Ensam

Pär tog med Nitro och Ellen och for och hälsade på Britta och Selmer. Så nu är jag ensam.. Vad gör man då? Ovant är bara förnamnet. Första gången på nästan 6 månader som jag är hemma själv! Eller egentligen kan man säga 7 månader eftersom Nitro kom hit då :)

Skulle ju kunna passa på att göra nån nytta. Men jag ska ta en lååååång och skön dusch hade jag tänkt! 

Hur gullig är inte den här bilden? :') Vilar lite på pappas huvud ;)

Omtänksam!

Våran lilla grabb Nitro är så go och snäll. Han vill ingen ont. Vill helst hälsa på alla han ser, mest av allt med pussar.. på mun. ;) Han kan bli lite het på gröten när han är leksjuk, men annars hur snäll som helst. Och om man häver upp fingret (som i ajjabajja) när han blir så och säger "nej!" då slutar han och slickar på en ist :)

Sen är han så go med Ellen! Så fort hon grinar kommer han och vill vara med. Ibland kommer han fram till henne och slickar, ibland lägger han sig bara bredvid. Men han ska vara nära henne. Precis som att han vill trösta. Och jämt när jag lägger henne för att sova på dagen ska han vara med. Han kommer nog sova inne i hennes rum med henne när hon blir större. 

Fina älskade Nitro <3




Myyyys!

Tänk då Ellen alltid måsta vaggas till sömns i famnen. Vad jag önskade då att hon skulle somna på annat vis. Idag vill jag att hon ska somna i famnen för jag vill ha mys!

Idag gjorde hon det! Ville inte sova i vagnen nu. Bara skrek och kollade på mig med en blick som får allas hjärtan att gå sönder!! Lillstinta! Så hon fick komma upp igen och efter lite buff i rumpan och hummande av trollmors vaggvisa sover hon :) Och jag njuuuuter av min lilla fis!

Vi har hävt på den andra sidan på spjälsängen nu också. Så nu sover hon i ett eget litet hörn i sovrummet. Gud vad det kändes tomt utan henne bredvid i natt. 
Hon vaknade och åt 2 gånger. Sen klockan sex fick hon komma över till våran säng och amma, så då somnade vi om en timme till :) I natt ska jag vara lite hårdare. Försöka få henne att somna om utan att äta. Självklart får hon ju äta om hon är hungrig. Men ibland somnar hon om och sover några timmar till, bara man ger henne lite tid :)

Mysigt! Stortjejen nu! Även fast bodyn är i storlek 56!! :O :P Byxorna är dock i 74. Vann dom på Tradera, älskar dom!!

Vem??

Jag blev lite kär i den här frillan! Och färgen. Men vem är hon på bilden?? Skulle vilja googla vidare på henne men kommer inte på vem det är. ;) För visst är hon väl en kändis?? Annars är hon sjukt lik nån?! :P

Help!! Vem är hon?



Jag och mitt hår!

Jag ska boka en tid hos frissan snart. Och jag känner för en förändring! Är så less på mitt tråkiga hår!!
Jag funderar på lugg/snelugg. Och på att klippa det kortare igen.. Men faaan! Jag vet inte! Jag ångrade mig ju så mycket sist! Men många har sagt att dom tycker jag var finare i den frisyren, och även jag tycker det. När jag kollar på bild. I verkligheten vet jag inte.. Åh vad svårt!! Åsså funderar jag på en ny färg?? Jag vet inte.. 
Det är ju ett bra tillfälle att klippa kort iaf. Skönt med kort i sommar, och ångrar jag mig har jag ju den ändå mest uppsatt på sommarn ;)

Färg-inspo:


Frisyr-inspo:


Åsså jag:
Då jag hade kort hår och en bild då jag hade snelugg. Dock väldigt gammal. Skulle tro att jag var typ 15-16 på den bilden ;)

Hjäääälp mää! Vad ska jag göra? Vilken frilla och vilken färg? (Behöver inte vara nån av dom ovan)

Vaccin

Idag var det dags för 5-månadersvaccinet. Ellen var så glad innan sprutan. (iaf. efter att hon fick komma upp ur bilstolen :P) Skrattade när jag busade med henne i väntrummet, och flinade åt både läkaren och "bvc-tanten" (haha). Men sen kom den ju.. Sprutan. Hon fick sitta i mitt knä den här gången. Men lika lessen för det blev hon.. Högröd hela hon och gallskrek! Och det hade jag också gjort ifall dom stack sånna stora nålar i mig. Hela jävla nålen!! Fy fan! Stackarn! Men det blev bra rätt snabbt. Fortare än förra gången :) Sen tvärslocknade hon i bilen påväg hem. Inte ens ett gnöl. 
 
