FLUGHELVETEN

Fy fan vad flugor det är nu! Fattar inte vart dom kommer ifrån? I lördags kväll dödade jag säkert 10 stycken och fortfarande var det flera stycken som flög omkring! Just nu har jag en jobbig jävel som kommer och sätter sig på en hela tiden! Helst på huvet, håller på bli tooooooookig!!!!!
 
Annars då? Jodå, nu när alla börjar gå på semester börjar jag jobba :) Vilket är både kul och tråkigt. Tråkigt för att alla andra är ledig och kan göra roliga saker. Kul för att mitt jobb är kul!! ;) Plus att tiden kanske går lite fortare då så det blir december nångång! Sen är det väl inte det bästa att ligga och pressa i solen nu heller.. Så det gör inte så mycket :)
Mjukstartar denna vecka med en kortdag och sen jobbar jag bara tre dar, ledig helg alltså :)
 

JUST TO BE CLEAR..

Igår var det jättemånga som kom fram och gratulerade till bebisen. Och det är ju alltid trevligt ;) Men en kommentar störde jag mig på.
 
"Jag förstog att du skulle bli gravid när Mia blev det. Ni fick väl lite press på er då!"
 
För det första: Jag skulle ALDRIG skaffa barn bara för att någon annan gör det! Och så är verkligen inte fallet här!! Alla som känner mig vet att jag velat ha barn hur länge som helst.
 
För det andra: Vi började försöka ett bra tag innan jag väl blev gravid. Så det var inte som vi tänkte "oj Mia är gravid. Då blir vi också det. Nu. Bums!" Det tar olika lång tid för alla.
 
Så alltså; Vi skaffade inte barn för att någon annan gjorde det. Vi kännde oss redo helt enkelt!! Nu vet inte jag när dom bestämde sig för att skaffa barn. Men vi bestämde oss innan någon av oss visste att det var dags för dom. Sen att det tog längre tid att bli gravid för oss är ju inget vi kan rå för. 
 
Jag blir faktiskt ledsen och känner mig förödmjukad när nån säger sånt här. Känns som folk tror att vi "härmat" nån. Att bara för att dom ska ha barn så skaffade vi med. Även fast vi försökt länge. Och pratat om det har vi gjort ännu längre..
 
När man känner sig jätteglad och lycklig för att det äntligen var vår tur, så får man en sån komentar. 

MIDSOMMARAFTON

Midsommar började med strålande väder, som gjorde att vi inte kunde sova längre än till sju. Blir så himla ljust i sovrummet av solen, även fast vi har persienner.

Plockade lite blommor och försökte mig på att göra en krans. Gick rätt bra faktiskt! Den blev fin men jag passar nog inte i krans, för på min skalle såg den inte klok ut!

Utan krans åkte jag ner till fjärn till mamma och pappa och åt midsommarlunch med familjen :) Göttans!! Efter maten gick vi till stången och kollade. Mysigt :)

Sen hem och fixa lite med maten vi skulle ta med till Mia och Tommy! Och efter många om och men och skjutsande av folk var vi påväg dit! Grillade och pratade skit och Skrattade!! Hahahaha! Kvällens roligaste var nog när Therese började skratta med vin i munnen så det sprutade ut på dom mittemot! Hahaha, jag skrattade så jag grät! Och när hon sedan gjorde det igen bara Johan sa en mening var ännu roligare! Haha! :D

Det roliga höll i sig ett tag tills tröttheten slog till! Och folk började bli För full så det var bara jobbigt!! Men allt som allt var det en trevlig dag :)

Idag vaknade jag och kände mig bakis. Fy fan, att man ska må så även fast man är spiknykter. Pannknack och trött som ett as.

