Åkpåse it is..

Det blev en åkpåse ändå. Dock det jag funderade på nu i slutet var ifall jag skulle köpa en "riktig" åkpåse, alltså som är som en påse, utan armar. Eller en med armar.. Det blev en med armar..
Behändigt ifall man bara ska till och från bilen tänkte jag, kanske är bökigt med en åkpåse-påse då :P

Så jag skyndade att köpa en när dom kom in i butik, kom bara 4 st så jag passade på! :)

Köpte även två pack strumpor som jag tyckte var fina :) Pyjamaserna har jag köpt för ett tag sen, men vet inte om jag visat dom? Sen har jag faktiskt inte köpt så mycket mer kläder. 2-pack vita bodys och det där setet med ugglan på (som jag visade för ett tag sedan). Dock tog jag setet i storlek 62, har så mycket i 50/56 så det känns bara onödigt att köpa mer..

Nu vill jag att det ska bli december nångång!! :) En lite rolig grej: Jag tyckte bebisen var ovanligt lugn (annars brukar den sparka på för fullt när jag lägger mig ner), så jag spelade upp ett filmklipp jag spelat in på Mejja och höll högtalaren mot magen, och då jädrans vart det livat! :) haha! Ska bli så kul att se hur Mejja reagerar på bebisen när den kommit ;)


Jobbaaaa

Vecka 25 inleder vi med att jobba en heldag! 9.45-20-15!

Tack å hej!


Tjuvtitt

Nu har vi tapetserat en fondvägg i datarummet. Det blev denna vägg efter mycket om och men. Tapeten där var så förstörd att det skulle sett konstigt ut ifall vi bara målade den. Så det fick bli tapet, men det gillar jag! Nog för att jag gillar vitt så tycker jag det blir för kalt med bara vita väggar.

Och idag ska jag åka och köpa golv efter jobbet. Pär har varit runt på alla butiker så jag behöver bara åka och köpa! Perfekt att slippa åka runt och leta ;) skönt att det rummet snart är klart! Då är det bara barnrummet kvar.. Gruvar mig lite för det. För att måla ränderna, men det går förhoppningsvis bra!

Bild på tapeten, dålig som fan och en frys ivägen ;) men det kommer riktiga bilder när det är klart! :)


Mvc

Idag var jag på mitt första "riktiga" besök på mvc. Annars har det ju bara varit infosamtal och inskrivning.

Nu lyssnade vi på hjärtljudet och mätte magen och jag låg lite över kurvan. Tog blodprov och tydligen har jag en ovanlig blodtyp (blodgrupp? Vad säger man?), A negativ (vanligast att man är positiv). Så mer blodprov än vanligt behövs :S (hatar att ta blodprov) Och dom kommer vara snabb att ta blodprov från navelsträngen på förlossningen för att se om bebisen har positiv. Har den det så måste jag få en spruta för att inte kroppen ska bilda antikroppar mot nästa graviditet. :/ Och nästa gång jag är gravid måste jag ta ännu mera blodprover än nu.. Buhuuu! Tycker inte om nålar som sticks i huden! Men det lät inte som det var nått allvarligt eller farligt för varken mig eller bebisen. Hon sa att jag inte behövde tänka så mycket på det, för det hade alla andra koll på :) Så det är ju skönt, men alltid ska det vara nånting ;)

10 kg har jag gått upp hittills. Eller ja, sen inskrivningen. Känns sådär att säga att man gått upp 10 kg! Känns mycket!! Men det ser jag fram emot att få jobba bort sedan ;)

Men dom där 10 kilona ser jag iaf på kroppen. Man kan ju inte säga att det inte syns.. Tycker jag fått så breda armar. Och låren och röven ska vi inte ens prata om! På insidan låren har jag fått bristningar. Iofs hade jag några ljuuuuusa små innan men nu är det fler och dom syns mer. Även på brösten har jag fått några bristningar, men det är på undersidan så inget jag tänker på ;) Låren är värre!! Inga på magen än, och jag hoppas jag inte får några heller! Har köpt (för längesen!) olja för gravida magar, som jag smörjer med varje kväll. Hoppas det hjälper! :)


Tips!!

Ni mina kära läsare är ju inte dom bästa tipsarna jag vet (;) syftar på inlägget lite längre ner), men nu behöver jag hjälp! :)

Snart är det dags för träningen att dra igång igen och jag saknar en låt för att vara klar!

Så! Ge mig tips på bra låtar som är peppande! Till pushen kanske jag också ska skriva! Helst nya fräscha, men har ni nån annan på lager så dela med er av dom också! :)


Vecka 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.


Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Jag

Ont i benen. Nja, mer fötterna. Satan vad ont jag har efter en arbetsdag! Känns som man jobbar första dagen i butik varje gång man jobbar nu.
Kissa oftare, jo jag tackar ja! Vissa dagar får man springa på toa en gång i halvtimmen känns det som :P Förbannat jobbigt och jag börjar bli less på det nu.
Drömmar finns det gott om också! Vissa roligare än andra :) Lite roligt faktiskt, är som att få en film uppspelad varje natt ;)
Större bh var det fleeera veckor sen jag köpte nya, större. Och som det verkar nu skulle jag behöva en större sport-bh också.

Annars då? Längtar nått så fruktansvärt till förlossningen och att hålla bebisen i famnen. Ännu mera nu eftersom min bästa vän födde sin lilla tjej igår kväll/natt :') <3 Helt underbart! Längtar tills man får träffa lilltösen!
Men nu så.. Bara 17 veckor to go! ;) Känns som en evighet! Dock är jag inte less på att vara gravid. Tvärt om! Längtar tills man får en megamage ;) Och det är ju så himla mysigt med sparkarna!


Funny you!

Idag kom Therese och Mejja och hämtade mig för att vi skulle åka ner till fjärn. Vi stannade på Ica en sväng först och efter att Mejja suttit och kollat på mig ett tag säger hon: "har du inte borstat håret idag?"
Hahahaha! Lillgumman, det är bra du är ärlig! ;)

Hon säger så roliga saker ibland tycker jag :) Vi gick en prommis och hon hamnade lite efter, så hon ropar "vänta mina vänner!!!" Haha! Så go så!! 😘


Det tar aldrig slut..

Nu har jag äntligen börjat måla i barnrummet och datarummet! Det var fleeera veckor sen jag köpte färg dit.

Men det tog ett tag innan vi fick tummen ur och bar ner grejerna som stog där inne. En dag fick jag helt enkelt nog! Det hade stått still för länge! Bärde ner (till källarn) det jag kunde bära själv en dag.. Sedan väntade jag på att Pär och jag skulle ta oss tiden tillsammans att bära ner det sista (garderob, stor tung dörr, gipsskivor). Men antingen så hade vi annat för oss på varsitt håll eller så var man för trött.. Slutade med att jag skruvade isär den jävla garderoben och bar ner den i delar!! Haha. Och igår bar vi ner det sista.

Så nu är taket i barnrummet färdigmålat och i datarummet behövs det nog ett lager till + listerna. Sen är det dags för väggarna. Har också slitit bort listerna runt fönstren och golvlisterna i datarummet (undantag för den som sitter bakom elementet. Förstår inte för allt i världen hur jag ska få loss den utan att slita loss elementet!! :P) Golvlisterna i barnrummet kan ju gå och dö. Sitter fast i tapeten så den slits med och går sönder! Maaaahhh! Och vi hade ju bara tänkt måla tapeten sen så man vill ju ha den hel! Så det jobbet lämnade jag till Pär ;)

Men snaaaaart är det väl klart det med. Och då lär man ju vilja börja med nedervåningen.. Renoveringen tar aldrig slut.


Löjligt

Läste nånstans att man nu inte "får" skriva "man", utan man ska skriva "en". T.ex. så skulle den där meningen se ut såhär ist "Läste nånstans att en nu inte "får" skriva "man", utan en ska skriva "en". För att man är ordet för man som i män. Inte kvinnor. Löjligt, så fruktansvärt löjligt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Visst att man är feminist och vill att det ska vara jämställt. Men nu börjar det fan bli överdrivet!! Ska MAN ändra sättet man pratar på bara för att ordet "man" har flera betydelser?
(Nu får man ju självklart skriva en ist för man ifall man vill, men jag tycker det är löjligt att ändra sättet man pratar på)

Sen är det många som har åsikter om att man absolut inte ska klä sin pojke i blått och sin flicka i rosa. För det är ju pojk och flickfärger och det ska inte få finnas längre. Och pojkar ska inte leka med bilar eller tjejer med dockor för det är ju att behandla dom olika. HUR kan man ens tänka på sånt? Ungen kan väl få leka med vad den vill?!
Det jag blir irriterad på är att man ska vara så jävla tvärtemot hela tiden.