Nu därimot.. Antingen har det blivit nått efter vaccinet, eller så var hon bara jäkligt trött! Fick gröt vid halv fem. Och det gick hur bra som helst. Åt upp precis allt! (funderar nästan på om man ska göra en större portion??) Sen fick hon ett bad. Och som hon älskar att bada! Bara plaskar och har sig, åsså stoooorflinet på det då! :) Gounge!
Sen fick hon mysa i fleecedräkt innan det var dags för pyjamas. 
Hon började bli grinig strax innan sex. Så då tog vi på pyjamas och gjorde välling. Gjorde på 2 dl den här gången eftersom hon ätit så bra dom andra kvällarna. Men det gick sig inte. En halv dl kanske hon fick i sig. Sen var det bara gallskrik! Tänkte att hon skulle få tutten då för att ha ätit nått innan hon sover. Men då höll hon på somna, och jag vill att hon ska somna i sin säng. Så vi gick och la henne. Sååå nära på att somna men sen blev det bara värre! Stackarn! Bara skrek och skrek! Så hon fick amma tills hon somnade ändå.. Tyckte så synd om henne! 
Hon kändes stekhet också. Men tog tempen innan jag la henne och då var den bara på 37,9. Men jag vette fan om jag litar på det?? Var svårt att ta tempen också, då hon bara "tröck" ut den hela tiden :P 
 
 
Gammal bild på mig och gumman min! <3
 
 
Nu sover hon iaf. men det känns som det kommer bli en lång natt i natt.

Dagen

Idag började dagen med ett telefonsamtal till Mia. Som vanligt. Sjukt att vi inte umgås mer än vad vi gör då vi båda är mammalediga, men pratar i telefon gör vi nog varje dag. :)

Medans Ellen sov satte jag upp en hylla i sovrummet. Spikrakt dessutom! Det ni ;) haha!

Sen köpte jag och Ellen med pizza och åkte hem till Mia och Livia på lunch. Busade med kattungarna! Såååå söt och liten så jag tror jag dör!



Sen fick Ellen göra kväll kl 18 idag. Hon hade varit vaken ända sen 14. Så hon var lite trött! Men hon var jätteduktig och äta vällingen ikväll. I vanliga fall tar det typ en halvtimme för henne att äta, och då får man mata henne med sked också. Och hon har bara velat ha typ en halv deciliter. 
Idag tog det 5-10 min så hade hon ätit upp nästan allt helt själv :) Bara sög och sög! :P 
"guuuud vad duktigt då?" Kanske ni tänker. Men ja det är hon! :) tycker jag. Plus att det är ett steg närmare för mig att hitta på nått skoj ibland :) 
Dock känns det lite sorgligt att det snart kommer vara slut på amningen. Nu ammar jag bara henne på förmiddagen och en gång på eftermiddan. (Och natten såklart!) Hon får lunch vid 11-12. Nu senaste dagarna har det blivit yoghurt. Annars har det varit mat då. Och sen gröt till middag vid 16-17 och välling vid 18-19. 

Och hon sover faktiskt bättre. (Peppar peppar) I förrgår åt hon två gånger. I natt 1 gång. Dock vaknade hon halv sex och ville äta också, men det räknar jag som morron :) Åsså vaknade hon en gång och grinade men kunde somna om utan att äta. 
Funderar faktiskt på att häva på andra sidan på sängen och flytta henne en bit ifrån våran säng..

Två saker...

..som jag stör mig lite på.

1. På Facebook finns det en sida som heter "återbruka mera". Men jag är så less på den. "Jag har målat min möbel vit, nu är den som ny!!" Ja det är den väl, men jag tycker inte det är återbruk. Återbruk tycker jag är när man tar något som man inte längre använder och använder det till något annat. Tex var det nån som tog en gammal stålkratta och gjorde ett ställ till vinglas, nån tog gamla fjädrar ur en stol och gjorde ljushållare. Det tycker jag är återbruk.

2. Är så förbannat less på politik! Blääääääääää spyr på det! Speciellt allt detta skit mot sd! Nej, jag stödjer inte dom! (Måste man väl skriva!) Men jag är så less. Var ju en grupp som skulle sabotera deras tal i hudik. Från början var det ju meningen att dom skulle föra oväsen så ingen skulle höra vad han sa. Alltså, är ni helt dum i huvet?? Tänk om nån sitter hemma och tänker "jag ska rösta på sd" men vill ändå gå och lyssna på vad som sägs. Och som skulle ändra sig när dom fick höra vad som sas. Men pga oväsen aldrig hörde det och röstade på dom ändå. Jaaaa nu vart det ju inget oväsen, men det var ju det som var meningen från början..

