Fjantmorsan

Idag bet Ellen mig i fingret och jag tyckte jag kände nått vasst. Fick bråka med na ett tag innan jag fick känna och visst! Där var Ellens första tand!! :D 

Är man sjuk i huvet om man blir lite stolt? ;) haha! Lillstumpan! Nu är amningstidens dagar räknade ;P

Tyckte jag kände nått som tog emot igår också när hon bet mig, men tänkte inte så mycket på det.

Ellen vinkar go morron!! ;)

Att ta sig tid..

Sommarn har verkligen flugit förbi! Och vi har inte gjort ett skit. Det var inte såhär jag föreställde mig sommaren när jag visste att jag skulle bli mammaledig. Jag tänkte att vi skulle hänga på stranden så gott som varje dag! Men nä, inte en enda dag har vi varit på stranden! Mest för att jag gruvar mig för hur Ellen ska bete sig. Hon har ju sitt humör ;) och det känns så jobbigt ifall man packat upp att och sen måste man fara hem för ungen bara grinar. Och dels för att vi inte haft nån att åka dit med. Vill inte åka dit själv.
Men på torsdag tänkte jag försöka komma iväg! (Skulle bli dåligt väder på onsdag) Kanske mamma/Momma och/eller Therese och Mejja vill följa med :) Måste ju testa åka dit iaf! Kan ju inte skita i att göra saker bara för att Ellen kan bli grinig.

Och hälsa på folk har jag tänkt göra också! Jättemånga! Men det blir aldrig av! Suck! 
Jag saknar Mejja! Vi träffas så sällan nu efter att Ellen kom. Men det blir väl så, och blir kanske bättre när Ellen blir lite större så dom kan leka :) Men jag pratade med henne i telefon igår, då hon var hos mamma och pappa. Och jag trodde fan dom drev med mig! Att det var typ Therese som pratade "bebisspråk". Hon kan ju prata så jäkla bra!! "Vad gör du då? ...jaha, vad gör Nitro då?" Hahaha älskade unge! Hon blir ju så stor. Guuuuud vad jag tycker om den tjejen alltså! 

Snart är fan mammaledigheten över!! Uscha! Ångesten!! Måste börja ta vara på tiden nu dom sista månaderna! Kan inte bara sitta hemma hela dagarna. 

Jag och min älskade unge!

Haha Ellen är så rolig nu när hon sitter i hoppgungan! Hon hoppar fram och tillbaka så hon får hög fart sen häver hon upp benen, så hon sitter som buddah typ. Åsså gungar hon bara! Haha ser så jäkla kul ut! 
Och jag har ändrat mig, jag tror "titta" kommer vara hennes första ord. Ibland låter det som att hon faktiskt säger titta! 

Vägra solen!

Idag hänger vi inomhus! Dels för att jag börjar bli så less på värmen! (Helst på nätterna!! Svettlana! Tycker så synd om Ellen också!) Och dels för att jag ska städa hela dan! 
Efter att inte ha städat ordentligt på typ hela sommarn behövs det ett ryck! För imorrn blir det middag hemma hos oss! Pärs släkt ska komma! Hans ena syster är hemma från England så då ska vi träffas ett gäng :) Kul! Första gången Ellen får träffa sin faster också :) En av dom, hon har ju hela fyra stycken fastrar :)

Så imorrn hoppas vi Ellen är på sitt bästa humör ;) Hon brukar faktiskt vara rätt nöjd på kvällskvisten! *pepparpeppar* Och att jag hinner städa huset idag! 

Ellen leker i soffan med sina favoritleksaker. En ring/skallra och tv-dosan ;)

Vill ha!!

Älskar höstkläderna! Vill ha allt!! 

Allt kommer från H&M. (Såklart! ;) ) 






Älskar mjukisbyxorna högst upp! Har ett par i samma modell och jag älskar dom!! Så mjuka och sköna, plus att dom bara kostar 79,50!! Vill som sagt ha allt!!! 