Åkte iaf och hjälpte Mia och Tommy att städa lite. Det tycker jag det är det minsta jag kan göra eftersom dom tog på sig att ha fest hemma hos sig. Och då jag denna gång, inte låg hemma döende av bakissymptom kände jag att jag skulle hjälpa till :)

Nu ligger jag hemma och har tryckt i mig x antal pannkakor och en hel liter jordgubbar! Mmmm!! Mätt som bara den. Nu ska jag kolla på desperate housewives sedan ta en sväng med snabeldraken och skurmoppen. En dusch på det, sen har jag chirre och dirre som väntar på mig!


VECKA 16

Idag går jag in i vecka 16 :) Känns som det går otroligt segt!

Barnet

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 11 cm lång i sitthöjd (huvud till stjärt) och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.


Mamma

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.

Några få kvinnor, framför allt omföderskor börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd.

Jag

Andfådd check! Ont i sidorna av kroppen check! Inga sparkar ännu och räknar inte med att känna nått förrens om några veckor heller :) Men jag hoppas ju ;)
Midjemåttet ja! Igår när Therese och jag var i hudik provade hon ett par jeansshorts. Och jag blev så avundsjuk!! Jag är så less på klänningar! Det är inte jag!! Jag är jeans och t-shirt/linne!! Så jag provade ett par chinos på hm som jag tänkte att jag kanske kunde ha då, eftersom dom inte är lika tajt som jeans. Tog en storlek större än jag brukar ha, så kanske jag kan ha dom ett tag tänkte jag. Men jag fick inte ens igen knappen på dom!! Helt kört! Nu är det bara att invänta den riktiga magen så jag kan ha mammabyxor!

Sen har jag väldigt lätt till tårarna nu för tin. T.ex så började jag snyfta av Therese bilder hon la upp i bloggen nu. Dels för att bilderna var så fina och härliga, men mest för att Mejja är sååå fin och go!! :')

Klantarsel är mitt andra namn nu också. Vet inte hur många gånger jag slagit i benen nånstans! Helst ska jag slå benen på exakt samma ställe också så det gör skitjävlapissont! Och jag tappar fan allt jag håller i känns det som! Var så nojig igår när jag skulle bära ner våran stora spegel från lägenheten, att jag skulle ha sönder den! (Har redan haft sönder en lampa) men det gick bra som tur var! ;)

Nu hoppas vi veckorna går lite fortare!


WANTIES FOR MY BABY!

Finns ju hur mycket fint som helst till bebisar nu. Detta är bara från hm :)

Känns ändå lite tidigt att handla kläder nu.. Allt kan ju hända. (Kan det väl iofs göra ända tills förlossningen) Men jag kan knappt hålla mig :) :)

Om tre veckor ska vi på ultraljud! Känns som en evighet även fast det gått fort. När jag fick den tiden var det sju veckor kvar, så fyra veckor har ju gått skitsnabbt :) Jag längtar som en tok!!! Ska bli så kul att se lillpyret igen, och Pär får se för första gången :)
Samtidigt är jag livrädd att det ska vara nått fel och det blir den värsta dagen i vårt liv ist för bästa...

Men tills dess ska jag njuta och försöka tänka positivt :)


SNART KLAR!

Idag började jag dagen tidigt och åkte iväg till lägenheten och tömde allt som var kvar! Först det vi ska ha kvar, som vart ett lass. Körde hem det hit och sen tillbaka för att hämta allt skräp. Massa skit som skulle på tippen!

Sen åkte jag vidare till Mia för att sedan åka till tippen, hon skulle dit med ett släp skit så jag passade på att följa med jag med :) Och jag måste bara ge en klapp på axeln till alla som jobbar där!! Alltid trevliga och hjälpsamma! Man behöver inte ens fråga efter hjälp. När man kliver ur bilen är dom redan där och hjälper en att slänga :) Tummen upp!!

