Nytt till Ellen

Mamma borde starta eget företag så mycket som hon syr! Vet inte hur mycket jag har här hemma som hon sytt  :)

Nyast i listan är en gardin till Ellens rum. Och det blev såååå bra! Är så nöjd! :) Ville ju ha en färgglad men ändå så den passar in. Love it! Mycket mycket bättre än dom beiga fula som hängde där förut.





I påsen som ligger på stolen* ligger det tyg som jag ska sy renhorn av. Försöka iaf. Så i veckan eller nästa kanske det blir julkortsknäppning :)


*skulle vilja ha en annan stol att sitta i där. Man sitter ju där en hel del om jag säger så. Helst av allt hade jag velat ha en gungstol som man kunde sitta i med Ellen på natten när hon är ledsen. Då kanske man kan slumra till själv en sväng också :) Det går inte med den där stolen ska jag tala om. Varken sitta där med Ellen, eller slumra till ;)

Lång vs kort

Kan ni hjälpa mig att välja gardiner? Säg vad ni tycker är finast och ser bäst ut. Jag kan inte bestämma mig. Tycker det ser mysigare ut med långa. Men jag är så less på dom vid soffan. Blir bara ihoptryckt och fult. Plus att blommorna blir dold av gardinerna när man har dom långa. Men dom korta känns så naket på nå vis?!? Kanske jag som är ovan. Jaja, säg vad ni tycker! :) så kanske jag kan bestämma mig sen ;)

"Köksfönster". Mellan köket och vardagsrummet typ.


Vardagsrumsfönster. 

Ni får ignorera röran och bara kolla på gardinerna ;)

Lättare sagt än gjort

Nu tänkte jag sluta amma (för hundrade gången). Nu är det inte kul längre då tänderna bara blir fler och fler. Det är en pina rent ut sagt. 
Skulle börja idag. Hade gjort iordning en flaska med vatten och mätt upp vällingpulver i en skål bredvid. Så det skulle gå fort att göra på morron. Halv fyra slog hon upp ögonen. (Första gången tre) Fast för henne är ju klockan halv fem. Så jag gick upp och skyndade mig att göra vällingen. Men nä! Totalvägrade! Tog upp henne och gav henne flaskan, Nope! Tog med henne till våran säng och la henne där, men icke! Gallskrik var resultatet. Så hon fick väl amma endå då... Suck! Så jag tror faktiskt inte hon är hungrig då när hon vaknar, utan bara vill ha närhet. Men hur fan ska man göra då?? Help!! Imorrn ska jag försöka få henne att somna om i sin säng igen. Hon kanske har som vana att vakna den tiden, eftersom jag alltid tar upp henne då, och låter henne amma. Det var ju exakt lika när vi slutade med nattmålen. Då var det också gallskrik, men det gick ju över efter några nätter.
Tänk vad skönt om hon kunde sova till typ 7? Herregud! Hallelujah! Blir så avis när man läser om ungar som sover till 8-9. Och ändå har dom somnat vid sju/halv åtta. 

Jag önskar att hon kunde sova i sin växasäng nu. Så jag bara kunde lägga mig bredvid där ist. Jaja, vi kämpar väl på med det här också! :)

Hundsängen är kul att leka på!


Äntligen!

Efter många om och men har vi nu en grind för trappen. Inte en dag försent! Men har inte hittat nån som varit den bredd vi behöver. Har saknats typ 1 cm eller nått sånt fjantigt. Annars har dom kostat runt 1000lappen.
Men nu har Pär gjort en egen! :) Skönt! Nu kan man laga mat i lugn och ro, utan att springa efter busungen som ska till trappen hela tiden! :)

En enkel grind. Som man fäller uppåt. 



Kött är gött!

Igår började vi fredagsmyset med att ta reda på kött! Älgkött! Närmare 30 kilo. Frysen full med kött! Köttfärs till förbannelse!! :D (fick mer köttfärs för nån dag sedan) Skitbra ju! Och stekar kommer det bli mycket av framöver! Pär ska jaga några dagar till så vi hoppas han får skjuta så vi får en filé också ;) Eller jag hoppas det iaf! 
Dock hatar jag att hålla på med rått kött. Spyr! Helst när det är lite hår kvar från själva älgen på köttbitarna! Usch och fy! 

Idag ska vi steka ryggbiff och se hur det smakar. Vet inte om jag smakat älgkött nångång, förutom i kalops?! Men jag tror det smakar som vilket kött som helst. Det gjorde köttfärsen iaf :P 

Annars så vill vi ha solen tillbaka. Blir så trött av sånna här dagar. Energin jag skrev om för nån dag sen är som bortblåst nu. Precis efter jag skrivit det inlägget att Ellen sovit bra, så började hon böka på nätterna. Suck.. Tror det vilar en förbannelse över denna jäkla blogg. Detta är det sista ni kommer få höra om Ellens sömn! ;) (hör hur ni jublar!! Haha)
Tror iaf att det kommer kika fram en till tand vilken dag som helst nu. Man nästan ser den under tandköttet. Liksom formen på den. Så det är väl den som spökar kanske.
Annars håller Ellen på lära sig säga mamma och pappa. Dock blir mamma oftast "nananana" hrm! Nanna for life. Men ibland får hon till mamamama eller namam. Pappa blir bappa eller pabba. Våran stora tjej! 

Ellens första selfie!! :D satt och lekte med min telefon och fick på kameran. Och allt som ser ut som en knapp ska tryckas på nu. Detta är resultatet! :')


Energi!

