Morronpigg!

Ellen är en Morronpigg liten dam. Dom här dagarna hon sovit i sitt rum (dagarna innan det är som en dimma. Kommer absolut inte ihåg nånting. Zzzzz) har hon vaknat halv sex varje dag. Dom första två dagarna vaknade hon och grinade så då fick hon komma över till mig och amma. Men idag vaknade jag av att hon låg och "pratade" :P Hoppas det inte blivit nån vana nu att vakna den tiden. 
Fick iaf henne att somna om efter ca en timme så sov vi till 7.15! Lyx! ;)

Annars då? Börjar få panik att Ellen snart är ett år!! 
Jag tycker det är jättekul att se henne växa och utvecklas, lära sig nya saker. Men ju större hon blir, ju närmare dagis kommer vi. Usch vad jag gruvar mig! Det finns ju ingen som kan ta hand om min bebis som jag?? :P Hon som är så grinig och helst vill bli underhållen och buren hela dagarna. Hur ska fröknarna hinna med det. Kommer hon bli bortglömd där i mängden? Uuuusch jag vill inte!! Fanns det nått som hette hemmafru nu förtin skulle jag lätt vilja vara det! Vara hemma med barnen :)

Jag vill iaf ha henne hemma tills hon är 1,5 år. Då får ekonomin lida bäst den vill. Jag får hoppa in och jobba helger när det behövs. Och december hoppas jag på att få jobba :)
Men ni som haft föräldrapenning och extrajobb! Hur funkar det? Eftersom man måste ta ut heltid på föräldrapenningen efter barnet är 1 år. Hur funkar det när man jobbar extra? Då man inte vet vilka dagar man jobbar, kan man fylla i i efterhand då? Alltså att jag fyller i augusti i september osv? 
Måste ringa och kolla med fk.

Även fast jag vill vara hemma med min lilla fis hela dagarna så är jag sååå sugen på att jobba lite igen! Längtar tillbaka lite :) Få en paus från grin en stund och ist lyssna på griniga kunder ;) haha

Please lord!!!

Första natten Ellen sov i eget rum gick skapligt. Hon vaknade preciiis när jag la mig i sängen för att sova. Fick henne att somna om, gick och la mig igen och precis när huvet landar på kudden vaknar hon igen. Suck! Så jag tog kudde och täcke med mig och la mig i hennes rum ist. Bestämde mig även för att nu är det slutammat på natten! Dags att vänja av! 
Hon vaknade ju flera gånger och grinade, men inte så länge. Några minuter. Och sista luren var 3 timmar!! Skööönt! Halv sex fick hon komma till mig och amma och slumra en timme till :)

I natt däremot! Zzzzzzz! Hon har inte grinat så länge eller mycket. Men ist var det fler uppvak. Det sägs ju att det tar tre nätter för att det ska bli bättre. Så en natt kvar till halleluljamoment då!??!!?? ;)

Igår var i i fjärn hela dagen! Busade med gomejjsan, som även bjöd på kramar. Det har hon varit snål med på sistone, iaf till mig ;) Mysunge! Och när vi for fick både jag och Ellen en puss, på mun. 
Kändes inte lika bra på kvällen när Therese säger att Mejja fått magsjuka!! Jag vill verkligen inte!! Jag orkar inte! Är trött nog som det är! Buuhuuu! Fast hellre jag än Ellen!! 
Men att ta hand om en bebis samtidigt som man har magsjuka är nog ingen hit! Inbillar mig att jag mår illa, eller så gör jag det?! Snälla Gud låt mig slippa!!

Huvudvärk från helvetet vaknade jag upp med iaf!

Seperationsångest... För mamman.

Igår åkte vi till Mia och Livia och myste :) Ellen vart nöjd! Inte ett endaste grin på hela kvällen. Hon älskar ju andra barn så att kolla på vad Livia gör var ju inte helt fel ;)
När ungarna somnat myste morsorna ner sig i soffan och kikade på idol och modern family! Skrattade så vi grät emellanåt, så som det alltid är när vi ses. And I love it!! :D 
Vid halv tio vaknade Ellen (samma tid varje kväll!) så då passade vi på att åka hem. Då var Ellen inte så nöjd längre. Bölgrin hela vägen hem. Sen vaknade hon minst en gång i timmen hela natten. Zzzzzz!

Men det var en skitkul kväll iaf! Välbehövligt att få lite egentid med min andra andra hälft ;) <3

Just nu är det skitfult i Ellens rum! Så missnöjd! Dock möblerar vi om ifall hon kan sova där själv :) Och bokstäverna vi hade ovanför sängen tog jag ner. Eftersom vi bara hängt dom på spikar, och dom väger bly!! Är rädd att dom ska ramla ner och får hon dom i skallen.. Ja, då är det inte så jäkla roligt! Dom är verkligen skittung!