Humor

Bakishumor när den är som bäst!







Och den här bara för att den var så söt :)



Härlig vecka!

Vilken vecka hörni! Jädrans värme vi fick. Lite väl varmt för min del. 

I måndags kom Mia och Livia hit och solade och badade :) Mycket trevligt! Och Ellen var inte alls rädd då, lite en gång men annars så gick det bra :) 



I tisdags for våran lilla familj till gårdsjön! Badade och solade även då :) Till och med jag tog mig ett dopp!!(!!) Dock hatar jag att bada i sjöar och fick panik när jag simmade iväg, så jag simmade tillbaka lika snabbt igen! Haha, är rädd för gammelgäddan ;)




Nitro gömmer sig för solen! Fråga mig inte hur han lyckats trassla in kopplet sådär! :P

Igår for jag och Ellen ner till fjärn kl. 8. Jag skulle klippa gräs och ville göra det innan värmen kom! Ja den kom nog tidigare än jag räknat med. Svetten sprutade på mig! Fy fan!! Igår var den värsta dagen i mitt liv!! :P så jävla varmt så jag höll på smälla av! Det kändes som min hud kokade!

Och igår kväll och ikväll har vi lekt med Nitro ute :D Pär sa det igår "tänk om man kunde leka med han på gräsmattan". Då kom han på att han har ju en spårningslina. Så den fick åka på! Och guuuuud så kul Nitro tycker att det är! Han bara springer och springer! Vi leker jaga och det är som att han vill fälla en! Haha, springer och knuffar på benen, jag har varit påväg i backen några gånger :P Sen försöker vi träna han lite också. Men det går sådär. Blir han intresserad av nått är det omöjligt att få kontakt med han. Men man får väl ha tålamod! :)
Är iaf så kul att se han springa runt nästan fritt! :P han kan ju springa runt på hela gräsmattan på baksidan även när vi håller i linan :) Lycklig hund!!

Imorrn ska jag steka i solen!! Och på lördag blir det hudikkalaset! Tjohoo!
Men nu: ostkrokar!

Efterlysning!

När Ellen var alldeles ny fick vi låna en "Björn-overall" av min syster, som är efter Mejja. 
Men en dag hör jag att Nitro tuggar på nått. Och det var overallen! Åhhhh! Jag blev/blir så arg på han! Och får sånt dåligt samvete!! Här är dom snäll och lånar ut till oss åsså förstör vi den!? :( 
(Det går ju att sy ihop den dragkedjan som är sönder och använda den ändå, eftersom det finns två. Men det känns ju mindre kul att lämna tillbaka den så också! :P)

Jag vill ju självklart köpa en ny till dom till den nya bebisen. Men hittar ingen liknande. Bara vita eller så har dom "fötter". Vi köpte ju en ny till Ellen men den är vit och i 62/68. Den här är i 50/56.

Så! Vet ni vart det kan finnas en sånhär? Kanske lite fel säsong att leta på också men ja :P Lika bra att börja i tid. Är ju inte många månader kvar tills bebisen kommer :)




Pest eller kolera?

Jag har klagat hela dan att det är FÖR varmt! Olidligt varmt! 

Ångrade mig lite när jag såg den här bilden:

Dock ska det bli skönt med svalare väder också :) 

Har för övrigt haft några riktigt bra dagar! Men det orkar jag inte skriva om nu. Är så utmattad efter dagens värme så ska nog krypa till kojs nu!

