Nooooo!!

I år har dom bytt ut två praliner i paradisasken. Och självklart tar dom bort två av dom godaste!! 😭😭

Trofénougat och trillingnöten kommer försvinna och ersättas av fläderblom och hallonlakris. Hallonlakris kan ju bli god kanske. Men jag vill fortfarande ha kvar dom andra! Kunde dom inte ta bort nån annan äcklig ist för två av dom godaste?




Mvh/ Chokladberoende

Hä ska bare köpes grejer

Vi måste nog köpa en åkpåse. Det blir lite trångt om man har bågen på vagnen, och om Ellen ska ha tjock vinteroverall i vinter och nån filt och så. Och tar man bort bågen kan man ju inte ha fotsacken. 

Fanns en nere i fjärn efter pappa! ;D En blå manchester, med vitt innertyg. Lite retro sådär ;) Dock kanske den är i minsta laget. Men den duger än så länge! :) Så kanske vi köper en åt henne i julklapp. Fyndar nog en på Tradera isf. Om inte erbjudandet på babyproffsen är kvar nästa månad. Då fanns det en för 399!! Nästan alla man kollar på kostar ju närmare tusenlappen, om inte mer.. Snåljudas här vettni! ;) Nä men jag köper lika gärna en begagnad för halva priset som funkar minst lika bra!

Men sen har fan Ellen grejer så hon klarar sig ett tag iaf!! :P Ny bilstol, ny vagn, ny säng, åkpåse och så kommer hon väl få en miljon leksaker i december, då det först är födelsedag och sen julafton ;)

Här är vi trött!

I förmiddags tog jag och Ellen en powernap. Hon somnade på min mage, så jag lät henne sova en stund. Jag tog mig en tupplur jag med. Man får passa på för dessa powernaps kommer inte ofta ;)
Men hon sov ändå sina 1 timme och 40 minuter sedan ändå. I nya vagnen. Tänkte ta en prommis med den och känna lite, men nä! Orkar inte! Speciellt inte eftersom det är träning ikväll och jag skulle kunna somna nu! :S

Haha, ser ut som min hand är Ellens hand. Att hon ligger på armen liksom! Haha!



Brio smile

Idag fick vi den nya vagnen! Och jag är såååå nöjd! :) Får nog ta premiärturen med den imorrn, blåser ju så jäkligt idag. Men jag är supernöjd! Ellen gillar den också, är på den hela tiden och ska känna och klättra ;) Hon har även provåkt inne och då gillade hon den iaf ;) får se hur det går med längre sträckor.

Det enda jag tycker var lite dåligt. Eller ja, lite jobbigt bara. Är att när man har fotsacken på så kan man inte ha det där spännet i grenen knäppt. Lätt att hon hasar ner då. Men jag tänkte att kanske mamma kunde sy några fästen till fotsacken så slipper man trä den runt bågen. Bara nått band med tryckknappar så man kan fästa den i bågen bara :) 
Sen är den ju väldigt trång med bågen faktiskt, om man har den uppfälld i sittläge. Men den går ju att ta av, och det finns ju en sele att ha på så det är ju inga problem. 

Bakåtvänd och framåtvänd.


Fick också med en jättefin dyna! :) Men nu när det börjar bli kallt så vill jag ha fårskinnet. Så jag skar ut hål för selen så vips! Så hade vi en till dyna! :) Men den andra dynan kommer definitivt bli använd då det är lite varmare väder :)

Grymt nöjd!! Får se om den får godkänt på tuppluren imorrn ;)

Ellen vill ha!

Håller på samlar en önskelista på hm som "Ellen" vill ha när hon fyller år/i julklapp ;) Åsså såg jag att dom fått in lite nytt. Bland annat detta set!! VILL HA!! Kommer ihåg att Mejja hade sånna hängselbyxor och jag älskade dom! Dock var hennes bruna (vilket var finare) men nu fanns dom bara i denna gråfärg, vilket också var fint! Älskar dom! Dom står högst upp på klädönskelistan ;)


Kommer snart att komma en fullständig önskelista från Ellen :)

Storhandling it is!

Idag fick Ellen vara hos Momma och Moffan medans jag drog in till hudik! 
Första stoppet var att kolla på en vagn. Min underbara brio smile! ÄNTLIGEEEEEN! Haha! Imorrn kommer den hem till oss (vilken lyx att få den hemkörd!) Det enda negativa jag hört om den är att den kan vara lite trång för större barn. Men då hon jag ska köpa den av, inte alls tyckte det kändes det mycket bättre! :) Äntligen kan klumpiga emmaljungan flytta ner i källarn tills det är dags för dagis ;)
Känner mig så nöjd nu! Hoppas jag är lika nöjd när jag kört och använt den ett tag också :) Men det tror jag! Och hoppas Ellen blir nöjd med den också! Det är väl nästan viktigast ;)

Sen for jag på babyproffsen och köpte en bilstol. Tur nog så installerade dom den åt mig i bilen. För det var inte bara i min gammbil! Men nu sitter den där och helt plötsligt blev Ellen en stor tjej, i en stor bilstol! :')
Funderade på att fynda en åkpåse till vagnen också. Då dom hade rea. Men nä! Tror vi klarar oss ändå. Om hon har vinteroverall och en fleecefilt på sig, sen är det ju en fotsack(heter det så?) med till vagnen som är fodrad. Tror hon klarar sig med det. Plus att vi har fårskinn som hon ligger på. Blir kanoners det! Skulle hon bli kall ändå får vi väl köpa en då då :)

Ica maxi nästa! Jises! Hade räknat ut vad jag trodde det skulle kosta.. Ja men lägg på nån hundring då eftersom jag tagit lite mer än det som stog på listan. Mhm.. Nä, det räckte inte. En tusing mer än jag räknat med!! :S Men nu jävlar får vi klara oss ett tag! Och snart är väl frysen förhoppningsvis fylld med älgkött också!