Ikväll är det mamman som har seperationsångest! Vi har nämligen flyttat in Ellen i sitt egna rum. Läste att när dom är i denna åttamånadersångesten, så sover dom lättare. Alltså inte lika djup sömn. Vilket gör att dom är mer känslig och vaknar lättare. Och eftersom min käre sambo varit påväg att sparka mig ur sängen en par gånger, pga att jag snarkar, så tyckte jag det var värt ett försök att låta henne sova själv :)

Dock har jag gjort en madrass redo där inne ifall det blir för mycket spring fram och tillbaka. 

Åttamånadersångesten...

...måste Ellen ha hamnat i. Grinigare unge får man leta efter. Inget duger. Får hon inte det hon vill ha skriker hon rätt ut! 
Nitro gick med sitt ben i munnen en dag och eller sträckte sig efter det, och skulle ta det. Då vänder han och går därifrån.. Tror ni ungen blev glad? Bölgrina som bara den. Om hon ser nått så ska hon bara ha det!

Och seperationsångest. Jises! Bara jag går en meter så börjar hon skrika och grina. Och det spelar ingen roll ifall Pär håller i henne. Blir samma! Även idag, vi var och gratta Livia. Så satt vi några stycken runt bordet. Allt gick bra, Ellen var på bra humör. Men så fort jag reste mig och skulle göra gröt åt henne, då blev det grin! 

Läste att det är nu dom förstår att dom är en egen person. Att hon inte sitter ihop med mig. Vilket betyder att hon förstår att man kan lämna henne. Usch! Jag får ont i hjärtat! "Men jag lämnar dig inte gumman! Det skulle jag aldrig göra!!" Säger jag varje gång hon börjar grina ifall jag reser mig och går nånstans. Lilla älskling! Om hon bara kunde förstå.
Men jag märker att hon vill vara nära mig! Imorse/förmiddags så var hon sååå grinig. Så jag satte ner henne i soffan för att häva på babblarna (kräks!). Och mitt hjärta går allvarligt sönder! Hon grinade tills hon inte fick luft och krokodiltårarna bara rann! :'( Älskade vän! Sen tog jag upp henne i min famn. Då la hon bara huvet på mitt bröst och kollade på teven. Myste liksom! (Kanske ska tillägga att det vill hon ALDRIG göra annars). Även att hon börjat kramas. Håller liksom i en jättehårt, som att "släpp mig inte!". Usch jag är så blödig! :P Speciellt på nätterna när man tagit upp henne så häver hon ena armen runt halsen på en och kramar åt <3

Nätterna har jag gett upp helt! Jag ammar henne ifall hon inte somnar om (eller blir tyst) på första meningen i "trollmors visa". Jag orkar bara inte ta den "kampen" nu. 

Trött mamma? Jo jag tackar! Flera kvällar i rad nu har jag somnat i soffan kl.20. Och på mornarna skulle jag kunna mörda nån för att få sova nån timme till. Men tror ni jag kan sova när Ellen sover på dan då? Nä! 

Såhär somnade hon ikväll! :P älskade lilla vän, jag önskar jag kunde göra allt bra!



PeppPeppPeppPepp

Idag har Sara och Denise varit här så gott som hela dan. Vi har gjort nya pass till höstterminens träning! (Push+kombipass) Efter lite om och men och brist på låtar är vi nu klaaaaaaar! Ska bara gå igenom dom en gång till sedan skriva ut papper :) 
Jag läääängtar till september och träning! Så peppad :) Hoppas alla andra är det också så vi får fullsmockade pass! :) 

Kul dag tycker jag! :) Kul att prata lite skit och umgås med nån för engångsskull! Annars sitter vi mest hemma i soffan för oss själva, jag och Ellen.

När besökte åkt hem fick Ellen mat. Och det var det äckligaste hon ätit.. Chicken masala. Hon har aldrig spottat ut nån mat hon fått. Men nu ryste hon, hävde ut tungan på en gång jag stoppade in maten och spottade ut. Haha, såg så kul ut. Fick bli banan och välling till middag ist. Fast det blev väl egentligen bara banan då.. 

Nää nu ska jag gå och slänga påsen från blöjhinken. Alltid lika kul att märka att hela huset luktar bajs, efter att besöket åkt hem! :P haha

Livi!

Tänka sig att för exakt ett år sedan kom detta lilla charmtroll till världen. 
Jag kan inte förstå att det gått ett helt år! Tänkte bara för någon dag sedan "när Ellen är 10 månader kan vi börja med det... Då är hon ju som Livia är nu." Men nää! Hon är ju 12 månader, ett år!!

Här var hon dock bara 2 månader :') 

 

Stort grattis på din födelsedag bästa Livia! <3<3


Sova, grina, sova, grina

Nu börjar jag bli less på dessa nätter. Att vakna av gallskrik och grin är inte roligt längre. Inte för mig och kan ju inte vara speciellt roligt för Ellen heller! 

