Jahaja

Hade köpt lördagsgotta, men hittade inte godisskålen vi alltid använder. En IB laursen skål som jag fått av Therese för nått år sedan.
Bara det att jag hittade den inte. Letade överallt. Gick och frågade Pär. (För man kan inte bara ta en annan skål) Han visste inte vilken jag pratade om. Hämtade en annan och visade "som den här fast mindre". Men han visste inte. Letar mer, hittar inte. (Kan verkligen inte släppa sånna här saker. Speciellt inte när man fått saken i present!!) What.the.hell. "Han vet nog. Den har säkert gått sönder men han vill inte berätta." Helt övertygad om att det är så. Slutar letar och tar en annan skål. Ställer den på bänken och då ser jag den riktiga godisskålen... Med frukt i. Jag har alltså tagit den och hävt frukt i. Sen glömt bort.. Och tydligen förlorat synen helt och hållet.


Ibland är man snabb att skylla på andra ;)

Träning

Varför är det så svårt att känna träningssuget innan träning? Efteråt känns det skitbra och jag mår fan bättre. Som jag sa till Denise igår efter pushen "Nu blev jag pigg! Eller jag är sömnig men kroppen känns pigg!" 
Men innan träningen känns kroppen som den väger ett ton. Orkaaaar inteee tänker jag jämt. Men jag pallrar mig dit ändå, och det är jag glad för. Allra jobbigast är det då jag nattar Ellen innan. Då sitter man ju och halvsover, och när hon somnat är det bara att åka iväg.

Hade ju tänkt köra push på måndagar, cirkelträning och afro på tisdagar och efit på torsdagar. Men jag tror jag får plocka bort afron. Orkar inte två pass efter varann just nu. Även fast jag tycker det är kul!! Och cirkelträningen älskar jag, och jag körde inte den förra terminen. Plus att jag gillar styrketräning mer än kondition ;) Men framöver ska jag försöka gå på båda!

Äta "rätt" är det sämre med. Fattar inte att det ska vara så jävla svårt att hålla sig borta från gotta?? Jag kan inte. 

Sen är jag så less på allt tjat om att "man är fin som man är bla bla bla" Ja det är klart man är(!). Men det verkar att bara för att man vill träna och gå ner i vikt (även fast man inte är överviktig) så är man dum i huvet och vill bara bli smal för att man tror man är snyggare då. Äh vet inte hur jag ska förklara. Men blir så irriterad då man vill träna och få tajtare och mindre kropp och dom som inte vill träna typ dömer ut en. Eller dom som tycker att dom "duger" ändå. 
Missförstå mig inte nu! Skitbra att man är nöjd med sin kropp hur den nu ser ut! Jag tycker jag duger jävligt bra jag med som jag ser ut nu. Men jag skulle vara mer nöjd med mig själv om jag var mer vältränad. Både att jag tycker det är snyggare (jaaaa jag får tycka det!) och för att man mår bättre. Man orkar mer, blir piggare osv. 
Sålänge man inte är ohälsosam får man väl träna och banta bäst fan man vill??

Nä nu är det nya tag och försöka sluta med godsaker ;)

Drakborgen

Imorse var Ellen grinig, så jag förväntade mig en helvetesdag. Mia och Livia kom och plockade upp oss. Jag satte dit bilstolen efter lite om och men och dåligt humör!! 
Sen började Ellen gallskrika! Tårarna bara rann på henne. Hon riktigt hulkgrinade, ni vet när det blir som att man "skakar" (eller hackar kanske är bättre beskrivning?) i inandningen även fast man slutat grina. Lillgumman. Fick klättra bak och sätta mig med henne. Mysa in ansiktet i hennes, sen somnade hon. 

Men resten av dan var huuuur bra som helst!! Ellen gillade drakborgen! Även fast hon helst skulle vara i min famn eller i närheten av mig, i början. Åt lite lunch och Ellen började terrorisera Livia med pussar och skulle peka på öra/öga/näsa osv på henne. Haha! Sen var det full fart. I slutet ville hon inte alls vara i min famn. Då skulle hon ner och krypa runt :) Gojänta!