Roligt & Jobbigt

Igår var Mia och Livia här och myste! När barnen somnat skulle vi göra gotta. Och då höll jag på skratta ihjäl mig, nästan så jag pinka på mig! Hahahaha

Mia frågar "är det här mitt glas?" "Nä jag tror det är mitt. Men det spelar ju ingen roll.." "Jag ställde mitt där vid haklappen" 
Bara det att jag trodde hon sa "mitt står där vid haklappen". Så jag kollar. Ser inget glas. Kollar på Mia. 
- vart?
- där vid haklappen..
- (ser fortfarande inget glas, eftersom det inte står nått där) vilken haklapp?
- den där blåa..
- *kollar förvånat dit och sen ännu mer förvånat på mia*
- den blåa med moln??!
- Vaaaa??
- jag ställde det där!!!?
HAHAHA! Alltså ni ska bara veta vad jag tänkte under den tiden jag trodde hon sa att det stog ett glas där! "Är hon sjuk i huvet?" "Har hon blivit galen?" 
Haha! Och Mia trodde ju samma sak om mig som inte fattade vart haklappen var! Hahah! Åh det lät inte lika kul när man återberättade det. Men det var jävligt roligt.. Det var längesen jag skrattade så jag grät!


Och den jobbiga saken. Ellen är rädd för Livia! Eller för hennes "läten". Så fort Livia öppnar munnen och "pratar" så grinar Ellen så hon knappt kan andas! Man ser att hon är livrädd!!??!!
Mah! Sjukt jobbigt! Ni kan tänka er hur kul det var med en bilresa in till Birsta idag med båda ungarna i samma bil. Plus att Ellen var trött så det vart ju ännu bättre då!! 
Jag fattar inte!? Hon brukar ju älska att kolla på andra barn när dom "pratar" och håller på.. Tycker ju såklart synd om henne men det är ju jävligt jobbigt att hon blir rädd för just Livia, som är den bebis vi träffar oftast!
Men men, det går väl över det också. Men jag undrar vart det kommer ifrån? Förut var det inga problem och nu är det som att nån skrämmer livet ur henne..

Morronpigg Ellen som gjorde morron 5.30 imorse!<3

Goaste Livia som somnade i bilen. Sååå söt!! <3

Barnrum

Har ju haft träsiffror och träbokstäver till Ellens rum hur länge som helst! För nån dag sedan målade jag klart dom sista. Dom blev väldigt slarvig men jag orkar inte fixa nå mer! :P

Och idag satte vi upp dom i hennes rum. Fick möblera om för att få det som jag ville ;) Blev fint faktiskt! Nu vill jag bara köpa nya gardiner (ljusrosa). Sen ska vaggan bort och ist ska ett litet bord och en till stol dit :)




Dåliga mobilbilder, men ni ser ju lite hur det ser ut iaf :) Förut stog skötbordet där vaggan står och tvärtom! :) Och jag stör mig så sjukt mycket på att B:et skulle ha vart längre in mot A:et, men jaja! Det får väl duga ;)

7 månader

Idag blir min älskling 7 månader! Kan inte fatta att för exakt 7 månader hade vi precis fått ett rum på förlossningen och jag hade så ont att jag trodde jag skulle dö! Och om typ 2 timmar och 20 min skulle jag ha en dotter! :')
Känns som det var igår, samtidigt som det känns som att Ellen funnits mycket längre än 7 månader.


Hon sitter jättestadigt nu. Det har gått så fort för henne att bli stadig tycker jag :)
Hon försöker dra sig upp på knä när hon ligger på golvet. Försöker även dra sig framåt med händerna. Och blir sååå jäkla förbaskad då hon inte kan :P
Ammar henne bara en enda gång på dagen (på morron) och natten. I natt blev det bara en gång då hon sov från 00.30 (då hon åt) till 6 imorse! Halleluja!! Annars brukar hon vakna kring 4-5 och vilja äta sen somna om till 7 :)
Iaf. känns det lite sorgligt att amningen snart är slut! Jag har typ ingen mjölk kvar. Hua! För nån månad sen längtade jag tills jag skulle sluta. Men nu känns det sorgligt ist. Ännu ett tecken på att hon blir så stor!!