Vad är feeeeeeel? Tänk om man kunde få svar på det. I söndags bestämde jag mig för att sluta amma. Mm.. Lättare sagt än gjort! Hon vaknade redan 21.30 första gången och skrek! Fick henne att somna om men sen vaknade hon till och från hela tiden ända tills 22.30. Då jag gav upp och tänkte ge henne välling! (Annars brukar hon äta första gången vid tolv) Men icke! När jag gav henne flaskan blev det bara mera grin. Tog upp henne i famnen och skulle mata där. Nepp, mera grin och letar efter tutten. Suck! Så då fick hon amma. För jag orkar inte! Jag orkar inte!!! Jag är så less på bebisgrin så jag tror jag hamnar på psyket snart!! 

Varför ska hon vakna så jävla många gånger för?? I natt ammade jag säkert 5 gånger. Från att ha ammat 1-2 gånger. Men jag orkar inte lyssna. I 8 månader har jag lyssnat på detta grin! Inte en dag eller natt har gått utan att det grinas! (Ja jag vet att barn grinar, men inte såhär!!)
Det börjar med gnällgrin och gör man inte det hon vill då, ja då blir det bölgrin och skrik!

Så sjukt jävla less. Hon är världens goaste när hon är vaken (oftast) men nätterna håller jag på spyr på.

Jag måste ge mig fan på att hon inte ska äta på nätterna. Men när fan ska man orka det då? För det ändras ju inte på en natt. Fysiskt är det inga problem. Visst är man väl trött men inte så jag håller på dör. Men psykiskt.. Det är det som är det jobbiga.


Update.
Nu gick det inte ens att natta henne. Bara grin, min lillgumma! :( Slutade med att hon somnade i min famn. 
Jag undrar om det är en tand på g? Att hon har ont. Ibland när hon kommer åt med nått i mun börjar hon grina. Och ibland bara ändå, från ingenstans, börjar hon grina? 
Hon är även lös i magen (kul info). Så kan ju kanske vara det. Då känns det inte heller som jag vill vara "hård" mot henne och inte amma.
Åhhh vad jobbigt! Får väl vänta ut tanden då kanske.

Tycker så synd om gumman!

Brio smile

Nu är jag så less på våran vagn. Gammelvagnen som gnekar och knakar och knarrar. Som är så osmidigt att man knappt vill gå utanför dörren med den! 

Jag vill (och ska!) ha en brio smile! Ser så lätt ut att köra och har hört mycket bra om den. Älskar att det är svängarna hjul fram. Så det går bra att köra med en hand. Det är nämligen väldigt smidigt när man är ute och går mer både vagn och hund. Rätt som det är drar Nitro till och håller man då i vagnen med båda händerna rycker hela vagnen till, vilket resulterar i en vaken och grinig unge. 

Jag sitter och kollar blocket varje dag, flera gånger om dan. I hopp om att hitta en vagn som är nära och i bra skick. Tänkte att vi skulle komma undan lite billigare då ;) Men det verkar vara dåligt med sånna vagnar häromkring! Får väl köpa en ny påengång då... ...en vacker dag.


(Ska såklart inte köpa en liggdel nu. Men den följde med bilden :P)

Submarine

Kunde inte slita mig från teven ikväll. Det var nämligen nån dokumentär om en haj som dom kallar Submarine. Den är 11 meter lång(!!!!) och smartare än en vanlig vithaj.

Hajar måste ju simma för att andas. Men denna haj kunde stå blixtstilla länge nog för att smyga sig på sitt byte. Dom trodde att han hade utvecklat den förmågan, för hans storlek skrämde bort alla byten innan han hann fånga dom.

Alltså jag smäller av!! Om jag någonsin åker utomlands kommer jag inte ens sätta lilltån i havet, aldrig någonsin. Är det något jag är livrädd för, och då menar jag livrädd, så är det hajar!!

Man fick se verkliga bilder från när den här hajen drog ner människor under vattnet. Det var en båt med turister som skulle kolla på valar, som körde på klippor under vattnet, så båten sjönk. Och vissa hade filmkameror med sig.
En tjej hade knutigt fast sig i en boj, och inte vilken som helst, utan en boj som håller fartyg flytande. Den drog hajen ner under vattnet, tillsammans med henne. Usch det är hemskt att se! När man vet att det där är verkligt! Det är inga skådespelare som spelar upp händelsen, utan det är dom personerna det hände som är på bilderna. 

En man puttade hajen ut på öppet vatten. Bort från resten av människorna. Han puttade han med nosen. Tills han hade smält kvinnan han just åt (tar tydligen 15 min innan hajen kan äta igen) och då hoppar han upp ut vattnet och tar med sig mannen ner. Och ja, det var ett förbannat jävla as till haj!!

11 meter! Vårat hus är 13 meter långt!!??!! Man kan ju inte förstå hur stor den är?
Sen var det tre människor kvar i båten som sjönk. En man simmade ner och skulle rädda dom. (Världens bästa människa kan jag tycka!!) När han vänder sig om är hajen bakom han. Alltså !!! Sen åker dom upp i en såndär hajbur, som man brukar vara i i vattnet när dom kollar på hajar(?). Då kommer hajen med världens fart med gapet öppet och smäller in i buren. Flera gånger. Men som tur var fick dom upp alla människor.

