Mid Sweden Nat's

Igår åkte jag och lämnade Ellen hos mamma och pappa. Kan lugnt säga att det var det värsta jag varit med om. 
Inte för att hon blev ledsen eller nått, men det var fruktansvärt! Jag kände mig inte alls pepp för kvällen när jag åkte därifrån, jag ville bara vända om och hämta henne igen.

Peppen kom dock när jag gjorde mig klar för att åka. Öppnade första cidern och... Blä! Smakade sprit! Är det för att man inte druckit på länge eller? 
Therese hämtade iaf upp mig sen for vi till Mia, där hon och Hanna var. Vi åt jättegod mat! Mm! Möraste köttet jag ätit på länge!! Sen hade vi en drinkkväll där. Vi var några fler från början, men efter sjukdomar och annat förhinder så var vi bara 4. Då var en ett preggo och alkoholfri! :P Så 3 drinkar blev det. Inte fy skam det heller! 
Vädret däremot var det sämsta någonsin. Svinkallt och regn. 





Vid niotiden for vi hem till oss där det satt ett gäng. Väldigt trevligt må jag säga! :) Tror vi inte kom iväg till träffen förens elva-tiden? 
Tiden gick fort och sen var det efterfest. Hrm.. Den hade man klarat sig utan. Men jag tänkte att nu är det den här kvällen jag har så då ska jag ta vara på den! :P Hade ju varit skönare att sova en hel natt för engångsskull ist. Men nä, kl fyra var jag nog hemma. 

Jag trodde jag skulle bli klappkanon, med tanke på att jag inte druckit på 1 1/2 år. Men icke! Blev aldrig riktigt på lyset tycker jag. "Salongsberusad" skulle jag vilja kalla det :P Men inte slapp jag bakfyllan för det. Dock var den inte lika extrem som den brukar. 
Men jag känner mig nöjd med alkohol för ett tag nu. Känns som man lika gärna kan vara nykter. Det var inte ens gott. Eller jo, drinkarna var det. Men inte det andra. Köpte en öl i öl-tältet och det var det äckligaste jag någonsin varit med om. Smakade galla! Urk!!
Jag hade kul iaf! :) Dock var det som vilken kväll som helst. Alltid samma sak, samma människor som beter på samma sätt/gör samma saker. Och förfesten är det roligaste på hela kvällen.

Vid halv ett idag kom mamma hem med Ellen! Åh så jag saknat henne! Hon verkade dock inte saknat mig alls. Sträckte sig efter Momma när hon skulle fara. Skitunge! ;) 
Mina tissar har också saknat Ellen! Ena är som en sten. Utan att överdriva. Försökte "pumpa" ur lite förut, för hand men det är ju så jäkla jobbigt. Orkar inte ta fram pumpen heller. Längtar tills hon vaknar i natt och vill äta ;)

Skönt att ha gumman hemma. Även fast det gått så bra för henne i fjärn. Känns skönt att det gått så bra. Då går det nog lättare att lämna bort henne nästa gång. När nu den gången blir ;)

Sluuuuta!

Usch vad jag stör mig på folk som ska tycka tvärtemot hela tiden! Helst när det kommer till feminismen och allt som hör till. 
Det känns som att feminismen har blivit så "inne", att ifall man inte försvarar kvinnorna hela tiden, dygnet runt, varje sekund så är man dum i huvet. 
Missförstå mig inte nu, klart man ska göra det, men det går till överdrift ibland kan jag tycka.

Tex. så var det nån som klagade på en reklam för bindor. Att hon i reklamen sa att hon inte kände sig fräsch när hon hade mens.
Då var det ett jävla liv om att "varför är man ofräsch om man har mens? Det är ju naturligt! Alla kvinnor har det!"
Åhhhh jag vill bara slå denna person i skallen med en stol! Ja alla kvinnor har mens. Alla kvinnor (och män för den delen) svettas också men det gör väl inte att man känner sig fräsch när man luktar svett. Inte jag iaf. 

Sen ifall du inte känner dig ofräsch när du har mens (det behöver man ju faktiskt inte göra), så betyder ju inte det att ingen annan gör det. Så låt dom ta åt sig av reklamen då och skit i den själv. 

Varför klaga så jävla mycket om vad man ska känna som kvinna/tjej/tant. För det är mest det det handlar om nu känns det som. Att tjejer ska vara som män, män ska vara som kvinnor. Allt ska vara könlöst, alla ska vara lika. Tråkigt kan jag tycka.

(Självklart tycker jag det ska vara jämnställt och så men jag hoppas ni förstår vad jag menar. Detta handlar om små obetydliga saker som folk förstorar upp)

Namnam!

Eller äter bara mindre och mindre välling för varje kväll tror jag. Så idag köpte jag majsvälling, men om möjligt åt hon ännu mindre än vanligt?!?