Sen ner till fjärn och hämta gogumman! Som lärt sig klappa händerna medans jag var borta! Duktiga unge! Momma kan det där med att lära henne saker tror jag ;) 
Sen har Ellen blivit så duktig på att krypa. Nu går det undan. Kan inte kolla bort en sekund, då är hon på andra sidan rummet.

Ser ni trappen till höger? Inte bra!! Måste bygga en grind. Är jävligt dåligt med grindar i den längden vi behöver.


Sen måste jag bara tacka mina föräldrar!! Inte nog med att Ellen blir bortskämd med massa grejer. Dom ställer upp som barnvakt, skjuts och hämtning av grejor och lånar ut pengar när det tryter i plånboken, för att bara nämna några saker! Guld värt!! <3

Tröttmössa!

Ellen har vaknat och grinat några gånger nu under sin tupplur. Men slutat innan jag hunnit ut och ta upp henne. När jag väl hann ut och ta upp na, så somnade hon om i min famn :) Hon verkar trött idag. Har sovit 2 timmar och 20 min hittills!! Gogumman!



För övrigt så kommer nog alla pengar försvinna lika fort dom kommer in imorrn! Bilstol, räkningar och storhandling står på inköpslistan. Fyndade även en växasäng på en köp och sälj-sida på fejjan, för endast 200kr!! Dock en svart. Men den ska målas vit i framtiden. Lite tidigt än med växasäng men för det priset måsta jag bara passa på! Måste bara ha nån som kan hantera en släpvagn till hjälp. Pappa?? ;)

Momma kan!

Jag köpte en haklapp i plast åt Ellen. Ni vet en såndär med "skål" nertill som samlar upp maten. Men Ellen avskyr den! Så då köpte jag haklappar i tyg från hm. Mycket bättre! Dock var kardborrebanden värdelös!! Lossnar miljontals gånger under tiden hon äter.
Då är det tur Ellen har en Momma som kan sy! Hon sydde nämligen en haklapp åt henne. Jättefin!


Här är den dock använd så den är lite fläckig. Men det är glatt tyg så den är lätt att torka av! :) Mycket nöjd!


Och förresten! Jag ångrar mig sååå mycket att jag längtade efter kylan! Usch sommarn kom tillbaka!!! Fryser ihjäl! Den värsta känslan som finns är att frysa!

Less

Jag är less. Så fruktansvärt less!!

Jag är less på att vakna flera gånger varje natt, av gallskrik.
Jag är less på att inte få sova en hel natt.
Jag är less att stå böjd över en spjälsäng tills benen värker.
Jag är less på att inte veta vad jag ska göra. Plocka upp? Låta ligga kvar? Ge välling? Ge vatten? Vad blir en dålig vana?
Jag är less på att gnälla om Ellens sovning.
Jag är less på att ha kort stubin. 
Jag är less på att vara trött.
Jag är less på att varje gång hon sover några timmar i rad, tänka att "nu blir det bättre! Det här är vändningen". För det är samma jävla skitnätter efteråt iaf!!


Nä jag trodde inte det skulle bli lätt att ha barn. Nog hade jag räknat med vakennätter och att det skulle vara jobbigt. Men inte såhär! Ocg definitivt inte såhär länge!!
När hon hade kolik tänkte man att "när hon är 3 månader blir det bättre!" Så vart det inte. Då tänkte man "men när hon är 6 månader, DÅ blir det bättre" Nope! "Men när hon lär sig krypa" icke!!

"Lämna bort henne en natt så du får sova då." Kanske ni tänker. Men det känns meningslöst. Ja jag kanske blir piggare den dagen, men sen då? Då är det samma visa igen..

Afrodance!

Åh vad skönt det är att sitta i soffan efter ett pass afro, en dusch och varma mackor! Är sådär härligt trött i benen. Härligt!

Afron blir bara roligare och roligare ju fler gånger man går tycker jag :) Då man kommer in i rörelserna mer och vet vad som händer liksom. Har alltid känt första passet, när det är ett nytt pass, att nääe! Det är inget för mig! Jag kan helt enkelt inte. Jag och koreografi vettni, går inte ihop. Om jag kommit på hur man gör med benen, och sen ska man lägga på nån rörelse med armarna blir jag tokig!!! Maaah jag kan inte!! Haha. Men det blir ju bättre! Även fast jag nog ser ut som ett kylskåp i valform. Haha, stel är bara förnamnet.
Men nä, det är kul! :) Om man tänker att man är skiiiitbra och om man inte tänker på hur man ser ut, så blir det mycket roligare... Och jobbigare! 

Supermom!