Hon pratar mest hela dagarna! Dock mest när det bara är jag (och Pär när han kommer hem) hemma. Träffar hon andra är hon så nyfiken och sitter mest tyst och tittar. Helst om dom babblar på med henne, då får hon ingen syl i vädret ;) Hon måste ha lite tystnad för att börja prata, koncentrera sig liksom! Haha
"Baba" "ääjj" "ädää" är några exempel på vad hon säger :)

Favoriter på teven är babblarna (skjuter mig själv snart!), twinkle twinkle (en uggla och stjärna som flyger omkring!) och Molly Mus (finns dock bara på engelska på youtube :/)

Älskar hoppgungan men avskyr gåstolen. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Mat eller inte mat, det är frågan.

Blir tokig snart! Ellen matvägrar. Eller ja, jag får ju i na (oftast) men det är inte utan en kamp. (Och massa grin och skrik och mat överallt!)

Så fort hon ser maten kan hon börja grina!?? Vaaaad är det? Fan vad jag längtar tills hon kan prata och säga vad hon vill och inte vill! 
Dom första tuggorna går bra. Ca 2-3 stycken. Sen är det stopp! Hon skakar på huvet och börjar grina. 
Blir tokig då hon äter samma sak hon ätit förr och då har det gått bra.

Nu måste hon verkligen ha underhållning för att äta. Jag måste sjunga för henne eller så måste hon kolla på teven. Annars är det en unge som bara sitter och grinar tills man tar upp henne. Inte så kul ifall man ska iväg nånstans bland folk, ifall man måste sitta och sjunga :P Sån ljuvlig sångröst har jag inte. ;) Inte alls faktist! Haha

Jag vet att dom kan ha perioder då dom vägrar äta, men jag trodde dom skulle komma senare. 
Dom kan väl även äta sämre när det är tänder på g? Men det tror jag inte det är. Tycker hon har haft flera tecken på tänder men inte kommer det några inte. 

Men är det en period eller klarar hon sig helt enkelt längre utan mat nu? Hon äter var tredje timme.
Kl. 7 ammar 
Kl. 9.30(ca) välling (ungefär 0.5 dl får hon väl i sig) och banan/youghurt/fruktpure (lite olika varje dag)
Kl. 13 gröt m. Fruktpure
Kl. 16 en stor burk mat
Kl. 18.30 gröt

Känns ju inte som hon får i sig för mycket heller??? Snarare så känns det lite nästan :/ 

Nä fy fan vad svårt allt är när man gör nått för första gången! 

Vatten däremot älskar hon! Det får hon alltid i sig. Nästan så hon skulle leva på det om hon själv fick bestämma :P


Kärlek!

Innan jag fick barn hatade jag folk som skrev "ni som har barn förstår!" Eller "ni som inte har barn kan inte förstå!".
Men det är verkligen så. Man kan fan inte förstå hur mycket man kan älska en människa förens man fått barn själv. 
Jag trodde jag kunde föreställa mig. Jag älskade (älskar!!!) ju Mejja så sjukt mycket! Jag tänkte att lägg på lite till på det så. 

Men det är nått helt annat med sitt egna barn. Kärleken går verkligen inte att beskriva! När jag nattar Ellen kan jag sitta och kolla på henne hur länge som helst och bara svämma över av kärlek!! Att jag (vi) verkligen har skapat denna lilla människa. Som vi ska uppfostra och lära saker. Som kommer bli stor och få egna barn i framtiden. Helt sjukt! 

Hon är så perfekt min lilla tjej! Tänk att när hon låg i magen var jag stensäker på att det var en pojke. Nu känns det helt sjukt att jag ens trodde det?!? 