Dom senaste dagarna har jag haft sån energi! Mest på morron (sen blir man bara tröttare och tröttare tills man håller på somna själv när man nattar Ellen). 
Det kan bero på att Ellen börjat sova bra på nätterna. Har iaf fått sova 6 timmar i rad!! I natt blev det dock bara 4 i rad innan hon vaknade halv fyra. Men ist gjorde hon morron halv sex. Annars brukar hon vakna vid halv fem. Så det kändes som en liten sovmorron! :) Var tvungen att kolla till henne för jag blev så förvånad att hon inte vaknade.

Jag har iaf hunnit med en del städning! Igår tex städade jag ur både skafferi och kylskåp. Diskade alla hyllor och slängde allt gammalt skit. Fyra icapåsar även där. (Blev ju det när jag rensade frysen också.) Och disken håller jag efter varje dag nu. Eller efter varje måltid kanske jag ska säga. Annars var det alltid ett diskberg efter middagen, och om man inte orkade ta reda på det då stog det kvar till dagen efter.

Tror det blir en "god cirkel". Känns som man blir piggare ifall det är rent runt omkring en. Ska ta tag i badrummet idag när Ellen sover. Även datarummet om jag hinner. Men badrummet har inte blivit riktigt städat på jag vet inte hur länge?!? 

Ellen just nu. Leker på för fullt!


Annars längtar jag tills på måndag! Då ska jag in till Birsta och handla lite klappar och mat! Ellen ska få vara med Momma sin. Så jag får åka i fred. Skönt! ;) Sen skulle jag haft en tomteklänning till Ellen, men det lär väl vara för tidigt att hitta en sån än? Ska nämligen knäppa julkort tänkte jag. Ska även ha med en ren på kortet (om det går som jag vill), gissa vem som ska vara ren? ;) haha!

Och födelsedagspresenter till Ellen ska handlas. Tror hon bara får en pulka av oss, sen har jag lite kläder som jag tänkte slå in, dom kan hon också få då. Inbillar mig att hon kommer få massa leksaker och grejer ändå. Sen är det ju julafton strax efter och då tänkte jag köpa nån leksak iaf. 
Måste även köpa grejer till tårtorna. Herregud! Det är inte bara att ha kalas! Ska ju bakas massa gotta också! Och jag kan inte bestämma mig för några grejer utan vill baka allt! Tänkte försöka hinna baka biskvier(med daim, Mmm), bullar, rulltårta, maränger, cakepops, kolakakor med choklad åsså två tårtor på det. Vi kommer rulla fram efter decembermånad! Haha!

Nappen is back!

Ellen hittade en napp när hon satt på skötbordet. Sen dess är den en favorit. Dock inte som napp, utan som tuggleksak! :P Kände först att "nej! Ingen napp." Men äh! Hon får väl tugga på den om hon vill ;) Tror inte hon kommer bli nappberoende nu. Hoppas inte det iaf. Nu klarar hon sig så bra utan! Dock skulle det vara skönt på morron, då jag fortfarande är en mänsklig napp då! ;)


Sen är hon så nöjd på dagarna nu så jag vet inte vad?!? Helst kvällarna! Knappt att jag vill lägga henne för hon är på sånt bra humör och GLAD!
Och nätterna blir bättre. I natt sov hon från tio till halv fem! Hon vaknade några gånger där vid tio, vet inte om det är för att jag går in och "stör". Vill alltid kolla till henne innan jag går och lägger mig. Sen vaknade jag halv fem och fick panik!! Varför har hon inte vaknat nått?? Gick för att kolla till henne, men när jag var utanför dörren grinade hon till. Så jag gick tillbaka till sängen, men hon vaknade på riktigt strax efter. Undra om det var jag som störde henne då också? Golvet knarrar ju så förbaskat och lyhört är det här. 
Vill ha en ny (eller ja, måste köpa en ny eftersom vi lånat en av syrran nu. Och snart vill dom väl ha tillbaka den :P) som man hör andetagen med. Dock är det ju sån bra räckvidd på denna. 2 km, till skillnad från dom andra som är typ 300 meter.

Första ordet!

I vilken ålder brukar barn säga sitt första ord? För jag tror nämligen Ellen har sagt sitt? :P Hon säger "titta". Med riktiga T:n! Men det känns så tidigt så jag vet inte om det "räknas"? Men det är ju verkligen "titta"! 

Googlade (såklart!! Vad skulle jag göra utan Google??) och då var det nån som var 7 månader när den sa första ordet. Och en som också var 10 månader och sa "titta" :) Så omöjligt är det ju inte.

Sen börjar hon på att lära sig mamma också! Sååå länge har jag sagt "mamamamama, ma-ma" men får bara "dada" tillbaka. Men nu har hon börjat lite smått med m- och n-ljud :)

Min lilla tjej blir så stor! Kollade på gamla(?) kort hos mamma och pappa i fredags, från i julas. Då Ellen var helt ny! 9 dagar för att vara exakt. Såååå liten så jag dör! Hon har blivit större och jag mindre. För fy faan vad groteskt stor jag var! Blä! Provade en klänning förra året som jag tänkte ha på julafton, men den var för liten. Trodde det skulle vara samma i år, men den kanske passar ändå :) 

Hundstuga

Måste ju visa hundstugan som Pär slitit med dom senaste veckorna! Varje ledig tid har gått till att få den klar, så Nitro kan vara där i vinter :) 
Den är inte riktigt klar på insidan men det dröjer nog inte länge. Han jobbar på snabbt Päran! :) Och snyggt blir det. Hundkojan som står i hundgårn nu ska ju bort sen när stugan är helt klar, så då får han lite större hundgård å! :)



Sen upptäckte jag detta nu när vi skulle gå ut på en prommis!! Jävla skit, blir så less! Jag låg bakom en lastbil på E4 i måndags då jag var påväg hem från hudik. Då flög nått från lastbilen och det smällde till! Men jag tänkte inte mer på det... Men tydligen var det detta som hände! Ååhhh blir så less! Alltid ska det vara nått med denna jävla biljävel!! Hur lagar man detta liksom??



