Zzzzz

Jahaja.. Här fastnade jag. Vi som skulle åka ner till fjärn och ta reda på löv och klippa gräs :)




Kusinmys

Pusskalas med kusin Majken :) <3




Glass

Jag köpte sånnadär glassformar på Ikea sist jag var där. Tänkte göra lite nyttigare glass. Till Ellen då alltså! Jag vill ha äkta vara ;) haha. Skämt åsido så tycker jag inte det är hela världen ifall Ellen äter "vanlig" glass heller. En då och då skadar inte. Men tänkte att det kan vara skönt på varma sommardagar att svalka sig lite. Då vill jag inte att hon ska äta vanlig glass varje dag.

Jag funderade på om det går att frysa in youghurt? Typ danoninoyoughurt? Då blir det ju liksom mellis och glass i ett? :) Funkar det eller blir det bara isigt och skit av det? Nån som provat?



Just nu känns inte sommarn långt borta! Sååå skönt i solen. Har precis varit på en prommis. Ellen somnade i vagnen. Det var inte planerat. Gick tidigare än vanligt just för att hon brukar somna när vi går, och idag ville jag hinna med saker när hon sov. Är ju så nojig att lämna henne i vagnen ute. Även fast jag har babyvakt.. Jaja ska se om jag hinner dammsuga nu.. Eller kanske boka klipptid! :D


Lovley

Igår när jag skulle fara hem kl.20.30 ungefär, trött efter en lång arbetsdag med mycket att göra (löning vettni. Plus att jag jobbade 8-20.15 dan innan. Zzzzz) så tycker jag bilen låter lite konstig. Stannar och kollar.. Jovisst! PUNKA!! 
Ringer Pär och frågar vad jag ska göra?! (Haha) Det finns ju allt bak i bilen, reservhjul osv. "Jag måste lägga på och ringa Kicki!" Min underbara chef som stannade och hjälpte mig. Jag stog och kollade på den där domkraften som finns med i bilen och fattade NADA. Att byta däck kan jag väl med det där var rena rama grekiskan för mig. 
Men med dåliga "verktyg" kommer man inte långt. Vi lyckades inte få loss bultarna. Baaaaajs! Och "verktyget" (vet inte vad det heter) blev ju bara sneare och sneare, skitgrejer som blir böjd! Haha.
Så Pär fick komma in och hjälpa mig. Dra med Ellen på en tur till Birsta strax innan nio! Kanoners! Hon somnade ju i bilen men ändå.  
Tur man har en Karl som ställer upp! :)



Det konstiga var ju att det var lite luft innan jag for ner och lämnade Ellen. Så jag fyllde på luft där innan jag for. Och så helt plötsligt är det punka? Alltså det hade varit lite luft länge.. Trodde det var pyspunka. Jaja.. 
Nu är jag iaf ledig tre dagar så får jag (eller kanske Pär?! :P) fixa däcket då. Får låna P's bil idag då vi ska på BVC. 18 månaders kontroll idag! Buhuu det betyder att det är dags för en spruta igen. Hoppas hoppas hoppas hon inte får några biverkningar!!

Trevliga dagar

Igår åkte vi och lekte med Mia och Livia :) Pusskalas för smågrisarna och skitsnack för mammorna. Även en prommis till Ica hann vi med, för att köpa lite fika. Trevlig dag med våra bff's ;)

Gullungar!


Idag var det dags för kosläpp! Jag missade ju förra året så jag ville se i år :) Kul att se hur lycklig korna blir! :D Ellen vinkade åt kalvarna som redan var ute. 
Sen gick vi hem och gjorde lite lunch innan det var dags för att åka och kolla när Mejja m.fl sprang Lilla Gymmixloppet :) Så duktigt så! 
Ellen ville också vara med och springa. Eller åtminstone stå mitt i vägen för dom andra! Haha! Nästa år får jag anmäla henne dit också :) Hon fick leka lite på skolgården ist. Åkte rutschkana med Mejja bland annat. 




Ellen fick sova ute på altan när vi kom hem, medans jag städade lite. Nu är det full rulle på henne och jag försöker komma på vad vi ska äta till middag. 
Ikväll blir det mys framför ESC :) Hejja Sverige!! 

Next

ÄNTLIGEN hade dom här godbitarna kommit in i Ellens storlek! Älskar dom! Byxdress och leggings, 153kr. Vilket fynd! :)



Mommo

Jag - Ska vi leka med Livia idag?
Ellen - Nää mommo!