Så då gjorde jag gröt! Egen gröt. Havregrynsgröt med nån matsked vällingpulver, för näringens skull. Och det gick hem!! Så skönt, då hon börjat äta dåligt på dagarna också (ännu ett tecken på tänder??). Men havregrynsgröt var smaskens tyckte hon :) Så nu ger jag upp vällingen. Hon får gröt ist. På nätterna kommer hon väl få välling då om hon vaknar (då jag slutat amma). Kan ju inte direkt koka ihop gröt mitt i natten :P Och nu på lördag får mamma ge henne det på natten om hon är hungrig.

Men vem vet? Hon kanske håller sig mätt på den här gröten och sover hela natten? Man kan ju önska iaf ;)

Annars känns det bättre att lämna henne nu. Känns ju fortfarande jobbigt, men bättre :P Vet att hon kommer ha det bra och jag tror hon trivs bra med sin Momma :) Varje gång mamma ska få henne att somna på dagarna i vagnen, har hon somnat snabbt. Och den gången hon gav henne välling åt hon mer än hon brukar. Så det går nog bra! Det enda jag är lite nervo över är nattningen. Då den är bökig nu. Tar minst en halvtimme, och ibland är det grin och skrik den halvtimmen, och det slutar med att jag få stå böjd över sängen och gosa henne på kinden och humma trollmorsvisa. 
Men ja, det går nog bra! Men guuuud vad jag kommer sakna henne! Saknar henne redan! Haha :) 




Det närmar sig..

Idag har jag och Ellen laddat upp inför Mid Sweden Nat's helgen! Vi har lyssnat och dansat till gammelrock! Ellen i hoppgungan och jag bredvid ;) (måste ju underhålla ungen på nått vis)

Snart är det dags. Jag är så nervös. Det känns som jag ska hålla ett tal inför hela världen. Har som fjärilar i magen.. Och inte på ett bra sätt. 
Jag får dåligt samvete för att jag ska lämna bort henne! Hur ska jag klara mig utan min lilla solstråle som jag umgåtts med 24/7 det senaste halvåret!? Lilla lilla gumman! Jag hoppas hon inte är allt för ledsen. Är hon det när jag ska åka kommer jag börja böla! Får en klump i halsen bara jag tänker på det.

Sen tänker jag på allt jag ska ta med. För att göra det bättre för Ellen. Nån leksak hon gillar. Eget täcke och kudde så det känns lite mer som hemma. Fundrar också på om jag ska skicka med ett linne som jag sovit i!? Är jag superlöjlig då? Och frågan är ju ifall det är bra? Antingen blir hon tröstad av det, om hon känner min lukt. Men samtidigt kan hon ju bli mer medveten om att jag inte är där!?? Maaahh jag vill inte jag vill inte jag vill inte!!

Jag ser fram emot den här kvällen sååå mycket! Jag ska ha så kul! Jag ska dansa så svetten sprutar. Och man kommer nog skratta tills magmusklerna skriker! (Om jag känner sällskapet rätt :P) Men samtidigt känns det fruktansvärt jobbigt! Speciellt eftersom hon vaknar på natten och vill amma. Det går säkert bra där nere, och om inte annat så är det nog bra för Ellen också att veta att hon klarar sig utan mig ;) Vem vet, efter den natten kanske hon sover hela nätter ;) 

Nä fy fasen. Det här är det värsta jag varit med om. Jag vet att jag är skitlöjlig men jag tycker det är jättejobbigt! Slutar väl med att jag tar cykeln ner till fjärn mitt i natten ;) Kommer vilja ha hem henne så fort jag vaknar iaf! Hoppas man inte är allt för bakis ;)

Alltså....!!!!! Kärlek! Det finaste jag vet! 


/ Jobbigaste & tjatigaste morsan ever.



Sliten

Fick nyss en kommentar av Pär "fan du ser ju mer ut att ha varit på midsommarfest än jag du!" Mammalivet är en fest!! ....eller en enda stor bakfylla!
(Kanske ska tillägga att han menade att jag såg trött ut! Haha! Fast jag såg ut som själva fan. Stora myskläder, slarvig toffs på sne, ringar/påsar under ögonen och förbannat jävla slö!)


Sliten är bara förnamnet! Tröttmössa. Ångrar även mitt beslut om att Ellen kunde skippa eftermiddagsluren. Hon fick hoppa i säng redan kl 18 idag.

Jobbigt!