Idag fick Ellen äta våran mat ist för burkmat :) Eller ja, hon åt burken till lunch ist. Torsk, potatis och ärter blev det. Gött tyckte Ellen! Dock gillade hon inte ärtorna. Jag hävde i dom som dom var. Hon satte bara i halsen, även fast jag mosade dom med sked :/ Så nu blir dom puread!
Jag blir så jäkla nervo när hon sätter i halsen. Blir högröd i ansiktet och tårarna börjar rinna. Plus att hon blir jättelessen! Det förstår man ju! Inte kul! Nä hon får ta det lite lugnt med dom stora bitarna ett tag till så mamman slipper hjärtattacker! ;)

Blev lite över. 5 burkar rättare sagt! Inte illa. Det är typ 1 1/5 torskfilé + nästan en hel påse ärter. Sen tänkte jag att jag får koka potatis eller ris till när hon ska äta. Hade inte riktigt så det räckte hemma nu. Men det här går bra det å! :) Måste ju bli mycket billigare än att köpa barnmatsburkar?? 




Aldrig är man nöjd!

I sommras var jag så less på värmen och höll på svettas ihjäl! Längtade till hösten. Även nu i höst då vi haft sommarvärme har jag klagat "men nu får det fan vara bra med värmen!"

Åsså kom kylan.. Och jag går och muttrar och fryser. "Fan vad kallt det är!". Aldrig är man nöjd ;)

För övrigt är jag så sunkig man bara kan vara just nu. Asgamla mjukisbyxor (från gymnasiet, då man skickade efter) med färg på, då jag målat hundkojan både igår och idag, ingen bh, linnet jag sov i är fortfarande på, sunkig gamal tjocktröja, slarvigt uppsatt hår, tjocksockar. Kan säga att jag inte kände mig särskilt attraktiv då jag gick och hämtade posten idag. Den outfiten plus Selmers gamla tofflor han lämnade kvar när dom flyttade. 
Men det är rätt skönt med sånna dagar också! Då man inte har några måsten, förutom i hemmet, då kan man se ut hur man vill :)

Här hänger vi idag :)

Sötnos

Ellens outfit igår. Så jävla söt!! :) Dock väldigt opraktisk. Jeansklänningen bara åker upp hela tiden så på eftermiddan åkte den av.

Men ack så sött! :)




Gör om, gör bättre!

Nu har jag äntligen blivit klar med Ellens hängare till sitt rum. Efter x-antal lager vitfärg! Fan vad det gamla motivet lös igenom!! :P

Men nu är dom klar! Och jag är riktigt nöjd! :)

Före/Efter


Nu passar dom mycket bättre i ett barnrum :)

Strålande jul!

Idag fick Ellen sova två gånger igen. Strax efter tio höll hon nämligen på att slockna i soffan! Haha! Jag pratade i telefon med Pär och Ellen satt bredvid och kollade på nått barnskit på teven. Sen börjar huvet hänga på henne, hon typ lutar det mot axeln sin. Och efter ett tag började ögonen bli tunga. Haha, åh vad jag önskar att jag inte var tvungen att måla hundkojan så hon hade kunnat få somna där. Då hade jag kunnat lagt mig bredvid och myst!! :) Kan tillägga att det aldrig någonsin hänt förut, att hon somnat sådär av sig själv!!! 
Men hon verkade inte ett dugg trött kl två, även fast hon bara sov 40 min på förmiddan. Hon busade i en kvart i vagnen sen somnade hon, utan grin!! Sov i 45 min, så hon har typ sovit hälften av vad hon brukar idag.


Jag budade in en kofta på Tradera också till lillskruttan. Som jag tänkte att hon kunde ha på julafton! :) såå fin! Hoppas hon inte växer allt för mycket för då blir den nog för liten :/ 

Längtar för övrigt sjukt mycket till jul!!!

Skyddsängel

Ellen fick en skyddsängel av sin Momma för ett tag sedan. Så fin! :) Den hänger i fönstret just nu. Tycker den gjorde sig bra där :)




Underbar dag!

Alltså idag, dagen!! Ellen har knappt gnällt alls idag!!?? Det trodde jag inte med tanke på att hon bara sovit en tupplur idag!

Hon var vaken 2 timmar längre i förmiddags. Gick perfa! Hon var knappt trött när jag la henne kl.12. Då busade hon lite i vagnen sen somnade hon tyst! 
Jag gick ut med Nitro och passade på att städa lite innan hon vaknade 1 timme och 20 minuter senare. Alltså sov hon mindre än hon brukar. Skit tänkte jag, då kommer hon vara surpuppa resten av dan. Icke! 
Vi åkte på Ica, sen har hon busat runt på golvet mest hela dan. Lagade mat och sen ett bad! Efter badet gick vi ut och kollade vad pappan pysslade med. Lät som Ellen ropade på han då! Haha. Kollade på han och skrek "DADA!!!! DAAADAA!!!" Hahaha :)



Nu börjar hon dock bli lite grinig :/ men snart läggdags :) 

Skön dag iaf :)

Håll käfteeeen!!!!

Åh vissa människor vill jag bara skrika åt att dom ska hålla käften! Sånna människor som tror dom är bättre än alla andra. Ja, bäst på allt verkar dom vara. Pikar hit och dit som man märker tydligt att det är just pikar mot andra.

