när hon somnade i famnen var man ju fast även fast hon somnade tidigt, plus att hon vaknade när man la ner henne. 

Idag har jag även börjat med vagnen på dagarna igen. Har ju skämt bort henne nu när hon varit lite krasslig. Men nu är vi tillbaka till vardagen igen. Och det går också bra!! Morronluren fick hon sova i famnen men sen tog jag vagnen till balkongen, så hon får lite frisk luft. Och hon grinade lite sen blev hon tyst och låg och tittade tills hon somnade! :D Och sov en timme!!! Annars brukar hon bara sova en halvtimme!

Sen vart det en halvtimmes sömn och tredje gången en timme igen! :) och det gick bra båda dom gångerna. Lite mer grin men inte så hjärtat höll på gå sönder på mig. Jag har en Pingu-speldosa som hänger där och den är kul att kolla på tills man somnar tror jag :)

Känns otroligt skönt må jag säga!! :) Dock är hon gnällig på dagarna. Helst vill hon kolla på babblarna hela dan tror jag :P Kan vara nöjd en halvtimme/timme sen börjat gnölet.
Även nätterna är bökiga. Hon vaknar fortfarande för mat 3-4 gånger. Eller ibland vet jag inte om hon är hungrig, då hon slocknar så fort hon får bröstet! :P så i natt ska jag ha nappen beredd och prova om hon vill ha den då :)

Men men man kan ju inte få allt perfekt på engång! Jag är glad att min rygg får vila lite :) 
Nu kommer det väl gå åt skogen med nattningen ikväll och vagnen imorrn bara för att jag skriver det här :P

Babblarna är såååå kul! (Ignorera äckelfoten till vänster! Hahaha)

Annat jag kan säga är att hon har kommit på att det är skitkul att plaska när hon ska bada. Så nu är det nog slutbadat i köket :P 

Och idag åt jag en banan och tänkte tjuvstarta smakisen för Ellen. Mosade lite och hävde på ett finger. Det uppskattades, hon bara sög och sög och sög! Haha :) På måndag ska hon få en riktig smakis :) 


Ont i halsen

Igårkväll var den värsta kvällen någonsin för mitt mammahjärta. Fyy! Jag tror nämligen att Ellen har ont i halsen. När jag skulle få henne att sova vid typ halv sex så var hon otröstlig. Sen när hon var precis påväg att somna svalde hon och började gallskrika!! Flera gånger.. Plus att hon inte ville äta igår. Lite fick hon i sig men på eftermiddan ville hon inte ha nått alls. 

Strax efter sju gav jag upp vaggandet och gick och la mig med henne i sängen och sjöng för henne ist. (Har gjort så vid nattning nu dom senaste dagarna) Och tillslut somnade hon.

Men dom där timmarna när hon somnade till en kort stund och sen vaknade och gallskrek. Fyyy jag var ite långt ifrån att grina jag med. Och inte av frustration den här gången, utan för jag tyckte så synd om henne. Hon såg ut att ha så ont Lillgumman! 

Hon har ingen feber längre men har fått nått utslag i pannan. Hade det igår på magen litegrann också. Men jag tror det är värmeutslag, hon låg och svettades imorse. Var helt blött där hon legat :/

Vi får se hur det är idag, annars ringer jag vc. 

Vad e det för en dag?

..e de en vanlig dag? Neej de e ingen vanlig dag, för det är Mejjas födelsedag, hurra hurra hurra!

Grattis på 3-årsdagen världens bästa Mejja! <3

Tänk att min lilla favorit redan är 3 år!! Helt sjukt. Och hon växer så det knakar. Varje gång vi ses kan jag sitta och kolla på henne och bli helt fascinerad över hur stor hon blivit :') 

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Hjärtat mitt!