Ellen är i en fas nu då hon är såååå mammig! Seperationsångest. Vi kan sitta i soffan, hon i Pärs famn, och då är allt bra. Men så fort jag reser mig och går därifrån börjar hon bölgrina! Hela tiden. Jävligt jobbigt tycker jag. 
Jag har hamnat i en ond cirkel. Ellen kräver så mycket uppmärksamhet för att bli nöjd. Vilket gör att man knappt hinner äta nått. Blir mest kakor, godis, mackor, chips. Det som står framme helt enkelt. Och man blir ju så slö när man inte äter riktigt, iaf jag. Vilket gör att jag har ännu mindre energi att ge Ellen och absolut noll energi att göra nått vettigt att äta. 

Sen i lördags är hoppgungan inte lika rolig längre. Det hoppas inte mycket utan nu ska hon stå själv. Spänner benen alltså. I våra knän också. Då var det bara hoppa som gällde, fram tills lördan. Nu ska hon stå!
Synd att hon inte når ner till golvet från gåstolen. Vet inte vad vi har för konstig gåstol?! Hon kan nå ner med tårna på ena foten ifall hon sitter lite snett, annars är det en bra bit kvar till golvet. Även fast vi har på lägsta nivån..?

Men man kan ju sitta där och leka också :)

Nä jag är inte alls nöjd med köpet av gåstol! Hade vi inte eldat upp kartongen hade jag lämnat tillbaka den. Den är så stor och ja hon når inte ner. Plus att den är skittrög i hjulen..



Sommar eller?

Är det sommar vi har nu eller är det vår/höst?! Fy vilket tråkigt väder. 

Å ena sidan tycker jag det är skönt! Man slipper ha dåligt samvete ifall det enda man orkar är att sitta inne. Man slipper tänka på allt man måste ha med ifall man ska ta sig iväg på stranden. Man slipper oroa sig att Ellen ska vara för mycket i solen, solskydd, hattar, kläder - är det för varmt/för kallt? Man slipper svetten som lackar för att man måste gå runt och bära på ungen. Man slipper visa den icke-bikini-redo-kroppen på stranden.

Men å andra sidan; det är ju sååå skönt med sommar! Man slipper klä på så mycket kläder när man ska nånstans. Sitta ute och äta grillat! Mums! 

Det måste bli varmt nu snart! Ellen har mycket sommarkläder som hon måste hinna använda! Men även denna vecka ser ut att bli kall. Inte varmare än 15 grader. Brrrr! Hoppas hoppas hoppas det blir varmt i helgen! Åtminstone på lördan då jag ska på bilträffen! :) Då blir jag nöjd!! 



Extra mycket kärlek

Idag är en sån dag då jag känner att hjärtat inte orkar med hur mycket jag älskar Ellen! Vad jag skulle göra för denna unge alltså! Vad som helst!! 
Det är en sån dag då hon kan få skrika hur mycket hon vill, jag blir inte irriterad! Mer ledsen för jag inte vet vad som är fel..

Det måste vara tänder på g! Det måste bara vara det! Hon gnölar och gnäller och grinar mest hela tiden. Handen tuggar hon på hela tiden och dreglet rinner. Plus tungan då, som hon håller på med hela tiden!

Hon fick somna i min famn idag! Älskade hjärtat!
Utslagen! ;)

Midsommar, heaven/hell

Midsommarfirandet började med grin från Ellens sida, då vi skulle gå till stången och kolla på alla som dansar :) Trodde hon skulle somna snabbt i vagnen men icke!! Blev svettig av att vagga henne i vagnen. Och tusentals hundar överallt som skällde och då blev hon rädd och ännu mer ledsen! Suck.. Efter en halvtimmes skrik fick hon komma upp i famnen och somnade efter en stund.


Ellen var midsommarfin i sin klänning :) Och sååå söt i skorna!

Sen var det dags för midsommarfirande hos mamma och pappa. Momma har fyllt 75 år i veckan och då ville hon bjuda hela släkten på mat. :) Skitkul att vara samlade allihopa! Dock hade jag en grinig unge som inte alls var nöjd för 5 öre! Ååhhh sånt jävla dåligt humör jag blir på! Dels för att ja, barngrin kan driva en till vansinne när man lyssnat på det för länge. Och dels för att jag blev stressad för man ville ju hinna träffa alla innan dom åkte hem! Fick nog strax efter sex och då skulle hon bara sova!! 45 min tog det! Fy fan! Det kanske inte låter mycket men det var 45 min av gallskrik och grin!
Tror det blev lite för mycket för gumman! För mycket folk. För när vi gick in och åt välling bara hon och jag så var hon jätteglad och prata och flina :) men så fort vi gick ut blev det grin.
Kände för att åka hem där och då!