Morronhumor!




Hahahahahahaha

And so it begins..

Jakten och den alltid så livliga diskutionen om vargen. Suck!
Jag förstår inte hur man kan vilja utrota en hel djurart?? Jag kan verkligen inte förstå det. Att hata vargen för att den tagit ens hund, javisst! Det skulle jag också göra ifall Nitro blev attackerad, eller värre; dödad. Men hur mycket jag än skulle hata vargen skulle jag inte vilja att dom utrotas.

Om man jagar får man räkna med att bli jagad själv.

Vargen försvarar bara sitt och gör det den ska göra. Den jagar. Väljer man att skaffa jakthund och jaga får man räkna med att det kan hända att hunden stryker med. Antingen av varg, eller så kan den bli överkörd, drunkna, bli skjuten av annan jägare. Men inte kan vi väl utrota alla bilar/bilister, alla sjöar(?) eller alla jägare för det?! Lika som man inte kan utrota alla vargar.

Nu tror jag heller inte att det kommer ske, men jag förstår inte hur folk kan VILJA det? Jag har hört vissa berätta att dom "tagit saken i egna händer". Och skjutit bort vargen där dom bor. ??? Jag fattar inte! Jag fattar inte hur man kan skjuta ihjäl ett oskyldigt djur? 
Attackerar den ens hund, fine! Det hoppas jag Pär skulle göra också ifall Nitro blev attackerad. Då vill man ju försvara sin familjemedlem. Men att åka ut i skogen med mål att skjuta alla vargar kan jag inte förstå. Det hade varit en sak ifall det var för många vargar så man skjuter för att ha balans. Som man gör med andra djur. Men alla vet väl att vargarna inte är många kvar? Eller är det jag som missförstått?

Jag är livrädd för vargar. Har hört så många historier där nån varit på promenad med sina hundar/barnvagn. Jag vågar inte gå prommis på en väg jag gick förut, som var omgiven av skog på båda sidor. För jag är livrädd att det ska komma en varg. 

Men vargen har samma rätt att leva på denna jord som vi har. 

10 månader

Idag blir Ellen 10 månader. Nu kan dom här två sista månaderna tills hon fyller ett år gå sakta tycker jag.

• Har tre tänder. Den tredje upptäckte jag idag. Så det förklarar kanske varför hon vaknat och varit otröstlig dom senaste nätterna.

• Kan klappa händer.

• Är nå sjuuukt mammig. 

• Ska pussa på allt!

• Kan krypa riktigt men haskryper fortfarande med benen, då det går fortare.

• Väger ca 8,6 kg och ca 75 cm lång

• Tycker om att vara ute. Gå promenad med vagnen tex. Ja precis!! Gå promenad! Ungen som förut hatat att sitta i vagn.

• Sover nu helt själv i sitt rum. Vaknar oftast en gång på natten innan hon gör morron kl.5. 

• Kan flytta sig från soffan till tv-rumsbordet stående. 

• Har ett jäkla humör! Börjar grina så fort hon inte får som hon vill. Eller om hon tex tappar balansen när hon står mot något. Inte så hon ramlar, men hon vinglar till. Då jäklar är det en förbannad unge! :P

• Ammas fortfarande på morgonen. Men har tänkt att sluta inom den närmsta tiden. Förut var det ju så bekvämt för att hon somnade om på morron om hon ammade. Men det gör hon inte nu. Och det är sååå obekvämt att ligga och amma. Försöker sova medans hon äter men det går inte! 

• Hatar att sova med täcke eller filt. Sparkar av den på engång. Och lägger man på den när hon sover, vaknar hon efter ett tag och sparkar av den då..

Sen kommer jag inte på nått mer. Är säkert fler saker hon kan, men man blir ju lite blind då hon gör det varje dag! :) 
Man märker iaf att hon börjar bli stor! Ser liksom inte ut som en bebis längre. Min stora älskade tjej. Jag har kort stubin och tappar humöret fort, så visst är jag en surmamma ibland. Men guuuud så jag älskar dig gumman! Hon är så go nu och förstår mer. Hon är verkligen mammas tjej! ;) Kan inte ens förklara hur mycket kärlek som finns för denna tjej. Förstår fortfarande inte att hon är min!! <3

Knäppte några kort nu ikväll och sen visade jag Ellen. Då detta kom fram började hon skratta, så vi tar väl och visar det då :D 

Bara timmar kvar!

Snart kommer P hem. Som jag längtar! Tror vi alla längtar efter han här hemma. Säger man ordet "husse" blir Nitro tokig och exalterad. Säger man "pappa" kollar Ellen mot dörren. Åsså gör hon "pruppljud" med tungan. Det lärde Pär henne innan han for! Haha, så det gör hon hela tiden nu. 

Jag vill bara ha hem han! Under dessa 9(!!) åren som vi varit tillsammans har vi inte varit ifrån varandra mer än en dag ofta. Max 5 gånger. Tror inte ens det är så många gånger. 