Jag blir så less! Eller bara en kommentar slängd i ansiktet som är sagt med ett leende på läpparna, men är egentligen menat elakt eller ja.. Inte snällt menat iaf. Men lägger man på ett smile är det ju ingen skada skedd eller?


Jag menar ingen speciell just nu. Men nog har man kännt dessa pikar/komentarer ett flertal gånger! 

Jobbigt

Efter jag skrivit 9 månadersinlägget om att hon är omöjlig att somna om om hon vaknar efter 4, så bröt helvetet lös...eller nått. Fyyy fan dom här två senaste nätterna har varit dom jobbigaste på länge. Hon vaknar och gallskriker!! Hjälper inte ifall jag tar upp henne heller, hon bara fortsätter. Ingenting hjälper. Blir tokig!! I natt fick jag nog sova 2 timmar i rad som längst. Tröttmössa är man då Ellen vill göra morron halv sex!
Hoppas verkligen det är nån fas som går över snabbt!

Sen börjar jag ångra att jag längtade tills hon började krypa och dra sig upp. Nattningen tar så mycket längre tid då hon kan sätta sig upp själv, och ska prompt upp på knäna.. Suck!
Men hon är så rolig då man sträcker sig efter henne och ska lägga na ner. Då skyndar hon sig att ta tag i spjälorna, precis som att hon försöker hinna undan innan jag ska ta na. Haha gounge!

Men söt är hon, min lilla busjänta!! :) :*


Sen ska jag försöka få henne att sova bara en gång på dan. Hon är verkligen inte trött kl. 14 då hon sovit från 10 till 11.30. Och senare kan hon absolut inte sova. För även nattningen börjar ta längre tid. Hon är inte trött då heller.. Så imorrn ska vi försöka hålla ut till klockan 12. Men det blir det 11 får väl det gå ändå. Då lär hon iaf vara trött på kvällen ;) 

Nu är det dags..

..att köpa ny bilstol. Nästa fredag tänkte jag ta en dag och åka in och köpa den + storhandla. Ellen får vara hos Momma och Moffan. Går snabbare om man får åka själv.

Jag har nästan bestämt mig för en maxi cosi. Har hört bra om dom och jag tror det är en sån syrran har till Mejja. Så det får nog bli den. Om inte nån av er har nått supertips?? :)
Då är ju bara dilemmat att det finns en nyare modell, men då kostar den en tusing till. Och med tanke på att föräldrapenningen inte är en förmögenhet så känns det saftigt. Men samtidigt vill man ju ha det bästa till det dyrbaraste man har! Men jag funderar på om det är sån stor skillnad på dom egentligen. Som jag förstått det är det lite mer "kuddar" som skyddar. Hur skulle ni gjort? 




Mera!

På sin 9 månadersdag tog Ellen sina första riktiga krypsteg!! Dock var jag inte där och såg :( Hon ville bara visa Momma! 

När vi kom hem gjorde hon det dock igen. Inte många steg men ändå :) Sen ställde hon sig upp på fötterna, efter soffan också!! :)

Duktiga tjejen!! :')

9 månader

Idag blir min lillskrutta 9 månader. Känns helt sjukt att hon är 1 år om 3 månader!!??! 

• Har lärt sig vinka
• väger 8,4 kg och är 72,5 cm lång
• säger "dada" och "nana" (jag blir väl Nanna med henne också då :P)
• har lärt sig krypa fram på sitt egna vis. Ena benet är rätt men det andra fastnar liksom på det andra knät. Men framåt kommer hon :)
• har två tänder
• äälskar lampor och pekar på dom mest hela dagarna. "Däh"
• drar sig upp så hon står på knäna.
• somnar för natten ca.19.30. Och sover till 5-6 tiden. + några uppvak på natten.
• ammar fortfarande på morronen


Det här stog på familjeliv om 9 månader. Stämmer in så bra på Ellen. Om hon vaknar efter kl.4 så är hon omöjlig att få att somna om utan att amma. Hon bara grinar :(

Imorse var hon såå go! Förutom att hon vaknade halv fem! Gjorde välling och la henne igen. Efter lite grin låg hon nöjd så jag la mig jag med. Men sen börjar hon gnöla och grina. När jag tittar dit står hon och "skakar galler". Haha! Alltså har hon satt sig upp och sen dragit sig upp på knäna och håller i spjälorna.
Då får hon komma över till mig. Efter lite amning och grin var hon sååå mysig. Jag höll liksom om henne med armen, kramade henne liksom. Då tar hon tag i min arm och håller i den, sen lutar hon ansiktet mot min kind och somnar. Ifall jag tog bort armen sträckte hon sig efter den och drog den emot sig och kramade om den! Ååhhh lilla hjärtat vad jag älskar dig! 

Kan inte förstå hur stor hon blivit! Det går så fort. För fort!

Såhär kryper hon nu. Ena benet fastnar framför det andra, men snart så! :) Snart kommer det gå undan kan jag tro ;)

Tappade en timme..

Ellen började bli grinig. Vad är det nu då tänkte jag?! Hon skulle sova klockan två. Klockan var halv. Vi går runt lite och tittar och leker. Kvart i känns hon sååå trött och grinig. Ja du får sova nu då.
Somnar nästan på engång!