Men stannade kvar ändå! Det var kul! :) tycker det var en mysig midsommar! Hela släkten samlad, barn som springer runt och leker, god mat, rolig fylla "gubbfylla" haha, gapflabb mm mm! :) 

Vid tio vaknade Ellen så då packade vi ihop och for hem. Då vart Ellen klarvaken och ville inte alls sova när vi kom hem :P Låg och pratade och kollade runt bara. Men då är det bara att gosa henne på kinden så brukar hon somna :) (funkar icke på gallskrik!) 
Halv tolv kom jag i säng och det var sååå skönt! Sen vet jag inte om Ellen vaknade nått förarens kl 6? Har för mig att hon åt en gång men jag har ingen aning?!? Jaja :) Men hon har iaf börjat sova ca 5 timmar i rad nu! Toppen!

Ny frilla!

Idag var jag till frissan! Sååå skönt att bli av med lite hår. Det blev mycket tjockare nu när jag klippte av lite. Det hade blivit så tunnt nu. Har tappat jättemycket.. 

Färgen fick hon fria händer med. Så det blev rött! :O Men det blev bra! :) Är ju inte knallrött, men rött ändå. Lite ovant bara men jag är nöjd!

Är dock rödare i verkligheten!

Men jag är nöjd! Kommer definitivt gå till henne igen. Även fast jag var sååå nöjd med min frisör i hudik! Men behändigare med en såhär nära :)


???

Jag förstår ifall ni tycker min blogg är förbannat tråkig just nu. Det enda jag gör är att gnälla om Ellens sov och matvanor! Men det är skönt att få lite tips och att skriva av sig lite :)

Hon kanske blir mätt på 0,5 dl ändå? Ikväll åt hon bara så lite igen. Så då provade jag att ge henne lite "morgonmums" i pärs famn och man såg att hon ville ha mer. Jaha, hon är väl hungrig då. Så jag gjorde en portion gröt. Och hon åt allt. Några tuggor blev kvar.. Men sen kaskadspydde hon!! En flod! Stackarn! Såg att hon blev rädd! Hon blev sååå ledsen! Men efter lite mys och vatten var det bra. 

Men då kanske hon är mätt efter så lite välling? Och jag tröck i henne gröt tills hon spydde? :/ 

Ja jag vet inte..

Gnäll!

Ellen och välling går inte ihop! Hon äter aldrig en hel portion. 
Idag åt hon en hel stor burk mat till lunch. Och äter alltid upp hela portionen med gröt. Det har blivit bättre sen vi började med rutiner, och fort har det gått! Men vällingen... Suck! 

En halv dl suger hon i sig jättefort. Men sen börjar hon bara tugga på flaskan och tillslut blir hon förbannad/ledsen/arg!??! Hon kan väl knappast bli mätt på en halv dl?? Eller? 
Igår provade vi med god natt välling. Tänkte att hon skulle hålla sig längre på den? Men det gick ännu sämre! 

Sen börjar jag på riktigt tro att det är nån tand på g. Handen är i munnen all vaken tid och hon har börjat hålla på med tungan jättemycket. Typ som att hon masserar tandköttet med den! Haha. Ibland är hon även otröstlig! Ingenting duger! Inte ens att bli buren.

<3

Underbart mysigt!




Fynd!

Var in på säcken en snabbis igår och fyndade allt detta för 50kr! Inte illa :)
Jeansen är som ny! 




Babies

Det här är ju "old news" men; Jag ska bli moster igen!!!! :D :D Ska bli så mysigt med en ny liten bebis. Jag kommer knappt ihåg hur det var att ha en nyfödd, hur liten dom är :')
Det kommer bli ganska exakt ett år mellan Ellen och den här bebisen. Så dom kommer nog få kul sen när dom blir större :) 

Kusinerna <3


Det är sånna här gånger jag blir sååå sugen på en till bebis! Men ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag skulle skratta eller gråta ifall jag vart gravid nu! :P Skulle jag veta med säkerhet att nästa barn skulle bli lika i humöret som Ellen har varit dessa 6 månader, då skulle jag nog nöja mig med ett barn! Ingen dans på rosor.. Vet inte hur många gånger jag önskat att jag hade haft en boxningssäck att ta ut lite frustration på! :P
Men då är det ju kul att bli moster så man får snusa på en liten goskit utan att behöva lyssna på grin 24/7! Haha ;)

Stort grattis till min syster och Andreas och Mejja såklart, som blir storasyster! Helt galet! Nyss var hon ju en bebis själv!

Ett helt halvår!