Sen har han köpt presenter också så det är man ju nyfiken på! Hahaha ;)




Idag har jag bakat en äppelpaj. Fick äpplen av farmor/Therese så måsta ju göra nått av dom. Dock blev pajen väldigt knäckig. Vilket ju var gott, men inte det jag tänkt :P lite mycket socker i degen tror jag. 
Sen håller jag på göra pulled beef också! :) tog ut den för ca en timme sen och då ramlade det sönder! Perfekt! Men får stå ett tag till. Ska äta det när Ellen somnat :)

Vi har även tagit en prommis nu på eftermiddan. Som alla andra dagar denna helg. Blir ju en morronprommis då Nitro måste ut och pinka. Sen tar vi en på eftermiddan också så han klarar sig tills ikväll då vi går ut sista gången. Så det har blivit många promenader. Så kul när Ellen är nöjd! :) Igår var hon lite sur. Så vi gick väl som en väckarklocka på morron och väckte halva Gnarp med barnskrik! ;) 

Nä! Nu ska jag leka med min älskade goskit innan hon ska sova! 

Mörkrädd

Kul att vakna mitt i natten av att hunden skäller på något! Skäller ute i vardagsrummet. Kommer in i sovrummet och hoppar upp på sängen som typ "kom då!! Kom och kolla!!!" Sen springer han ut igen och skäller sig. Sen står han bara och stirrar på ytterdörren. 

Jag kan inte låtabli att fantisera. "Tänk om". Tänk om nån höll på försöka bryta sig in men då dom hörde Nitro skälla så blev dom skraj.
Eller att nån var där och "rekade". Man har ju hört om folk som åker och ställer nått mot dörren, eller lägger stenar så dom ser ifall nån varit hemma och flyttat grejerna.

Sen är det ju tydligen nån som är runt och säljer blommor som tränger sig på hos folk. Går in utan att bli inbjuden. 

Uhuuuhuuu! 

Bff's!


För övrigt sov Ellen rätt så bra i natt! :) Grinade till några gånger mellan tio och elva, men somnade om av sig själv. Sen vaknade hon bara en gång vid halv tre/tre. Sen göra morron som vanligt tjugo över fyra. Det är den nya tiden. Alltid! Nästan på minuten! 4.18. Sjukt. Dock somnar hon om efter lite amning och sover till typ 6. Hon är även piggare! Inte riktigt helt hundra men myyyycket bättre. Min förskylning verkar dock inte vara påväg nånstans. Fortfarande snorig och slemhosta/rethosta. Även öronen känns "täppt" eller hur man ska beskriva :P
Ellen har hosta fortfarande hon med. Och hon har vääärldens fulaste host-fejs. Alltså ni ska se! Hahahaha jag dör! Kan inte låtabli att skratta åt henne. Hon rynkar näsan samtidigt som hon sträcker ut tungan och sen hostar! Haha! Önskar jag fick med det på bild nångång.

Kom heeem!

Nu saknar jag min man! Jag börjar känna mig jävligt ensam. (Tragiskt då det bara är andra dagen han är borta :P) Det märks då det händer nått och jag vill bara prata med nån! Eller när man bara vill säga nått, utbyta ord med nån. Nitro? Ja han säger inte mycket tillbaka. Ellen säger inte mycket hon heller, dessutom ligger hon och sover.

Dock har vi varit hos mamma och pappa hela dagen så det är ju inte som att jag varit själv hela dagarna. Men ja, jag känner mig ensam. Det är ju så tråkigt på kvällarna när man är själv.

Och om inte det var nog så kom Nitro in i vardagsrummet och ser konstig ut? Vänder på engång och går in i sovrummet igen. Jag trodde han tog nån av Ellens leksaker så jag går efter och kollar. Ser ett blött tassavtryck? What? Vart kommer det ifrån? Går närmare Nitro och ser fler blöta avtryck. Kollar mot sängen och ser en PÖL!! NITROOOO!!!!! Ååhhh jag dör! En stor pöl piss på ALLT! 2 kuddar, både täcket och påslakanet, lakanet OCH bäddmadrassen! Jävlahelvetesäckligajävlaskithelvete!!! VARFÖÖÖR? Så det var ju bara att slänga i en maskin tvätt såhär på kvällskvisten. 

Fattar inte varför han gjorde så heller? Vi åkte från fjärn typ fem och då pinkade han innan vi for. Så det var ju inte att jag var sen med att gå ut med han. 
Tror faktiskt det var för att han är sur på mig. Jag tog i han ordentligt för han håller bara på juckar och äcklar sig hela tiden. Då blev han surpuppa och gick och la sig. Men efter det har vi myst. 
Ja jag vet inte. 
Jag tror inte han har nån respekt för mig och att detta var hans sätt att visa mig att han "bestämmer". Pär har han sån jävla respekt för. Ni ska se när Nitro är sådär jobbig och juckar och brölar. (Oftast på mig! :P)  Så säger jag nej och gå ner (från soffan). Han fortsätter. Jag puttar bort han och höjer rösten "NEJ!". Han fortsätter. Jag praktiskt taget slänger iväg han men jodå, han kommer tillbaka och är värre än innan. Det slutar alltid med att jag säger till Pär "men kan du säga åt han!!" Då räcker det med att Pär ställer sig upp eller höjer rösten. Då hoppar han ner på engång och har ögonkontakt med Pär hela tiden. Och om Pär tar i han (för att visa att "det här är fel", vi är absolut inte dum med han om nån nu skulle tro det!) så typ lägger han sig ner. Gör jag det så skäller han på mig och ger sig inte. Spelar ingen roll hur jag gör heller.
Jävla envisa hund, jag bestämmer över dig! Haha! Men det är väl Pär som är "flockledaren" antar jag ;) hrm!