Sen for vi och köpte lite lunch som vi åt hemma hos Mia.. Lite sol hann vi också med innan jag åkte hem och lagade middag. Efter den vart det att hänga lite tvätt ute. Älskar att hänga tvätten ute! Känner mig som en riktig hemmafru när man står där med klädnyporna! Hahaha :D

Kvällen har jag spenderat i lägenheten. Först bar vi (jag och P) ut två bord som jag inte fick ut själv innan. Sen satte jag igång med att städa! Och nu är allt klaaaaart!!! Så skönt! Dock hittade jag massa saker gömda som jag glömt bort! Suck.. Tar aldrig slut på grejer.. Bland annat hittade jag MASSA elektroniksaker som jag egentligen skulle ha tagit med på tippen.. Ååhh!! Aja.. Vi har ju ett förråd kvar att städa ur också så det lär väl bli nån vända till dit ;)

Nu är jag heeeelt slut! Tror jag ska göra lite varma mackor sen en dusch och tillsist hoppa i säng!


STÖRIGT

Nått som är väldigt störigt är när man för engångsskull kostar på sig en ny mascara och concealer, åsså hittar man inte igen påshelvetet när man väl ska ha dom!!

Jag tänkte och tänkte och tänkte, vart har jag gjort av påsen?? Just ja! Städade ju vid sängen och då plockade jag ju skräp i en liten påse! FUCK! Räknar ut att sopbilen inte varit här sen dess så ut och rota bland äckliga sopor.

När jag stått och hulkat och nästintill spytt för att vända och vrida på varenda soppåse ger jag upp och går in. Men kan inte sluta tänka på det!

Jag vänder garderoben ut och in och där.. DÄR längst in ligger påshelvetet!

Känns sådär att man varit och grävt bland jästa sopor nu...........!


CRAVINGS

Man har ju hört att när man är gravid får man cravings efter något speciellt. Det har inte jag tycker jag. Känns lite tråkigt :P Samtidigt som det känns skönt! Jobbigt att bli sugen på nått man inte kan få tag på tex.

Dock har jag flera gånger känt att jag är sugen på nått men kan inte sätta fingret på vad. Sen kan jag absolut inte äta falukorv eller köttbullar. Jobbigt eftersom det var en sån sak vi åt varje vecka, så då måste man hitta på nått annat.. Vilket är svårt! Men jag mår illa bara av att tänka på stekt falukorv.

Sen har jag nog varit sugen på mer matiga grejer, inte godis och sånt. Jämt när jag varit sugen på nått så har jag tänkt "ska jag åka och köpa godis?" Och tänker vad det finns för godis, men nej! Det är inte det som kommer få bort suget efter något. Jag vill hellre ha kött och bröd och sås!! Haha. Alltså en macka med salt kött!! Gött!
Bra kanske vissa tänker att du inte är sugen på godis. Men lugn, jag kommer bli fet ändå. Då jag älskar skräpmat ännu mer just nu! Kanske för att det mesta har kombinationen bröd+kött.

Jag höll på grina ihjäl mig när jag fick höra att man inte får äta ädelost (om den inte är uppvärmd) när man är gravid!!! Jambo har den godaste mackan någonsin som heter "ädelhöna" med grillad kyckling och ädeloströra/sås. Mmmmmm! Det första jag ska äta efter ungen är ute är en sån! Om jag så ska skicka barnmorskan dit och köpa en ;)


DECEMBERUNGE

Hur känns det nu att få en bebis i december? Jo, det känns bra!! ;)

Vissa kanske undrar varför det skulle vara nån skillnad från att få nån annan månad?! Men jag har alltid varit en sån som sagt "Jag kan få barn i vilken månad som helst, bara det inte är december!" Just för att jag älskar julen! Och då menar jag älskar!! Det är den bästa högtiden enligt mig.