Febern steg till 39 igårkväll. Tror ni det var en nojig mamma som skulle sova då? Ville helst ligga och kolla henne hela natten, men med ögon som sved gick det inte så bra.. Men hon får sova med mig i våran säng nu. Dock i babynestet, men jag tror det hjälper ändå nu när hon vill vara nära. Hon håller på växa ur babynestet nu.. Eller hon har växt ur det. Har fått knyta upp snöret helt och fötterna sticker utanför :P 


Imorse var febern borta! Jippi! Sen tyckte jag hon kändes varm igen och hon var lite grinig. Tempen låg då på 38,3 och senare 38,5. :( Lillhjärtat mitt. Märks att hon inte är sig själv, jätteledsen när hon ska sova. (Det är hon ju i vanliga fall också, men inte såhär) Dock är hon glad när hon är vaken och pigg (som är typ 10 minuter ibland) och hon kissar som hon ska. Så jag tror inte det är nått allvarligt. Men det är ju inge kul! :(

Så vi ligger och kollar på babblarna och sjunger visor hela dan (och igår). Babblarna är suverän! Ellen älskar dom :) Men man blir trött och slö. Och vädret gör ju inte saken bättre. 

Mamma kom förbi nyss med kläder hon sytt! Ni ska få se sen :) jättefina! Åsså skulle hon på Ica så hon skulle köpa med alvedon ifall det behövs.

Sjuk

Ellen har varit extremt grinig idag och vill typ bara sova. Hon kändes varm så jag kollade tempen och den visade 38,7. Lillstumpan! Sjuk för första gången. Inte konstigt att hon är grinig och bara vill vara vaken i Max 30 min. 
Hon snarkar också vilket hon inte brukar, så hon är väl lite snorig/slemmig. För när hon grinar sätter hon i halsen och är nära att spy! Så har det ju blivit förr också men då har hon verkligen skrikit sig blå först. Det gör hon inte nu, nu är det mer gnällgrin. 



Hoppas det inte blir värre bara!


Måste grina

Ända sen jag började fundera på ifall Ellen var i en utvecklingsfas har jag fått mer tålamod. Jag vet inte varför, det är ju inte så att hon grinar för att jävlas annars ;)

Och ännu mer tålamod efter att jag läst en artikel. Hon skrev att vissa barn måste skrika och grina innan dom kan somna. Typ få ur sig lite frustration. T.ex ifall det blivit för mycket intryck under dagen, sett många nya ansikten. Eller om den försöker lära sig nått nytt. Att den har försökt krypa hela dagen men kommer bara bakåt. 

Och sen jag läste det har det faktiskt gått fortare att få henne att somna. (Ibland är det ju vissa undantag.) Och 5-minutersmetoden är det sämsta man kan göra. Bebisen behöver tröst och närhet när den är ledsen. Man behöver kanske inte gå och vagga och sjunga/nynna varje gång. Bara man är där räcker. Annars kan dom bli tillbakadragen och springa iväg när dom är ledsen, när dom blir större. Att dom inte "litar" på en. 

Om det nu stämmer eller inte spelar inte så stor roll för mig, jag kommer aldrig klara av att köra 5-minutersmetoden..
Säger inte att det är fel att göra det. Man känner sitt eget barn bäst själv!

Som hund och råtta!

Denna natt har varit bökig. Eller det började redan igårkväll. Ellen var svårsövd. Somnade en sväng och sov typ 5 minuter sen vaknade hon och fick äta, tänkte att då somnar hon väl. Men icke. Blev vaken ett tag sen blev det grin.. En övertrött tjej! Somnade tillslut! Jag tror hon är i en utvecklingsfas nu. Är så grinig och jag märker att hon vill vara nära mig. Och hon är så mysig! Känns som man kan riktigt mysa med henne nu :') Så jag har inte hjärta att låta henne somna gråtandes i vagnen.
Jaja! När jag skulle lägga ner henne i sin säng vaknade hon, vilket hon oftast gör. Men om hon får äta brukar hon somna om fort. Det hade hon nog också om det inte var för en hund vid namn Nitro. Suck!

Han är så jobbig på kvällarna, ska alltid jucka på en. Alltid! Maaah! Och inte nog med det så ska han skälla/gnälla/morra samtidigt också! Och när man sitter och ammar har man inte så lätt att ta ner han från sängen. Får använda benen, men då blir han leksjuk och ännu mer juckgalen! Ååååhhhhh!!! Kan ju tillägga att Pär var och jagade, annars är det ju inga problem om han är hemma.
Tillslut fick jag nått fel och slängde ut han på balkongen! 