Men kan ju förstå han på nått vis också. Hundar är ju smartare än man tror. Innan Ellen kom var ju han min bebis. Han hade min fulla uppmärksamhet. Var med han varje dag, gick promenader varje dag! Ja han var verkligen som mitt barn då. Sen helt plötsligt kommer Ellen och får all min uppmärksamhet. Och eftersom hon varit så mammig så blir det ju annorlunda med mig än med Pär. Och nu är Pär borta = noll uppmärksamhet. Vi går ju promenader men det blir ju ändå Ellen som har uppmärksamheten, speciellt nu när hon är sjuk... Ja jag vet inte.

Nu började jag babbla om nått helt annat än det jag började skriva :P

Längtar tills på måndag! Eller tisdag egentligen. Eftersom han kommer på kvällen/natten på måndag sen ska han upp tidigt och jaga älg på tisdan.
KOM HEM!

Like mother like daughter


Alltså dom här skorna är det sötaste jag sett! Ellen fick dom av sin Momma för nån dag sen :) Så jäkla små och söta! Mycket gulligare i verkligheten!


Inte alls bitter..

Pär har ju åkt till Ryssland nu med jobbet. Vart inte direkt jätteavundsjuk på han när han sa att det var dit dom skulle åka. När jag tänker på Ryssland tänker jag på en man i björnfitta med en kulspruta i ena handen och en cigg i den andra. Och runt omkring är det snö och grått och kallt.

Blev liiite avundsjuk då Pär sa att det är som svensk sommar där nu och att hotellet var som att komma till Spanien. Pooler och palmer och skit. Och här sitter jag i våran sletna jävla soffa. I mörkret, själv med en unge som sover och en hund som prompt ska jucka på en hur mycket man än säger åt han. Och utanför öser regnet ner och graderna är inte långt över nollan. Och jag saknar min karl! Även fast han inte varit borta ens ett dygn. Men så fort jag vet att vi inte kommer ses på nån dag börjar jag sakna han på engång.

Inte avundsjuk var det ja... Inte avundsjuk.. Inte alls.

Typiskt

Man går och lägger sig och rethostan kommer krypandes. Man hostar nån gång innan man ger upp (för att inte väcka bebisen) och går och hämtar ett glas vatten. Så man kan ta en klunk när det börjar kittlas. Men när man väl har ett glas bredvid är hostan som bortblåst. Inget som kittlas... Typiskt. 

Tjejen som älskar att dricka ur glas! Hon skiner upp som en sol när hon får smaka ur våra glas ist för nappflaskan. Kanske ska köpa en pipmugg åt henne :)

För övrigt så har vi vinkat av pappan idag. Eller ja, han smög in medans vi sov och sa hejdå till mig. Ellen låg och sov ;) Fyra dagar kommer vi vara själv. Buhuuu kommer sakna han! Fast egentligen blir det bara 2 dar. Träffade ju han nu på morron och han kommer hem på måndagkväll. Fast typ tolv på natten. 


Ugglemössan

Ellen fick ju en ugglemössa av sin moster när hon var nyfödd. Provade den idag, och till min förvåning passar den fortfarande! :) Då måste hon använda den nu i höst, innan det blir för kallt och innan hon växer ur den. Sååå fin!



Mammig

Ellen har väl alltid varit lite mammig men nu är det fan överdrivet. Herregud vilken mammig tjej vi fått! Inte ens pappa duger. Och inte kan hon sova själv heller. Hon ska sova i min famn, sen kan man lyckas lägga ner henne om man har tur.
Igår sov hon en sväng mellan 17 och 18. Hon var så trött. Ja då fick vi ju en pigg tjej klockan 19 när det var läggdags. Så hon fick vara uppe ett tag till. Det var som att hon blev frisk för en liten stund. Våran glada busiga tjej var tillbaka! :) 

Men sen vid halv åtta/åtta skulle jag lägga henne. Provade i spjälsängen, nej! Provade lägga mig med henne på madrassen, nej! Provade vagnen, nej! Så tillslut tog Pär henne för jag måsta få gå och duscha! Och hon blir helt tokig och grinar! Lilla lilla gumman! Blir ju såklart bättre efter en stund, men så fort hon ser mig sträcker hon sig efter mig.

Detta betyder att Ellen och jag sitter fast i varandra dygnet runt, och det klarar inte jag av! Låter kanske dumt att säga så, men jag måste få vara själv. 
Många har sagt att vi ska prova lägga Ellen senare på kvällen så kanske hon sover längre på morgonen. (Hon vaknar ju 5) Men nä! Jag har hellre egentid på kvällen än sovmorgon. 
Men det har jag alltså inte nu. Helt sjukt att för bara några månader så såg alla dagar ut såhär! Varje dag, hela tiden. Hur i helvete orkade man?
Självklart tar Pär henne när han kommer hem. Men det slutar oftast med att jag tar henne igen. Klarar inte av att höra att hon är ledsen, speciellt inte då hon tittar på mig med hundögon och tårarna bara rinner. Nog för att jag vet att pappa duger minst lika bra! Men ja jag vet inte. Jag blir väl aldrig nöjd kanske ;)

Jag kommer bryta ihop om hon inte blir bättre IDAG! Pär åker till Ryssland imorrnbitti. Så då har jag ingen som byter av mig. Ingen dusch, knappt tid att äta eller gå på toa. Och så ska man ut med hunden på det också. Känns inte som jag vill dra ut Ellen i detta ruskväder. Men det måste jag ju.. 
Tänk om det fanns en tablett som man kunde ge så blev dom friskt på en sekund!

Själv snorar jag fortfarande. Jag är så täppt samtidigt som det bara rinner. (Fresh) sjukt jobbigt på natten när man har en unge som sover PÅ en, som man inte vill riskera att väcka. Ja då får man ligga där i sitt eget snor. Uuhhuhuhu jävla äckliga förkylning, FÖRSVINN! 