Jag sätter mig framför teven, kollar på nått mamma-bebis program som snart skulle sluta. När det är slut kollar jag på klockan. 15.10?? What?? Har jag suttit här i 1 1/2 timme eller vad är det som hänt??

Tydligen har jag tappat en timme idag och Ellen vart vaken en timme längre än vanligt. Hon somnade alltså kvart i TRE, ist för två! Ååhhh! Typiskt! Tycker det är sent att sova klockan två redan! Hur ska det nu gå att somna ikväll? Plus att hon ska äta nu. Hon brukar äta vid tre/halv fyra beroende på när hon vaknar.
Mah! Less jag blir! Får väcka henne klockan fyra, annars kommer hon aldrig sova sen. "Synd" att jag ska träna ikväll och att det är pappan som ska natta ;)

Såhär spenderar man en söndag.

Fräscht

Köpte hårfärg när vi var in till Birsta också. Välbehövligt! Mitt hår såg ut som själva fan! Röd/orange urtvättat hår med grå utväxt. Inte fint. 
Jag blev nöjd med resultatet. Är fortfarande lite röda toner i längderna, men det är ju svårt att få bort allt rött :)



Blev ju lite skillnad ;)

Svergiedemokraterna





Ja du, Anna Hagwall, dra du åt helvete!

Ellen Pellen

När vi skulle välja namn hade vi ju två namn vi valde mellan. Det slutade ju med att vi drog sticka för vi kunde inte bestämma oss ;) 

Det stog mellan Ellen och Julie. Nu känns det helt sjukt att hon skulle kunnat heta Julie. Hon är inte en Julie alls! :P 

Och Ellen har jag gillat ända sen gymnasiet. En kompis kallade sin syster för Ellen och jag tyckte det lät så fint :) Så det är därifrån jag fått det :)

Har läst gamla blogginlägg också och guuuud! Jag fattar inte hur fort tiden gått! Att det var nio månaders sen vi kom hem från bb. Känns som det var förra månan typ! Och vad liten hon var! Herregud! Det är tur det bara är drygt 2,5 månad kvar tills Ellens kusin kommer till världen :) Så jag får snusa lite bebis!! Åh så jag längtar!! :) 

Mejja vettni!

Hon är väl för go och rolig lilla Mejjsan! Idag var hon hos Momma och Moffan då vi kom dit! :) Är alltid lika kul när hon kommer springandes och skriker "NANNAAAA OCH ELLEEEEN!!!!!!!"

Moffan(pappa): Var Nanna här idag å?
Mejja: Ja, hon är alltid här!!
Hahahaha

Hon ramlade och gjorde illa sig så hon blev ledsen. 
Mejja: Jag vill vara med mamma!!
Momma: ja jag vet, men hon är i Stockholm förstår du.
Mejja: men jag vill ändå vara med mammaaaaa!!

Jag: tror du att du får nå lördagsgodis hos farfar då?
Mejja: jag vill inte åka till farfar!!
Momma: inte om du får godis heller?
Mejja: jag vill bara åka om jag får fredagsmys!

Hon var fortfarande lite ledsen...
Jag: men du kan ju ringa till mamma om du vill?
Mejja: nääee!
Jag: pappa då?
Mejja: ja...

Ringer till Andreas.
Mejja: hej. Jag vill inte åka till farfar!
Andreas: (vad jag tror) vill du inte?
Mejja: jag vill bara åka om jag får fredagsmys
Andreas: tror du inte du får det då?
Mejja: men jag vill ändå inte åka...
Andreas: Edvin kommer vara där också.
Mejja: EDVIIIN!!!!!HEJDÅ!!....TACK!! Tack! Tack!

Sen sprang hon in i vardagsrummet och skrek: Edvin kommer vara dääääär!!!!! Jag vill åka nu!!!
Hahaha! Gounge! 

Present

Här är kläderna Ellen fick igår :) Superfina! Klänningen har hon redan. Jag fick ju byta den om jag ville, men jag tycker den är så fin och gullig! Denna är i en storlek större, så då kan hon ha den när hon växt ur 74 :)




Kärlek vid första ögonkastet

Idag har jag och Ellen varit till Birsta och hälsat på hm-brudarna! :) Mycket trevlig må jag säga. Det är en till som är mammaledig nu och hon var också där med sin son. 3,5 månad var han och såååååå liten och söt! Så fin var han, man riktigt såg att han kommer bli skitsnygg när han blir stor! ;) 
Det tyckte nog Ellen också för hon blev helt galen när hon tittade på han! Flaxade med armar och ben och skrek glädjetjut!

Ellen fick även jättefina kläder och tårta fick vi också! Så snällt. Och kul att träffa alla igen!! 

Nu håller Ellen på klättrar på Nitro för fullt! Och han är så snäll, ligger lugnt och tuggar på sitt ben :) Gogubben!

För övrigt så drar sig Ellen upp på alla fyra nu. Men inget krypsteg än så länge. Hon har även lärt sig vinka när man säger hej/hej då! :) gullunge!!