Idag blir min Ellen 6 månader! Ett halvår! Herregud stoppa tiden! Halva mammaledigheten har gått och fort har den gått också! 
Jag älskar denna lilla tjej mer och mer för varje dag! Hjärtat svämmar över brukar man ju säga, och ja! Precis så känns det! Älskade fina unge! <3

Ellen 6 månader:
• Är en bestämd liten dam. Ska helst få som hon vill hela tiden. Annars blir det grin. Blir lätt uttråkad och vill bli buren och kolla på saker hela tiden. 
• Älskar vatten och blir helt till sig och börjar sprattla som en fisk så fort hon ser nappflaskan!
• Vill helst ha underhållning när hon ska äta. Babblarna funkar bra. Annars äter hon bara några tuggor. Får hon se på teven äter hon oftast upp allt!
• Är 68 cm lång och väger 7400 g.
• Har börjat göra ett ljud som låter som "hej"! "ääääjjjj". Så jäkla gulligt!!
• Älskar sin kusin Mejja! Blir (nästan) alltid glad då dom träffas :')
• Älskar att se sig själv. Antingen i spegeln eller på film!
• Hatar att sova. Så fort jag lägger henne i vagnen skriker hon. Och så fort hon ser spjälsängen på kvällen börjar hon grina. Somnar dock fort och är oftast nöjd när hon får mysa med goseapan och se på sängmobilen.
• Älskar att bada! Då om nångång önskar hon nog att hon kunde sitta själv. Hon äääääälskar att plaska!

Ser ni busblicken? ;) Ååhhh I love you!!!!

Skit på en brödbit!

Att inte kolla på tv hjälpte inte sömnen så mycket. Dock har det ju bara gått 2 nätter men ja.. I natt åt hon 3(!!) gånger. Mest för att jag orkade inte försöka trösta henne. Man hör på engång ifall hon kommer somna fort eller inte. 

Nu ska vi börja med nått annat. Först och främst ska hon få matrutiner. Nu äter hon efter att hon sovit. Men nu ska hon få äta var tredje timme. Tror det blir bättre för henne. Ibland vet jag att hon inte är hungrig men att hon måste äta gröten då annars är hon inte hungrig när hon ska få välling på kvällen. 
Såhär ska dagarna se ut nu, då hon 99% av dagarna vaknar kl. 7.

7.00 - Amma, eller gröt. Beroende på vilket humör hon vaknar på ;)
10.00 - Amma.
13.00 - Burkmat. 1/2 burk + nån matsked fruktpuré. 
16.00 - Gröt m. Fruktpure.
19.00 - välling

Är det för lite mat eller? Det blir ett mål mindre än förut. Har ammat en gång mellan lunchen och gröten förut..
Hur äter/åt era 6 månaders bebisar?

Sen läste jag om nån sovmetod också, kommer inte ihåg vad den hette.
Men man skulle iaf trösta bebisen i sin säng så gott det gick. Blev den jättelessen så man kände att man vill ta upp den, ska man göra det! Men när den lugnat sig ska man lägga ner den på engång. Börjar den grina då ska man ta upp den igen osv osv. 
Det var en som hade kört på det och tredje natten sov ungen hela natten!!! 

Nappen har hon börjat ta lite på dagarna :) Dock måste man vara med för den far ut ganska snabbt men hon ratar den inte iaf :)

1 år

Idag blir grabben 1 år! Våran lilla gogris. Han kan reta gallfeber på en som ingen annan kan. Han gör helst allt han inte får. Men han är också världens snällaste och mysigaste hund! 

We love you, Nitro! <3

Dag 1

...utan tv-tittande. Det blir ju så bekvämt att ha teven som barnvakt. Så man får äta ifred, gå på toa. Hinna plocka undan lite..

Men jag undrar om det kan vara den som är boven bakom dessa dåliga nätter? Dom kan ju få mardrömmar av tv och det kan ju vara därför Ellen vaknar(?) och skriker.

Så dag 1 utan tv-tittande är idag. Har gått skapligt! Det är tur att hon älskar hoppgungan. Iaf ett tag. Då får man springa som en blixt och försöka hinna med så mycket som möjligt! :P

Får man kolla på sig själv blir man också nöjd! ;)

Tvärslut!

Idag har jag, mamma och Ellen gjort Birsta. Gick bättre än förväntat! Trodde Ellen skulle vara mer grinig än hon var. Eller så var mitt tålamod bättre än vanligt ;) 

Dock blev hon väldigt grinig på Ica. Fick gå och bära på henne. Och det har börjat bli jobbigt. Dels för att hon är tung och dels för att hon ålar sig hela tiden. Ska kolla överallt. 
Tillslut la jag ner henne i vagnen och tänkte att hon får väl somna då. Men då blev hon en solstråle! Först gjorde jag nått ljud mot henne och hon skrattade så gott! Sen hittade jag en leksaksgris till Nitro som "grymtade". Och oj vad den var kul!! Gapflabb!! Tror det var nån som var trött då iaf! Haha älskade gounge! Ångrar att jag inte filmade det! Har aldrig hört henne skratta så mycket nångång :'D

Vägen hem var inte kul tyckte Ellen. Skrek mest hela tiden och när vi kom hem var hon sjöblöt i ryggen av svett!! Stackarn! Nu sover hon i bara blöja. Så satans varmt! Hoppas hon blev trött av en dag på stan och sover hela natten! ;)


Köpte bland annat den här. Fick presentkort av mamma och pappa på toysrus så då fick det bli denna. Dock vet jag inte om den gör det jag tänkte att den skulle göra.. Nämligen att söva ungen. Den håller henne mer vaken! Haha. Dock kanske den var så intressant för att den är ny. :) Gillar iaf att den är färgglad och det finns timer och ljudsensor som känner av ifall bebisen grinar :)

Zzz..