Jaja. Till den riktiga historien. På natten vaknade jag av att Nitro springer runt som en galning. Han jagar nått?? Häver ut han i vardagsrummet för att Ellen inte ska vakna. Senare går jag på toa och lämnar dörren öppen. Samma visa då, han letat nått?? Mus? Stänger ute han igen..
Men så vaknar jag av oväsen igen! Tänkte hur fan kom han in igen? Men då kollar jag mot teven, vi har en byrå under med ramar på. Och där på ena ramen sitter en mus! Iiiiiiiih!! Och den sitter bara och kollar på mig! Var livrädd att den skulle hoppa till sängen! Men så klättrar den upp bakom teven!? 
Jag springer ut och hämtar en dosa man sätter i vägguttaget, som ska hålla möss borta. Då springer ju Nitro in och han märker ju på engång att det är nått där, så då fick han böka på!

Vi har haft möss i köket också. Pär satte dit råttfällor för nån dag sedan och en kväll när jag gick förbi bänken smäller det till och rasslar till. Då tog han sig bakom ugnen, så vi fick dra fram den.. Inte så fräscht med en död mus där bakom ;) Dock hade han tagit sig loss. Men vi hittade hålet dom kommer in från så det fogskummade Pär igen.

Men tydligen kommer dom in i sovrummet också.. Suck! Blä!

Såhär ser dom ut! Kommer ni ihåg när jag berättade att det kom en och sprang på golvet när jag satt på toa en morron? Dom är ju söt, men dom är ju så förbannat snabb så man blir ju livrädd!


Hello goodbye

Innan jag fick barn hatade jag Hello Kitty, hatade! Tänkte aldrig någonsin köpa något med hello Kitty till mitt barn, aldrig! Men nu älskar jag den lilla katten ;) Tycker det är supergulligt! 
Ellen fick ju en body med Kitty på av sin faster, och jag längtar tills hon växer i den!! Kollade på den idag när jag skulle klä på Ellen och tänkte att hon kanske kan ha den nu? Men nä den är lite stor fortfarande :) Är 68 på den och bodyn hon hade idag var det 50/56 på :P Dock är den stor i storleken. Men hon kan fortfarande ha 56 i vissa bodysar. 
Rensade ut dom kläderna hon växt ur idag och det blev en Ikeakasse full :) Så den ska tillbaka till snälla moster som lånat ut :)



Disney därimot, som jag älskade, är jag lite less på. 

Plötsligt händer det!

Vet ni vad? Jag provade att lägga henne i vagnen, för jag orkade verkligen inte vagga. Och jag tänkte att nu ska jag ge det en chans! 5 minuter måste jag iaf hålla mig från att ta upp henne. Kanske inte låter mycket men ibland känns det som man stått i en kvart men egentligen är det 2 minuter :P
Och hon somnade! :) Visst var det lite grin, men inte så farligt mycket. Körde över mattan så det guppade lite och på med havsljudet! Toppen!

Nu andra gången gick det inte lika bra. Hon somnade ju och sover nu. Men det var mycket grin! :( Tog kanske 20 minuter denna gång. Men det gör det ju när man vaggar henne också. 

Mycket behändigt må jag säga. Nu kan man bara rulla in henne i sovrummet när hon somnat :) synd bara att vi inte har spotify på teven där inne, så man kan stänga dörren. Nitro för ju sånt oväsen så jag är rädd att hon ska vakna..



Sömn

Jag börjar bli så less på dessa sömnproblem med Ellen. På dagarna måste hon vaggas i famnen och jag ORKAR INTE!! Jag har så ont i kroppen. Det är som att göra benböj hela dagarna fast helt fel! Ryggen helt krokig och knäna i sneda positioner. Jag känner av ryggen när jag ska ta på mig byxor och strumpor. Gör liksom ont att böja sig ner. Och knäna gör ont när man böjer dom för mycket.. Det funkar inte längre!! Snart kommer jag inte ens kunna vagga henne för hela kroppen är paj!

