Måla fö fan

Nu har jag måla, slipat, målat, slipat, målat ännu mera och lite mer slipa, och tillsist lite mer målning. Och jag är ändå inte helt nöjd. 
Ett tips! Köp aldrig en stokkestol i träfärg för att måla den vit, bara för att den är billigare. Det är inte värt det. 

Men nu är den klar iaf. Kommer väl se förjävlig ut om nån dag, då färgen säkert kommer lossna. Bajs.


Har större förhoppningar för kökssoffan jag köpt :) 

Dagis

Dagis går sååå himla bra! Första dagen började dock med ett stortjut då en pojk sprang förbi Ellen och skrek/tjoade. Hon är lite blyg/rädd för högljudda barn ;)

Men fröknarna är hon inte alls blyg för. Inte ett dugg, och det känns sååå skönt. En fröken träffade hon för första gången i måndags, och det första hon gjorde var att dra med henne för att leka :') 

Ellen älskar dagis. JAG älskar dagis. Kändes lite tråkigt när jag skulle lämna henne där själv och åka hem. Jag vill också vara med och leka! Och alla barn!  Som ni vet tänkte jag plugga till förskolelärare förut, men att jag på senaste tiden inte kunnat tänka mig nått vidrigare.. Men efter dessa dagar känns det faktiskt som jag skulle kunna bli det. Älskade ungar! Vissa vill jag bara ta med mig hem!! :)

Det har gått så bra att lämna henne. Visst har hon gnölat lite när jag sagt hej då, men inte grinat eller varit ledsen. Och gnället går över på engång. Älskar alla fröknar också! Dom är så bra! Det är mycket pga dom som det känns så bra. 

Så fort vi kommer runt hörnet på dagis och ser lekplatsen lyser Ellens ansikte upp! "Unga! Unga!" Hon älskar att gunga. Det bästa hon vet.



Som hittat!

Just nu har jag lagt ett bud på en tripp trapp-stol på fejjan. Blev taggad (tacktacktack! Det är bra man slipper leta själv ;P) i en annons där dom sålde en stol i bra skick för 400kr. Eller ja, bud från 400.
Velmomman satt hur länge som helst och velade ifall man skulle köpa den, eller lägga på 200kr och få en ny hauck alpha. Men efter lite för/emot och snokande på fler bilder (white washed verkar inte vara så vit som den ser ut på bilderna) så vägde tripptrappen över.

Nu håller jag tummarna på att jag vinner budet :) Går ut i morgon kl.21. 

Om jag vinner den funderar jag på om jag ska betsa den vit ist för att måla? Känns som att det håller bättre än färg? Även om jag skulle vilja ha den täckande vit. Jaja.. Vi får se :)

Kvalité

Köpte ju ett par gummistövlar från Ica maxi till Ellen förut nångång. Men nu har dom börjat spricka. Så det var dags för ett par nya. 

Gick på din sko och kollade, 199kr. Hm billigt! Tänkte jag. Men så gick jag och kollade på polarn o pyret. Tänkte att kanske, kanske kan dom ha rea? För det är ju bättre kvalité på dom. Men ingen rea. Dock kostade dom 249kr. 50 spänn mer än dom på din sko. Värt! Så dom fick åka med hem. Nu ska vi bara se ifall jag fick med mig rätt storlek hem. 
Känner mig rätt nöjd med det köpet :)



Annars känner jag mig sååå glad idag! Började trött som en zombie men med glada nyheter kan vilket humör som helst botas! Livet rullar på! :)

Skåne, baby!

Har inte skrivit nått om en vi var i Skåne heller, kom jag på. 
Började med en tågresa from hell. Eller ja, det är väl att överdriva. Men jobbig iaf. 
Jag är tydligen jävligt åksjuk. Var väldigt lättad när vi efter 9 timmars resande var framme.

Sen hade vi en riktigt bra helg! Strålande sol och värme på stranden. Lyx att kunna ligga och steka utan att springa efter barn! :) 
Uteservering, vin, utgång, sovmorgon, Köpenhamn. 
Ja det var en bra helg! :)






Att knäppa kort blev lite bortglömt, så det vart inte så många. 
Sista bilden dock! Frozen youghurt! Första gången jag provade och mmmmmmmm!! Så gott!