Jultidningar

Mah! Är tokig i jultidningar nu! Alltså det som barnen går och säljer! Vill kolla igenom ALLA kataloger! haha.
Min kusin var här och sålde från Jultidningsförlaget, och idag kom en tjej förbi och sålde ur Bra Förlag.
Men det finns ju fortfarande fler; Fem Förlag och Julförlaget vad jag vet iaf. Och dom vill jag kolla i! Så vet ni nån som säljer från dom tidningarna får ni gärna skicka hit dom till mig! ;)
 
Har köpt kolor från båda tidningarna! haha, men det är det godaste godiset!! :) Och bl.a en julklapp till både Ellen och Mejja! :)

Följer strömmen..

..många som skriver om valet nu och jag ska väl inte vara sämre. Tycker det är skitsvårt att veta vem man ska rösta på. Hör man bra om nått parti och man sen pratar om det med nån. Ja då får man höra massa skit om dom också. Jaha, tillbaka på ruta ett. Och vad ska man tro på? Vem talar sanning och vem ljuger?

Det finns 2 partier jag inte kommer rösta på iaf. Det är Sverigedemokraterna och Feministiskt Initiativ. Av det jag hört gillar jag inte nått av dom partierna. 
Jag tror det är många som röstar på SD just för invandringsfrågorna. Men bryr sig inte alla kolla upp vad dom egentligen står för.
F! tror jag många röstar på bara för att dom heter Feministiskt initiativ. För feminist ska man ju vara, eller hur? Nä men så tror faktiskt jag. Att några går på namnet och kollar inte upp vad dom vill. Öppna gränser och att föräldrarna måste dela lika på föräldradagarna? Nej tack!

Jag är rätt säker på vilka jag ska rösta på. Jag fick även mest på detta partiet när jag gjorde valkompassen. Så då blev jag lite mer säker :) 

Önskar jag hade tiden att sätta mig in i allt lite mer. Men när man nattat ungen och är helt slut själv är det sista jag vill, att sätta mig och "plugga" politik.

Åhhh sömnen!!

För exakt 9 månader sedan upptäckte jag att jag fått några bristningar på magen. Höll på grina ihjäl mig. Tänk om man visste då, att det är det minsta jag bryr mig om nu. Tänk om jag vetat då att om 9 månader kommer du vara så trött så du vet inte om du ska skratta eller gråta. 
Vilken helvetes jävla nattjävel! Vet inte ens hur många gånger jag varit upp i natt!! Vid halv fem var Ellen otröstlig. Så vi gick upp och gjorde välling. Hon åt och grinade om vartannat! Tillslut tog jag henne till min "säng" (madrass) men det blev inte bättre. Hon grinade nonstop i en timme!!!!! Sen lär hon ha somnat av utmattning. Spelade ingen roll hur mycket jag sjöng för henne, smekte henne över håret/på kinden/magen. Nada! Sen sov hon en halvtimme innan hon tyckte det var dags att göra morron. 

Fy fan vad det inte blivit som jag trodde. Inte för att jag trodde det skulle bli skitlätt! Klart jag hade räknat med grin och vakna nätter. Men inte såhär länge! Och inte så mycket som det varit! "Jag skulle aldrig klara av att ha en unge som har kolik!" Sa jag innan jag fick barn. Jo, klara av det gör jag. Det är ju bevisat. Men det har inte varit utan svett, tårar och sömnbrist! 



Vi hade ju en period då allt var okej. Hon var väl som vilken unge som helst. Men nu är hon så grinig. Helst nätterna. Hoppas det är nån mer tand som spökar, och att det är därför. Om man bara kunde få veta det. Då skulle iaf jag ha mer tålamod tror jag. 


Jag vet att jag är en jävla gnällkärring och att ni lär vara sååå jävla less på att läsa detta om och om och om igen! Jag blir less på mig själv ibland "men kan jag hålla käften!" Haha!
Men det här är det jag gör dagarna ut och dagarna in! Finns inte så mycket annat att skriva om. Plus att det är skönt att skriva av sig. Gnälla av sig lite.

Kombipass

I torsdags kickade jag igång höstens träning! Nu är jag på g!! Skönt! 
Igår var det kombipass. Vet inte om jag varit med på det innan?? Kul var det iaf! Jag och Denise körde några pushlåtar först. Gick hur bra som helst. Så skönt att ha nån med sig. Var ju själv i torsdags. Man hinner liksom hämta andan när man kör varannan låt. Annars står man bara och flåsar i den där micken ;) haha.

Sen vart det motionsgympa-aktigt. Hade ju ett pass förut som hette motionsgympa. Men nu är det inbakat i kombipasset. Sååååå kul! Som jag saknat motionsgympan. Grymt jävla jobbigt, svetten bara sprutade på mig. Om jag skulle rekommendera nått pass för en som aldrig provat på nått innan, skulle jag rekommendera kombipasset! Såå kul! Och man tar det i sin egen takt, hur mycket man orkar. Plus att man får prova på pushen lite och se ifall man gillar det. Då kan man ju gå på hela pushpasset på torsdags sen! ;)
Sen på tisdag är det premiär för afron också!! Wehoo! Det har jag inte gjort utan att vara gravid så det ser jag fram emot :) Att kunna ta ut rörelserna ordentligt!!