Älskade dotter! Skulle göra allt för henne. Vad som helst, när som helst! Jag älskar dig så mycket! <3


Badkruka

Igår tänkte vi åka till fjärn och dra med Momma på stranden, men vi kom bara över E4 sen vände jag. Blåste så mycket och såg ut att vara mycket moln neröver också. Ellen kan inte vara ute när det blåser. Hon kan inte andas :P 

Jag blåste upp hennes pool här hemma ist så badade vi ute på altan :) Eller ja, Ellen badade. Jag får inte plats i den lilla poolen :P
Och som hon älskar att bada! Börjar prata på direkt och plaskar som aldrig förr. Är så kul att se henne så nöjd :)


Såhär söt var Ellen innan vi åkte ner till fjärn! (Eller innan vi åkte över E4 :P)

Idag började vi dagen med bad också, efter att Ellen sovit. Lika kul idag. Dock ramla hon omkull och jag hann inte riktigt med att ta emot henne (men ni kan vara lugn jag sitter alldeles bredvid! Men ibland går det fort!) så hon fick sig nog en liten kallsup! Men det gick bra det å! Vira in na i en handduk sen satt vi ute och lekte i solen ett tag :)
Det känns så mysigt att vira in henne i en handduk! Kommer ihåg när man var liten själv och mamma gjorde så på mig. Och värmde en efter att man badat i nån timme :)

Nu ligger Ellen och sover och jag steker på altan. Päran och Nitro har åkt till gårdsjön. Jag och stumpan åker nog dit imorrn kanske om det är bra väder. Badar och solar! Underbart!

Och när Pär är borta passar jag på att äta pannkaka och jordgubbar till middag!! Mmm!! Finns inge godare!

Sommardag!

Förutom grötkatastrofen så har vi haft en mysig dag :) Efter Ellens förmiddagslur for vi ner till fjärn. Ellen fick gunga lite och bada i poolen. Det tyckte hon var kul! :) Det är ju så roligt att plaska!


Svårt att se då kvalitén på bilderna blir så dålig på bloggen, men Ellen ser sååå nöjd ut på denna bild :P


Under hennes eftermiddagslur klippte jag gräsmattan och sen stek i solen med mamma och pappa! Försökte mäta hur varmt det var där i solen men termometern gick bara upp till 50 grader. Hämtade en annan sedan men vi hann åka innan jag såg resultatet :)
Sjukt varmt iaf!! Svetten bara rann, såg ut som jag smörjt in mig med olja :P

Väl hemma fick Ellen mat, hon var vrålhungrig! Hon sov så länge så hon åt en halvtimme senare idag. Men det var tydligen allt som behövdes för att bli lite extra hungrig.
Sen myste vi på balkongen ett tag. Är mycket roligare nu när hon kan sitta själv. Så man slipper hålla i henne hela tiden.

Nu sover ongan som en stock och jag väntar på att Pär ska komma in så vi kan äta "dagens glass"! :D

Otäckt!

Uscha idag vid kvällsgröten spydde Ellen upp typ allt, plus att det kom genom näsan! Stackarn blev ju livrädd! Lilla gumman!! Hon bara grinade och grinade! Försökte suga ut ur näsan på henne men det var inte det lättaste. Tror inte det var så mycket kvar där heller..

Men efter det blev hon ju jättelessen! Ville inte vara själv! Bara i min famn. Hon var såå nära på att somna i famnen. Men jag tänkte att vi måste byta blöjan innan.. Då blev hon mer ledsen. Vet ni hur mycket svett vi producerade under denna stund? Mycket. 
Hon fick mysa i min famn framför teven, tänkte att hon skulle somna. Men icke! Då blev hon pigg!

Ledsen tjej får mysa i famnen!


Men hur vet man hur mycket mat dom klarar av att äta då innan det "rinner över". Hon har ju ätit så mycket förut (1/2 dl havregryn och 3 msk vällingpulver + ca 2,5 dl vatten). Dock blandade jag i en mosad banan idag. Kanske därför? Det är ju mättande med banan också. Fast iofs så har hon ju fått nån matsked fruktpure till annars.. Ja jag vet inte. Det jag dock vet är att hon ska inte få så mycket gröt igen! 



Varmt!