Och det här med brevbärarna??? SKÄMTAR NI ELLER??? Det är väl klart som fan att brevbärarna ska dela ut ALL post!! Alltså jag fattar inte hur man tänker när man säger att dom inte behöver det. Bara för att dom inte gillar sd ska dom ändå dela ut posten. Det är deras jobb! Om dom inte gillar hm eller arbetsförmedlingen, ska dom inte dela ut deras post heller? Eller ifall jag inte gillar blondiner, ska inte dom få handla av mig i butik då? Nä skärpning!

Än en gång: jag stödjer inte sd och röstar inte på dom. Man måste väl försvara sig innan nån ens sagt nått. För nu för tiden är man ju rasist (vilket jag heller inte är) vad man än säger. 

Sova på mage

Ellen gillar mest att sova på mage. Så fort jag vänder på henne vaknar hon och börjar grina, ända tills hon vänder tillbaka till mage.. Suck! Jag kan inte slappna av när hon ligger på mage. Speciellt inte då hon ibland vänder huvet rätt ner i madrassen. :S Men hon sover myyyyycket bättre då hon sover på mage. Nu har hon inte ätit sen kl.18. Då fick hon välling. 
Hon har vaknat nån gång men inte sen hon vände sig på mage. En gång vaknade hon då jag försökte vända tillbaka henne på rygg.. Men nä, ungen ska sova på magen tydligen. 

Så här ligger jag. Trött men kan inte sova.. Tänkte att hon skulle vakna och vilja äta snart. För då lägger jag ner henne på rygg så sover hon så (ett tag iaf). Då kanske jag kan somna också.. 

Hon får sova med en tunn filt nu. Och har gjort det dom senaste nätterna. Det är så satans varmt!!
Och nä det är inte en stjärt nere till vänster, det är min arm ;)

Sol och svett

Sånna här dagar hatar jag att det bara är maj och att värmen bara börjat.
Hatar även att vi inte har en pool fylld med isvatten. 

Jag svettas ihjäl! Det är kallare inne än ute. Och inne är det bastu! Måste nästan ta in Nitro från hundgårn så han inte får värmeslag! Även fast det mest är skugga där.


Här har Ellen och jag myst så gott som hela dan. Förutom en prommis i "morse" och två sovstunder i vagnen på altan. Ja Ellen såklart! Jag låg i solstolen och nötte kvällens pushlåtar.

Nattning

Nattningen går sååå bra nu! :) Jag lägger henne i sin säng åsså lägger jag mig bredvid. Visst blir det lite grin men det är inte mycket, och det är mest gnäll! :) Sen somnar hon, helt av sig själv! Utan varken tutt eller napp :) 
Hon somnar alltid runt sju. Ibland halv sju, ibland halv åtta. Men runt omkring där..

Tänk om hon kunde sova hela natten sen. Nej då. Hon vaknar efter bara en liten stund. Inom en timme har hon vaknat en gång. Suck.. Gav henne välling i förrgår och igår. I förrgår sov hon nån timme mer innan hon vaknade. Men igår vaknade hon efter en halvtimme. Sen har hon nog vaknat en gång i timmen tills imorse. Zzzz!! 

Men jag tror att hon är lite krasslig!? Igår var hon jättegrining, på gränsen till otröstlig på dagen. Och hon är lite snorig och nyser hela tiden. Lillstumpan! Man var väl lite för snabb med att tro att det var sommar kanske. Även fast jag tycker jag varit noga med att hon haft kofta på sig utomhus..

Jaja vi kämpar på! Hon har blivit duktigare på att äta ur flaskan också! :) tummen upp!

Hon har då ärvt sin sovstil från sin far iaf! ;) Jag däremot vaknar så som jag somnar.

Hon har även börjat rulla över på mage hela tiden! Även när hon sover. Ibland vaknar jag på natten och ser att hon sover på mage. Och då får jag panik!! Måste vända på henne men då vaknar hon och grinar. Hör hela tiden "små barn ska inte sova på mage" i huvet! :P 

Pusha då!!

Förra veckan fanns det ingen ledare för pushen. Tänkte ställa upp, men då skulle ju Pär såklart bort just den dagen. Typiskt! Den här veckan fanns det heller ingen ledare, och Pär är inte upptagen, så jag leder! :)
Blandade känslor! En del av mig är så pepp som man bara kan bli! En annan del vill bara slänga sig i soffan och mula munkar! Haha!

Har iaf gjort ett nytt pass! Jag som blir less på låtarna på engång kan ju inte ta dom gamla nu! ;) Dock kör vi en gammal maglåt, en ny! Alltså 2 maglåtar. Har anpassat en åt mig lite ;) Vi ska nämligen köra plankan en hel låt! Lite olika övningar i plankan, men ingen vila ;) Provade den nyss, tror ni jag orkade? Nepp! Inte ens i närheten! Haha! 