Men alla ni som läser detta! Vart är ni på våra pass?? Hade räknat med fullsmockade pass hela veckan! Kom igen nu!! Det är jättekul, och gratis att prova på alla pass 1 gång. Nästa vecka kör ni igång och kommer och tränar med oss :) Gå in på gymmixgnarp.se för mer info. Tider, pass, pris osv :)

(Ja jag försöker fiska deltagare! Haha)

Stortjejen

Nu har vi fått en klätterapa här hemma. Drar sig upp på allt möjligt. Dock inte så hon står, men på knäna kommer hon iaf :) Så nu var det verkligen på tiden att sänka spjälsängen. Så nu kan jag sova lugnt och veta att hon inte ramlar ur. 

Dom fina sängkläderna har Momma hennes sytt. Även filten med ugglorna har hon köpt! Älskar den! Så fin och förbannat mjuk och skön :)


Håller på målar hennes krokar för fullt. Vet inte om jag måste slipa bort allting och själva motivet på dom. Efter jag hade målat två lager så lyste det ändå igenom. Och inte lite heller. Såg ut som jag typ målat med lim?? Såg inte ut så när jag målade dom, men när dom torkade blev det så :/ får se hur tredje lagret blir, annars får jag slipa av dom då. Det blir iaf en uggla, en räv och en ekorre som motiv! :)

Hundtvätt

Hahaha. Jag sitter och "tränar" lite på pushlåtarna till kombipasset och då "nickar" jag takten med huvet. (Alla verkar göra det. Ni skulle sett när jag, Denise och Sara skulle göra låtarna. Alla satt vid ett bord och "diggade". Hahaha) Iaf så sitter Ellen bredvid och börjar göra samma sak! Hahaha, såg så jäkla gulligt ut! :)

Annars då? Lika äcklad av fästingarna fortfarande. Nitro fick sig dock en dusch när han kom hem idag. Så ifall nån fästing kände att den vill hoppa av, hoppas jag den gjorde det då. 

Neeeej!

Har aldrig längtat så mycket till vintern som nu! 
Som jag skrev igår, jag hatar insekter! Hur många fästingar tror ni Nitro hade efter dagens jakt? 3!! Plus att en HOPPADE AV på Pär nu ikväll!!! Ååhhh jag spyr!! USCH!!

Det kliar på hela kroppen och chips och dippen jag nyss tog fram är inte lika lockande nu. Jävla äckel!! Är livrädd att Ellen ska få nån på sig! Uuuhhuu!

Nästa vår är det vi som köper dom där jävla dropparna eller halsband! Vägrar dessa äckliga djur!! Usch! Det första jag ska göra imorrn bitti är att dammsuga hela huset! (Igen!! Gjorde ju det imorse också!) bläääääää

Det är tur man är perfekt själv!

Alla har nog hört om mamma som lämnade sitt barn i badkaret en "snabbis" för att hämta en handduk. Och barnet hamnade på sjukhus och hela faderullan. Ni vet nog historien.

Nån skrev på Facebook och var väldigt upprörd och skrev att "det ska fan vara körkort på att ha barn!!".
Det är så lätt att döma andra. Vi vet inte hur det gick till! Jag vet inte! Mamman kan ju vara världens mest oansvarigaste förälder som skiter i ifall det händer nått med ungen. Eller så är hon världens bästa mamma åt sitt barn, och gjorde ett misstag. Det gick så snabbt, hon var bara borta några sekunder? Vem vet?? 

Tycker det är så lätt att döma andra när man faktiskt inte vet vad som hänt. Tänk om det varit du, att du tänkte "jag hinner" men så gör du inte det. Det kan ju faktiskt hända vem som helst. Hur många barn har inte rullat av skötbordet? Även fast mamman stått bredvid. Det går fort med barn!!

Bara för någon dag sedan har Ellen börjat stoppa allt i munnen. Det hände över en natt! Så när jag satt på bron och knöt skorna (hur lång tid tar det? 10 sekunder?? Om ens det?), då hade hon hunnit stoppa en sten i munnen. Som tur var hann jag få ut den innan den blev svald. Men OM hon nu svalt den, fått i halsen, kvävts, hamnat på sjukhus. Hade jag varit världens sämsta mamma då som måste ha körkort på att ha barn? Nej det tycker jag inte!

Nu vet jag ju inte hur situationen var med just denna mamma. Men jag tycker det är fel att döma henne när man inte vet nånting om varken henne, hennes barn eller situationen..

Hatar, verkligen hatar sånna mammor som "kan allt" och är "perfekt" och gör aaaaldrig fel. Usch, skäms på er!! 

Ellen vill ha!

Titta vad fiiiiint!! Det vill jag ha till Ellen! Skorna SKA jag köpa. Jackan var ju också jättefin. Behändigt att slippa dra på overall ifall man bara ska iväg nånstans med bilen också.. 




Nej tack!

Jag och Ellen gick och hämtade posten för nån dag sedan. Och hon skulle prompt dra och slita i all post. Tänkte att hon kunde få nått att bära och slita i. Gav henne då reklam från Svergiedemokraterna. Men det ratade hon direkt!! Då ville hon inte ha!

Bra där gumman! ;)

Natti natti

Jag har sagt det förut och jag säger det igen! Det värsta med sommarn är insekterna. Bläää!

Ikväll kände jag något i Nitros päls. Vad?? Jo en fästing!! Ååhhhhååhhåå!! Hatar fästingar! Blir illamående bara jag tänker på dom. Det var knappt att jag kunde hålla i nitro medans Pär tog bort fästingen! Uuuusscchhh!