Jag kommer personligen aldrig klä min pojke i en klänning (om det nu blir en pojk), heller aldrig en rosa body med rosett. För det är för mig flickigt. Det är, har varit och kommer alltid att vara. Jag vill ha pojk/flickkläder. Vad kommer hända i fall jag inte klär min pojke i rosa/flicka i blått? Kommer dom växa upp och hata det motsatta könet? Bli sämre människor? Knappast.

Det jag vill komma till är; vad spelar det för roll? Varför är det dåligt att ha något som är pojkigt och flickigt? Vi är ju ändå olika.


Jobbigt!

Gud vad jag tycker det är jobbigt med kläder till en nyfödd bebis. Vad ska man klä dom i?

Just nu är jag på jakt efter en varm overall, eftersom vi kommer vara mitt i vintern då vill man ju ha det! Men jag hittar ingen?! Fick ju låna en av Therese (bilden), lurvig "björnoverall". Räcker det med en sån eller ska man ha en tjockare?

Eller ska man köra på en åkpåse? Det lär ju vara mer praktiskt? Den ser ju varm ut (bild).

Usch vad svårt!! Jobbigt att den är just nyfödd då också, extra känslig liksom. Det kommer säkert sluta med att den ser ut som en boll för jag klätt på den för mycket ;)

Man kommer väl inte vara ute så mycket heller. Det är väl om man vill gå nån promenad, och då ligger den ju ändå i vagnen och man kan ha på täcken och filtar osv. Annars är det ju bara till och från bilen man ska..

Ååhh svårt! Vad säger ni? Åkpåse? Är det bra?


Pojke eller flicka?

Skriver nu ändå fast det inte blev så många gissningar ;) Men av dom som gissade blev det så gott som 50/50, en röst mer på pojke. Det är roligt att höra andras gissningar tycker jag :) Nästan alla jag frågat har gissat pojke. Många på mitt jobb, farmor och Mejja* är övertygade om att det är en pojke ;)

(*Jag tycker det är så kul när man frågar Mejja för hon håller fast vid att jag ska få en pojke. Och frågar man vad Mia ska få så säger hon flicka :) Det sägs ju att småbarn känner på sig sånt. Så vi får väl se om hon har rätt. Det visar sig riktigt snart för Mias del iaf :) <3)

Jag tror nämligen också på pojke. Största delen av tiden iaf ;) Har alltid haft den känslan ända från början. Mest för att Pär känns som en "pojkpappa". ;) Men nu på senare tid har jag börjat ändra mig och tro att det är en tjej, för att nästa sekund ändra mig och tro att det är en kille, sen en tjej osv osv.

Enligt lite skrock så blir det pojke (bilderna nedan). Ena visar månaden befruktningen ägde rum + mammans ålder. Snodde dom här från Therese sen hon var gravid :) Vet ju inte om man ska räkna hur gammal man blir det året eller vid befruktningen. Men det blev ju pojke på båda så det spelar ju inte så stor roll ;) (ni får ha överseende med mina fina linjer, inte lätt från telefon :P) Och på den andra fyller man i ägglossningen och när man är född, där blev det också pojke. Så ska man lita på dessa verkar det bli en pojke ;)

Men som sagt, det spelar ju absolut ingen roll vad det blir. Bara den vill komma ut till oss!


Vecka 23

Vad tråkig ni är som inte gissar! Vill ha fler gissningar ;)

Iaf. går jag in i vecka 23 idag. Går fortare och fortare det här tycker jag :P Har börjat känna av ligamentsmärtor nu också. Precis som det beskrivs nedan. Skönt när man får allt förklarat sådär ;) För man vet ju inte hur allt ska kännas när man aldrig känt det förut?!
Det spänner iaf i sidan av magen, inte skönt alls! Kommer ofta på natten när jag ska på toa, när jag reser mig upp. Nästan så jag går böjd ibland :P haha

Sen hade jag nån smärta i söndags.. I nedre ryggen och ner mot rumpan liksom. Som en ilande smärta.. Foglossning? Eller? Ingen aning om jag ska vara ärlig.

En sak som jag är så fruktansvärt less på är kläder!!!! Har absolut ingenting att ha på mig. Känner mig ful jämt för det enda jag kan ha är fula kläder! Igår hade jag iaf mina mammajeans, det enda jag känner mig någorlunda fin i. Men FY FAN! Dom åker ner hela jävla tiden! Känns som skrevet är nere vid knäna ibland. Och ifall man drar upp dom så är dom nere igen efter att man gått fem steg! Maaahhh! Ska aldrig jobba i dom igen! Ska banne mig unna mig lite kläder när lönen kommer. Jag måste! Jag står inte ut längre. Vill helst ha leggings men har inget att ha till.. Har även spanat in ett par mammajeans i boyfriendmodell. Nått ska jag få unna mig iaf.