Hoppas det kommer många folk också! Tveksamt med tanke på att det ska bli 27 grader varmt på torsdag!! 

Har nya låtar som jag älskar!!


Sen påtal om träning. Jag älskar före och efterbilder. Kul att se förändringen liksom. Men jag hatar när folk lägger ut en förebild då dom är gravid! Vadå före?? Det är väl självklart att du är tjock när du är gravid?? Eller? 

Vilken helg!

Vilken helg hörni!
Fredagen började vi med ett besök hos BVC. Om ca 2 veckor är det dags för vaccin igen! Buhu! Annars så vägde och mätte vi som vanligt :) 7000 g exakt och längden kommer jag inte ihåg :P 65 nånting??

Sen blev det grillning till middag och film på kvällen. 

Pär har också lagt stenplattor i helgen. Som soptunnan ska stå på. Kommer dock inte ihåg vilken dag det var?! Fredag eller lördag?! Ingen aning..
Låter bilderna tala ist. Detta har vi gjort nångång under helgen. 

Innan besöket på BVC. Ellen har redan börjat göra duckface. Längtar inte tills tonåren ;)

Fick blommor av Britta och två av dom hamnade på balkongen. Tycker dock röken(?) förstör bilden lite. 

-Va?? Jag??
Älskade goa söta unge!

En del av nya altanen! I love it! Har redan invigt stolarna. Blev en tupplur där medans Ellen sov idag! ;)

Stenplattorna Pär la. Dock ska det spolas av och göras lite fint. Ska nog dit en blomkruka också hade jag tänkt :) Sen ska det fyllas ut lite med jord runt om.

Älskar det här trädet på baksidan! Där ska Ellen ha en gunga i framtiden! :) Även att rabarberna har växt upp!

Grillning hos Mia och Tommy på lördan!

Ellens outfit idag! :* i storlek 74!! Dock alldeles för stort! Syns dock inte på bilden :)

Ellen och Nitro - bästa vänner! :')

Busungen som inte ville sova! Haha! Såhär har hon gjort hela helgen. Är trött och grinig så jag lägger henne i vagnen och gungar. Då blir det grin ett litet tag sen ser hon ut såhär! Haha, kan inte låta bli att skratta åt henne då. Mitt lilla charmtroll!

Ellen har börjat göra nya ljud. Maaaaaa och ddddd. Även pruttljud med tungan ibland. Och nu rullar hon över till mage mest hela tiden. Rätt jobbigt eftersom hon hatar att ligga på mage mer än 1 min. 

Ikväll var det nån som var trött iaf! Hon vaknade efter en tupplur kl. 15. Sen försökte jag lägga henne vid 17 för sista tuppluren men då var det nån som var pigg och glad! Så hon fick gröt vid 17.30. Gick inte bra! Tar typ en halvtimme att mata henne för att hon är så grinig och envis! Sen tvärslocknade hon i sin säng av sig själv!! Vi gick in i sovrummet 18.22 och jag kom ut igen 18.27 :P Så fort har det aldrig gått nångång! Iaf inte utan att amma :)

Nu ska jag svullar godis innan det blir en dusch och sängen! 
En sak vet jag efter denna varma helg: jag gruvar mig inför sommarn! Jag kommer svettas konstant! 

24

I tisdags blev jag 24 år. Det är nu siffrorna börjar skena iväg och man får tänka efter lite när folk frågar hur gammal man är :P
Men jag känner mig inte ett dugg gammal. Många tycker det är jobbigt att närma sig 30 men jag har inga problem med att bli 30. Just nu iaf. Det beror ju på hur livet ser ut då.. Skulle jag fortfarande inte ha nått riktigt jobb skulle jag nog vara nojig. Men sålänge jag har mitt på det torra har jag ingen ångest över att bli 30. 40-årskris däremot, kan jag tänka mig att jag kan få ;)

Jaja! Födelsedagen.. Fick fina presenter och god tårta gjord av mamma. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; jag älskar den tårtan!! Maräng och sockerkaksbotten med grädde och bär! Mm!!!

Fick bland annat presentkort/pengar till en ny telefon. Så den köpte jag idag. iPhone 5s! En guld. Ångrar mig lite att jag inte tog en silver men jaja. Dock känns den enda skillnaden att den här är mycket snabbare och att låsknappen funkar. Annars är dom ju så gott som lika. Men jag är nöööjd! Sa med gråten i halsen upp mitt abonnemang, Max 25 surf. Billigare abonnemang får man leta efter. Mina räkningar låg på ca 150 kr. Ibland lite mer, ibland lite mindre. Fri surf, gratis sms, gratis att ringa till Telia. Bytte till Max 27 ist. Blir inte så mycket dyrare. 189kr kostar det i fast avgift. Max 25 kostade 98kr. 