Vi tog en sväng på Birsta också. Där trodde jag det skulle bli grin utan dess like. Men nä! Hon satt och babblade på och klättrade och hade sig i vagnen. Lite grinig i slutet ifall man stog still för länge. Men sålänge man gick så var det bra :) Åsså somnade hon lagomt till vi skulle fara.. Typiskt! Lyckades dock somna om i bilen rätt snabbt :)

Jättekul dag tycker jag! Fattar inte att vi inte åkt dit tidigare!?! Riktigt kul! Märks att Ellen behöver komma iväg och göra saker! Som idag! Hon sov typ 15 min i bilen påväg in. Sen var hon pigg och glad tills hon somnade i vagnen vid typ 3? Annars brukar hon ju sova halv tolv i 1 1/2 timme. Och bli gnällig som fan innan. 
Jag skulle vilja åka och bada med henne också. Men skulle vilja att det fanns en minipool som hon kan bada i. Fast det kanske inte finns? Jobbigt (och tråkigt för henne) att hålla i henne hela tiden. Jaja! Drakborgen duger fint det också! Mycket bättre än buspalatset i hudik!!





Blondie

Hittade gamla kort från när jag var ljushårig. 
Nu vill jag ha exakt tvärt emot dessa bilder. Kort och mööööörkt! Börjar dock tveka när jag ser dessa bilder. Är ju fint med långt hår. 
Men dom flesta tycker jag passar bäst i kort hår, så får väl lita på dom då ;)


Tycker själv ickså att jag passar bättre i kortare. (Och mörkt!) Men det är ju så fint med långt på sommaren. Och jag blir alltid avis på dom som har långt då! Haha :)

Tänder

Ellen har sju tänder. Dom fyra i mitten nere och tre uppe, den fjärde där uppe kommer nog vilken dag som helst.
Men så idag när hon var lite grinig, så slängde hon huvet bakåt samtidigt som hon grinade. Då såg jag något längre bak i munnen. Kände efter och där var två kindtänder!!! Inte konstigt att hon har varit grinig nu. Lillstackarn! 
Jag trodde tänderna kom som i rad typ. Framifrån och bakåt liksom.. Men där var ett jäkla glapp sen två små tänder till :) Då då har hon helt plötsligt 9 tänder. 

Hon är ju så kinkig med att kolla i mun. Får inte röra! Så det är svårt att se när det kommer nya. Men lyckades känna på andra sidan också och där var det inga ännu. 

Min lilla lilla tjej som börjar bli så stor :')

Man kan ju sitta i den även fast den är ihopfälld! ;) Nu är den dock nerburen till källarn. Onödigaste köpet vi gjort tror jag.


Dock vägrar hon fortfarande äta våran mat. Mommas mat har gått bra några gånger. Och nån tugga av min mat. Sen är det stopp. Får hon burkmat slukar hon hela burken, plus majs och rån. 
Gjorde pannkaka igår. Tänkte "Vilken unge tycker inte om pannkaka?" Jo -Ellen!! Mah! Hon satt och doppade gaffeln i sylt och grädde och åt det. Men så fort det kom en bit pannkaka spottade hon ut. Lyckades få i henne nån bit iaf, men inte mycket.

Vet inte vad jag ska göra??? Det blir dyrt i längden med 2 burkar mat per dag. Har ni tips får ni gärna dela med er! :) Vill ju att hon ska äta riktig mat. Allra helst innan hon börjar på dagis. Där finns ju ingen burkmat. 

Nää nu ska Ellen få sova och jag ska plocka bort julbelysningen ute. Bättre sent än aldrig ;)

Kompisar!

5 dagar ledigt! Vilken minisemester :)

Ska njuta för fulla muggar av att vara med min tjej. Sen blir det jobb. Har nämligen fått vik på H&M! :) Känns jättebra och skitkul! Trivs ju så bra där!! Hur länge det blir får vi se. Så Ellen får vänta med dagis tills i höst. Får hänga med världens bästa Momma och Moffa ist :)