I fredags kväll började jag ju leta skojävlarna (som fortfarande är borta!), kom inte i säng förren tolv. Sen vaknade Ellen klockan 2 och var klarvaken i en timme. Ville ligga på mitt bröst och mysa. Sen några uppvakningar(?) till innan hon bestämde att hon skulle göra morron kl.6! Zzzz!

Var som en zombie hela dan igår. Fast jag drog mig ut på en långpromenad ändå! Men då var man ju ännu mer slut sen. Tycker att man borde gått och lagt sig i tid igårkväll då men icke! Fastnade framför Orange is the new black. Har ju kommit en till säsong, men jag kommer inte ihåg nått från första så jag måste kolla igenom den också. Somnade nog inte förren kl.1 då. Även denna natt vaknade lillskiten och var klarvaken. Det var dock innan jag hann somna och hon var inte ledsen. Låg och tittade och bökade lite innan hon somna om av sig själv.. Hon åt dock inte förren kl. 4! Rekord! Dock vet jag inte om hon hade somnat om ifall jag försökt få henne att sova. Tog upp henne direkt för det kändes som tissen skulle sprängas!!! Ajaj!!

Och idag är Ellen grinigare än grinigast! Mah! Så trött! Ikväll är det läggdags senast 21!! 


Myser med kaninen hon fick i julklapp, av moster sin :) Den klarar hon sig inte utan nu. När hon ska somna spelar vi den och när hon vaknar på natten också. Då somnar hon oftast om snabbt.
Spjälskyddet fyller inte sin funktion :P det passar inge bra på den här sängen.. Petade in foten på henne, så ni inte tror att hon får sova så. Och täcke har hon också, men får oftast sova med bara en filt för det är så satans varmt! Ibland är pyjamasen helt blöt av svett när hon vaknar. Stackarn!

Och det här är väl underbart?! ;) Tappar hår så det räcker och bli över! Behöver inte dra av nå mer! Har t.o.m fått en liiiiten kal fläck på skallen!!!(!!!!) usch nu får det sluta ramla av! Har även världens torraste hårbotten. Kliar som satan! Nån som har nå tips mot det? 

Toookig!

Typiskt att man, kl 22 på kvällen, kommer på att man har sommarskor man glömt bort. Nämligen dom jag hade på studenten. 

Ner i källaren och rota. Nada. Vid närmare eftertanke är det fler skor jag saknar. VART ÄR DOM???? Har gått igenom alla flyttlådor 2 gånger, och det är en par stycken. Men dom finns ingenstans. Blir tokig!!!!!!!!!! 

Börjar bli lite nojig att Pär slängt en påse med skor.. :S 

Kan fan inte somna heller! Blir så irriterad när nånting bara försvinner! Försöker komma på när jag hade dom sist men jag har inte ens en aning!!?? Har jag glömt dom på gåsjön? Nä det är ju minst ett par till jag saknar. Ett par svarta gladiatorsandaler jag fick av Therese en gång. 

Nä får nog få igenom alla lådor imorrn igen. Dom kan ju inte bara försvinna!?

Sveriges nationaldag!

Grattis Sverige! Tråkigt att man inte firar nationaldan på nått speciellt sätt. 
Jag har firar den med att klippa mamma och pappas gräsmatta! :P Lite gratis motion i den sköna solen! Skönt att det är lite svalare i fjärn än uppe på Gnarp, annars hade jag nog varit sjöblöt i svett! 

Ellen fick mysa med Momma och Moffan medans. Låg på golvet och rullade runt, runt! När jag kom in och såg henne var det som att det hade gått nån månad! Hon såg så stor ut!! Haha! Hon har blivit så lång min lilla jänta! Hon blir så stor och jag blir lite blödig när jag tänker på det. Nog för att jag tycker det är jättekul att se henne utvecklas och bli större. Men hon är ju min bebis! Min lilla lilla bebis som var ynka 50 cm när hon föddes! Kommer knappt ihåg hur det var när hon var så liten :')
Jag har fortfarande ångest över att vi ska lämna bort henne. Bara tanken på att hon ska vara ledsen utan att jag är där och tröstar henne kan få mig att böla som ett barn! Nog för att jag vet att mamma är bra med henne och vet vad hon gör, så vill jag trösta henne när hon är ledsen! Jämt när hon sitter hos nån annan och hon börjar grina och dom ska försöka trösta, vill jag bara slita henne ur armarna på dom och trösta henne själv! :P 
Jaja!!!

