Nappen

Igår beställde jag en ny napp, idag kom den. (Rekommenderar verkligen babyland.se. Snabb leverans!)

Pigeon heter märket. Nappen skulle vara bra för barn som ammar. Amningen skulle liksom inte bli störd av nappen. 
Den är formad som bröstet nästan, liksom bredare längst in så bebisen måste öppna munnen likadant som den gör när den ammar. Tänkte att det kanske skulle vara bra, att hon då skulle förstå att hon ska suga på den.



Men näe.. Ååååhhhhh ta napphelvetet snart för i helvete!! Vill jag bara skrika. Men det gör man ju inte. Bara att försöka senare igen. Suck! Några sugtag tog hon dock, sen fick den agera bitleksak som alla andra nappar. 
Nästa unge ska jag fan vänja vid nappen så fort den kommit ut! Kämpar hellre med amningen då!

Man fick med ett litet "skydd" för själva nappdelen också. Mycket behändigt om man har den i väskan eller liknande.. Men det är ju skitsamma ifall hon inte vill ha nån napp!

Kommentarer
Postat av: Terese

Känner verkligen med er. Det är inte kul att vara en levande napp.
Kram

Svar: Nä fy! Förut har jag inte kännt mig som en napp. Men sista veckorna nu ligger hon och snuttar sååå länge. Helst på nätterna Zzzzz! Och tar man bort den så vaknar hon och måste då "börja om" hela "sövningstiden". Ont gör det också! Men jag fortsätter försöka.. en vacker dag så!! ;)
Nathalie

2014-03-20 @ 19:40:36
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Varför sådan hysteri kring nappen,varför anser ni att hon MÅSTE ha den,se hellre till att få till det med amningen,lite mera(så gott det går)tidpunkter och sätt stopp eller börja ge ersättning/välling istället då hon använder dig som napp(har själv två barn,varav ingen tog napp när de var så små,Svea vid 1 år,hittade en hemma och den släppte hon inte sen och Ebbe är 10 månader och vägrar)ge henne flaskan istället för bröstet så kanske hon förstår hur hon ska suga sen,eftersom det blivit ett rätt stort bekymmer för er det här med nappen😄kan förstå din frustration över att du inte får henne nöjd utan bröstet men kämpa på,har hon precis ätit på dig så skriker hon ju inte av hunger så hitta andra sätt att få henne lugn på😄ingen har sagt att det är lätt med barn och ingen manual får man med heller!Inte min mening förresten att låta nedlåtande på nå't sätt,du gör det bra tjejen!!..så skoj med första skrattet,man blir alldeles varm inombords😍

Svar: Jag har aldrig känt att hon måste ha napp förrens för några veckor sen. Jag tror att hon kommer bli en mer gladare bebis med napp. Att den blir som en tröst! Jag kan förstå ifall man har en bebis som är nöjd mestadels av tiden, att då känner man att man inte behöver nån napp. Men vi kan inte göra NÅNTING utan grin. Inte åka vagn, bärsele, bil, sova! Och jag hoppas ovh tror att det blir bättre med nappen. Ingen skulle bli gladare än jag ifall hon inte behövde napp!! Skönt att slippa avvänja henne sedan. Men jag tror hon behöver. Och tro mig! Vi har provat allt annat känns det som! :P Att sluta amma tänker jag inte göra..
Nathalie

2014-03-20 @ 21:58:08
Postat av: Linda Rålunds

Ebbe har varit allt annat än en nöjd bebis,varje dag i vagnen till och från dagis med Svea och varje tur ner på affären och tillbaka och bilturerna ska vi inte ens tala om,skrik,skrik,skrik och åter skrik..det är nu vid 10 månaders ålder han har blivit en nöjdare och gladare bebis,eller bebis och bebis,barn😄
Jag ammar fortfarande honom fast mer nu som tröst eller när han är trött..jag om någon förstår hur det är att vara en mänsklig napp och att inte kunna göra nå't,jag är själv med två barn hela veckorna eftersom sambon jobbar borta så jag har inte så mkt.val än att gå trots skrik och gnäll från den äldre😣hehe!Hoppas det "löser" sig för er ialf.så hon blir nöjd och glad så blir vardagarna lite lättare!
Hon är väldigt likt Pär måste jag få säga..men även drag av dig på vissa bilder😄

2014-03-21 @ 08:07:01
Postat av: amanda ottosson

Tack för tipset, har precis skickat efter en till alfons nu, får se om han tar den eller inte. :)

Svar: Håller tummarna! :)
Nathalie

2014-03-21 @ 14:10:06
Postat av: Terese Mattson

Små barn har olika stort snuttbehov! En del barn har inget behov att snutta på brösten och en del barn har stort snuttbehov och de barnen (min tro) mår bäst av napp. Magen blir ju katstrof av att snutta på brösten stup i kvarten. Sen är det inte bara barnet som ska må bra, det är viktigt att föräldrarna också får må bra.

Kram

2014-03-21 @ 19:56:42
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se
Postat av: Anonym

Nappen gick inte hem hos alfons heller....!

Svar: Typiskt! Hur är han annars? Är han grinig också? Tycker han om att åka vagn?
Nathalie

2014-03-24 @ 19:55:22
Postat av: amanda ottosson

Han har lite olika perioder, eller alltså.. han är sällan grinig förutom då han är trött, men de är dom gångerna ja önskar att han tog napp för då sitter han fast i bröstet på mig. Och så när han somnat försöker jag flytta på mig, men de vaknar han på en gång så då är de bara slänga fram den igen. Och sen ibland när man åker bil, och för att inte tala om när man plockar fram vagnen. För ca två veckor sen hann ja knappt stoppa ner han i vagnen innan han skrek som en galning. Vissa dagar kan han sitta i vagnen nöjd nu faktiskt, och bara titta, och ibland skriker han. Han brukar försöka ta nappen, men oftast stannar den bara i munnen någon sekund. Men som sagt, napp när han är trött/ åker bil/ åker vagn tror jag skulle underlätta mycket, då hade jag nog haft en nöjd bebis jämt, haha. Han sover ju hela nätterna (med undantag för 2/3 mattillfällen på ca 5 min/gång).

Svar: Samma här!! Ellen är bara grinig när hon är trött men då är det så det räcker för hela dan! :P Då duger inte ens bröstet! Måste vagga henne, ibland går det fort, kanske 10 min. Ibland 2 timmar!!
Håller med om att nappen skulle nog hjälpa vid dom tillfällena! För det är samma här med bil och vagn också. Ellen sover också jättebra på natten, nu dom senaste har hon bara vaknat en gång!! :) som i natt; hon somnade ca.19.30-20 nångång. Sov till 02.30 då hon vaknade och åt sen somnade hon om direkt efter det och sov till strax efter sju :) underbart! :)
Nathalie

2014-03-25 @ 14:54:42
Postat av: amanda ottosson

Åh, de måste vara tungt att vagga två timmar :o alfons brukar sova direkt efter han ätit, somnar under tiden liksom ;) stackars din rygg, hoppas du slipper de med tiden hon växer :)

Svar: Ja det blir nån paus ibland på nån minut, men då gallskriker hon! :P märker på engång när man sätter sig ner.
Ja så var Ellen förut också, att hon somnade av amningen. Men nu verkar hon inte kunna/vilja äta innan hon har sovit? Bara spänner sig och skriker, även fast det gått två timmar. Fast hon kanske inte behöver äta lika ofta nu längre? :)
Nathalie

2014-03-26 @ 20:00:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0