Lite stort

Köpte skor till lillfisan, men jag tror dom blev lite stor ;) Haha! Dock orkar jag inte skicka tillbaka och byta. Hon växer väl i dom snart ändå. 


Men hårbandet passade bra iaf :) sötis!

Pratkvarn!

Som vanligt gör Ellen morron kl. 5. Zzzzz! Dock vill hon sova igen efter en timme, men då ska det ju vaggas så jag vaknar ju till ordentligt. Och då kan jag omöjligt somna om.

Sen har jag hunnit med ett pushpass och prommis också :) Gick mycket bättre idag för Ellen och vagnen. Jag försökte söva henne innan och sen gå, men hon vaknade när jag la ner henne. Dock var hon nöjd så jag gick ändå..
Blev lite grin efter ett tag, men bara i typ 5 min sen somnade hon :) Och hon vaknar alltid på samma ställe, när vi nästan är hemma. Men idag nöjd! Hon skrattade till och med när jag skulle klä av henne overallen :D Så jäkla söööööt! Sen gör man ju samma sak om och om och om igen i hopp om att hon ska skratta mera men icke! Då är det bara flin ;)

Hon har även upptäckt att hon kan göra ljud! :P igår och idag pratade hon hur mycket som helst. Gogumman! Även när hon är ledsen låter det som hon skriker mamma "mööömöööö". Haha går inte att skriva ljudet! Haha :P Gud vad jag längtar till första ordet!! :)

Nu ligger gojäntan och sover/äter i min famn. Tycker hon kan vakna nu så jag får göra i ordning nån lunch och hämta in Nitro, hävde han i hundgårn för han var så lerig efter prommisen. Men nu står han och skäller att han vill in ;)

Ellen i fredags :) Fin-outfiten efter kusin Mejja :)

Snittet

När man kollat/läst om andra som gjort snitt och ser att dom är jättenervös och till och med ligger och gråter när det är dags, gör att jag börjar fundera på ifall jag inte förstod/förstår att saker kan gå fel?! Jag var inte alls nervös, som jag skrev i förlossningsberättelsen så kände jag mig bara lättad att slippa värkarna.


Tycker kejsarsnitt var väldigt behändigt må jag säga. (Även fast jag är lite besviken såhär i efterhand att det inte blev normal förlossning) Jag kände då ingenting. Typ som dom beskriver här uppe. Sen ett enormt tryck när dom drar ut bebisen, men det var inte obehagligt på nått vis tycker jag :)

Och efteråt var det inte heller så farligt. Visst det gjorde ju ont! Man har ju opererats! Men vissa har ju så ont av en vaginal förlossning efteråt att dom inte ens kan gå. Jag var uppe och gick samma kväll, böjd framåt visserligen. 

Nu några månader efter är jag helt som vanligt. Lite bortdomnad ovanför snittet men det är tydligen normalt och kan ta flera år innan man får tillbaka känseln helt. Ärret läker också fint. Alldeles rakt och fint är det :) Dock väldigt rött nu men det bleks väl med tiden. Skulle det inte göra det så är inte det hela världen heller, stör mig inte på det som jag gör med bristningarna. 


Väldigt dålig bild men såhär ser det ut idag. Lite på gränsen ifall jag kommer kunna dölja det med troskanten, men jaja :) Det kan jag stolt visa upp för det visar att Ellen kom ut därifrån ;) Något jag inte kan säga om bristningarna. 

Nästa på tur!

Ja men va fan, vi provar väl en till napp då!

Sen Ellen tog nappen den där dan har hon blåvägrat! En dag vaggade jag henne liggandes mot mig, åsså stoppade jag in nappen. Så hon kunde liksom inte spotta ut den för min kropp var i vägen eller hur jag ska säga? Ni förstår säkert. 
Blev ju såklart grin men efter ett tag somnade hon.. Men sög ingenting på nappen. Vaknade och grinade ibland och spottade ut den.. Sen dess vill hon knappt ha den i munnen. 

Men tugga på saker vill hon. Allt hon får tag på ska in i mun :) Så jag köpte en bitnapp. Beställde idag så den kommer väl till veckan. Kanske att den är bättre? 



Undra hur mycket man lagt ut på nappar? :P Men jag har fortfarande liiiite hopp om att hon ska ta den. Vi var på BVC i fredags och nästa gång vi ska dit är om drygt en månad. Vi pratade lite om nappen och jag sa "ja vi får väl se om hon har tagit den tills nästa gång då". Och jag tänker lite att det är som en deadline. Har hon inte tagit den då ger jag upp känns det som.. 