När Ellen fått nog och började bli hungrig åkte vi hemåt och åt gröt. Sen myste vi på altan med grabbarna. Päran och Nitro. Som för övrig inte är sig själv, Nitro alltså. Han fick ettårsvaccin i torsdags och har varit lite slö sen dess. Dock var han och Pär och "jagade" hare i morse så det kan ju vara därför han är så slut idag också? 

Sen har jag bara slappat i soffan med tacosrester, chirre & dirre, choklad och "Hela kändis-Sverige bakar". Ska strax krypa ner i sängen och nöta andra säsongen av "orange is the new black". :)

Har bara knäppt en enda bild idag. Imorse. På lillfian som sover.. Ena benet utanför täcket ;) och pyjamasen oknäppt. Höjden av lathet när man inte orkar knäppa den igen efter blöjbyte. 

Varsågod! Ett inlägg om massa olika skit! ;)

B.e.a.utiful!

Underbar start på morron när man hör porlande vatten, och inser att det är diskmaskinen det kommer ifrån. Ut på golvet alltså! Lägg till en trött och grinig unge på det också.. Så har ni en perfekt start på dagen! 


Håret

 Nu har jag bokat klipptid. Och varje gång jag gör det blir jag nervös! Haha! Speciellt mycket nu för jag ska gå till en frisör jag aldrig gått till förut. Älskar ju min frisör i hudik, men nu när jag har Ellen så känns det mer behändigt med en som håller till 5 min (om ens det!) härifrån.

Jag är mer och mer inne på att klippa kort igen. Fast kanske inte riktigt lika kort som jag gjorde första gången. Nån cm längre. Men jag velar fram och tillbaka. Kollar jag på kort tänker jag "ska absolut klippa så igen!!" Men om jag tänker tillbaka ville jag ju ha det långt igen förut. Och det är ju fint med långt hår på sommarn! Fast skönt med kort! Haha! Nä det blir nog kort! 

Men då är frågan: lugg eller inte. Snelugg isf. Men jag vet inte om jag kommer se ut som en svamp då om jag klipper det kort också? Haha. Vad tror ni?

Just nu lutar det åt lång page utan snelugg, mörkt med några ljusare slingor i längderna (inte ombre! Och inte blonda slingor) 
Men jag vill höra vad alla ni tycker? Sist var ni inte särskilt hjälpsamma! :P Vad tror ni jag passar i?



Skulle jag ha lugg skulle jag vilja ha nån liknande den här.

Seperationsångest!

Idag gick lunchen mycket bättre för Ellen! Var riktigt smarrigt med spagetti och köttfärssås! :) Hon åt en halv stor burk!! Annars har hon knappt velat äta en halv liten burk! :) Åsså åt hon kanske 1/3 burk fruktpure! Duktig flicka! ;)

Iaf! Det är inte bara Ellen som har Seperationsångest, jag har också det!
När det är bilträffen här i Gnarp ska jag och Päran dit. Båda ville gå lördan så Ellen ska få vara med sin Momma! Och guuuuud så jag gruvar mig! Buuhuuuu! Jag längtar nått så otroligt till att få komma ut, göra sig lite fin, ha tjejkväll och ha kul!! Men gruvar mig nått så förbannat för att lämna bort lillskiten! Hon ska sova nere i fjärn. 
Mamma får förbereda sig på att jag kommer ringa stup i kvarten för att höra att allt är bra! :P Det kommer nog gå bra för Ellen.. Men för mig är det annat! Det värsta är ju att man inte kan åka och hämta henne på engång man vaknar heller då man druckit dan innan. (Även fast jag ska ta det lugnt! Så bakis som jag brukar bli. Måste ju orka ta hand om Ellen dan efter också :P haha)

Speciellt nu när hon är så grinig och mammig! Lillhjärtat mitt. Men hon får det nog mysigt med Momma å! 


Gogumman!! <3 <3

Vad är det nu då????

När allt flöt på bra. Sovning, ätning och nöjd på dagarna.. Då väder det på engång och blir helvetet!

Ellen är såååå grinig! Jag vet inte om det är tänder på g eller om hon är i en seperationsfas!? Jag kan nämligen inte lämna henne själv. Då skriker hon för kung och fosterland! Igår när hon somnat för natten, vaknade hon efter 1 1/2 timme och skrek. Inget funkade för att få henne att somna om. Förutom att bära på henne. Men så fort jag la ner henne skrek hon igen.. 