Sen smyger jag in i Ellens rum och ska sova. Men jag ser något på persiennerna som inte ska vara där. Vad? Jo en stoooor jävla mal!! Alltså sluta!! Jag orkar inte! Jag drog bara för gardinerna så förhoppningsvis kommer den inte ut i rummet. Och fönstret får fan vara öppet! Vågar inte sticka dit handen. Haha. Är väl lika bra att det är öppet (en liten springa bara) för det blir sån jävla äcklig luft här inne på natten, och förbannat varmt.

Tack och hej nu är ögonlocken tunga!

Nr 2

Idag upptäckte jag Ellens andra tand! Såg den igår(eller var det dan innan?) men det kändes inte vasst då jag kände. Men idag hade den spruckit igenom :) Man kan ju hoppas att det är pga av den som hon varit lite grinig på sista tiden. 

Idag har hon varit ett åskmoln ena sekunden och en solstråle den andra. Nu ikväll satt hon och lekte själv på golvet. Helt nöjd! Inte ett pip! Jag satt bara och kollade på, och njööööt! Haha. Det är kul att se henne leka och hitta olika saker att greja med :)

Man kan ha skitkul med en stol och pappersbit! Stolen drar hon fram och tillbaka, fram och tillbaka!


Hon är sååå nära att krypa nu. Det där jäkla benet som fastnar bara! 

Kliar i fingrarna!

Ååhh jag vill bara ha bort skötbordet från Ellens rum och börja göra ett riktigt barnrum! Nu är det inte så fagert där inne. Mamma ska sy gardiner dit iaf :) Rosa!! Jag vill ha ett barnrum med färg! Mycket färg! Inte ett vitt rum med några detaljer i en färg. Näj! Barnrum ska vara färgglada! Och det är det verkligen inte nu! Funderar på ifall jag ska måla dit nån rosa rand på hennes fondvägg?? Väldigt sugen, men vet inte om jag orkar! Haha.

Jag försökte få upp hennes bokstäver ovanför sägen, med nå krokar. Det blev skitfult!! Suck! Hur ska jag få fast dessa bokstäver? Funderar på om man kan sätta en skruv snett uppifrån? Det syns ju inte, och lär ju hålla :)

Men det jag vill göra NU är att måla om hennes krokar. Dessa köpte jag på dollar för några år sedan. Har aldrig använt dom förrens nu. Men jag tycker inte dom passar in. Jag ska måla dom vit (eller kanske nån annan färg?? Alla i olika färger?!? Hmm) och sen måla figurer på dom. En uggla, en räv och en.....Björn? Eller nått annat skogsdjur? Nått tips? :) 




Bloopers!

Knäppte lite kort på Ellen nyss. Tänkte försöka knäppa lite fina kort som man kanske kan ge bort i julklapp :) Med betoning på försöka. Eftersom jag bara har mobilkameran att knäppa med! haha :) Men det ser ut att bli ganska bra bilder iaf. Får se hur dom ser ut när man framkallat dom. Tycker dom alltid ser bäst ut på telefon, på datorn ok. Sen när man framkallar dom ser vissa ut som skit! Vissa blir dock bra. Så vi får väl se ;) Dock kom Nitro och ville vara med så det fick bli kort på dom båda. Men det är ju kul det med. Fick en jättefin bild som jag hoppas blir fin när jag framkallat den. 
 
 
 
Fick iaf. några roliga kort bland dom fina ;)
 
Ellen 8 månader har varit ute och druckit öl hela kvällen. Haha gullunge!
 
Hej jag heter Nitro. Jag ska vara med överallt. Helst mitt i. Jag ska stå i centrum!
 
Flööööörtgubbe!
 
Sneakpeak på den bra bilden! ;)

Sluta!!

Jag hatar Facebook!! Allt skit som läggs upp. Helst videos med djurplågeri! Jag hatar det jag hatar det jag hatar det!! Jag blir så illa berörd! Så förbannad! Så ledsen! Jag förstår inte hur man kan göra illa ett djur???!! Jag fattar inte vad som kan gått så jävla snett i ens huvve att man slår ett stackars oskyldigt djur som inte kan försvara sig!

Bara nu nyss såg jag ett klipp där en kille tar en hund i nackskinnet och sen slår han i ansiktet med knytnäven. Hunden bara gnyr! Ååhhh jag blir så förbannad. Dock på detta klipp var det en annan video bredvid, nämligen en video på nån som behandlade denna idiot likadant som han behandlade hunden. SÅ JÄVLA RÄTT!!

Finns det nått parti som har åsikten att "djurplågare ska behandlas lika som dom behandlat djuret" så röstar jag på det partiet direkt! 

Usch jag hatar sånna videos och jag kan aldrig kolla klart! (Oftast vet man ju inte att det är en sån video man klickar på) Tycker så synd om dom stackars djuren och hoppas verkligen dom kommer bort från dessa människor som behandlar dom som dom gör. För det får man ju oftast inte veta, vad som hände sen?
Plus att jag alltid tänker på ifall nån skulle göra så mot Nitro! Usch!!!! Finns inte ord att beskriva vad jag skulle göra med den människan, ifall dom plågade min lilla bebis!


Det borde inte vara så "lätt" som det är att skaffa djur.

RSS 2.0