Klockan är inte ens nio och det är 21 grader varmt ute! Det ska tydligen bli 30 grader varmt idag! Hugaligen!
Vi flyr ner till fjärn och hoppas det är lite svalare där nere. Speciellt jag, som ska klippa gräs..!

Har beställt solkräm till ongan nu iaf! Och den bör komma idag. Så imorrn kanske vi tar strandpremiären för i år, och för första gången för Ellen :) 

Duktiga tjejen som kan sitta! Dock tippar hon bakåt efter ett tag, men snart så :)

Baaaah

Jag vet att man inte ska klaga på värmen nu när den äntligen kommit, men... Fy fan!! 

Att ha ont i bihålorna/hela huvet och vara så snorig att man börjar blöda näsblod för man snyter sig hela tiden. Samtidigt som man har en unge som skriker hela dagen. (Jag vet inte vad som är fel? Sjuk? Vet inte.. Hon var lite snorig igår ovh i förrgår. Men ena sekunden är hon jättepigg och glad och nästa sekund skriker och grinar hon som att man skulle stå och nypa henne. Lilla älskade unge! Kan det vara för att det är så varmt?? Obehagligt kanske?) Så man får gå och bära ungen hela dan.
Alltså: Sjuk+grinig unge som man måste bära på hela dan+olidlig värme (ni som varit hit på sommarn vet vilken bastu det blir i detta hus) = döden.
Nä fy fan! Inte kul.. Sjöblöt i svett.

Och nu har jag börjat få rethosta också. Förbannade äckliga skit!!

Nått kul är iaf att Ellen kan sitta själv!! :D Dock ingen längre stund men ändå! Hon tappar balansen ibland men då "rätar hon upp" sig själv :) Tar emot liksom och spänner sig så hon inte ramlar omkull! 

Gojänta läser böcker. Men så började TV-shop. Denna unge älskar TV-shop! Sitter tyst och tittar hur länge som helst! :P

Räddare

Ellen har blivit lite skraj av sig. Hon är mest rädd för män. Om det är nån hon inte träffat så gallskriker hon och grinar krokodiltårar. Varenda människa hon inte är van vid har hon börjat grina när hon sett, nu den senaste tiden. Förutom Andreas (min systers karl) :P Han gick hur bra som helst! Kunde till och med sitta i famnen och busa lite. 

Konstigt det där. Undra vad som gör att hon blir rädd? 

Den där tröjan fick Ellen av Simone när hon var nyfödd. Kommer ihåg att jag tyckte den såg så stor ut. Kändes som hon aldrig skulle växa i den :P Men nu så! Perfekt till sommarn! :)

Hahaha

Hahaha Ellen har börjat stoooorflina så hela tandköttet syns! Jag dööör hon ser så rolig ut! >D Så förbannat söt!




Sjukstuga..

...kan sammanfatta våran helg. Pär har varit dålig hela veckan. Nitro drog en tand i fredags, så han blev sövd. Han har varit lite trött. Var dock sitt vanliga jobbiga jag igår :P 

Jag och Ellen har också åkt på nån förkyldning. Ellen är snorig, hostig och nyser hej vilt! Jag blev nog överkörd av en buss i natt tror jag. Ont överallt och snor till förbannelse! Blä! Hatar att vara sjuk på sommarn! 




Bilder på Nitro när han är på spindeljakt! Igår satt jag i soffan och Nitro busar med mig. Helt plötsligt börjar han stirra ovanför mitt huvud. När jag reser mig upp var det en spindel där!!!!! Aaaahhh!! Världens största äckliga spindel! Där efter började jakten! 
Spindeln sprang nämligen in bland filtarna. Nitro var helt tokig! Jag lyfte på en filt och ut sprang den jäveln! "Ta den!! TA DEN NITRO! Där! DÄÄÄÄR!! TA DEN TA DEN, DÄR ÄR DEN! TAAAA DEEN!!!" Skrek jag! I falsett kanske jag ska tillägga! Det gjorde att Nitro blev helt tokig och sprang fram och tillbaka och fattade ingenting! Slutade med att han snärtade till sprindeln med svansen så den försvann! Och jag satt inte i soffan mer den kvällen.