Sen bytte jag jeansen också. Jag älskar nya jeans. Känner mig alltid skitsnygg i nya jeans! Haha! Vet inte varför. För oftast är dom ju skitsnäv i midjan så det blir en muffinsring. 
Även att mitt hår blev rent idag!!!!!!!

Jaa bara så ni vet liksom. 

5 månader

Idag blir lillgrisen 5 månader! Sjukt vad tiden går fort. Tycker nyss hon var 3 månader. 

Ellen 5 månader:
Älskar att kolla på sig själv i spegeln.
Älskar att bada och plaska!
Äter en portion gröt på kvällen och lite smakismat till lunch. 
Har börjat "grymta/morra" när hon blir arg. 
Skrattar som en tok om man gosar henne på halsen eller under armen.
Vägrar fortfarande nappen. 
Älskar babblarna. 
Hatar att klä på ytterkläder. 
Sover 3-4 gånger per dag. 
Älskar Nitro men blir väldigt rädd om han plötsligt skäller till. 
Väger 7 kg och är 65,2 cm lång.


Att man kan älska en människa så mycket som jag älskar Ellen! Nu dom senaste dagarna har kärleken svämmat över och jag vill bara kramas och pussa på henne hela dagarna. En dag försökte jag till och med söva henne i famnen som på den gamla goda tiden ;) Men det gick inte. Jag ville ju mysa!
Hon har liksom blivit så stor så fort!! Min lilla bebis! Min!!? Kan fortfarande inte förstå att vi gjort denna perfekta lilla tjej! För hon är perfekt! Den finaste jag vet. Min lilla ängel <3 I love you!



Som natt och dag

Jag ändrar mig hela tiden. Först bestämmer jag mig för att vara stenhård på nappträningen. Varje dag ska jag försöka så mycket jag hinner. För "nu jävlar ska hon ta nappen!"
Andra dan känner jag att; skitsamma! Hon behöver inte ha den om hon inte vill. Provar varje dag men vill hon inte ha den så fine! Då är det så..

Ena dagen känner jag att nu jävlar ska det sluta nattammas! Nu kör vi stenhårt på det så kanske det är bättre om en vecka. (Tar ju ett tag att få in nya rutiner)
Nästa dag känner jag; men klart Lillgumman ska få amma om hon vill!! Det är ju mysigt också. 

Stackars Ellen som har en sån velig mamma.

Anledningen till att jag vill att hon ska sluta nattamma är för att det blir lättare för Pär att ta henne sedan. Jag vill inte att hon ska ha som vana att få tutten så fort hon blir grinig. Då blir det jobbiga nätter för pappan. För i sommar vill jag hitta på grejer på egen hand. Jag måste det.. Skulle jag inte få göra det tror jag allvarligt jag skulle bli deprimerad på riktigt. Nä, jag ser fram emot lite egentid! :)
Och hon kommer nog klara sig galant med Pappsen! Hon kan ju äta gröt och mat och det går att mata henne med flaskan om man tar det försiktigt, annars rinner allt mest utanför :) Så det är jag inte orolig för, men nätterna därimot..

Nu vaknar hon ca 2 gånger varje natt och äter. Men från klockan fem ligger hon och gnölar och grinar! Kan somna och sova i typ 10 min, sen gnöl osv osv osv. 



4 saker

1. Igår tog Ellen nappen!!!!(!!!!) Jag ammade henne när hon skulle lägga sig men vaknade när jag la ner henne i sängen. Så jag gav henne nappen.. Och helt plötsligt så börjar hon tutta på den! Hon ville inte ha den när hon höll på somna men innan låg hon och tutta i säkert 10 min. Låter kanske inte mycket men det är det för den här damen! :) Hon tar den idag också man man måste vara med för det är lite svårt än tror jag :) Men nu är det nära!!!

2. Efter jag lagt Ellen igår tog jag med Nitro på en prommis runt gnarp. Tänkte ta en joggingrunda men insåg snabbt att det inte gick med en hund. Skulle haft såntdär bälte man sätter fast kopplet i. Men en powerwalk var skönt det också! Lite egentid, bara va och tänka på annat! 

3. När jag kom hem skulle jag duscha. Håret var fortfarande fett! MAH!! Stampade ut ur duschen och hämtade diskmedel. Håret blev om möjligt ännu fetare. :( Blir så less!!!!

4. Längtar som en gnu till greys imorrn! Burke är tillbaka!! Jag visste det! Har tänkt på det hur längesomhelst att han ska komma tillbaka! Nyfiken!!!!

Not so good

Den här natten var lika som dom alltid varit. Suck! Jag hoppades verkligen att hon skulle börja sova hela nätter nu. 
Men det kanske är så att hon skulle behöva sova i eget rum?