Nu nån dag ska vi dra med oss Livia och Mia till drakborgen. Eller dom ska dra med oss rättare sagt! Vi har aldrig varit där :) 
Vi måste verkligen se till att träffa mer folk. Hälsa på! Ellen saknar nog att ha en kompis. Har ju ingen hon träffar "regelbundet", eller vad man ska säga.
Helt sjukt då vi har min bästa vän 3 km bort, med barn i samma ålder. Och min syster 1 km bort, dock med barn i större ålderskillnad :P Eller ja det gör väl inget. Men Ellen är nog för liten för att Mejja ska tycka det är roligt att leka med henne, och Majken är för liten för att leka! Haha :) Längtar tills dom blir större allihopa så dom kan leka på riktigt. :)
Jaaa för Ellen älskar ju andra barn! När vi träffar tex Livia så är Ellen på sånt bra humör (oftast)! Knappt att hon vill sova middag! Ja, vi saknar kompisar helt enkelt! :P


Jaaajaaa! Nu har ungen somnat, byrackan sover som en stock (för tillfället) och gubben är borta på galej! Huset är mitt!! :D Denna egentid ska firas med massa gotta och hårfärgning! :)

Ellens nya favvoställe. Fönstret!! Klättrar upp och sätter sig där och kollar på tv. Eller så gör hon en kullerbytta ner i soffan. Igårkväll vet jag inte hur många gånger hon klättrade upp och sen kullerbytta ner, sen upp osv osv! :D

Maaammaa

I helgen har jag jobbat. Och Ellen har fått hänga med pappsen. Igår jobbade jag heeeela dan. 8.30-18.15. Och när jag skulle fara på morron vart Ellen så ledsen. Uscha!! Satt i sin stol och skulle få gröt. Men så såg hon att jag skulle gå. Gick och pussade och kramade henne en sista gång, då la hon armarna runt mig och kramade åt, samtidigt som hon grinade och sa mamma! Ååhh lilla hjärtat!! Var inte långt ifrån gråten då kan jag lova. Även fast hon "glömmer" mig bara ett kort tag efter jag farit. Men jag glömmer ju inte! När hon är ledsen och ropar på mig eller säger mammamamamama! Då dör jag! Vill bara krama ihjäl henne. Love her!!!!

Min fina lilla tjej! Hon är på sånt bra humör på kvällarna när jag kommit hem. Spelar pajas och tjoar och är såå glad. Hon är även mallig för hon kan stå helt själv i soffan. (Tycker det borde vara svårare i soffan än på golvet?) Då blir hon också så glad när man berömmer henne :)

Imorrn ska hon få vara hos Momma och Moffan. Jag börjar redan kl.7! Så måste slita upp henne tidigt imorrn. Igår la jag henne inte förren halv nio. För hon var på sånt bra humör och jag ville vara med henne. (Kom hem sju) Hon somnade som en stock då och sov i sitt rum ända till halv sex!!! Rekord! ;) Så nu när jag berättat det är det ju bara att förbereda sig på en helvetesnatt i natt. Går ju aldrig att skriva nått bra på denna blogg. Då blir det motsatsen. Jaja :)
Är mysigt att sova med henne också. Få mysa lite innan jag ska vara ifrån henne en hel dag till! Men sen är jag faktiskt ledig 2 dagar!! :) Då ska vi bland annat till BVC och ta ettårsvaccin. Hon var ju sjuk sist, så nu är det dags :/


Fick den här bilden av Pär idag. Hon hade tydligen suttit där i 20 minuter och kollat på tv. Haha! Gullunge! :)


Bajs...

Känslan när man ska byta dagens sista blöja och inser att det är den SISTA blöjan kvar. Och Ica är stängt.


Kul. 

Vad skulle ni göra?

Ibland har Ellen bra nätter och sover från ca 19.30 till 5-tiden. Då får hon välling och somnar (oftast) om till 7. 
Jag funderar på att ta bort vällingen kl 5. För det känns som att det blivit en vana mer än att hon är hungrig? 
Det kommer ju bli några jobbiga dagar då det blir skrik och grin. Men så var det ju när jag slutade amma på nätterna också. 
Skulle vara sååå skönt om hon kunde sova till 7 utan uppvak. 

Samtidigt vill jag ju inte ta bort det ifall hon faktiskt är hungrig!? 
Har ju väntat (och vääääntat) på att hon ska sluta själv. Men det händer ju aldrig..

Vad skulle ni ha gjort?

Hur hinner man?