Ja, men varför inte få en bebis då då och gör den månaden ännu bättre?
För jag vill att mitt barn ska få en riktig födelsedag! Inte nå jävla "det här är både julklapp och födelsedagspresent!" Bullshit!!! Det är det bara att vänja er vid (ni som kommer att komma på kalas :P). Att kommer ni med en födelsedagspresent inklädd i julpapper är det bara att vända hem och byta till riktigt papper! Haha! Min unge ska ha en riktig födelsedag utan nått jäkla prat om jul, tomtar och julklappar!

Därför hoppas jag att den inte kommer på självaste julafton! För då blir det lite svårt! ;)

Men nu känns det riktigt bra! :) Sa till Mia också att "Men tänk om den bara kommer nån dag innan julafton då!! Man kan ju inte hålla på åka runt med en nyfödd bebis!" (Älskar ju julafton och allt som hör till). Och då sa hon "Ja men tänk vad skönt att fira den själv bara ni tre! Mysa i sängen länge på morron och sen bara mysa på för er själva hela dan!". Då började jag nästan hoppas lite på att den kommer nära julafton! Haha, det lät så mysigt ;)

Men den kanske kommer efter julafton också om den ska vara jävlig. Så det ska bli spännande att se om vi får fira jul med en till liten människa i år eller om första julen blir nästa år :)


Om inte annat så kommer det kännas bra när det är dags att fylla 18 och det är dags för krogen ;) haha! Då känns det ju som man får ha h*n "liten" lite längre än alla andra ;) Om den jäveln inte skaffar falskleg då..


HURRA HURRA HURRA HURRA!!

Idag fyller bästa pappan 50 år!!!


GRATTIS!!


STÄÄÄÄÄÄDA

Usch vad jag är less på renovering och flytt nu! Vill att allt ska vara klart! Mest av allt vill jag att lägenheten ska vara tömd och städad.

Blir så less så fort jag sätter foten innanför dörren där i lägenheten. Så jävla mycke skit kvar! Vill bara slänga allt.. Sen ska den jäveln städas också. Ärligt så trodde jag att vi skulle vara klar med den för längesen. Men det tar längre tid än man tror..

Vardagsrummet här i huset är snart klart iaf! Bara taklister som fattas. Och igår köpte vi en ny soffa :D wehoo! Pär ska hämta hem den på måndag. Vi hade en riktigt tur eftersom den KORTASTE leveranstiden var 6 veckor! Men då hade dom en liknande som den vi ville ha på lager! Såg likadan ut lika stor, men bättre!! Fick betala en tusing mer men egentligen skulle den kosta 3000 mer så det är det värt :)

Men ja, när vi är klar här är det ett datarum och barnrum som ska göras också.. Suck! Bara inse att man aldrig kommer bli klar. För när dom är klar har vi ju en nedervåning som ska fixas också..


FRAM TILL NU

Nu är jag i vecka 14 och jag mår hur bra som helst! :)

Jag har inte mått dåligt alls under hela tiden, mått illa då alltså. Visst nån gång ibland men absolut inte så man ska klaga. Vet att det finns dom som har det jätte jobbigt så att må illa nångång ibland är inget värt att nämna.

Det som jag dock märker av är mitt humör. Jag har inget tålamod kvar och tänder till för minsta lilla grej, och stör mig på allt!! Saker som jag inte stört mig på innan kan nu göra så jag vill mörda nån.

Trött är jag också. Dock börjar det bli bättre men är fortfarande sjukligt trött på kvällarna.. Och jag flåsar som en ko så fort jag ska göra nått. Igår klippte vi gräset, Pär körde åkgräsklipparn och jag tog handklipparn och klippte där han inte kom åt (runt buskar osv). Och fyyyy faaaan! Höll på dö tror jag. När jag trodde att jag var nästan klar kom Pär "ska du inte klippa klart på framsidan?" (Då hade jag glömt där grillen stog) Var så jag ville sätta mig ner och grina! Haha "jag orkar inteeeee.."


