And so it begins..

Jakten och den alltid så livliga diskutionen om vargen. Suck!
Jag förstår inte hur man kan vilja utrota en hel djurart?? Jag kan verkligen inte förstå det. Att hata vargen för att den tagit ens hund, javisst! Det skulle jag också göra ifall Nitro blev attackerad, eller värre; dödad. Men hur mycket jag än skulle hata vargen skulle jag inte vilja att dom utrotas.

Om man jagar får man räkna med att bli jagad själv.

Vargen försvarar bara sitt och gör det den ska göra. Den jagar. Väljer man att skaffa jakthund och jaga får man räkna med att det kan hända att hunden stryker med. Antingen av varg, eller så kan den bli överkörd, drunkna, bli skjuten av annan jägare. Men inte kan vi väl utrota alla bilar/bilister, alla sjöar(?) eller alla jägare för det?! Lika som man inte kan utrota alla vargar.

Nu tror jag heller inte att det kommer ske, men jag förstår inte hur folk kan VILJA det? Jag har hört vissa berätta att dom "tagit saken i egna händer". Och skjutit bort vargen där dom bor. ??? Jag fattar inte! Jag fattar inte hur man kan skjuta ihjäl ett oskyldigt djur? 
Attackerar den ens hund, fine! Det hoppas jag Pär skulle göra också ifall Nitro blev attackerad. Då vill man ju försvara sin familjemedlem. Men att åka ut i skogen med mål att skjuta alla vargar kan jag inte förstå. Det hade varit en sak ifall det var för många vargar så man skjuter för att ha balans. Som man gör med andra djur. Men alla vet väl att vargarna inte är många kvar? Eller är det jag som missförstått?

Jag är livrädd för vargar. Har hört så många historier där nån varit på promenad med sina hundar/barnvagn. Jag vågar inte gå prommis på en väg jag gick förut, som var omgiven av skog på båda sidor. För jag är livrädd att det ska komma en varg. 

Men vargen har samma rätt att leva på denna jord som vi har. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0