Hur hinner man med allt man vill göra när man jobbar? Är man bara ledig 2 dar i veckan, hur fasen hinner man med det man vill? Städa huset, träna, vila upp sig, Hälsa på familj och vänner. Hur hinner man?? Jag har en systerdotter som det känns som jag knappt hunnit träffa sen hon kom till världen för en månad sen :( Och Mejja saknar jag såååå mycket!! 
Men det kandke lugnar ner sig på jobbet framöver. Januari och februari är ju så gott som kundfria månader inom handel ;)


Annars går det bra att jobba och vara ifrån Ellen. Känns bra att hon är hos mamma och pappa ist för på dagis. Då hade jag nog varit lite mer nojig. 
När man är på jobbet tänker man inte så mycket på det, att man är ifrån varandra. Men när jag kommer hem/hämtar henne, så är det som att man kommer på hur mycket jag faktiskt saknat henne!! <3
Tror det blir inskolning på dagis till hösten faktiskt. Känns bäst så då hon kommer vara hemma så gott som hela sommaren. 

Då har hon förhoppningsvis lärt sig gå. Inte för att det spelar nån roll, men det känns bättre om hon kan gå när hon ska börja på dagis. 
För ännu visar hon inga tecken på att vilja gå själv. Hon går med gåvagnen och matstolen hela tiden. Och om vi håller i i händerna. Men vågar inte stå själv. I soffan kan hon släppa taget så hon står helt själv i några sekunder, men inte på golvet. Då sätter hon sig ner på engång man släpper henne. 
Jag blir ju såklart nojig! Är det vi som gör nått fel? Ska vi göra nått för att lära henne? Jag veeet att alla barn är olika och dom lär sig när dom är redo, att man inte ska "lära" och skynda på dom. Utan dom lär sig själv. Men man kan ju inte låta bli att bli orolig när dom flesta barn iaf gått nått steg när dom är ett år. Jaja.. Ska njuta av tiden nu när hon inte kan gå. För sen lär det bli livat! ;)

Skiiiitkul att dra fram allt ur skafferiet just nu :)


Envis som en gammal get

Träningsvärken efter "superlördan" i lördags, är inte att leka med. Hela kroppen. Jag har till och med haft träningsvärk i nacken!! Kändes som att mitt liv var påväg att ta slut varje gång jag tappade nått på golvet, på jobbet idag. Aj aj aj! Och en sån enkel ska som att sätta sig på toan... Skulle vilja ha en såndär plastring att sitta på. 

Jaja! Körde ett pushpass ikväll ändå! Gick hä å! Kul med mycket folk!! :)

Annars då? Joo Ellen har blivit besatt av att dricka ur riktiga glas. Ser hon att vi dricker så ska hon prompt ha! Annars blir det skrik och grin. Trodde först det var för att det var dricka i glaset. Men nä, vatten funkade minst lika bra! Helst ska hon hålla i själv också, och det går inte så bra alla gånger. 
Igår hade jag missat att Pär ställt ett glas med dricka på soffbordet. Det tog Ellen och skulle dricka ur! Resulterade i dricka över hela henne och mattan. Säkert en kallsup för gumman också! Haha :)

Nä nu ska jag sova! Ungen vill ju göra morron så tidigt nu förtiden. Tyckte 7 var tidigt nog. Men nu har det varit 5 och 6 ist! Kul.

Har en gris som sover bredvid mig nu tills den andra grisen kommer hit. Grabben min, Nitro. Drömmer nog att han jagar. Han springer på för fullt! ;)

Några bilder på min fina Nitro! ❤️ Livsnjutare

Ellens rum!

Jag gillar Ellens rum mer och mer! Det är det rum jag tycker är roligast att städa och pyssla i :) 
Idag har jag skruvat upp en hylla ovanför hennes säng, som hon kan ha sina böcker på. Även mina julsvampar fick flytta in dit. Jag älskar dom där svamparna! Och ville inte plocka bort dom nu när jag städade bort julen. Så dom fick hamna här ist :)



Jag tänkte flytta in skötbordet i vårat sovrum och köpa ett bord på Ikea till Ellen. Vi fick presentkort där i julklapp så jag tänkte passa på då :) Kommer bli mycket mysigare då tror jag! Sen när hon inte behöver skötbordet längre får det flytta tillbaka till hennes rum som bokhylla :) Om det får plats :/