Alltså jag blir så fascinerad av det här, samtidigt som jag blir illamående, rädd och helt konstigt i skallen! :P Jag förstår inte att detta djur existerar. 

I slutet sa dom att det antingen var en otroligt smart haj, som utvecklat saker som ingen annan haj kan. Eller så var det en ny art. Och då "kan bara Gud hjälpa oss." 
Vi hör inte hemma i vattnet. Jag hatar vatten. Jag hatar hav! Jag hatar öppet vatten, djupt vatten. Nä fy! Hemskt! 

Kan man dö av rädsla? Kan man skrämmas till döds? Isf tror jag att jag skulle dö så ifall jag någonsin skulle se en haj levande. Och skulle jag någonsin vara med om en hajattack så tror jag att jag skulle hamna på psyket sen. Jag tror jag skulle bli helt knäpp i huvet. 

Kolla bara på den här bilden:
Alltså jag blir så rädd bara jag kollar på den. Får hjärtklappning! 
Den har inget med "Submarine" att göra. Tyckte bara den var jävligt äcklig. Och jag hittar ingen bild på "Submarine".

Hoppas hajarna håller sig borta från mina drömmar i natt. 

(Läste nu på nån sida att det är fake?? Då blir jag lite sur. Men man såg ju bilder på hajen? Hur den attackerar? Men man kanske kan fakea det också? Aja, hur som helst blev jag underhållen iaf! Och har men för livet. Kommer aldrig bada utomlands :P)

Excellent!

Idag vaknar jag 6.10 och får lite småpanik att Ellen inte var vaken. (Vaknade dock 1 min senare). För idag kl.7 bar det av till Järvsö för hundutställning :)
Slängde i mig frukosten (efter att Ellen fått slänga i sig sin ;) ammat alltså!) Sen försöka se mindre ut som en zombie. 

Sen var vi iväg. Uppe före Statoil, då är man tidigt ute :P Vi fick stanna i Delsbo istället, för att köpa fika.

Ellen blev grinig direkt! Jaha, kul dag det här kommer bli! Tänkte både jag och Pär. Men tro på fan att ungen har varit såå nöjd som hon kan bli! Lite smågnöl ibland men så är ju alla ungar! Hon satt glatt och lekte på gräsmattan :)

När vi kom dit var klockan runt halv nio och jag frös ihjäl! Tänkte att det skulle bli en lång dag. Men det blev kokhett sen ist, i stekande sol. Vi packade upp stolar och väskor, och Nitros bur. 




Pärs jobbarkompis Berra gick med Nitro i utställningen :) Först vart det lite ringträning (träna på att gå i ring med andra hundar), och jag och Pär småskratta för oss själv! Haha. Detta kommer gå åt helvete! Han var ju så ivrig Nitro.


Sen var utställningen igång. Valpklassen först. Dom var bara 2 så det gick fort och sen var det dags för Nitros klass, junior. Han tävlade mot sina syskon ur samma kull. När ena hans bror, som har vunnit andra tävlingar, fick very good (finns good, very good och excellent) tänkte vi jaja, då får han inte bättre än good/very good. Och när domaren säger "ja nu har jag sett, ta bort eländet!" Tänkte jag "nääää!!!" (Vissa dömmer dom ju ut på engång) Men tji fick vi! "Excellent!! Han vinner i den här klassen!" Whaaaaat?? :D Tror både jag och Pär tappa hakan! Fina fina Nitro! Även att han fick ck (champion kvalité). Om jag skryter? Absolut!! Så stolt över min grabb! :)
Han med röd t-shirt har Nitro :)




Sen satt vi nöjd ett bra tag! :D Sååå kul! Att det var första utställningen och man inte har räknat med att det ska gå så bra. Han fick även vara med då alla dom bästa hanhundarna skulle bedömas. Men där gick han bet! Åkte ut på engång. Men det förstår man ju, han kan ju inte mäta sig med en fullvuxen hund. 




Riktigt kul var det! Kul att se andra hundar. Och roligt att se att dom är sååå olika även fast det är samma ras :) 

Vi åkte därifrån så nöjd och förvånad. Både för att det gick så bra för Nitro och också för Ellen! Hon var så glad och nöjd! Det enda som var tråkigt var att åka bil. Men det förstår man ju. Men vi hade verkligen räknat med att få bytas av att bära på Ellen hela dan för hon var grinig. Men icke! Stolt här också, jajjamen! 
Vi vill göra det här till en tradition. Det är utställning varannat år. Så det skulle vara kul att åka ner dit då och kanske sova i husvagn och nästa dag gå på järvzoo :) Blir nog kul för Ellen då hon blir större. 

Nu väntar jag på att Ellen ska somna. Hon somnade ju i bilen påväg hem så nu verkar det vara omöjligt att sova :P Ävek fast hon lägger sig en timme senare idag. Nu verkar hon dock hålla på somna :)

Allt som allt en helt perfekt dag med min älskade familj!