Solskydd!

Usch vilken djungel det är allt med barnsaker! Problemet nu är solkräm. Vilken ska man köpa??? Måste ju köpa en nu så den hinner komma innan vi ska ut nånstans.

Den ska ju skydda bra, hålla bra, inte innehålla massa gifter och skit, parfymfri. Jag har suttit och kollat på så många och varit påväg att klicka hem dom, men så ångrar jag mig och "tänk om" det finns nån bättre. Så ist har Ellen fått varit utan. Det är ju bra :P Dock har hon ju inte varit i solen, utan hon sitter i skuggan men ändå! 

Pär tog med henne ut i lördags och skulle gå en sväng runt huset bara så hon fick titta lite! Jag kommer efter och ropar "men hon ska inte vara i solen!! Hon har ingen kräm på sig!!" Till svar fick jag "men sluta nu!". Hahaha, lite sol dör hon ju inte av. Men jag vill ha en bra solkräm för det!

Vilken kräm kör ni på till era små? 

Ellen fick klippa gräset med pappa i lördags :) Såååå fin bild! Synd på gräsklipparn bara, hade varit finare utan den ;)

Sommardag!

Idag har varit den bästa dan på hela sommarn! Solsken och värme(!!!) och häng med Mejja och Therese hela dan :)







Älskar sista bilden! :D Ellen slappar i skuggan ;)

Nu väntar jag på att Ellen ska somna. Sen ska jag och gubben svulla toast Skagen och senare chirre och dirre :) Smaskens!

Hon kan ju!

Jag har varit lite nojig att Ellen inte "kan nått" än. Man ser att dom flesta kan sitta när dom är 6 månader. Men inte Ellen.. 
Det är inte för att jag "vill att hon ska vara först" och "tävlar" med andra. Utan jag blir orolig att nått ska vara fel. Vad vet jag inte men nått?
Jaaaa jag vet att alla är olika och utvecklas olika fort, jag vet det mycket väl. Men jag är en sån som blir nojig av minsta lilla och är såååå rädd att det ska vara nått som är fel.

Men så idag låg hon på en filt på golvet och rullade så hon hamnade på golvet. Då börjar hon skjuta sig fram! Eller rättare sagt bak! :P Trycker emot med händerna liksom. Hon försöker även ställa sig i krypposition. Drar upp knäna under sig. Armarna är hon dock lite klen i fortfarande ;)

Hon har även börjat få ett riktig bebisspråk tycker jag. "Äääääjjjjj" låter det hela tiden nu :) 

Min lilla lilla tjej som blir stor! :') Gungar hon Momma och Moffan! Supernöjd unge! :)

Jag lär väl tillägga igen att det inte är nån panik att hon ska kunna allt! (Annars kommer det väl nån supermorsa som ska läxa upp en :P) Det får ta den tiden det tar. Hon behöver inte ens kunna sitta när hon är 1 år, bara jag vet att allt är bra med henne!  
Men hon kan ju faktiskt! Hon kanske blir som sin mamma, som kröp innan hon satt :)

Igår och idag har hon varit såååå nöjd och glad på kvällen! Det är knappt jag vill lägga henne och sova. Hon är så go! Min lilla gumma! 
Ja jag vet att jag är en såndär superjobbig mamma som tjatar och tjatar och tjatar om sitt barn. Men jag ju liksom inte hjälpa det, hon är ju det bästa som finns ;)

December

Nu längtar jag till december! Ni får tycka jag är galen, då sommarvärmen knappt kommit än. Men december är min favorit-månad, helt klart! 