Det jag dock haft problem med är blödningar. Även fast det är väldigt vanligt har dom skrämt livet ur mig och fått mig att bryta ihop och böla som ett barn vare gång. Var in på en koll första gången det hände och allt såg bra ut. Men sen kom det fler blödningar. Men jag försökte att inte tänka på det, "sålänge det inte störtblöder länge så är det ingen fara" tänkte jag om och om igen. Tänkte dock höra med min barnmorska om ett till vul (vaginalt ultraljud) när jag skulle till henne. Jag ville se att allt var bra innan man började berätta för folk. Men när den dagen kom kände jag mig lugn och frågade inte ens. Allt känndes bra och jag nöjt av att vara gravid! Tills hon skulle göra cellprov (man ska ju göra det året man fyller 23 och jag hade inte gjort). "Ja jag ser att du blöder lite." "Näe, jag kan inte ta provet, det är för mycket blod." VAA? Fattade ingenting? Blödde ju inget alls när jag kom dit?
Kände hur klumpen i halsen växte men bm sa åt mig att inte oroa mig, men fortsatte det att blöda skulle jag ringa till gyn. Gick ut därifrån och tårarna bara tröck sig på. Kom till bilen och släppte ut allt! Tårarna bara sprutade på mig! För en timme sen var jag lyckligast i världen och nu sitter jag här och vet inte alls vad som händer. Ringde till gyn direkt! Vägrade vänta och se om det slutade.

Fick en tid samma dag. Ännu engång satt man i väntrummet. Läkarn kommer (tjej den här gången, sköönt!). Hon börjar undersöka sedan gör hon ett vul. Och hon har skärmen vänd mot sig så jag ser ingenting!! Tar jättelång tid för henne också. "Jag är inte så duktigt med dom här maskinerna". Visst tänkte jag! Tänkte att hon bara skulle komma på nått bra att säga, att nu är det kört! Hon såg så allvarlig ut. Men efter ett tag så börjar hon flina och vänder skärmen. Där ligger h*n, en bebis! Inte bara en klump som jag förväntat mig utan en riktig bebis med ben och armar, som ligger och vinkar! Hjärtat såg man hur tydligt som helst! Lättnaden jag kände då alltså! Pyret mår bra, min älskade bebis mår bra <3



BABYBOOM

Nu när det är "officiellt" och alla i vår närhet vet om det kan jag lika gärna skriva det här också; Jag och Pär ska få en liten bebis!! :D :D :D

Den är beräknad att komma 11 december som det ser ut nu, men som ni alla vet kan mycket hända på ultraljudet. Det känns helt underbart! Äntligen, ÄNTLIGEN är det vår tur och jag kan inte vara lyckligare än vad jag är! :')

Jag kommer ihåg när Therese var gravid och skrev på sin blogg att hon var skitnervös för att berätta för alla, att det kändes som att ställa sig upp och prata inför massa folk. Precis så känns det!!! Exakt den känslan har jag också fått när man ska berätta.. Hemskt! :P

Men det är skönt att alla vet nu, och alla har nog anat något ändå så dom väntade väl bara på att det skulle bli officiellt. Och det har varit roligt att se folks reaktioner :D
Mias var den roligaste jag någonsin varit med om! Haha! Sprang runt och sa "oj!! Haha Oojjj hahahaha!!!". Sen när jag gick och kollade vart hon tog vägen så hittade jag henne på toan gråtandes och skrattandes vartannat! Stackars hormonfyllda kvinna! Haha :)

Efter att jag fick se "gravid" på gravtestet så svävade jag på rosa moln.. Det kändes väldig overkligt men jag var sååå glad!

Mer om hur det gått fram tills nu i ett annat inlägg :)


I LOVE FAT

I torsdags blev det pizza till middag, på fredag blev det maxmat, igår vart det först donken till lunch sen pizza till middag och idag blev det donken till lunch igen... Och jag tror vi ska grilla burgers till middag..

Tack och lov att jag får vara fet med gott samvete den här sommarn ;)


RSS 2.0