Den här veckan ska jag försöka sluta nattamma. Eller amma en gång bara. Nu vet jag ju att hon klarar sig ändå. 
Sen kanske häva på andra sidan på spjälsängen och skjuta den en bit från sängen.. Och nästa vecka kanske prova med eget rum. 

För jag märker ju att hon blir störd av mig när jag kliver upp för att gå på toa tex. Sängen knarrar så mycket.. Och när jag går och lägger mig börjar hon böka och vrida på sig. Innan jag lägger mig sover hon ju hela tiden.. Förut vaknade hon ju efter typ en halvtimme och grinade. 
Sen blir det så varmt här inne! Kanske var därför hon sov bättre igår natt? För då var det svalt och skönt. I natt var det bastu!!

Morrongos!

Vi brukar mysa i sängen länge på morron nu. Hon vaknar vid 6.30. Sen när hon blir gnällig får hon amma och då brukar hon somna om. Men inte nu.. Eller jo, hon somnar men vaknar så fort hon tappar tutten. Förut kunde jag smyga bort den och hon fortsatte sova men inte nu.. Varför förstår du inte att du behöver en napp, gumman??


Nya

Jag köpte nya sängkläder till Ellen i fredags också. Eller täcke + kudde. Tyckte det hon hade var lite väl litet nu :) 
Men täcket är ju enormt! Typ fyra gånger så stort som det vi har nu, känns det som :P Jag förstår inte varför det är så stort. Jag skulle vilja haft nå mellanting. Detta är 110x125 och sängen är ju 60x120.. Jaja. Det jobbigaste är ju att jag inte har några sängkläder som passar. Typiskt! Hade ju två set som vi fått i present, som jag trodde skulle kunna passa. Men icke! Ena örngottet passade men inte resten.

Så nu måste man köpa det också.. Suck! Måste även in och byta byxorna. Jag var åt helvete för självgod! Ena paret fick jag på mig men inte igen knappen, plus att dom var för kort i benen. Det andra paret fick jag upp halvvägs på låren sen var det stopp! Typiskt! Kommer väl inte finnas nå storlekar kvar heller nu, då dom var på rea.

Sömntuta!

Den här natten var den bästa nånsin! Ellen somnade 19.20 och sov till ca 1.30. Åt lite sen somnade hon om och sov till 6.30. Hon vaknar alltid den tiden :) Alltså!!! Underbart! Lite typiskt dock, att det var just den kvällen jag satt uppe halva natten och kollade på Eurovision. Hrm! Men man kan ju hoppas att det fortsätter såhär :) 


Har även börjat söva henne i vagnen på dagarna igen. Vill inte att hon ska bli van att somna till bröstet nå mer. Hon ska kunna somna själv. Det gick bra! Förutom sista luren. Då vart det gallskrik i en timme.. Som musik för öronen! Funderat allvarligt på att köpa mig ett par hörselkåpor ;) 

Sen fick hon gröt till lunch igår också. En dubbel smakportion havregröt och lite blåbärspure. Smaskens tyckte Ellen. Gav henne även lite vatten i nappflaskan och oj!! Det gillade hon! :) 

Sova själv?

Jag sitter och kollar med spänning på ESC. Ellen sover. Och har gjort i 5 timmar!!! What???? Sover hon bättre utan mig kanske? Hon kanske ska sova i eget rum? Det är flera flera flera veckor sedan hon sov så många timmar i sträck! Men inte klarar mamman av att sova själv heller :( Men då kan ju Pär flytta in i sovrummet igen iaf ;) Får se hur natten imorrn ser ut.
Mina tissar exploderar snart iaf. Dom är inte heller van att vara utan eller såhär länge!

Jaja, nu får programmet vara slut snart så jag kan sova. Ser ut som skäggiga damen vinner iaf ;) 

Bilder

Bilder på shoppingen!

Gåstolen.


2-pack linnebodys från Momma.


Jättefint Mimmi-set, också från Momma. Ellen kommer vara så söt i det i sommar!!


2-pack pyjamas. Kortärmat behövs nu! Börjar bli varmt hemma hos oss. (På sommarn är det bastu)

Leggings till Ellen. Tog 74 då dom såg så smal ut i benen. Och det var dom. Hon kan ha dom nu, men midjan är alldeles för stor!!! Typiskt!

Nya glas! Älskar dom!!

Matstol till Ellen :)

Nya brillor! Tuff brud! ;)


Shopaholic!