Sen funderar jag på att köpa en spelande sängmobil till spjälsängen. Kanske hon kan somna till den, att titta och lyssna.. Tvivlar dock på det. Men det skulle vara så jävla skönt! Min kropp mår inte bra av detta vaggande. Ont i ryggen och armarna och nu har knäna börjat göra ont också.. 

Nappupdate!

Nu när Ellen somnade snuttade hon på två fingrar. Tänkte att nu skulle jag haft en napp i närheten att peta in men alla låg i sovrummet och skulle jag röra mig eller lägga ner henne skulle hon ju vakna.




Efter ett tag "tappade" hon fingrarna och började gnöla. Tänkte att NU skulle jag haft nappen. Men ist fick hon tutta. Men hon var så busig och låg bara och flina och ville inte alls äta ;)
Så gick och hämtade nappen och provade, och tro på fan!! Hon tog den!! Jag tänkte "äntligen!!!!!!!" Men lyckan var kort! Spottade ut den efter ett tag och nu tuggar hon bara på den igen.. Suck. Men det går åt rätt håll iaf :) Snart så!!




Ny vagn!

Gud vad jag är sugen på en ny vagn!! Med svängbara/svängbart hjul fram. 

Har kollat in Brio Smile och är så sugen!! Sittdelen är vändbar så man kan ha barnet mot sig första tiden, vilket jag vill ha. Sen går det att häva på babyskyddet på chassit också, vilket jag tycker är skitbra!! Tror nog det ska gå med bilstolen vi har också, även fast det är en äldre modell.. Ser ut som det iaf.

Men då blir jag ju snål också. Blir ju drygt 6 tusen om man ska ha både liggdel och sittdel. (5 tusen för bara sittdelen) Och jag vet inte riktigt om jag har pengar till det nu.. Är ju iofs billigt för både liggdel och sittdel, men inte när man har mammapenning ;)
Men nångång ska jag ha en ny vagn iaf. Den vi har nu är ju bra om man går promenader, även fast den skumpar skitmycket (är iofs bra för då somnar hon ju :P) Men den är inte smidig för fem öre! Går man på stan tex är den inte bra, måste ju lyfta hela framdelen för att kunna svänga..

Men men.. Drömma kan man ju ;)





Nytt!

Ellen fick lite grejer av Momma sin igår, som hon sytt själv tom!!!



Vändbar dreggelskarf :)

Fint va?

Hä gick!!

Tro't eller ej så gick det bra med vagnen :) Lite grin blev det efter ett tag, men då hävde jag på Pingu(speldosa) och vägen var jätteguppig, så då somnade hon :) Halleluja!! Hoppas det håller i sig såhär :) Blev en lagom runda på 4,5 km. Ellen vaknade precis när vi kom hem nästan. 

Men sen vägrade hon äta. Och blev grinig på engång. Hon ville sova mer.. Vet inte om hon inte sover så bra i vagnen?! För det var lika igår.. Hmm. Jaja sålänge hon kan åka vagnen så :) Det är ju bra för henne med frisk luft också.

Sen kom Mia och Livia och hälsade på. Alltid lika kul! Tycker Livia blir så stor så fort! :') Känns så sjukt att Ellen kommer vara så stor snart! :) 
I brist på en dagsfärsk bild får ni se denna som är knäppt för några veckor sedan, älskar den!



Kort stubin!

Nått som "hänt" sen förlossningen är att jag har fått sån jävla kort stubin! Tänder till för minsta lilla och fräser och är sur/arg! Men det blir väl kanske så då man har en bebis som är grinig mestadels av dagen. Man trycker bort all frustration när man är med henne så när man väl är med andra så kommer det fram :P Så jag ber om ursäkt i förväg ifall nån tycker jag är en riktig surfitta!



Igår var vi i fjärn hos mamma och pappa! Therese och Mejja var där också :) Skulle gå en prommis, men så fort vi kom ut började Ellen stortjuta! Maaaaaahh $]£{£#£?=@@!(2@!!!!!!! Där dog mitt humör på engång och mamma tog över vagnen så gick jag med Nitro ist. Ellen grinade och skrek ett tag men lugnade ner sig tillslut. (Och tillsist somnade hon!!!) Men det är just det; jag klarar inte av att höra henne skrika tills det inte kommer luft! Usch det gör så ont i mig!!

Men vi ska prova lite varje dag nu så vänjer hon väl sig kanske :) Hoppas det! Ska gå ut nu snart tänkte jag, får väl se hur lång den prommisen blir. Får väl ha lite tålamod innan jag ger upp. Men snart är det sovdags för lillpruppen så hoppas hon kan somna i vagnen då.
Jag längtar till sommarn då man inte behöver klä på henne massa kläder, eller senvåren då det kanske räcker med mössa +filt. För hon gillar inte att klä på heller.