Bajs

Alla klagar ju på att man ska plocka upp hundskiten efter sin hund. Men hästskiten då? Den är minst lika äcklig. (Eller okej, hundskit är äckligare!) 
Men om det ska vara sånt tajt tycker jag hästägare kan ta med en icapåse och ta upp hästskiten också..

Det är inte trevligt när man är ute och går och det ligger hästskit över hela trottoaren. Helst inte när man har med sig en hund som äter allt! Jag vill inte att kan ska äta skit, så man får liksom bära han över med kopplet, lyfta upp han med kopplet.

Jag ska inte säga att jag är superduktig på att plocka upp efter Nitro. Går han ner i diket och skiter pulsar inte jag efter i höggräs och plockar upp. Då får det va, det är ju ändå ingen som är där och ränner. Men skiter han där folk går eller nära där folk går, ja då plockar jag självklart upp!

Skit som skit tycker jag..

8 månader

Tiden går för fort! Idag blir gogumman 8 månader! Hur går det till då jag tycker Livia (som är 4 månader äldre) fortfarande är 7 månader?? :P

Vi har då fått oss en bestämd liten dam. Får hon inte som hon vill jämt, blir det grin. Hon blir lätt uttråkad och vill inte leka med samma leksak för länge, då blir det grin. 
Favoritleksakerna är pappas snusdosa och tv-dosorna. 

Hon kan pussas! Om man säger "får jag en puss?" Sträcker hon sig fram och ska pussas! :') Dock är det på hennes villkor ;) Ska man visa nån att hon kan då vägrar hon. Även mysa kan hon göra ibland, trycker liksom pannan mot en (svårt att förklara :P), såååå mysigt! 

Börjar gilla gåstolen mer och mer. Hon tar sig sakta men säkert framåt :) 
Hon har blivit stark i benen så hon står mycket i den. Även i soffan brukar hon vilja stå och kolla :)

Har en liten tand, och nästa är nog snart här. (Grinig unge var eviga dag!!!) 

Har alla möjliga storlekar på kläder. Vissa i 62, vissa i 68 och vissa i 74. 68 är väl det som passa bäst. 62 börjar bli kort i armarna :)

Säger "titta" (täh täh) hela dagarna. Helst när hon ser lampor i taket. 

Ääääälskar att kolla på sig själv, om man spelat in en video. Då flinar hon så man tror hon aldrig sett nå roligare.
Hon har även börjat småskratta lite då och då, låter som en blandning mellan "höhö" och "hehe" :P

Sen är hon så gullig. Ifall jag stoppar in hennes napp i min mun, drar hon ut den. Sen ska hon stoppa in den igen. Och om vi äter majskrokar ska hon mata mig! Haha :)

Älskar fortfarande tv-shop. Dock inte vilken tv-shop som helst. Proactiv och sheer cover är det enda som duger. Hon kan sitta och gallskrika och grina, sen hör man "proactiv" på teven, och då blir det knäpptyst och hon sitter som hypnotiserad! :P

Vaknar fortfarande 3-4 gånger på natten. Äter dock bara 2 gånger. 


Jag kan förstå ifall ni tycker det är skittråkigt att läsa det här, men jag skriver för min egen skull mest. Kul att kunna kolla tillbaka sen ifall man få ett till barn :)

Vill ha

Hur fin är inte dom här affischerna då? Tycker den rosa är finast, men den gröna passar ju perfekt till Ellen! Hon tycker ju om när man sjunger små grodorna :)





Utflykt!

Idag gjorde vi en utflykt till norra berget i Sundsvall, med Therese, Mejja och mamma :) Gick skapligt!
Ellen somnade medans vi tankade bilen.  (Inte utan grin dock! Fick sitta och sjunga för henne) Sen vaknade hon lagomt tills vi var framme :) 

Grisarna var första stoppet. Av nån konstig anledning påminde dom mig om Nitro?! Haha

Ellen satt nöjd i vagnen. (Ett tag iaf......)

Ponnyridning! :)

Stoora bänkar. Ellen vart minimini! :)

Momma med Ellen! Ja det är en pinne Ellen suger/tuggar på. Hon hittade den och skulle prompt ha in den i munnen, så hon fick väl det då. "Lite skit rensar magen" ;) 

Nitro som fick vara hemma i hundgårn var glad när jag kom hem! Klängde på mig (hann dock hoppa ner innan jag knäppt kortet) hela tiden.
Jag var sååå trött på hemvägen. Kändes som jag skulle somna. Ellen var också trött. Sov hela vägen hem i bilen och en timme till när vi kom hem.