Nu har hon lekt lite på morron iaf, så hon börjar kännas liiiite piggare! (Hoppashoppas!) Men man ser på ögonen att hon är sjuk. Ringar under ögonen och röd runt om. Lilla Ellispellis! <3<3

Nästäppa

Tror aldrig jag varit så täppt i näsan som jag är nu. Så sjukt frustrerande!! Släpp nångång!
Ellen fick sova med mig i natt också. Gick dock mycket bättre än natten innan. Hon sov bättre. Jag låg intryckt i fotändan eftersom hon bredde ut sig över hela madrassen.. :P 

Idag verkar hon piggare *pepparpeppar*  Kryper runt och leker nu iaf. SNÄLLA GUD låt henne bli frisk nu! Jag orkar inte! Jag saknar min glada tjej!

Myser i onepice idag! :)


Annars då? Trevligt väder! Fy fan vad jag är glad att jag inte ska nånstans idag! Haha. 
Provade även på att skölja näsan igår, med koksaltlösning. Direkt efteråt var jag helt frälst!! "Om du är täppt i näsan nångång så måste du göra det här!!" Sa jag till Pär. Sen gick jag och satte mig i soffan, ja då var det två stenar i näsan på mig igen. Igentäppt utan dess like. Jävla bajs!

Nä hädan efter ska Ellen (och jag!) leva i en bubbla. Minsta lilla nysning eller host så springer vi för livet. 

Jukeboxen

Här är bilder på jukeboxen pappa gjort åt mig! :) Han sa att det skulle bli några gröna ränder på det blåa. Blev glatt överraskad när jag tog upp den ur kartongen och såg detta! :) Jättefin ju!!!!
Nu är bara frågan vart jag ska ha den. Tror den kommer få en plats i min framtida syhörna :) Har ju ett gammalt symaskinsbord som jag ska fixa till och ha nere när det rummet blir klart. Så då får den här nog stå bredvid, så kan jag lyssna på musik där nere å ;) Kan ju faktiskt bluetooth:a musik genom telefon komma jag på. Hur smart som helst! Slipper man massa sladdar och kan ändå lyssna på Spotify :)




För övrigt längtar jag tills rummet nere blir klart! Känns som det kommer bli mysigare där nere än här uppe ;) Kanske slutar med att man flyttar tv-rummet ner dit. Nää men jag tror det kommer bli fint där. Och mysigt!! I trappen ner är det en lång hylla längst hela väggen, där skulle jag vilja ha massor av ljus!! Mys!

Natten var...

...jobbig! Mina bröstvårtor saknar nu skinn. Hon har ammat så gott som hela natten. Tog jag bort det så började hon tokgrina. Man märker verkligen att det gör ont att hosta. Kanske hon har ont i halsen? Om man bara visste vad som var fel :/
Dock vaknade hon som en solstråle iaf. Men jag känner mig död.

Hoppas hoppas hoppas hon blir frisk innan fredag. Då åker Pär till Ryssland i 4 dagar! Vilket innebär att jag ska ta hand om både hund och unge själv. Och det är inte kul om hon (och jag) är sjuk.

Nu har hon somnat om på min mage. Helt av sig själv. La sig ner om somnade på några sekunder. Det om nått är bevis på att hon är trött och hängig. <3



Tror fan alla barn är sjuka nu. Typ alla man vet av nästan! :P Hoppas verkligen inte det blir för Ellen som det blivit för andra, att det bara blir värre och värre ist för bättre.

Hosta

Det är som att kastas tillbaka 6 månader i tiden. Ellen grinar 90% av dagen och man måste bära henne = ryggont!! Tycker så synd om Lillgumman. Hon är inte alls sig själv.

Nu har hon fått hosta också som gör att hon inte kan komma till ro och sova. Vaknar hela tiden och är otröstlig. Jag var iväg och hämtade min jukebox jag fick av pappa (mer om den i ett eget inlägg då jag hunnit knäppa kort på den) så Pär fick ta över. Det gjorde ont i hjärtat ska jag tala om. Hon är sååå mammig nu när hon är sjuk. Jag var nära att grina själv när jag kom hem igen. Dock hade hon somnat i pärs famn men vaknade kort därefter.
Nu sitter hon fast i tissen på mig. Det är det enda som lugnar henne. Dock kommer inte jag sova så skönt i natt, då hon ligger bredvid. Ont i kroppen kommer jag garanterat ha.

Hoppas hon är bättre imorrn, då vi ska fira morbror Patrik som fyller år. Men är hon såhär så får vi nog vara hemma. :/

Nått tips som lindrar hostan?

Och så var det min tur..

Det känns som Ellen kommer få hosta. Hostar till då och då. Låter som hon har slem där, att det gör ont också. Uscha! 
Och igår när jag klev upp från soffan för att gå på toa kände jag mig yr. Även i natt när jag var upp. Sen när jag vaknade av att Ellen var ledsen hade jag världens jävla huvudvärk! Och ingen alvedon!!! Fick ta en slurk av Ellens, gjorde så jävla ont! Eller gör.. för ja, den sitter i fortfarande. I natt kändes det som jag sov på en sten till kudde! Omöjligt att somna om. Sen gör Ellen morron tjugo över fyra!! 


Tänk om vi kunde ligga såhär hela dan. Men icke! Nu är damen inte nöjd! Får inte gå ifrån henne alls då blir det grin och krokodiltårar. Hon mår nog inte så bra än, även fast febern är borta. Synd på min frukost bara. Omöjligt!