Jag försökte ligga bredvid henne i soffan idag när hon skulle sova första luren. Gav henne nappen och sjöng (som jag gör när jag vaggar henne), men tillslut skrek hon så mycket att det pressades fram tårar (hon har ju inte börja grinat tårar än!) Så då klarade jag inte av det mer, var tvungen att ta upp och vagga henne.

Träna!

Usch vad jag är obekväm i min kropp nu! Det beror nog mest på bristningarna tror jag. Mina ben ser ut som gamla skrynkliga apelsiner. Usch!!

Så från och med idag får det vara nog med gotta! (Lättare sagt än gjort!) Har ätit nått onyttigt varje dag ett tag nu! Och inte tränat ett skit! 
Idag körde jag ett pushpass iaf. Tänkte först "ska jag göra det nu på engång? Nä jag väntar tills efter Ellen har sovit för hon kommer snart bli trött." Men äh!! Gör det bara! Och det gjorde jag ;) skippade dock maglåtarna, vågar inte riktigt träna magen än. Och när jag väl gör det ska det börjas med plankan. 
Och Ellen var nöjd och glad hela tiden, kollade på och flinade. Flinade lite extra dom gånger jag höll på dö för att det var så jobbigt ;) Det var dock jobbigt att träna med en hund som gärna vill vara med. Hoppade upp på en hela tiden och ville nosa på stången. Och låg man ner skulle ha slicka en i hela ansiktet eller bitas och leka :P



Det är sjukt vad fort det går att tappa muskler. Eller iofs var det ju aslängesen jag tränade. Men mina armar och axlar, jises! Längtar tills jag kommer tillbaka till pushen. Ska försöka dra mig iväg på nån träning framöver när Ellen somnar tidigt. Åsså får väl Pär ringa om hon vaknar och vill äta :) Ska skaffa en bröstpump och flaska och se om det duger åt damen. Så mamman kan få komma iväg och få lite egentid :) 

Presenter

Det var inte bara Pappsen som fick presenter igår, Ellen fick också! :)

Jättefina kläder från faster Helené m. familj! Älskar dessa! Hade lika gärna kunnat köpa dom själv :) Bodyn var underbar! Och hängselkjolen kommer vara kanon nu i sommar :)

En spargris av Farmor. + ett bidrag till gåstol som det väl snart är dags för! :)

Hon har ju fått jättemycket fina grejer sen hon föddes, men jag är så dålig på att visa! Ska göra det hädan efter :) 

Ellen tackar och kramar!

30 år!

Igår fyllde min andra hälft 30 år!

Jag började dagen med att göra tårtor (åt helvete för många! :P) Gjorde 2 smörgåstårtor och en stor gräddtårta.
Mamma var med Ellen medans så jag fick göra dom i fred. Hon kom vid nio. Egentligen skulle hon komma vid tolv (jobbade) men tog ledigt några timmar. "Äh det behövs väl inte, går väl fort att göra tårtor.." Tänkte jag. Ack så fel jag jag hade!

Jag skulle göra en egen vaniljkräm till gräddtårtan. Det gick åt helvete! Blev en stor jävla cementklump i kastrullen! Sen hade jag inga brickor att ha tårtorna på! (Smart att tänka på det då!) Jag hade kunnat sätta mig ner och grinat där och då!

Som tur var fick jag låna en bricka av Therese. Så åkte och hämtade den och sen på Ica för att köpa färdig Marsansås! 
Det blev väl bra tillslut med det tog nog fyra timmar att göra dom där tårtorna! Hoppas alla tyckte dom smakade bra också :) 

Trodde jag skulle hinna med så mycket igår, men jag blev nog precis klar (påklädd, sminkad) när dom första gästerna kom. 
På kvällen kom det ett helt gäng på engång! Kul! Jag älskar när folk hälsar på oss :) 
Ellen var dock inte lika road. Fick stänga in oss i sovrummet och försöka sova. Och somnade gjorde hon, flera gånger.. Men så fort man la ner henne så vaknade hon. Så jag fick sätta mig där inne ett tag med henne tills hon somnade djupt. 