Funderar även på att byta till växasängen. Man har ju ändå en bräda för så hon inte kan ramla ur. Åsså kan man lägga sig där med henne när hon vaknar på natten ist för att ta med henne till vårat sovrum. 
Nackdelen är väl att man kommer slockna själv när man nattar henne ;)
Dock kommer vi nog inte byta än på ett bra tag. Ska ju måla sängen först. Nu är den svart, och jag vill ha den vit. Så den ska ju slipas osv. Och först tänkte jag måla en pall som hon ska ha som nattduksbord :) 

Tips!

Våran tygsoffa har fått massa noppor. Så otroligt fult! Ser ofräscht ut tycker jag. Fick tipset att ta en rakhyvel för att få bort dom. Men det funkade inte!

Så jag provade en finkammad kam och drog längst med, och nopporna försvann! Jättefort gick det också!! 

Före/Efter

Före/Efter




Det är svårt att knäppa kort på noppor ;) Men den vart en jävla skillnad! :)

Prova om ni har en tygsoffa! :)

Jul och nyår

Bättre sent än aldrig! På julafton gjorde vi det vanliga. Paket i sängen, middag och tomte hos mamma och pappa, och avslutade kvällen hos Britta och selmer. 
Ellen var väl skapligt nöjd hela dan. Fick hon en pepparkaka att gnaga på var hon nöjd ;) Dock var hon inte så glad i tomten. Ser ju riktigt läskig ut! Och öppna paket var inte alls roligt! Där stog svettiga morsan och öppnade alla paketen, och blev nog mer exalterad av klapparna än Ellen ;) haha!

Busungen på morron. Hon sätter sig i den där hela tiden nu :D


Årets gran!



Dåliga bilder, men Ellen var sååå söt i sitt hårband :')



Gullungen är nöjd med sin pepparkaka!

Majken!!

Mejja hjälper tomten!

Provar nya vrålåket!

Leker med tomtar. 

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️<3<3<3<3<3<3


Från nyår har jag inga bilder. Men vi åt god mat i gott sällskap innan klockan helt plötsligt var tolv. Dags för raketer. En Jädraås show hade vi ;) Sen var det god natt för mig. Så.jävla.trött! Är inte van att vara uppe så länge ;) Halv två gav jag upp och gick hem. Eller vi. Gick och hämtade Nitro som vi lämnat hos barnvakt ;) Sen hem och sova! Fy fan i helvete vad skönt det var!
Vaknade första gången vid sju. Då trodde jag att jag skulle avlida. Kallsvettig och yr. Fick springa tillbaka till sängen. Klockan åtta vaknar jag av en blöt, kall nos i ansiktet :P Men klockan nio var jag fit for fight igen! ....nästan. Trött var jag ju men mådde rätt bra ändå. 

Ja, nu är skitåret över. Vet inte varför men jag gillade inte 2014. 2015 känns som det kommer bli bättre :)

Över

Nu är 2014 över. Bästa och värsta året någonsin. Bästa för att jag har fått se min underbara dotter växa upp, och fått varit ledig med henne hela detta år. 
Värsta för att det varit så fruktansvärt jobbigt att vara mamma till ett grinigt barn. Jag tror jag aldrig grinat så mycket som jag gjort i år. Har det inte varit av trötthet så har det varit av frustration. 

Jag har haft så fruktansvärt tråkigt detta år samtidigt som man har några guldtillfällen som varit roliga :) Så det är verkligen både och detta år. 
Om jag skulle fått göra nått annorlunda, hade det varit att göra mer saker. Inte bara sitta hemma. Åka och hälsa på folk, åkt på stranden bland annat. Tagit vara på mammaledigheten helt enkelt.

Allt har liksom känts lite småjobbigt detta år. Från hela grejen med kolik och skrik till att börja träna igen, och börja jobba igen.

Jag säger heeeej dååå till 2014 och välkomnar 2015 med öppna armar! Så skönt att detta år är över!
Nu är det nya tag med träning, jobb(!!), ny familjemedlem och massa massa kärlek till min familj ❤️ <3

2014 i bilder









RSS 2.0