Men det var kul! :) Kul att komma iväg och göra nått för engångsskull! Även fast jag kommer på mig själv efteråt att jag är en riktig surpuppa!
- fy fan vad kallt!
- fan vad varmt!!
- vilket jobbigt väder, i skuggan är det iskallt och i solen stekhett!
- men ungjävel tyst!
- nä nu åker vi hem, orkar inte med det här gnället nå mer!!!
- men inte orkar jag gå upp för den där jävla backen igen!!
Hahahahaha! Jag ber om ursäkt för mitt gnällande. Det bara kommer av sig själv ;)

I helgen blir det också en utflykt. Med min lilla familj. Vi ska nämligen på utställning med Nitro! :) Ska bli kul att se. Speciellt eftersom hans syskon kommer vara där. Ska bli kul att se ifall han känner igen dom, om man träffar på dom :) Gruvar mig lite med Ellen dock. Suck.. Hon blir ju uttråkad så jäkla lätt! Hoppas det duger med att kolla på hundar. Och att det är bra väder!! :) Vi tänkte först att hon skulle få vara med mamma, men då jobbade hon så det gick inte. Dock såg jag fram emot att ta med henne, tills idag! :P Men ja det går nog bra det å :) 
Hoppas det går bra för grabben också. Att han "duger" ;) Är mest utseendet dom går på så får väl se. Han har väl inte riktigt ett dreverhuvud. Men jag hoppas inte han får ett sånt heller!! :P Mycket finare som han är nu! Dock ändrar dom utseende tills dom är 3 år!! Jaja vi får se hur det går. Han är då perfekt för oss iaf :)

Bitterfittan

När jag läser nånstans "mitt barn är så duktig och sover 12 timmar varje natt!" "I natt sov min bebis 13 timmar!!" Osv osv, vill jag bara slå dessa människor på käften!

Nej, jag är inte alls bitter. Saknar bara en hel natts sömn.. ..kanske lite bitter också ;)

Hjärtskärande!

Både igårkväll och nu ikväll har Ellen vaknat och varit otröstlig! Ikväll var det värst! Igår räckte det med att jag la min kind mot hennes och hummade trollmors visa. Tog ju dock ett tag, och det var gallskrik och grin tills hon knappt fick luft..

Idag funkade inte det! Tog upp henne i famnen men det funkade inte heller! Hon bara slingrade sig och vart stel som en pinne. La ner henne igen och då blev det ännu värre!! Tog upp henne en andra gång och hon var helt förstörd! Lilla gumman! Fick liksom ingen kontakt med henne!?? Tillslut kunde hon lugna sig i min famn och somna om. Men mina tårar var inte långt borta ska jag tala om! Och det var inte pga frustration denna gång. Kändes så hemskt! Tyckte så synd om henne.
Hon vaknade till lite när jag la ner henne i sängen, men sen somnade hon om med ett leende på läpparna :)

Jag hoppas det är pga av tänderna, så det inte är nån nattskräck?! Googlade lite och det verkar vara vanligt i hennes ålder att sömnen blir krånglig. Det händer mycket i utvecklingen. Hoppas det är nått tillfälligt bara, det här var inge roligt :(




Solstrålen!

Ellen har blivit så stor tycker jag! Hon är liksom helt annorlunda i sättet. Så busig! Har börjat skratta jättemycket (om man jämnför med innan) och busar hela tiden. Mest har hon ett sånt gulligt flin på läpparna! Ett flin som gör att hon ser så jäkla nöjd ut! Haha

Hon är så go! Har börjat mysa med oss också. Häver liksom fram huvet/pannan mot en och gosar! Älsklingen!! 
Man får sig ett och annat skratt om dagen när hon håller på busar och tokar!

När hon sitter i hoppgungan och ser något på golvet hoppar hon fram och tillbaka så hon får hög fart, sen försöker hon ta det med foten! Haha ser så jäkla kul ut! Bredbent åsså båda benen samtidigt! Har ett klipp med det men det går ju inte att ladda upp här :/

Hahahahaha! Lillgumman! Hon har börjat med så många miner! Kommer nog inte vara nå problem att hitta en bild till studenten om hon fortsätter såhär ;)


Sen håller hon nog på att få en till tand! Spricker nog igenom vilken dag som helst. Den andra där nere, är alldeles vitt där.
Kanske förklarar varför hon varit så grinig dom senaste dagarna. Dock sov hon 5 timmar i rad i natt(!!)! Halleluja! Drömmer om den dagen hon sover 12 timmar!! :) Det måste bli snart! Jag vill sluta amma nu. Vet ni hur sylvass bebiständer är?? Som ett rakblad. Då hon då ligger och småtuggar när hon ammar, ja då är det inte skönt!! :P Dock är det så behändigt på morron när hon vaknar. (Mellan 5 och 6) Då kan hon slumra till en liten stund till, och även jag! :)

Titta!!!! Lillgumman! Jag dööör! Har hon verkligen varit så liten? Det här var dagen vi kom hem från bb. Alltså var hon bara 2 dagar gammal :) Är så bebissjuk så jag dör!
Sa till Pär igår att om jag hade jobb hade jag kunnat skaffa barn igen nu. "Är du sjuk??" Haha! Man glömmer fort hur jobbigt det är!

Storstädning..