Resten av kvällen var jag så rastlös!! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Är inte van att vara vaken utan Ellen :P

Idag ska vi försöka oss på en prommis tror jag. Får se! Jag gruvar mig! Men tänkte ta det när Ellen är pigg, mätt och nöjd! :)

Åt fel håll

Ellen har börjat bli så grinig på nätterna. Och det enda som duger då är ifall hon får tutta. I natt har hon ätit 3-4 gånger (man tappar räkningen även fast det är så få gånger). Annars har det varit 1-2 gånger.
Och där imellan är det gnöl, bök och grin. Så hela nätterna går åt till att vagga och amma henne. Så även fast hon sover blir det inte mycket sömn för en annan! Zzzzz! Idag fick jag dock sovmorgon till kl.7! Annars har hon gjort morron kl.5 den senaste tiden. Vanligast är kl.6.



Jag märker på henne att hon skulle må bättre med en napp! Hon ligger och tuttar i sömnen och har börjat suga på fingrarna på dagarna när hon ska sova. 
Men jag tvingar inte på henne nappen ifall nån tror det :P Vi provar varje dag och tar hon den en vacker dag så är ju det bra, tar hon den inte så är inte det hela världen heller. Men just nu är den skön att bita i iaf :)

Men vad tror ni; ska jag varva olika nappar hela tiden eller ska man hålla sig till en? Tänker att hon kanske blir mer förvirrad ifall det är nya nappar hela tiden?

Skratt!

Gissa vem som skrattade för första gången idag?? :D Ååhh underbart!! Inget riktigt gapflabb än såklart men ändå ett riktigt skratt!

Förut har hon skrattat till lite, typ som en host. Men idag var det riktigt skratt! Kittlade henne först på magen och då skrattade hon till. Sen "gosade" jag henne på halsen, liksom blåste luft. (Om ni förstår hur jag menar?) Och Gud vad hon skratta :'D 

Helt jävla underbart! Ville bara krama ihjäl henne där och då! Älskade gogumman.

Bilden är inte från idag dock. Men lika söt för det :)

Nappen

Igår beställde jag en ny napp, idag kom den. (Rekommenderar verkligen babyland.se. Snabb leverans!)

Pigeon heter märket. Nappen skulle vara bra för barn som ammar. Amningen skulle liksom inte bli störd av nappen. 
Den är formad som bröstet nästan, liksom bredare längst in så bebisen måste öppna munnen likadant som den gör när den ammar. Tänkte att det kanske skulle vara bra, att hon då skulle förstå att hon ska suga på den.



Men näe.. Ååååhhhhh ta napphelvetet snart för i helvete!! Vill jag bara skrika. Men det gör man ju inte. Bara att försöka senare igen. Suck! Några sugtag tog hon dock, sen fick den agera bitleksak som alla andra nappar. 
Nästa unge ska jag fan vänja vid nappen så fort den kommit ut! Kämpar hellre med amningen då!

Man fick med ett litet "skydd" för själva nappdelen också. Mycket behändigt om man har den i väskan eller liknande.. Men det är ju skitsamma ifall hon inte vill ha nån napp!

Beach 2014

Ja inte fan har jag kommit igång med träningen heller! "Kommer börja med andningsövningarna direkt efter förlossningen!" Ja tjena! Det har gått tre månader och jag har inte gjort ett skit! Nån enstaka promenad här och där. Tänkte ju börja gå varje dag förra veckan, men då visade det ju sig att Ellen avskyr det nu. Och sen dess har jag inte vågat prova gå nå mer. Ska dock prova nån dag när hon har sovit och ätit, åsså ska jag fälla upp ryggen lite så hon sitter, kanske blir roligare då om hon får vara med och se :)

Och imorrn ska jag försöka göra lite push ;) Hemma dock! Får se hur mycket jag hinner innan Ellen blir uttråkad. Kan ju inte göra medans hon sover, för hon sover ju på mig :P Men hon kanske kan sitta i babysittern och kolla på ;)

Men jag har bara 2 kilo kvar till inskrivningsvikten :) Det är jag nöjd med med tanke på att jag inte direkt ätit nyttigt dessa månader. Dock ser det ut som jag har 10 kg kvar, så träning behövs!

3 månader

Idag blir våran lilla tjej 3 månader. Det firade hon genom att göra mamman lite orolig. Hon åt nämligen ingenting mellan 6 och 12 idag(!!). Sen sov hon mellan 8 och 12 med ett undantag för gallskrik som inte gick att trösta. Kanske det blev nått från sprutan?
Nu är hon som vanligt igen iaf :) Märkte att hon blev trött nu så jag vaggade och sjöng lite för henne. Nada! Kollade sig bara omkring och bökade. Hävde på ljudet av vågor och hon slocknade direkt! :D Undra om hon kommer kunna hålla sig vaken på stranden i sommar? ;)