För nu är det inte så jättemycket kvar att köpa till bebisen. Smågrejerna bara egentligen (även fast det inte är "bara"). För mina snälla föräldrar erbjöd sig nämligen att köpa skötbord till oss, guld värt! Även fast jag tycker att det är för mycket!! Har fått hjälp med så mycket annat!

Dock har jag en bil som ska lagas nästa vecka! Bläää.. Tråkiga utgifter. Men det måste ju göras!


Pojke eller Flicka?

Vi ville ju ta reda på könet, på ultraljudet. Men som sagt så låg bebisen lite konstigt så det gick inte att se. Typiskt tänkte jag! Men nu känns det ändå bra tycker jag :) Bara den mår bra så är jag nöjd!

Det spelar ju absolut ingen roll vad det är för kön heller. Nog för att jag sagt att jag sååå gärna vill ha en pojke så kommer jag ju bli överlycklig ifall det blir en tjej också! Tror jag tänkt så bara för att jag har ett killnamn jag älskar och tycker det är jättesvårt med tjejnamn. Men nu har jag faktiskt kommit på ett sånt också ;) (sen om Pär går med på dom namnen det vet jag inte :P haha)

Så nu tänkte jag höra vad ni tror? :) Blir det en pojke eller flicka? Nu vill jag att många svarar ;) Vet ju att ni är en hel drös som läser så nu får ni gissa!

Jag har ju haft en känsla ända från början men velar fram och tillbaka hela tiden. Men mer om vad jag tror när ni gissat! Vill ha många gissningar nu!

Så... Pojke eller flicka? :)


Vecka 22

Nu går det verkligen fort! Känns som det var nyss jag skrev vecka 21. Jises!

Jag har börjat få så fruktansvärt ont i fötterna när jag jobbar långa dagar. Igår var min sista dag på sommarschemat. Och hur mycket jag än älskar att jobba på H&M så kändes det skönt att få vara lite ledig! Man hinner liksom aldrig slappna av, för nu i sommar när jag varit ledig så har det alltid varit nått annat man ska göra. Vill ha några dagar utan måsten.
Men så frågade chifen ifall jag kunde jobba idag också, så man ställer ju upp ;) Måste jobba så mycket jag får och kan nu! Man vet aldrig när kroppen inte orkar med mer..

Sen måste jag, som Mia skrev om, säga att det är fruktansvärt jobbigt när folk kommenterar ens kropp hela tiden! Mia sa det till mig i början av min graviditet men jag tänkte "Ähh! Jag tror inte jag kommer bry mig om det.." Joohoo då! Det är inte alls kul när folk säger att man fått "hull" och kommenterar det man äter.. Visst jag kan skämta om det jag med och jag vet ju att dom som säger nått inte menar nått illa. Men när man redan känner sig fet och ful så gör en sån kommentar att man tänker "ja, jag har nog gått upp en hel del!" Och tänker på "hullet" man annars inte skulle ha tänkt på.
Det är ju inte direkt så man skulle gå fram till nån som bara lagt på sig några kilon och säga "ja men du har fått lite hull!" Nej! Inte snällt! Bara för att man är gravid vill man inte höra att man blivit fet. Det är lika hemskt som att säga det till nån som inte är gravid!

Annars mår jag prima! :)

Nu ska jag, kaggen och hullet åka och jobba!


Vilde!

Jag tror vi fått oss en liten vilde till bebis! Enda sen jag kände den röra sig för första gången (v.17) så har jag känt av den varje dag. Vissa dagar mer än andra, men ändå nånting varje dag.

Den senaste tiden har den bökat så jäkla mycket!! Men idag tog den nog priset! Förut idag så la jag mig på sängen efter att jag städat lite och hade ena handen på magen. Tycker det är mysigt att känna så med :) Och då sparkade den så mycket att hela magen hoppade upp och ner! Helt sjukt! Blev så paff för det syndes verkligen skitväl! Har sett på magen innan också att den rör sig men idag var det som den ville sparka hål på magen ;) Så mysigt!!

Sen på jobbet ikväll när vi räknade kassorna så kände jag också hur den bökade runt!

