Följer strömmen..

..många som skriver om valet nu och jag ska väl inte vara sämre. Tycker det är skitsvårt att veta vem man ska rösta på. Hör man bra om nått parti och man sen pratar om det med nån. Ja då får man höra massa skit om dom också. Jaha, tillbaka på ruta ett. Och vad ska man tro på? Vem talar sanning och vem ljuger?

Det finns 2 partier jag inte kommer rösta på iaf. Det är Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ. Av det jag hört gillar jag inte nått av dom partierna. 
Jag tror det är många som röstar på SD just för invandringsfrågorna. Men bryr sig inte alla kolla upp vad dom egentligen står för.
F! tror jag många röstar på bara för att dom heter Feministiskt initiativ. För feminist ska man ju vara, eller hur? Nä men så tror faktiskt jag. Att några går på namnet och kollar inte upp vad dom vill. Öppna gränser och att föräldrarna måste dela lika på föräldradagarna? Nej tack!

Jag är rätt säker på vilka jag ska rösta på. Jag fick även mest på detta partiet när jag gjorde valkompassen. Så då blev jag lite mer säker :) 

Önskar jag hade tiden att sätta mig in i allt lite mer. Men när man nattat ungen och är helt slut själv är det sista jag vill, att sätta mig och "plugga" politik.

Kommentarer
Postat av: Simone

Jag tror många INTE röstar på Fi just för att de har "feminist" med i namnet. Det verkar vara förknippat med något "dåligt" och "radikalt" men så ser det ju faktiskt inte ut :) De har ju (som många andra partier) en massa andra valfrågor och idéer också :)
Att vara feminist idag ökar kanske chanserna för din dotter t.ex. att växa upp i ett mer jämställt samhälle där hon kan få lika mycket i lön som en man för samma arbete (för så är det ju faktiskt inte på många arbetsplatser idag) :) Inte för att jag säger att du "ska!" eller "måste!" kalla dig feminist för det, haha ^^ men det är tråkigt att du skriver negativt om något du säger att du inte är insatt i. :) Och rent allmänt tråkigt att folk är rädda för att kalla sig feminister för de tror det handlar om "att inte raka benen" eller "det finns inga kön" osv. ;)

Svar: Alltså jag menar absolut inget negativt om att vara feminist!! Absolut inte. Jag vill själv kunna kalla mig feminist. Jag tycker absolut det ska vara jämnställt och allt vad det innebär.
MEN det jag menade är att jag tror många röstar på det partiet just för att just frågorna kring jämställdhet är viktiga. Och bara för namnet innehåller "feministiska" så röstar dom på det! Och tänker inte på att kolla upp vad dom egentligen vill.
Jag vet inte vart jag skrev att jag tycker det är dåligt att vara feminist?! För jag tycker det nästan är en självklarhet att man är feminist? :P Förstår inte hur man INTE vill ha det jämnställt. Men fi har saker jag inte håller med om, DÄRFÖR väljer jag att inte rösta på dom.
Nathalie

2014-09-10 @ 20:38:49
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Nathalie

Jag förstår inte vart jag skrivit något negativt om feminister? Det enda "negativa" jag skrev var att jag inte höll med om öppna gränser och dela lika på föräldradagarna.
Och att dra in Ellen, "min dotter", var bara onödigt. Speciellt då jag inte sagt ett pip om varken jämställdhet eller feminister.

2014-09-10 @ 21:19:03
URL: http://nathaliesilen.blogg.se
Postat av: Simone

Ok! Tänkte mest på "För feminist ska man ju vara, eller hur?" uppfattade det som iroinskt, haha, dessa bloggar ^^ Ja, saker en inte håller med om har alla partier X) Tycker det är bra att få in jämställdhet eftersom det är många som inte tycker det är alls viktigt (?!) (partier OCH människor, om det makes sense, haha ^^), det var så jag tänkte :) Den största frågan där handlar ju om lika rättigheter (och frågorna som kommer om t.ex. delade föräldradagar etc. som flera partier tycker lika och olika om är liksom idéer längst vägen som måste tas beslut om framöver osv. Det är inte "hugget i sten" hur det kommer bli om man skulle välja att lägga en röst på ett visst parti liksom ^^) :)

Svar: Jag skulle nog ha skrivit "för feminist ÄR man ju, eller hur?" För jag menade det som en självklarhet, att det är klart man är det, eller hur? :P men förstår att det kan låta ironiskt nu när jag läser igenom.
Nä det finns mycket man inte håller med om och man lär starta ett eget parti om man ska hålla med/inte hålla med om allt ;) Men då dom har saker jag inte håller med om, varesig det är hugget i sten eller inte, så fick dom inte min röst. Den viktigaste frågan just nu tycker jag faktiskt är våran jord och hur vi tar hand om den. Har vi ingen planet att bo på, så spelar dom andra frågorna inte sån stor roll. Så ni kanske kan lista ut vilken parti jag kommer rösta på ;)
Nathalie

2014-09-10 @ 21:29:38
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Simone

Oj, nej jag menade inget personligt. Bara rent allmänt med människor som har barn :) Sorry!

2014-09-10 @ 21:30:24
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Simone

"Drog" inte in henne i någonting, menade inte henne personligen, ville poängtera att det kan bli lättare för nästa generation kanske :)

Svar: Nä det förstog jag väl egentligen. :P Men så kommer försvaret då jag tyckte det lät som att Jag skulle göra något dåligt för min dotters framtid, att jag skulle vara en dålig förälder/uppfostra henne "fel". Men men... "It's all goooood!" ;)
Nathalie

2014-09-10 @ 21:40:06
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Simone

Ja, det låter också vettigt om det är det du tycker är viktigt :) Det är ju bra att en kan rösta olika till riksdag, kommun och landsting om man vill -om en kanske tänker att "förändring i det stora hela!" och samtidigt vad som är bäst "på hemmaplan" haha ;)
Tror fan jag ska starta ett parti. Haha! ^^

Svar: Haha do it!!
Nathalie

2014-09-10 @ 21:52:04
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Simone

Hah! Inte för att jag inte tycker det är viktigt ^^ Haha, om det uppfattades så X) Det var lite det jag menade med rösta olika ^^

2014-09-10 @ 21:53:45
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Simone

Haha, nä, det var inte så jag menade! ;) Du kan anta i framtiden att jag inte ger dig föräldraråd // *en som inte har barn* ^^

2014-09-10 @ 21:56:02
URL: http://simoned.blo.gg
Postat av: Nette

Ja kommer bli så skönt då valet är över. Tycker det kan vara spännande att se någon politisk debatt ibland, men känns som om att allt handlar om det just nu. Varenda tv-program, varje nyhetssändning, alla tidningar, hela Facebook..
Sedan kan jag reagera på hur folk skriver att de tar bort vänner efter hur de röstar. Jag har vänner som röstar på SD och förmodligen alla andra partier också men skulle aldrig säga upp kontakten med någon på grund av att man tänker olika när det gäller politik. Visst, skulle någon vara rå-rasist och ösa hemska åsikter omkring sig, så skulle det vara en annan sak. Men tycker det känns ytligt på något vis. Hur nära vänner är man liksom om någon är beredd att ta bort någon ur ditt liv på grund av att man tycker olika om en sak liksom.. Kommer som sagt vara SKÖNT när det här är över 😀 jag tror jag röstar samma som förra gången, känns tryggt 😊

Svar: Håller helt och hållet med dig!!
Nathalie

2014-09-11 @ 19:28:00
URL: http://netteh.blogg.ss

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0