Annars så märker man mer och mer saker hon kan. Att hon utvecklas! 
Hon har börjat upptäcka händerna, vill gärna känna på saker och slår till grejer som hänger över henne :) 
Hon "pratar" inte mycket men har börjat lite smått, "Ooo!" Låter det då :)
Flinar mest hela tiden när man pratar med henne.
Verkar tycka Nitro är en rolig prick! Förut har hon knappt kollat på han, som att hon inte sett han. Nu sträcker hon ut handen och vill känna på han ser det ut som ;)
Har blivit riktigt stark i nacken. Dock hatar hon att ligga på mage och träna den. Roligare att sitta i knät eller i famnen och kolla runt :)
Sover bäst på mammas bröst! 
Tuggar på allt! Tror nästan tänderna är påväg ändå. Visade tandköttet på BVC och hon sa att "ja dom kanske är påväg fram!!". Vi får väl se :)
Tycker hon själv är en riktig pudding! Flinar stort när hon ser sig själv i spegeln.
Hon väger 6020 g och är 61,5 cm lång. 


Lilla gumman! Idag blir du tre hela månader. Går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar dig, mitt hjärta!! Puss!!

Spruta

Idag var det dags för 3-månadersvaccin för lilla damen. Inte kul alls!! Hon blev högröd i ansiktet och skrek tills hon inte fick luft!
Först när dom stack in sprutorna gjorde hon inte en min, men det totalvände på 2 sekunder! Lillgumman! Man riktigt såg hur ont det gjorde på henne! :(

Sen grinade hon ett bra tag efter. Älskade vän! Nu hoppas vi bara att hon inte får feber.

Nu ligger hon och sover på sin vanliga plats ;) Lillgrodan!

Just det! Hon tycker inte om att åka bil längre heller!! Suck..! Hon gallskrek halva vägen till Harmånger, skrek tills hon inte fick luft. Kul. Vi kan alltså inte göra nånting utan grin.. Hehehehahahahohiho

Kompis

Igår kom Simone och Lumi och hälsade på :) Nitro blev helt galen!! Och han som vill sätta på allt och alla var helt på stackars Lumi! Tur han inte är en hona ;) 

Men när Lumi fått lukta runt lite tror jag han tyckte det var kul att leka med den jobbiga jäveln som skulle vara på han hela tiden! :P Det tyckte då Nitro iaf :) Men jag var så nervös att han skulle vara för hårdhänt! Lumi är ju sååå liten! Och såååå söt! Döör! Var som att bära ett moln :D Det är den bästa beskrivningen jag kan ge. Så mjuk och väger typ ingenting!

Ska bli kul när han blir lite större så kanske dom kan leka lite mer "jämställt" ;) Nu är ju Nitro dubbelt (och lite till!) så stor som Lumi ;) 
Kul med en kompis :) 





Bebis Nitro



Nitro har blivit så gosig av sig! Vill gärna vara nära. Sover i sängen med mig och Ellen ofta. Dock kan han inte ligga stilla på samma plats hela natten ;)
Här på bilden kom han och la huvet i knä då jag ammade Ellen, gosen!!

Ja, om ni inte är intresserad av hundar eller barn är nog min blogg väldigt tråkig nu :P

Nitro

Här hemma har vi börjat få en könsmogen liten kille :) Han juckar på alla!! Låter som en brunstig Björn och biter tag i kläderna, sen juckar han loss ;) Han har även börjat märka revir. Småskvätter liksom när man går ut. Dock har han inte börjat lyfta på benet när kan kissar än. Men det kommer väl det å ;)

Vi har börjat ha han mer och mer i hundgården. Han måste ju vänja sig. För i vår/sommar kommer han nog få spendera hela dagar där. På sommarn vill ju jag tex åka på stranden. Då får han stanna hemma. Känns inte så snällt att ta med han dit, kommer ju svettas ihjäl. Plus att vi inte kan ha han lös. Det är ju det negativa med jakthund tycker jag. Att han ska inte lära sig att stanna hos oss. När man släpper han ska han ju springa iväg och leta spår :)

Men han får det nog gött ute i hundgårn å :) Så skönt ändå att ha det. Sen när man börjar jobba kan han vara där ist för på hunddagis. 

Älskar att tugga på mina fötter ;)

Sen kan han inte så mycket trix. Och jag tycker inte han behöver kunna några heller faktiskt. Han kan "sitt" och "stanna". Det nödvändigaste. "Kom" tränar vi på :) Sen är resten bara bonus ifall han lär sig nå mer.

Hell no!

Jag fick ett tips i en kommentar om "White sound", att spela för Ellen. Och om det inte är ett väldigt stort sammanträffande så funkar det!!!!