Idag var vi in till Birsta. Jag, mamma och Ellen. Vi började på babyproffsen (efter många om och men och hit och dit! Hittade nämligen inte dit först :P) Köpte en gåstol, solskydd till bilen och en spegel till bilen så jag ser Ellen. 
Men besvikelsen när vi kommer hem och plockar fram gåstolen. Den är fin och Ellen sitter bra i den (med en liten kudde framtill så ;) ) men hon når ju inte ner till golvet!! :P Även fast vi har den på lägsta läget är det flera centimeter kvar till golvet!? Lillgumman! 

Aja! Sen gjorde vi ikea. Ellen fick sitta i bärselen och det gick hur bra som helst. Hon satt och tuggade och sög på min hand! Haha :) 
Där blev det en hel del grejer! Rullgardin (mörkläggande), matstol m. tillbehör, matta, kudde och täcke till lillfisen, blommor till altan m.m.

Till sist gjorde vi Birsta. Jag ville ha nya jeans. Och tror ni jag blev nå glad när mina favvojeans var på rean?? På hm såklart!! ;) High waist jeansen :) 150 spänn!! Som hittat! Tog ett par andra också som är rak i modellen :) Passade på när det var bra pris. Hoppas bara jag kan ha dom! Kände mig självgod och tog samma storlek jag hade innan graviditeten :S 
Även en skjorta jag spanat in hittade jag på rean. Score!! Och Ellen fick såklart lite också. Tre par leggings och två pyjamaser. Plus kläder från Momma också! Så snällt!! 2-pack linnebodys och ett sött set med Mimmi :)

Just de! Vi fick varsina solbrillor också! Jag ett par röda och Ellen ett par svarta i pilotmodell, fast i plast! Så tuffa! Dock var dom aningens för stora :) 

Nu är jag helt slut! Men det var en bra dag även fast humöret svek ibland ;) Den där stubinen vet ni. Dock var det skönt att mamma var med. Jag tänkte ju åka in själv först! Det hade aldrig gått!

Ni får se bilder sen :)

Morgonstund har guld i mun

Morronen är den bästa stunden på dagen tycker jag. Ellen vaknar alltid med ett leende. Iaf när hon vaknar för dagen. Vid klockan fem vaknar hon alltid och grinar och grinar. Smågrinar ända tills hon vaknar på riktigt eller tills hon får ligga och tutta.



"God morgon, god morgon! Låt oss sjunga glatt, god morgon god morgon idag!"
Det sjunger jag alltid för Ellen varje morron! Haha. Jag vet inte varför :P Har bara blivit så :)

Idag ska vi göra Birsta och ikea med momma! :) Ska bland annat köpa matstol och gåstol till lilla damen! Hoppas hon är på bra humör och att jag inte glömmer bärselen hemma! 

Hårhelvete

Ni med småbarn vet nog vad jag menar när jag säger att en lång härlig dusch är som himmelriket. Helst ni med små griniga barn. Det är så skönt att ta en lång dusch och känna sig ren och fräsch efteråt! Tvätta håret, för det ska gudarna veta att det händer inte ofta nu. 

Men nu är det slut på det å..

Har precis tvättat mitt hår TVÅ gånger, och det är fortfarande fett. Fett som ett smörpaket och jag överdriver inte det minsta! Drar jag fingrarna genom håret så är dom flottiga sen..
Kan ju också tillägga att mitt hår brukar inte bli särskilt fett fram på huvet. Utan det är mitt bak på skallen det blivit fett. Men nu är hårbotten mitt på skallen, mitt fram helt fett!

Åh jag blir så less!! På det så tappar jag fan allt hår jag har också känns det som. "Jag tycker mitt hår blivit tjockare när jag ammat". Dom orden får jag äta upp nu. Om jag blev tokig på hundhår förut så är jag tokig på mitt hår nu, det är överallt!
Men det kan jag ta! Bara jag slipper det feta håret! 

Känner mig så jäkla klar med denna jävla amning nu! Visst det är mysigt men vi kan mysa annars också! Jag hoppas verkligen Ellen tillåter att jag slutar när hon är 6 månader. 

Ja sen tror jag att jag håller på få öroninflammation också. Hör liksom en puls i örat hela tiden.. Kul. 

Bra dag idag.

Träning och mat

Även fast jag är tillbaka på min "startvikt" så är kroppen långt ifrån vad den en gång var. Muskler har bytts ut mot fett. 

Men jag är så jäkla omotiverad nu. Jag orkar inte bry mig om vad jag stoppar i mig och jag orkar inte träna. Helt tappat suget! Men det är ju ändå maten som är viktigast. Vad är det dom säger 80% kost och 20% träning? Eller är jag helt ute och cyklar? :P 
För ja, det spelar ju ingen roll hur mycket man tränar dom där musklerna om man har fett framför. (Tänker främst på magen) 

Men det är maten som är svårast för mig. Jag kan inte behärska mig!!! :P Idag har jag frossat i tårta och fika nere i fjärn. Så när jag gick på Ica fick jag ge mig fan på att jag inte skulle köpa munkarna som skrek "ÄT MIG!". Otroligt svårt var det. 