..stog på schemat idag! Här tar vi inte vara på sommarns sista dagar inte ;) 
Dock var det lättare sagt än gjort med en unge som kräver underhållning dygnet runt! Hann iaf med hela sovrummet! Rensade ur pärs garderob (det var på tiden!!), bytte sängkläder i både våran och Ellens säng, dammtorkade, putsa fönster, dammsuga och torka golv! Skönt!!
Hann med halva "storrummet" också. Dock bara ett fönster putsat. Men på't igen imorrn!

Ellens fina sängkläder som hennes Momma sytt! :) Det enda(!!) påslakanet hon har! Tur det är så varmt att hon bara sovit med filt i sommar, så jag kan få tiden att köpa fler sängkläder åt na! :)

Nyputsat fönster och solen lyser in! Älskart! Går dock aldrig att få med känslan på bild! Ser bara stelt och tråkigt ut.. 

Här var det stökigt! Men jag är så sugen på att slipa detta bort! Har blivit så kantstött! Funderar på om man ska behålla benen vita men ha skivan i trä?! :)

Nu börjas det..

Ytterkläder. Vad ska man köpa? Nu tänker jag mest på höstkläder. Till vintern blir det väl en overall. Men nu i höst då? Då kommer Ellen kanske krypa  omkring. Är det värt att köpa regnjacka/byxa. Eller är det ett onödigt köp? Skaloverall? Bara en jacka? Fleece? Vaaaaad?? Blir tokig på det här.









Lutar lite åt regnkläderna + fleecejacka och byxa. Men jag vet inte!? 

Vad tror ni som har erfarenhet? ;) Vad ska man ha? Vad kommer användas? 

Det är då en jävla djungel med alla barngrejer.

Virrhöna!

I flera flera nätter nu, ja veckor faktiskt, så har jag vaknat av ett ryck! Det är när Ellen grinar till som jag flyger upp och börjar känna överallt i sängen! Jag är helt stensäker på att hon legat där och nu ramlat ner på golvet! Fast hon ligger i sin säng :P

Och i natt vaknade jag och var helt säker på att hon låg bredvid. Jag har lagt kuddar som en "mur" på andra sidan sängen. (så hon inte ska ramla ner ifall jag slumrar till vid morgonammningen :P) Och jag var heeelt säker på att den kuddhögen var Ellen! Jag vet inte hur länge jag klämde och kände på kuddarna. (Kan tillägga att det var kolsvart i rummet) Paniken när jag tror hon är borta, ramlat ner. Neej hon ligger här!! Åsså känner jag lite mer. Tills jag vaknar till liv, och då kan jag inte låta bli att småskratta lite åt mig själv.

Ellen ligger alltid i så roliga positioner när hon sover. Man vet aldrig hur man hittar henne när man ska kolla till na ;)
 

Det är så sjukt att man inte fattar nånting. Jag älskar när Pär vaknar och är sådär virrig, säger eller gör roliga saker. Jag kan skratta ihjäl mig. Men när det är en själv så är det inte lika kul :P Hoppas det går över snart. Jobbigt att vakna så.

Framtiden..

Nu har jag bestämt (om man nu kan göra det i förväg) hur framtiden kommer se ut. Jag kommer försöka så gott jag kan att spara in föräldradagar, så jag kan vara hemma åtminstone tills nästa sommar börjar. Jag ska försöka jobba så mycket jag får och kan i december. (Om mamma kan vara med Ellen då, och Pär är ju åtminstone ledig två veckor där) Sen ska jag börja jobba alla timmar jag har hos pappa nu! Så kan man spara in nån dag där också.

Sen får jag väl jobba nån helg då Pär kan vara med Ellen och dom dagar mamma är ledig och kan/vill vara med Ellen. (Om det går att träffa in dom dagarna då)

Sen får Ellen börja på dagis nästa höst, och jag söker utbildning. Förskolelärare är det tänkt att jag ska bli :)

Helst skulle jag ju vilja ha kvar föräldradagar att ta ut nästa sommar också. Då Ellen är större och vi kan göra roliga saker! Men men.. Vi får väl se hur det blir :)

Nått jag tycker är idiotiskt är dom nya reglerna som skulle komma. Att pappan inte får ge bort lika många dagar som nu. Nu måste ha ju ha 60 dagar kvar själv. Men nu ska det tydligen bli fler som han inte får ge bort. Jag tycker det är så jävla dumt! Det är väl upp till var och en vem som ska vara hemma med barnet? Som med våran familj, vi skulle aldrig ha råd ifall Pär skulle vara pappaledig! Och då betyder det att jag måste börja jobba tidigare för att få in några pengar, vilket betyder att ungen måste börja på dagis ännu tidigare??!
Bara för att "pappan ska också vara hemma med barnet". Jävla skit bara. Kan man inte bara få bestämma det själv, med sin egen familj? Man vet nog bäst själv hur man ska fördela dagarna.

Bebis!!