Dock inte i morse! Klockan åtta tyckte jag vi kunde gå en prommis! Skulle ändå ut med Nitro. Men det tyckte då inte Ellen!
Hon skrek hela tiden. Tänkte "bara vi kommer till grusvägen så kommer hon somna". Hon tycker om när det guppar. Men hon fortsatte skrika. Tog upp henne och vaggade henne lugn och la sen ner henne. Samma visa flera gånger! Gav upp och vände hem. Hon verkligen gallskriker. Stannar och tar upp henne och hon blir lugn. Men jag kan inte bära henne, hålla i kopplet till Nitro och köra vagnen samtidigt. 
Mitt i allt det kommer det en timmerbil. Och vi har lyckats stanna på den smalaste delen av vägen, mitt i vägen!!! Försöka få hund och vagn åt sidan. Nitro blir rädd och drar, hoppar på mig så jag blir helt lerig!
Åh fy fan! Både jag och Ellen bölgrinade när vi kom hem. Men jag tänkte att nu kommer hon somna på engång för hon lär ju vara helt utmattad. Svar nej!
Jag var tvungen att lägga ner henne och gå in i sovrummet för mig själv en stund. Slå i madrassen och grina ut en snabbis! En minut behövdes sen gick jag ut och böjde mig över Ellen när hon låg i babynestet. Då blev hon tyst så fort hon såg mig och började stoooorflina :) Sen ville hon bara ligga och titta och flina :') Gogumman! 

Provade att spela dom där ljuden för henne när hon låg i vagnen och när vi kom hem men då funkade det icke! Men alla gånger efter det har det funkat :) Nu var hon lite grinigare men hon brukar alltid vara grinigare vid den här tiden 17-18. Men om man jämför med andra dagar så somnade hon riktigt fort! Andra dagar kan man få gå 1-2 timmar och vagga.. Nu tog det kanske 20 min max!

Så det måste jag tipsa vidare om :) Jag hittade det på spotify, sökte på "whitesound". Dock funkade det bättre för Ellen om jag spelar på telefon tror jag, än om jag spelar på högtalare.. Skrålar väl mer i telefon kanske ;)


Hoppas verkligen det håller i sig och funkar fler gånger med detta. :) Tack för tipset, guld värt!!

Aldrig mer

Jag ska aldrig mer bli irriterad när jag hör ett barn grina på stan. Aldrig mer. Jag förstår nu mer än nånsin hur deras föräldrar känner sig..

Jag är så utmattad så ni anar inte, alltid på gränsen att grina.

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på dom som bara kan lägga ner sitt barn så somnar dom. Ellen grinar varje gång hon ska sova. Och eftersom hon bara orkar vara vaken i en/ en och en halvtimme så blir det några gånger per dag! Jag förstår inte vad som är fel????! Jag blir så frustrerad. Måste man pricka in tidpunkten exakt? När hon är mitt emellan pigg och övertrött? (Isf. är nog den tidpunkten 1 minut lång) 2 gånger sen hennes grinperiod börja har hon somnat utan massa grin (lite är det alltid). Det var en morron då jag började vagga henne vid första gnöl, somnade på 1 min. Och idag då vaggade jag lite sen la jag mig i soffan med henne på bröstet och då somnade hon där!!?!!

Så frustrerande när man hittat nått man tycker funkar, och sen helt plötsligt funkar det inte längre. Förr första tiden kunde jag sitta i sängen/soffan och vagga henne så somnade hon. Om man inte står och rör sig hela tiden nu så skriker hon tills hon inte får nån luft.
Sen vaggade jag i babynestet, kunde ta ett tag innan hon somnade men hon blev iaf tyst. Nu funkar inte det alls!
Nu har jag ju henne mot bröstet och vaggar henne.. Det funkar ibland. Ibland skriker hon lungorna ur sig ändå och ibland blir hon tyst men är klarvaken. Och det är förbannat jobbigt att vagga en sex kilos klump i en evighet! Min rygg känns som den är förstörd (nu är iaf bärselen snart här, imorrn kanske). 

Ikväll skrek hon så mycket och länge så jag trodde att hon aldrig skulle sluta. Ingenting dög!! Man blir helt grinfärdig.. Jag kan heller inte låta bli att tänka på ifall hon är olycklig. Att hon inte trivs hos oss, eller tycker vi är dumma mot henne. Då blir man ännu mer grinfärdig! :'(

Mitt lilla hjärta jag vill bara att du ska vara glad och lycklig och må bra! <3

Visst att vissa barn skriker utan anledning och bara man är där och ger närhet så är det bra, även fast dom inte blir nöjd. Men man känner sig bra hjälplös ska jag tala om..
Och jag gruvar mig inför dessa varmare tider vi är påväg mot. Om hon är såhär grinig i sommar också kommer vi båda svettas ihjäl. Utan tvekan. Och tanken på att hon fortfarande kommer vara såhär grinig då gör mig så nervös och utmattad! 