Och när man äter skit orkar jag inte träna.. Det känns liksom inte värt det! Känns som det inte gör nån skillnad. Guuud så jag saknar att träna i grupp! 
Men till hösten är jag iaf tillbaka och leder pushen, guuuud så jag längtar! Hoppas andra också tycker det känns kul och att dom inte tänker "fan nu är hon tillbaka..!" ;) 

Skulle vilja komma iväg på ett pass denna vecka. Men Ellen är ju som hon är. Hon somnar ju vid sju-åttatiden, men sen vaknar hon ju och vill ha tutten. Men antingen får hon väl lägga sig senare den dan eller så får Pär försöka trösta henne på annat vis. Sjunga går ju faktiskt bra ibland. Sen om hans sångröst går lika bra som min vet jag inte ;) haha. (Inte för att jag har bra sångröst men ja.. Ni fattar!) 

Nu vaknade hon efter sisådär 20 min? Inte ens det kanske? Men ska fan bli hårdare med tutten nu. Hon är knappast hungrig då hon både ätit gröt och ammat innan hon somnade. Så jag tog nappen och sjöng för henne ist. Nappen petade hon ut när hon somnade.. Men nån gång kanske hon somnar snuttandes på den :)

Ellen har blivit så medveten om vad vi stoppar i munnen. Sitter och kollar och smaskar och tuggar :) Så jag tog nappen i min mun sen hävde jag den mot henne och hon bara gapade efter den. Men när hon kände att det var en napp spottade hon ut den. 
Så då tog jag en napp i min mun och gav henne en annan medans jag "tuttade" på min napp. Och hon försökte verkligen ha kvar den i mun. Blev ju att hon tuggade på den men jag vill hoppas att hon en vacker dag ska förstå hur man gör :) Men ska börja ha med den på natten nu också och se om hon tar den då.

Jahaja här skulle det bli ett inlägg om träning och mat, med slutade med napprat som vanligt ;)

Hopphopphopp!

Igår somnade tösen själv i sin säng igen! :) Eller ja, efter att jag försökt natta henne på annat vis.

Idag plockade vi fram hoppgungan och satte upp den. Trodde mest Ellen skulle hänga där och dingla med benen. För om man hoppar med henne i knät är venen helt lealös :P Men icke! Hon hoppade på :) Tror hon tyckte det var kul! Fast hon ville inte vara där så länge. Men 5-10 minuter var det kul iaf ;)

Min lilla gumma blir så stor! 

Sen fick hon en smakis till lunch. Jag brukar häva upp två rejäla matskedar i en skål, men tänker att hon vill ju aldrig äta allt. Men idag åt hon upp hela smakisen :) Utan kväljningar! Haha. Annars får hon ju alltid det av "matsmakisarna".
Och ikväll när hon åt gröt åt hon upp hela portionen! Bara gapade och gapade! Min lilla fågelunge <3 Snart kanske vi får börja med riktiga portioner :)

Tror det blev lite mycket för hennes mage. Hon bajsade inte på hela dan igår och inte idag.. Så vid läggdags hade hon så ont!! Men efter en rejäl bajsblöja var hon go och glad igen ;) Ifall ni ville veta ;) haha

Men inte sover hon bättre för det! Hon somnade strax innan åtta och har redan vaknat 2 gånger. Första gången räckte det med att sjunga för henne.. Men nu fick jag amma henne. 

Tänk att om ca 2 veckor blir hon 5 månader! Bara 1 månad kvar sen är hon ett helt halvår!!! 

Distraktion

Alltså Nitro.. Världens goaste hund, samtidigt som han är världens värsta hund. Finns nog ingen som kan reta gallfeber på mig som han kan. Som nu ikväll.

Jag sitter och äter godis i soffan. Han springer iväg och kommer tillbaka med mina strumpor i munnen (har tvätt i datarummet). Jag tar dom av han och ska gå tillbaka med strumporna. Då hör jag "klirrklirr" i godisskålen. Jahaja! Så var dom godisarna förstörd! 
Precis som att han försökte distrahera mig med strumporna, för att komma åt godiset...

Sen gnäller han nått så fruktansvärt mycket som jag håller på bli tokig på! Hela tiden! På morron är det ju kul att han kommer och gnäller så både jag och Ellen vaknar och när vi väl vaknat och är redo att kliva upp, ja då somnar Nitro! Tack för den liksom :P

Jag tycker om han men han är en jävla pain in the ass också ;)



Kärlek!


Dom här två alltså! <3 

RSS 2.0