Tänkte att det är ju bra med vagn promenader, så kanske hon lär sig liiite liiiite att lugna och somna själv. Men det är ju en gång per dag. 
Såg att nån gav tips att sitta på en pilatesboll och vagga med benen liksom, gunga. Nu har jag ju ingen sån och vill egentligen inte vagga alls. Vill att hon ska lära sig att somna utan att vaggas! Men hur?? Ska jag bara lägga ner henne och låta hon skrika? Jag ligger ju bredvid och smeker på magen/kinden men hon skriker ju ändå.

Och nätterna! Jag har alltid skrutit om hur duktig Ellen är på nätterna. Nu kom vändningen. Fy fan i natt tror jag att jag vaknade en gång i timmen av gnöl och gnäll och skrik! Hon äter 3-4 gånger från att bara ha ätit 1-2 gånger. Och då är det typ en halvtimme varje gång! Ååhh jag är så trött!! Men vad ska man göra? När hon börjar gnöla så lägger jag dit en hand men slutar hon inte blir jag bara stressad för jag vet att Pär ligger och sover och ska upp och jobba. 
Än en gång, här skulle det vara så bra med napp! För så fort hon får tutta blir hon tyst och somnar om. Men hon kan ju inte ligga och tutta hela nätterna heller, då får inte jag sova..

Läste nånstans att det tar 3-4 dagar upp till en vecka för bebisar att lära sig nya rutiner. Men VAD ska man göra??! Jag håller på bli tokig. Är så jobbigt att inte kunna njuta av dagarna utan bara längta tills nästa för "då kanske det är bättre". 

Läste även om "tass-metoden". Först låter man bebisen försöka lugna sig själv. Gör den inte det lägger man en hand på den, lugnar den sig tar man bort handen innan den somnat. Gör den inte det smeker man lite med handen. Lugnar den sig - bort med handen innan den somnar. Annars ta upp den mot bröstet och om den är väldigt ledsen smeka på ryggen. Men ändå lägga ner innan den somnar.. 
Men det var rekomenderat från 6 månader. Känns ju som att dom inte ska äta nattmål då längre..

Kan ni snälla ge mig tips?! Hur gör/gjorde ni med era barn?

1 april - vilket skämt!

Fy fan vilken dag!! Jag är helt slut!! For ner till fjärn vid typ 10-11. Eller var hur nöjd som helst, vaken längre än hon brukar och visade inga tecken på att hon var trött. Tillslut blev det lite gnöl och hon somnade rätt fort. Sov en halvtimme och sen åt hon. Tänkte Gud vad skönt då kommer hon vara nöjd och glad medans vi äter lunch. Icke!

Var världens suraste unge. Bara skrek vad jag än gjorde. Och söva henne tog en evighet!!! Fy fan vad grinfärdig jag var! Kunde inte ens sjunga för henne, för jag hade gråten i halsen.
Tillslut, efter många om och men och pissigt äckligt jävla dåligt humör (Var vråååååålhungrig!) så somnade hon. La ner henne efter ett tag för jag måsta äta, var fan svimfärdig. Men medans pannkakan gräddades hann hon vakna.. Suck! Så då skulle hon äta. Somnade om och jag sprang och slängde i mig pannkakor så fort jag kunde. Så fick hon äta lite till och då är hon ju världens goaste unge! Låg och pratade med mig medans hon åt :) 

Var väl nöjd ett tag sen blev det grin igen.. Då tog vi en snabbfika sen for vi hem!

När Ellen blev grinig där första gången höll jag på bli tokig tror jag! Ellen grinade, Mejja grinade, Nitro fick syn på Putte och satte fart efter han, disken skramlade. Kändes som på film när man står i mitten och allt bara snurrar runt en, och man vill bara slita av sig håret!

Jag höll i Putte när Nitro fick syn på han. Hoppade upp på mig så Putte sätter klorna i mig sen tar han sats för kung och fosterland och hoppar iväg! Ajajajajaaaaaaj!!

Nu är jag så trött! Eller är så bökig på nätterna nu.. Gnölar/grinar mest hela tiden.. Tror dock det är i sömnen, men det gör det ju inte mindre jobbigt :P

RSS 2.0