Det jobbiga nu är också att hon inte kan äta när hon är så ledsen. Även fast hon är hungrig. Som nu.. Hon åt för kanske tre timmar sen, och då åt hon dåligt också. Annars äter hon varannan timme.
Hon vaknar väl snart då och vill äta, så jag ska sova nu jag med så man hinner sova lite innan..

Sooool!

Äntligen sol! Halleluja, känner energin komma :) Även att Ellen sov från 21 till 05 i natt!! :D Vaknade och gnölade/grinade vid 2, men då stack jag dit armen under rumpan så somnade hon om :) 


Sooool och en perfekt natt! Kan inte bli bättre :) Idag ska jag och Ellen åka och hälsa på Momma och Moffan hennes, var ett tag sen nu. Så då passar vi på medans grabbarna är på äventyr! Pär har åkt med Nitro till hans förra ägare för att hälsa på och jaga lite hare :) Jag hade också velat följa med och se ifall han känner igen han. Och Nitros mamma och syskon är nog också kvar där, skulle vara kul att se ifall han känner igen dom också :) Men det blir så bökigt med Ellen då dom ska vara där ett tag. 
Men det är bra att åka och hälsa på mamma och pappa utan Nitro också, så jag får träffa katterna :) Dom flyr ju fältet när Nitro är med ;)

Tiden går fort!

"Tiden går fortare när man fått barn", är inte en myt. Det stämmer så bra! Helvete vad veckorna springer förbi! Förra fredan var Therese, Andreas och Mejja här och åt, det känns som i förrgår!!?

Och om en vecka blir Ellen tre månader!!!! TRE månader! Herregud!
Man märker så mycket nytt hela tiden. Bara idag har hon börjat med ett nytt ljud :) Och nyss när Pär busade med henne gav hon ifrån sig ett sånt ljud så det lät som att hon ville skratta, men att det inte gick :P Gullgumman!

Vi fick låna bumbon av Therese idag :) Än är hon lite liten, är lite vingligt fortfarande, men det går nog fort sen ska hon ha en riktig matstol :)

Ååhhh min älskade unge vad jag älskar dig! Kan inte ens börja att beskriva hur mycket.. 


Nätterna har blivit lite bökigare nu på sistonde. Grin och gnäll lite då och då. Åsså måste jag ligga med en arm under rumpan på henne så benen är böjd. Hon kan ligga och grina, men så fort jag häver dit armen blir hon tyst och somnar :P Sen gör hon morron vid 6-7. Förut var det 8-9.. Iofs så lägger vi oss tidigare nu också.. Blir mellan 20 och 21 nångång. Det har blivit rutin och hon somnar för natten då också :) 

???



Skitdålig bild men det ser ut som att det är en tand påväg där? Eller??? Hörntanden liksom. Hon är även röd längst ner där tanden ska komma ut? 
Syns ännu mer på andra sidan men där får jag inte knäppa nå kort, hon är en teve nörd och ser inte teven om jag ska kolla på den sidan ;) Haha! 

Ja jag vet inte jag. Hon vill ju tugga på allt också! Händerna tuggar hon på mest hela dagarna och stoppar man in ett finger tuggar hon på det också..

Vad tror ni? Jag har ju ingen aning om hur det "ska" se ut..

Update!
Jag hoppas inte hon får tänder än på ett bra tag! Hon biter på allt som stoppas i mun, inklusive min bröstvårta!! Biter tag och slänger huvet bakåt! Ajajajajaj!!!!

Fotvård ala Nitro

Vem behöver fiskar som äter på fötterna när man har Nitro? ;)

Han äääälskar nämligen att slicka och nafsa på fötter! Haha! Helst när man precis duschat. Då kommer han springandes så fort man kommer ut genom dörrn :P

Och jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker fötterna blivit lenare ;) haha!

Sjukt dålig bild!

Annars är han jobbig som satan nu! Han juckar på alla som kommer innanför dörrn! Och på oss hela tiden! Sjukt störigt när man står och försöker vagga Ellen till sömns, samtidigt som man har en hund juckandes på benet :P

Fullt hus!

Imorse gjorde Ellen morron klockan 6! Zzzz! Nog för att hon sover bra på nätterna så blir man trött ändå. Och dom sista timmarna innan hon vaknar ligger hon och gnölar. Alltid. Jobbar upp en rejäl bajsblöja som varje morron börjar med ;) När hon gnölar sådär hjälper det iaf att lägga en arm under benen på henne, så hon ligger med böjda ben. 