Herregud

Läste nu att nu är det nya regler. Pappan får inte sova kvar på bb efter förlossningen, i hudik och Gävle. Va?? 
Så idiotiskt så jag förstår inte. Man behöver ha pappan där! Inte nog för att barnet ska knyta an till både mamman och pappan, mamman behöver ju verkligen han där som stöd!! Tycker iaf jag.

Vi fick ju sova kvar två nätter. Efter första natten skulle Pär åka hem en sväng och vara med Nitro, för han hade vi ju aldrig lämnat. Så vi ville kolla till han. Det var meningen att Pär skulle komma tillbaka, för egentligen skulle vi vara kvar tre nätter. Men då vart det bestämt att vi fick åka hem dan efter. Så vi tyckte det var lika bra att Pär sov kvar med Nitro hemma och kom och hämtade oss dan efter ist.
Men den kvällen var inte rolig ska jag tala om! Jag satt och hulkgrinade och visste inte varför! Så då fick jag dåligt samvete för jag hade ju nyss fått världens finaste tjej som var så underbar! Och här sitter jag och är ledsen!? Men det var väl massa hormoner plus att man var ju såååå trött. Samtidigt som det var så jäkla tråkigt! Ellen sov ju så gott som hela tiden, förutom när hon åt. Och ingen tv eller nått på rummet. Bara vita kala väggar. Och så var man själv. Nä fy! Det var inge kul! 



Man behöver verkligen sin partner dagarna efter! 

Just de..

Ellen somnade i sin säng kvart i sju igår. Dock vaknade hon titt som tätt så hon fick komma ut till oss tillslut, där hon somnade i min famn. Fredagsmys på hög nivå! :) Dock hade det väl varit mysigare om vi slapp febern.
Lyckades faktiskt bära henne från soffan till sin säng sen, utan att hon vaknade!! Damen som vaknar av ingenting!


Vart några uppvak i natt! Vid halv fyra fick hon komma över till mig. 
Men det är sååå typiskt! Jag sa det "nu kommer hon säkert bli sjuk och börja vakna igen". Den här damen har nämligen sovit 2 hela nätter i veckan, och 2 nätter har hon bara vaknat 1 gång. Men nu antar jag att vi är tillbaka på ruta ett. 

Idag vaknar jag upp med tjock hals! Neeeeej!! Jag orkar och vill inte bli sjuk!!

Jävla bloggjävel!

Man ska aldrig skriva nått på den här bloggen! För då blir det tvärtom! "Hon verkar inte må dåligt" i helvete!!!

När hon vaknade från sin andra tupplur var hon otröstlig! Ingenting dög. Hon vägrade även äta. Varken mat, välling eller bröstet! Inget vatten! Kokhet var ungen!
Men vi hade ju tid på BVC. Tur det är så gott som granne med oss!! Hon gallskrek sig igenom hela besöket! Min älskade unge!!

Väl hemma fick hon i sig drygt en halv vällingflaska (kan tillägga att hon brukar bara äta 1,5 dl välling, så hälften av det!) innan hon höll på däcka i min famn. La henne ute i vagnen och där slocknade hon direkt! Och sov i 1 timme och 45 min, innan hon vaknade och gallskrek igen! Kollade tempen igen. 39,9!!!! Alvedon igen! Försökte få i henne lite mat, men det gick verkligen inte. Lite vatten fick hon i sig iaf! 
Sen satte jag mig med henne i soffan och där låg hon och bara kollade innan hon däckade igen!! Var alltså vaken en kvart innan hon tvärslocknade! Mitt lilla hjärta! Uscha!! Tycker så synd om henne!

Innan hon somnade. Vad jag älskar dig!!


Feber

Ellen var så grinig i morse. Och hon ville bara ligga i famnen och kolla på tv. Efter morrongröten somnade hon i min famn. Sen när hon vaknat och hade lekt lite ville hon upp i famnen igen. Iskall om händerna och kokhet i pannan. Tog tempen, 39,2! Lillgumman! Dock verkar hon inte må så dålig, är mest trött. Så vi avvaktar med alvedon. Tycker inte om att ge i onödan. 

Nu somnade hon i min famn igen! Trött är hon verkligen! Andra gången hon sover idag och klockan är inte ens 10. 



Ellens önskelista

Detta är lite av det jag tror Ellen (och vi :P) skulle uppskatta om hon fick ;)

Och eftersom hon fyller år så nära julafton är detta både en önskelista till födelsedagen och till julafton :)

Skip Hop-saker.
Tycker dessa saker är såå fina. Har ju alltid älskat ugglan, men Ellen älskar ju katter. Så det är vilket som ;)

Alltså; Dagisryggsäck, bestick, tallrikar, haklapp, förvaringslåda


Gåbil
Älskar den här!! Har sett den på bland annat jollyroom.se.



•Tripptrappstol
Gillade dom här färgerna, men det är vilket som :)


Åkpåse
Älskar dom här från Elodie Details. Men dom kostar ju en hel del. Så det spelar ingen roll vilket märke, bara den klarar vinterkyla :)


Pulka
Den är paxad! :) Vi tänkte köpa en pulka tills hon fyller år :)


Kläder


Detta är från hm. Självklart finns det fint på andra sidor också, men jag orkar inte kolla igenom allt! :P Alla sorters kläder går bra. Basplagg behöver hon också! Så som mjukisbyxor, leggings, bodysar i enfärgat.
Gärna i storlek 80 och uppåt. Hon kan fortfarande ha 68 nu, men har liite i 74 och känns bättre att köpa större storlekar :) Pyjamas från 86 och uppåt.

Bord

Hon har ju två små stolar, som hon behöver ett bord till :) Just detta är från Ikea. Men vilket bord som helst som är lite mindre :) 


Matta
Skulle helst vilja ha en rund :) Men bara den är färgglad och fin passar den perfa!