Har tittat på gamla bilder på Ellen när hon var minimini! Blir helt paff att hon varit så liten. Hon ser ju helt annorlunda ut nu?! Tycker nästan det är lite sorgligt att man knappt kommer ihåg tiden i början. Nog för att jag tycker det är så kul att se henne bli större och utvecklas, men det är ju så mysigt med en nyfödd liten goskit!



Det gör att jag lääääängtar som en tok tills november!! Då min syster ska få en till liten bebis! Jag är så bebissjuk men vill verkligen inte ha en till själv just nu. Så att bli moster är ju perfekt!! :) Jag har en känsla av att hon får en pojke, men samtidigt tror jag att det blir en tjej. Mest för att jag alltid gissar fel på kön, jämt! Så om jag har en känsla att det blir en pojke, blir det väl en flicka då ;)
Åhhh vad jag längtar! 

I November kommer bebisen, i december blir det först 1-årskalas och sen jul! Lääääängtar!! Även fast mammaledigheten är över då. Dock ska jag försöka spara in dagar så jag kan vara hemma lite längre. Jag vill inte lämna henne på dagis när hon bara är ett år! Jag vill inte jag vill inte jag vill inte!! Det får helt enkelt lösa sig ändå! :) 

Förändring..

Blev less på min design. Blev lite nytt. Dock väldigt enkelt, då jag gjort headern i telefon :P Vet inte riktigt om jag är nöjd heller men det får duga sålänge. Bilderna i headern är väl inte dom roligaste, men dom kan jag byta sen nått tag, då jag kommit på vad jag vill ha för bilder :P 
 
Det här är för övrigt första gången på evigheter jag skriver ett blogginlägg från datorn. Använder knappt datorn nu för tiden. Bara när man ska fixa föräldrapenningen. Annars är telefon väldigt smidig tycker jag ;)

Scary dog!

När man är ensam hemma med unge och hund och hunden går in i Ellens rum och kommer ut och skäller mot mörkret,  Och sen när jag ska gå och titta vågar han knappt gå in dit. Ja, då blir man rädd! Uhuhuuu! Jag är såå mörkrädd och det gjorde det inte bättre! Tror ni jag var nå nojig när jag skulle stänga fönstret där inne? Nu ligger han och tittar sig oroligt omkring hela tiden! Mahh sluta! Han lyssnar väl kanske bara ifall husse kommer hem snart ;) Han är nog som jag och kan inte sova ordentligt förens han kommer hem. Såfort han hör han ute på grusvägen, eller om han åker bil och smäller igen bildörren, så flyger Nitro upp springer till dörren och börjar gnyla tills han kommer in. Hunden är människans bästa vän, och Pär är Nitros bästa vän! :)
Men mig skrämmer han livet ur!

Hahahahaha!! Så jävla ful! Älskar när hans kinder fastnar i tänderna, ser så jäkla rolig ut! Haha! Lillbubben!

Nu ska jag bara vänta på att han somnar. Så jag kan gå och lägga mig. Han väcker ju Ellen annars om jag går in nu. Han blir ju helt galen (galnare) på kvällen. Hoppar på en och ska jucka! Samtidigt som han låter som en brunstig Björn. Och puttar man bort han så står han och gnäller. Struntar man då i han börjar han skälla tillslut. Inte nog med att man har en krävande unge, man har en krävande hund också. :P Längtar tills han blir gammal och grå och inte orkar göra nått! ;) haha

Sömnen....?

Att inte ha sovit en hel natt på snart 8 månader börjar sätta sina spår. Jag är så less på det! Varför sover hon inte en hel natt för?? Och det är inte att hon bara vaknar en gång heller. 3 timmar får jag nog sova som mest. Ibland är det 10 min.

Så frustrerande när man fått henne att somna om, sen ska man smyga ner under täcket. Men vaknar hon inte av att jag sätter mig i sängen (och det i slow motion) så vaknar hon av att jag drar på mig täcket!!??!

"Efter tre nätter kommer dom sova hela nätter" Har jag hört. Då man inte plockar upp dom och så. Utan låter dom ligga kvar i sängen och tröstar där ist. BULLSHIT!! Jag plockar aldrig upp Ellen. Förutom en gång då hon ska äta (nu senaste nätterna 2 gånger för jag orkar inte lyssna på grin).

Det är nu jag saknar den där jävla nappen att peta in. 

Jag är så less på det här! I morse vaknade hon dessutom halv sex. Somnade dock om då hon fick amma. Men då ligger jag så jävla oskönt så det är inte skönt att vakna efter den powernapen heller. 
Spelar ingen roll ifall jag lägger henne senare heller, hon vaknar ändå den tiden..

Hoppas verkligen att det är värmen som gör att hon sover dåligt! Och hoppas värmen är över snart. Jag är less på sommarn! Jaaa jag sa det, fy skäms på mig! Det är ju skönt med varm (läs stekhet) sommar ifall man inte jobbar eller har små barn. Jag har aldrig någonsin längtar efter hösten så mycket som jag gör nu! Svalare nätter! 

Det är ju tur att hon är så sööööt och glad när hon vaknar på morron ;) (oftast iaf)

RSS 2.0