Sen kom Therese och Mejja vid nio kanske? Dom lånade dusch och spis nu när dom renoverar. Bra för mig, för jag fick också lunch idag då :) Kyckling och ris med en jättegod sås (med fetaost!!! Mmm!). Vi äter sällan kyckling här hemma då Päran inte gillar det så mycket, så det var mycket gott :)

Sen precis när dom for, kom Ellionore och Alice, Ellens faster och kusin :) Ellen visade väl inte direkt sin bästa sida ;) Men några flin hann hon väl med innan hon blev tjurig.
Nu ligger hon utslagen i min famn :)

Jag känner mig också trött idag. Tror jag börjar bli sjuk :( På mornarna är jag så tjock i halsen liksom och illamående (blir alltid det när jag är "tjock" i halsen). När jag kliver upp blir jag lite svimfärdig också., pju! Och jag hoppas verkligen bärselen kommer denna vecka, min rygg går av snart!!! Det blir ju några timmars vaggande varje dag och nedre delen av min rygg får smällen, fy fan vad ont det gör!

Och Nitro.. Jävla bråkstake har han varit idag. Hoppar upp på alla och skäller! Han är väl uttråkad stackarn men man vill ju inte att han ska vara så "på" folk.. Byrackan! ;)


Hur ska man veta allt?

Det är så mycket man ska veta när det gäller små barn. Vad dom får äta och inte tex. Är ju bara 1 1/2 månad kvar, sen får Ellen börja smaka lite mat :)
Men det är ju jättemycket dom inte får äta! Jordgubbar tex! Det tänkte jag ge Ellen i en taste-teaser i sommar, men tydligen måste dom vara ett är innan dom får äta det. Tur jag fick reda på det då! Inte för att hon skulle dö av det (tror jag??) men allergisk kan hon tydligen bli..
Måste verkligen läsa innan vad dom får och inte får äta innan det är dags! Då är det ju faktiskt riktigt behändigt med burkmat, då kan det ju inte gå fel.. Men det blir väl dyrt i längden. Måste väl vara billigare att göra egen barnmat. (Snåljudas :P) 

Sen en sak till.. Tycker det är lite häftigt ändå att barnen vet att "nu är det natt!". Att hon vet att hon ska sova hela natten liksom när man lägger henne på kvällen. Och då går det bra att lägga ner henne i babynestet (på dagarna vaknar hon ju när man gör det)  visst kan man få vagga henne lite i nestet också men somnar gör hon ju. 

Man ska ju passa på att göra nytta när bebisen sover. Men det kan inte jag, då hon bara vill sova på mitt bröst nu. Så jag får göra nytta när hon är vaken ist. Men då känns det som att vi aldrig "träffas" :P Så lite skit i hörnen får vi faktiskt leva med nu!

Mysig dag på stan!

I torsdags tog Mia och jag ungarna och for till Birsta, för en mysig dag :) Blir ju inte alltid riktigt som man tänkt!

Först ska man böka in två vagnar i en bil. Dåligt humör är oundvikligt! Man vet inte om man ska skratta eller gråta! :P

Lunch på donken.. Båda hetsäter för att försäkra oss om att vi hinner äta innan ungarna blir hungrig och grinig.
Men inne på Birsta gick det faktiskt bra. Bara jag hade suffletten på vagnen nere så Ellen fick vara med och se, så gick det bra :) 

Men sen skulle vi ju på Ica maxi också. ALDRIG MER att jag åker dit med en unge igen! Fy fan! Dom sista avdelningarna fick jag strunta i och springa till kassan och lasta upp varorna, medans Ellen skrek! Plocka i påsarna, medans Ellen skrek! Hitta ett ställe att amma på, medans Ellen skrek! Hittade ett ställe i "fiket", men vill ju helst sitta längst in i hörnet. Slalom mellan stolar och bord, tillslut prejade jag mig fram, sjöblöt i svett och med en unge som skriker sig hes! Fyyyy faaaaaan!! Och inte kan hon komma till ro och äta när hon är så ledsen, så då måste man vagga och gunga. Nä inte kul alls.

Ellen fick bl.a. en keps som jag hoppas hon växer i tills i sommar :)

Hon är inne i en period nu då jag inte bara är en napp, utan jag är en säng också! Får vagga henne till sömns på bröstet sen får hon sova så tills hon vaknar. Lägger jag ner henne vaknar hon på engång. Måste vara skönt att sova på mage :)
Jag dör vad söt hon är! Lillgumman!

RSS 2.0