Katter
Vad som helst med katter! Kläder, sängkläder, leksaker mm mm. Här har vi en tjej som älskar katter. Eller "kissar" "kissen". Blir helt tokig av dom! :D


Vinteroverall
Hon har en overall som hon nog klarar sig med fram till december. Den var lite tunnare än vi trodde. Så en som klarar det kallaste vädret skulle uppskattas! :)
- Är också paxad! ;) "Tant Britta" ville ge en overall! :)


Leksaker 
Vilka som helst! Hon gillar sånt som låter (behagligt ljud önskar sig mamman då :P) eller som sagt KATTER ;) Även böcker älskar hon, pekböcker då.


Läragåvagn



Den med hunden var ju rolig! Men kostar därefter också ;)

Barnkammaren-affisch 

Älskar dom allihopa!!


Det här är ju bara förslag! Ellen blir nöjd med vad som helst! Hon har en petflaska med makaroner som hon tycker är kul, så ja.. Allt uppskattas! ;)

Min önskelista

Högst upp på min önskelista i år är att Ellen har världens bästa jul, mår bra och är lycklig! :) Saker spelar inte så stor roll längre. Har bestämt med iaf. Therese att vi inte ska köpa till varann i år. Det blir ju egentligen bara att man byter pengar, om man inte kommer på nått riktigt jäkla bra då dvs.

Men nä, jag behöver inte ha just nå klappar. Lägg hellre nån extra slant på Ellen isf :) 

Men önska sig nått ska man väl göra ändå, även fast jag inte behöver nått. Just därför är önskelistan kortare än nånsin! ;)

Pyjamas
Är så frössen av mig på morron så jag skulle vilja ha en mysig pyjamas att mysa runt i. 


Dessa är från hm. Finns säkert andra fina på andra ställen också. Men tjocktröja + långkalsong är ett måste! ;)

Diskmedelspump
Har ju en såhär sen förr. En röd med svart fat och "diskborstehållare". Skulle vilja ha lite ljusare färger. Typ den turkosa + vitt fat och så :)

Brödrost
Behöver inte vara nån märkvärdig. En som funkar bara. Har just nu mamma och pappas gamla som är sönder på ena sidan :P

Elvisp
Samma här. Ingen märkvärdig. Tupperwarevispen är ingen höjdare när man ska baka, och det är jobbigt att släpa fram bakmaskinen varje gång.

Klassikern! Presentkort på IKEA
Funkar alltid och går alltid åt! :)

Vardagsrumsmatta
Usch vad jag hatar den vi har. Ända sen Nitro var liten och pissade ner den vi hade har jag varit missnöjd. Vill ha en utan lugg! Som är lätt att dammsuga. Drömmen är ju en vit. Men med en hund med skitiga tassar går inte det. Så en mörkgrå/ljusgrå skulle väl vara på sin plats! Såg en på ellos till rimligt pris ;)
Men helst skulle jag vilja ha nån liknande denna:
Just den här går loss på över 3000kr så njaaaa. Lite väl va ;)


Sen är önskelistan slut! :P självklart har jag ju ÖNSKEsaker också. Men dom spar jag till tomten ;)
T.ex detta soffbord från IKEA
LOVE IT! Dock kostar det 1800 och det tycker jag är lite väl för ett bord. 

Jakt!

Igår fick Ellen vara med Momma på morgonkvisten. Jag följde nämligen med Päran och Nitro ut på en jaktrunda. Tråkigt nog fick inte Nitro upp nått, men kul ändå att se han i skogen :) Han kände ju lukten av nått och började skälla, men inget drev. Men det var kul ändå, som sagt, att se han i skogen. Lycklig hund!! :) 

"Det blir nog en jägare av dig tillslut också!" Sa Päran nångång. Men nää jag tror faktiskt inte det. Jag skulle aldrig klara av att skjuta en stackars hare eller ett gulligt rådjur! Isf skulle jag göra det bölgrinandes! Hua! 
Men följa med kan jag göra ;) 

Utsikten! Man såg ända till havet! :) (inte på denna bild dock)

Teamet! :)

Livrädd

Ellen blir snart 10 månader och har aldrig varit riktigt sjuk. (Pepparpeppar) Och jag är livrädd för att hon ska bli det. För jag litar inte på sjukvården. Hur sjukt är inte det? Att man ska behöva oroa sig att sitt barn inte får den hjälp hon behöver?!

Man hör ju så många historier där läkarna glömt en skitsak egentligen. Som jag läste imorse. Där hade dom glömt(struntat i??) stick i fingret. Det resulterade i att detta barn dog. En bebis dog för att dom inte gjorde stick i fingret, som hade visat att han var riktigt sjuk!

Jag är livrädd att nått sånt ska hända Ellen. Att man ska veta att det kunde förhindras! Jag är så rädd att hon ska bli sjuk! Att hon ska vara så snorig och täppt att hon inte kan andas.
Av den anledningen känns det som jag kommer sova i hennes rum för alltid. Och det är därför jag har lite svårt att sluta amma henne också. Hon ammar ju fortfarande på morgonen. Det sägs ju att dom får bättre immunförsvar under tiden dom ammas. Om det är när dom helammas eller inte vet jag dock inte. 

Jag hoppas Ellen ärver våra immunförsvar! Jag är typ aldrig sjuk. Kommer inte ens ihåg sist jag var det.
Pär är inte heller sjuk ofta, nog mer än mig men inte ofta. Och är han det är det inget "allvarligt".

Älskade Ellen!! <3




RSS 2.0