På dagarna är hon också grinig och vill helst att jag ska bära henne hela dagarna. Det räcker inte med att sitta i mitt knä, utan jag måste stå upp och gå runt. Annars är det gnäll och gnöl!
Detta gör att jag gruvar mig inför varje tupplur! Det gör så ont i mig när hon skriker så mycket. 

Nappen! Nappen!!! Tänk om hon kunde ta den då! Just nu ligger hon och sover i min famn med den i munnen. Men tuttar inte på den. Jag är redo att ge upp nappen nu tror jag. Har köpt mam-nappar från 6 månader nu. Men icke! Ingen skillnad..

Hon vägrar även äta mat. Gröten brukar ju alltid gå bra på eftermiddan. Men nu är det gnöl. Äter väl ganska bra men inte allt. Och vällingen!! Maaah! Hon blir nog lika frustrerad som mig. Tror inte hon gillar flaskan.. Igår matade jag henne med sked ist och det gick mycket bättre. Då åt hon allt! 
Men lunchen vägrar hon. Och jag förstår henne. Barnmat är vidrigt! Blä! Men nu har jag köpt 6 månadersburkar och jag inbillar mig att dom är godare ;) Får se idag då.

Annars har hon nått vitt nere på tandköttet. Det har hon iofs haft sen hon var typ 2 mån. Men jag tyckte det stog ut mer nu?? Ja jag vet inte..

Momma med barnbarna sina!

Tradera in my heart!

Jag älskar tradera! På sista tiden har jag blivit smått beroende av det. Sitter mest och kollar på barnkläder. Hela dagarna! haha. Nä, det var att överdriva, men jag kollar mycket iaf. flera gånger om dagen.
Men det är kul att fynda! Speciellt barnkläder som dom växer ur så snabbt, känns så onödigt att lägga fleeeeeera hundra kronor på kläder då, när man kan fynda riktigt fina på tradera :) 
För nu börjar det tunnas ur i garderoben för lilltjejen. Pyjamaserna hon kan ha är inte många. Fast då är jag lite noga också. Vill inte att det ska sitta åt nånstans. Känns som att det är väldigt oskönt att sova så. Man vet ju själv hur obekvämt det är när man haft strumpor som suttit åt. Kliar!! Iaf på mig. 
 
Nä, men det är kul att fynda! Kul att få paket på posten lite då och då! :) För inga pengar alls! Har hittills budat hem ett paket med 1 par byxor (dom jag skrev om i nått inlägg tidigare)+ 2 par jeans + ett par hängselbyxor. 2 bodysar, ett paket med ett par jeans + ett par leggings + en body. Och en hoodtröja. Och det dyraste jag betalade var för det senare "paketet" med jeans+leggings+body, för 74 kr, med frakt! Sen är det bara småpengar för resten. Kanon!
Ibland blir man ju besviken då kläderna var i sämre skick än man trodde. Men det gör inte så mycket. Det får bli "hemmakläder" isf :)
 
Hoodtröjan, fick betala 53 kr för den, med frakt! :)
 
Cupcakebody! 33 kr med frakt! Som hittat!
 
Älskar tradera!! :)

Tradera in my heart!

Jag älskar tradera! På sista tiden har jag blivit smått beroende av det. Sitter mest och kollar på barnkläder. Hela dagarna! haha. Nä, det var att överdriva, men jag kollar mycket iaf. flera gånger om dagen.
Men det är kul att fynda! Speciellt barnkläder som dom växer ur så snabbt, känns så onödigt att lägga fleeeeeera hundra kronor på kläder då, när man kan fynda riktigt fina på tradera :) 
För nu börjar det tunnas ur i garderoben för lilltjejen. Pyjamaserna hon kan ha är inte många. Fast då är jag lite noga också. Vill inte att det ska sitta åt nånstans. Känns som att det är väldigt oskönt att sova så. Man vet ju själv hur obekvämt det är när man haft strumpor som suttit åt. Kliar!! Iaf på mig. 
 
Nä, men det är kul att fynda! Kul att få paket på posten lite då och då! :) För inga pengar alls! Har hittills budat hem ett paket med 1 par byxor (dom jag skrev om i nått inlägg tidigare)+ 2 par jeans + ett par hängselbyxor. 2 bodysar, ett paket med ett par jeans + ett par leggings + en body. Och en hoodtröja. Och det dyraste jag betalade var för det senare "paketet" med jeans+leggings+body, för 74 kr, med frakt! Sen är det bara småpengar för resten. Kanon!
Ibland blir man ju besviken då kläderna var i sämre skick än man trodde. Men det gör inte så mycket. Det får bli "hemmakläder" isf :)
 
Hoodtröjan, fick betala 53 kr för den, med frakt! :)
 
Cupcakebody! 33 kr med frakt! Som hittat!
 
Älskar tradera!! :)

RSS 2.0