Haha! Tror Ellen trivs hos sin Momma och Moffa! :)

Tröttheten

Ellen är inne i en period då hon vaknar otröstlig på nätterna. Jag kan inte ens röra henne, då blir det ännu värre! 
Det plus jobb gör att träningen känns sååå jobbig just nu. Jag vill ju träna, och jag tycker det är kul. Men innan man åker dit är jag inte pepp för fem öre.


Jag fattar inte hur föräldrar (mest dom iaf!) får tiden att räcka till? Hur får man plats i vardagen att göra allt man vill? Umgås med familjen, hälsa på resten av familjen/vänner, städa/tvätta, träna, jobba, handla, renovera?!
Jag är heeeeelt slut just nu. Då har jag bara jobbat 3 dar.. Men när man kommer hem är det alltid nått som ska göras. Leka med Ellen (ja det gör jag ju gärna såklart! Men det blir ju inte att man kommer hem och slappnar av.), diska, laga mat osv osv. 
Men nu jobbar jag bara 2 kortdagar sen är jag ledig i fyra hela dagar!! :D Ska bli så skönt!!

Min fina Ellen! ❤️

Små fötter

Idag vaknade jag(vi) inte av att Ellen rycker i handtaget. Utan av små trippande fötter :') Pär vaknade innan mig och hon hade gått runt lite här ute i tv-rummet innan hon kom in till sovrummet. Puttar upp dörren och säger med det största flinet: "heeeeej" haha älskade gogumman!! 

Hon börjar bli så stor. Hon springer för fullt och busar! Börjar prova på mer och mer ord. "Ninni" är det nyaste. Det betyder välling! Haha. Så gulligt! Ibland på kvällen kan och komma och peka mot diskbänken och säger "Ninni!!" 

Gofisan efter ett bad <3

Sket sig...

Ja... Min plan från förra inlägget sket sig ju. Det blev tyst ett tag sedan hittar jag henne här... Med både nagelsaxen och frisörsaxen. Och dörren var stängd. 



"När ens barn börjar gå ångrar man sig att man någonsin längtat efter det." Stämmer så bra. Längtade förut tills hon kunde gå. Nu är hon överallt! Och att man säger åt henne, ja det ger hon blanka fan i! Haha, kan inte låta bli att skratta åt na. Hon ser så rolig ut då hon går helt obrydd därifrån efter man sagt åt henne "på skarpen". :)

Klaaaar!

I fredags tog vi upp växasängen till Ellen. Då den ääääntligen var färdigmålad. Tog ju bara några veckor då jag jobbat kvällar och tränat. Plus att det behövdes fem(!) lager färg, och skulle nog behöva ett till egentligen också... Men nu är den klar iaf! Nästan.. Tänkte skriva Ellens namn på gaveln, meeeen det lär väl inte bli av nu :P


Vi sparade spjälsängen i vårat rum tills vi såg att det gick bra med sängen. Och det gjorde det ju från första stund. Så i söndags skruvade jag isär den och plocka ner den i källarn. 
Idag klev Ellen tom upp själv. Hörde nått i babyvakten, nått konstigt ljud. Så jag skulle gå och kolla, då kommer hon ut genom dörren till sitt rum :) Ljudet var när hon skulle få tag i handtaget till dörren! :D
Så nu får vi se till att det är "barnsäkert" innan vi går och lägger oss. Som att inte lämna glas (eller nått annat hon kan göra sig illa på) framme, stänga toadörrn osv. För på toaletten klättrar hon upp och ställer sig i handfatet. Inte nog med att hon kan ramla ner därifrån, så har vi en sax (frisörsax?) liggandes där för jämnan, min rakhyvel och nagelsax finns ju där också. Så ja, toadörrn stängd dygnet runt nu ;)

Skönt ändå om hon kunde gå in till oss själv när hon vaknar :)

Trött

Jag vet inte vad det är med mig, men dom senaste veckorna har jag varit så olidligt trött!! Så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna när jag kör bil påväg hem från jobbet. Och på nätterna sover jag som en stock från kväll till morron. Orkeslös är bara förbnamnet. Orkar inte göra nånting, allt känns skitjobbigt att göra. 
Humöret hänger ju ihop med sömnen tycker jag, så det är ju som det är. Skitdåligt alltså! Har inget tålamod!!

Nä nu ska jag ladda batterierna i helgen då jag är leeeediiiig!! Hoppas verkligen på sol så batterierna blir extra laddade. Men vi börjar med thaimat till middag idag, det blir fin fint dä. 



RSS 2.0