Tack min fina vän för en riktigt kanonhelg! 😊❤️

Babbel

Bara senaste veckan ploppar det upp nya ord för Ellen hela tiden!! Härmar oss och hon är så duktig!

Bara nu så kom hon "ungi!! Ungi!" -är du hungrig? "Mm!!!"
Gullhjärta! 
Hon lägger sig i sängen ibland också och säger "bova" och bäddar ner sig själv. Då ska hon låssas sova! Haha. Igår låg hon i soffan och drog på sig en filt, "mamma, bova!" Då la jag mig bredvid med en filt också och oj vad roligt det var! Haha, låg och asgarvade båda två.


Hon är så go! Min underbara unge. 


What to do?

Tänkte unna mig en färgning av håret i höst, hos frissan alltså. Nu när jag färgat hemma är det som att det inte tar nått på vissa delar av håret. Så det blir bara fläckigt och fult. 

Jag funderar på att göra en ombre. Från mörkt till ljust. Men jag vet inte hur ljust. För jag vill ha mööööörk brun i hårbotten, så mörkt som jag brukar. Samtidigt som jag skulle vilja ha det lite mörk blondt i topparna. Men jag tror jag har för kort hår för det. Vill liksom inte att det ska bli en skarp övergång mellan färgerna.. Och jag vill absolut inte ha röda toner som det ser ut som det bli ifall man går från väldigt mörk till ljust. Jaa jag vet inte!



Typ nått sånt här?

Eller så färgar jag bara hela håret en färg?? Vad tycker ni?

För övrigt vill jag bara att mitt hår ska växa uuuut! Vantrivs så förbannat i denna längd nu. Känner mig jämt ful i håret. Nu ska det sparas ut. Ska inte klippa kort igen.... Inte på ett bra tag iaf! 

Dagisbekymmer

Nu när det är slut på allas (i denna familj) semestrar så var det dags att ta tag i kroppen igen. Har bara blivit promenader än så länge. Men gotta har jag hållt mig ifrån.... I 3 dagar. TRE DAGAR??! Känns så jävla fjantigt när man säger det, för det känns som en evighet!! Det bara skriker i mig. I måndags var vi i fjärn och Mejja kommer och sätter sig bredvid mig och äter en kärleksmums. Jag har aldrig känt nån godare doft i hela mitt liv! Och då vräkte jag i mig godis och skit dan innan...
Märks att man är sockerberoende till max! Nä fy! Men jag är så less på att vara trött hela tiden. Och jag tror allt skräp är boven. 


Jaja.. Dagis ja. Vad ska man ha nu när man ska märka varenda liten jävla grej? Penna eller lappar?? Blir tokig. Köpte lite dagiskläder idag också. Basgrejer. Så man slipper förstöra (och märka!) dom lite finare kläderna ;) Men då stog jag också och velade. Bodys eller vanliga tröjor?? Leggings eller mjukisbyxor??
Skulle haft nån fleeceoverall att sova i där också. Stog att det var bra att ha. Duger det inte med tröja + byxa? Ska man ta med åkpåsen dit? Vill ju ha den hemma också.. Vad kan man ha annars? Åhh blir tokig!

Min stora lilla tjej

Ellen blir så stor! Och hon är så duktig, nya ord ploppar upp hela tiden. Nu kan hon räkna till tre (inte för att jag tror hon fattar att hon räknat, men ändå :P), "en, tåå, tee". Ibland räknar hon på fingrarna också. När vi gör välling på kvällen och häver i skopor med välling så räknar hon, en, tåå, tee! :')
Tyst är nya favoordet tror jag. Jag sa åt Pim att vara tyst nån gång och sen dess låter det "dyst! Dyst Mimmi!!" Hela tiden! Haha, säger även åt andra att vara tyst.

Och Bolibompadrakens dans kan hon rörelserna till. Så duktig!! 

Hon är så go också. Om man låssas grina kommer hon och kramas och pussas! 
Hon fick ju en katt som mjauar i julklapp och den är hon så gullig med nu! Håller i den jätteförsiktigt (oftast iaf) och klappar på den, kramas och myser. Ser så gulligt ut! :)

Min fina goa Ellen!! ❤️❤️

Nu räknar vi ner dagarna tills det är dags för dagis! Hua vad jag gruvar mig! 😭

RSS 2.0