Och nu när jag låg i soffan så la jag mig på sidan och känner hur den rör sig. Sjukt också att man känner att den flyttar på sig, inte bara bökar eller sparkar utan jag känner att den flyttar sig till ett annat ställe :D Känns skitskumt och det går inte att förklara. Iaf så känner jag hur den ligger på ena sidan av magen. En stenhård "klump" och på andra sidan helt tomt! Så sjukt häftigt att kunna känna bebisen utifrån, att där ligger den!! :)

Dock känns det lite ömt när jag trycker på magen. Har nån av er också känt så? Är det för att livmodern växer och därför kan man bli lite öm? Eller? Man blir ju lite nojig när det är nått som gör ont. Så dela gärna med er ;) Dock verkar ju bebisen må bra så som den bökar runt :)

<3


Barnvagn

Ja vi har redan köpt en barnvagn! Haha! Jag är och kommer alltid vara en sån som vill ha allt klart på engång!

Vi har alltid varit överens om att köpa en begagnad. Ingen av oss tycker att det är värt att slänga ut närmare 10 tusen för en vagn! Speciellt inte när man kan hitta många fräscha begagnade på blocket :)

Jag hittade först en i Sundsvall, en marinblå. Den såg väldigt fräsch ut men hade ändå 10 år på nacken så var lite velig. Men priset var superbra!! Var meningen att jag skulle åka och kolla P den, men samma dag hittade jag en nyare i hudiksvall. Dock var priset det dubbla, men det kan det vara värt! (Var ju skitbra pris ändå!) Så jag släpade med mig Mia och åkte och kollade på den.

Suffletten är lite solblekt och handtaget lite trasigt (skumgummit, lätt att sy ihop). Så jag tvekade lite, men efter att ha fått pruta några hundringar så var jag nöjd! Och nu är jag jättenöjd! Den är faktiskt fräsch! Suffletten är ju inte becksvart, men det tror jag inte den var från början heller. Isf. har den blivit väääldigt jämnt solblekt :P Och skumgummit på handtaget då, men det är bara en liten reva på undersidan som jag tror är lätt att sy ihop :)

Så ja, jag är nöjd! En Emmaljunga edge duo combi (?) blev det! Den står för tillfället nere i källarn och där är det mörkt! Så bilderna är väl inte dom bästa men skitsamma ;) Med och utan blixt på själva vagnen och sen sittdelen.


Höstvindar

Nu är vi inne i augusti.. Höstmånad enligt mig! Nog för att vi haft några varma dagar nu så ligger ändå hösten i luften.
Jag har jobbat stängning några dar nu och slutar alltså 20-20.30. (18.-18.30 på helger) och då när man ska gå till bilen så ser det såååå varmt ut när solen skiner utanför och man tänker att man ska träffas av en vägg med värme, men det är fan inte skönt på kvällarna nu..

Igår fick jag iaf min stranddag!!! Helt otroligt att det var fint väder då jag var ledig. Annars tror jag att jag prickat in att vara ledig dom dagar det är skitväder. Skönt var det iaf! Den första och sista dagen på stranden i år! Tror nämligen inte att det blir nå mer sommarväder nu.. Kanske den här veckan.. Men nu jobbar jag mån, tis, ons. Sen ska det bli dåligt väder igen.

Och ska jag vara ärlig så ska det bli lite skönt med höst och kallare dagar! Vårat hus är som en bastu nu på sommaren. Spelar ingen roll ifall vi har persienner nerdragna och alla fönster öppna.. Man är ändå klibbig dygnet runt här hemma! Usch! Och att vakna av att man är sjöblöt i svett är inte heller så mysigt :P

Näe, ge mig december nu va! Bebismys och julemys! Kan det bli bättre??


Vecka 21

Igår gick jag in i vecka 21. Nu har Mer än halva tiden gått!!!? Shit! Jag hoppas tiden fram till jul går fort :)

Bebisen är nu 18 cm från huvud till stjärt. :) Känns sjukt stort! Inte konstigt att jag känner av den så mycket då! :P För den bökar nämligen runt för fullt fortfarande, om inte mer! Den har börjat med nått som känns så obehagligt men ändå mysigt på samma gång. Den börjar röra sig högre upp i magen.
Det känns som magen (eller själva livmodern?) vänder sig ut och in, spänner liksom till. Sen om jag känner vid naveln så är det stenhårt! Jag känner liksom att där ligger den! Skithäftigt!! :')

Annars mår jag bara fint fortfarande! Svettas på som en gris och längtar nått så fruktansvärt till vintern! Vill ha bebisen och juuuuuul! Längtar så sjukt mycket till jul, och jag hoppas att vi har en till familjemedlem då!!

Magen v. 21. Knölig? Måste vara klänningen :P


RSS 2.0