Först och främst har vi garanterat en till familjemedlem då :) En alldeles ny liten kusin till Ellen.
Sen fyller Ellen 1 år! Längtar tills hennes kalas! :) Men kom nu ihåg att lämna julpappret hemma ;) hahaha

Sen är det ju julen!! Ååhhh denna underbara jul! Kommer bli ännu roligare i år. Ellens andra jul. Då hon är större och inte bara ligger och sover och skriker hela tiden ;) Ska bli kul att se hur hon reagerar på tomten osv.
Dock gruvar jag mig också. Så jobbigt då man ska fira med två familjer. Och självklart vill man ju fira med båda! Men vi får helt enkelt dela upp dagen så man hinner med båda familjerna. Vi får väl dela ut klapparna lite tidigare i våran familj i år. Det går alltid att lösa :) Bara inte resten av familjen har nått emot det. Då får vi väl ta med Ellens klappar till nästa ställe.. Jaja, det löser sig!

Men längtar ni inte? Till mörkret och tända ljus? Snön, tomtar och julerött? Rörost, lussebullar och glögg? 

Bild från förra julafton, på fina Mejja och tomten :)

När ska det sluta??

När Ellen var liten och hade kolik tänkte jag "Gud vad skönt när hon blir 3 månader! Då är det över!". När hon var 3 månader tänkte jag "men när hon är 6 månader är hon nog en nöjd bebis!". Och nu tänker jag "fan vad jag längtar tills hon fattar vad jag säger!"

Dom två senaste nätterna har bestått av skrik! Har slutat med att hon fått sova i våran säng. Men inte tar skriket slut då inte. Hon skriker och sover i intervaller. Suuuuuuuuuck!!! 

Vad är det som är fel? Vad gör jag för fel? VAD ska jag göra? Vad vill du? 

Tokig är bara förnamnet och trött är man varje dag. Nu när det ser ut att bli bättre väder tänker jag bara "neeeeej! Kan vi inte hoppa över sommarn i år?" Jag kan inte tänka mig nått jobbigare än att åka på stranden med Ellen. Inte för att man måste göra det, men då får man väl ist dåligt samvete för att man inte gör nått när det är finväder.

Jag är så trött på det här! Jag skulle kunna ta jobbiga nätter varje natt om det resulterade i en nöjd bebis på dagarna, så man kan göra saker. Men man vill ju knappt gå utanför dörrn nu.. 
Om hon bara kunde börja krypa och underhålla sig själv då! Eller sitta! Hon vill ju sitta! Gör som situps hela tiden hon ligger ner och sitt/ligger hon i mitt knä ska hon sätta sig upp. Det är bara det att hon kan inte sitta själv än. Så då har man en unge som kastar sig åt alla håll och hänger mest på sidan.. 

Pratade med Mia idag om hur många barn man vill ha. När man inte hade barn lät det "Jaa, 3-4 skulle jag kunna tänka mig". Nu när man vet vad som väntar är det knappt man vill ha 2. Blir nästa unge såhär är det slut! Då kan jag lika gärna sterilisera mig! Aldrig i hela helvete att jag tar chansen att ha en grinig unge 3 gånger. Aldrig. 

Usch får dåligt samvete när man skriver så också. Självklart väger det bra upp allt det dåliga. Men det är så sjukt jobbigt! 
Hon är ju min solstråle, Ellen. Hon har ju sina dagar då hon är någorlunda nöjd och glad, och jag älskar henne mer än nått. Det är helt klart värt det och jag skulle inte byta bort det mot nått. Men 3 gånger?? Njaee ;)

Längtar till nästa år! Då ska vi hitta på mer roliga saker! Då kan hon springa och leka med Mejja och Livia. :') Gud så sjukt det känns att hon ska bli så stor. Känns så sjukt att hon ska krypa om några månader! Känns som hon alltid kommer vara såhär liten :P

Jaa, här kom ännu ett inlägg som skenade iväg från vad det egentligen skulle handla om. Enjoy!

RSS 2.0