Graviditet nr.2

Här har det varit dött senaste åren. Men tänkte att det kanske blir lite mer skrivet framöver. För det är kul att dokumentera och kunna gå tillbaka och läsa. När bebisen kommer alltså :) 
Och nu börjar det dra ihop sig, så jag tänkte att jag kör samma lista som jag körde med Ellen i magen :) 
 
När fick ni reda på att du var gravid?
Hmm.. oj! Kommer inte ihåg! Men typ slutet av september? Kanske?
 
Första symptom:
Illamående!! Hade varit på Birsta Citys husfest och haft det roligt en lördag. På måndag mådde jag fortfarande skit. Men tänkte inte mer på det, då jag blir riktigt dålig när jag dricker och har varit bakis flera dagar förut. Men när det gått en vecka tänkte jag att ”det kan inte vara bakfylla fortfarande!” Gjorde ett test, och det visade sig vara positivt :)
 
Var det planerat?
Japp!
 
Mådde du illa under graviditeten?
Ja första veckorna gjorde jag det. Inte så att jag behövde spy någon gång, tack och lov. Men mådde riktigt illa. Vissa mornar på jobbet fick man gömma sig på kontoret eller toaletten för det var så nära på att komma upp. 
 
Hade du mycket foglossningar?
Ja!! Det började tidigt. Nu har jag varit sjukskriven 6 veckor för foglossning. Kan inte ta ett steg utan att det gör ont. Och vända på sig när man ligger i sängen gör så ont!
 
Hade du någon hormonrand?
Ja. Inte lika tydlig som med Ellen dock. 
 
Fick du bristningar?
Ja. Eller jag vet ju inte vad som är nya och vad som är kvar sen förra graviditeten. Då fick jag ju jättemycket. Men har fått nya på magen denna gång iaf. Inte jättemycket (peppar peppar!!) men ja, man kan säga att jag har bristningar från topp till tå!
 
Vad tror du att det blir för kön?
Vi vet att det blir en lillasyster :)
 
Hade du några speciella cravings?
 Nej, inte denna gång heller. 
 
Vad gillade du för mat?
Samma som innan jag blev gravid. Onyttigt skit ;) 
 
Någon maträtt du avskydde?
Nej inte mer än vanligt. Gillar ju inte ”husmanskost” så värst mycket. Däremot lukter! Allas andedräkter tex. Har aldrig velat dela ut minttabletter så mycket som under dessa månader.
 
Har du haft halsbränna?
Ja, denna jävla halsbränna. Den kommer man ihåg från sist. Och som med allt annat så är det värre denna graviditet. 
 
Behövde du kissa ofta?
Ja herregud. Skulle kunna spendera hela dagarna på toaletten. Räcker med att man ställer sig upp från toan så måste man pinka igen. 
 
Hur mycket har du gått upp?
10kg tror jag. Från inskrivningen. Sjukt, med Ellen hade jag gått upp det dubbla. Och då tränade jag också. Det har jag inte gjort den här graviditeten. Dock så vägde jag ju mer vid inskrivningen denna gång än med Ellen. 
 
Är du nöjd över din graviditet?
Ja det är jag väl. Även fast jag haft/har jävligt ont, så hade det ju kunnat vara mycket värre. Graviditeten med Ellen var mycket bättre än denna dock! Men jag är klar nu. Så less på att vara gravid. 
 
Är du rädd för förlossningen?
Ja det är jag. Skiträdd! Mycket mer nervös denna gång än med Ellen. Nu vet jag ju hur ont värkarna gör. Dock vet jag inte hur det känns att trycka ut en unge, och tror att det är det som skrämmer mig mest! Att jag inte vet. 
 
 
 
Jag hoppas det sätter igång snart. 9 dagar kvar till bf. Ellen kom 3 dagar för tidigt. Hoppas denna lilla donna också kommer tidigare! För nu längtar vi efter lillasyster. Storasyster längtar nog mest av alla! :) 
Jag är nervös. Hur ska det gå med två barn? Två liv att ha ansvar för. Två stycken att älska! 

RSS 2.0