Ellen min Ellen

Här hemma har vi nu en blöjfri liten tjej. Det gick ju fort och smidigt det här med potträning ;)
Nu går hon på pottan själv utan att säga till, och ibland tömmer hon den till och med själv också. Nr.2 kommer också i pottan nu.

Och även på natten är hon blöjfri. Hennes blöja har ju varit snustorr varje morgon, hur länge som helst nu. Så för några dagar sedan slutade vi med nattblöjan också. Så duktig!!

Sen så tror jag att hon fått en låssaskompis. Ni vet flickan från bilen? Hon är nu med överallt. Ibland när Ellen babblar på för sig själv och jag frågar vad hon säger, får jag till svar "men jag pratar med flickan, mamma!"


Även trotsåldern kommer krypandes. Usch jag har sånt dåligt samvete för jag skäller hela tiden. Men jag har verkligen inget tålamod för gnäll och skrik. Det är så frustrerande att lyssna på varje dag, hela dagarna, så jag tror jag sliter av mig håret snart!
Tur att hon, mellan dessa trotsutbrott, är världens goaste och finaste tjej :) Så omtänksam och snäll.

Igår var vi i stugan med Mia, Tommy och Livia. Alldeles innan dom skulle fara hem "råkade" Tommy putta i Mia i vattnet 😂😂 Och Ellen började störtgrina!!
- Miaaaaa!!!!!
- Vi måste hjälpa Mia!!
- hon kan inte simma!!
- vi måste hämta henne!
Hahaha alltså så söt!!


Furuvik

Idag kl.4.30 kom Ellen in till oss och la sig. Det brukar hon inte göra, om hon inte är dålig. Men efter typ en minut frågar hon glatt "ska vi åka karuseller??" Haha så söt! Som hon har längtat att få åka till Furuvik. Och idag var det dags.

Började med lite sura miner, för damen var nämligen inte på samma glada humör när hon vaknade nästa gång. Då ville hon inte åka, då ville hon sova.

Men vi kom iväg iaf. Kom till och med 30 minuter innan dom öppnade. Betalade in oss och gick och kollade på djuren. Ellen ville gå in till alla. "Jag vill vara med henne!" Tur man får gå in till getterna iaf :)
Kollade på lemurerna som var väldigt närgående. En hoppade nästan ner på mig! :D

Sen var det dags för karuseller! Trodde inte Ellen skulle gilla det, men där hade jag fel. Ville åka mer och mer och mer! Det var kul :) Förutom den sista karusellen vi åkte, då vart hon jätterädd! Till och med jag tyckte den vad obehaglig. Stackarn! Men som tur är, i detta fall iaf, så varar ju inte barnkarusellerna så länge.

Sen var vi alla rätt slut! Så vi rundade av och körde en middag på donken innan vi rullade hem :)
Allt som allt en riktigt trevlig dag. Tror Ellen är mer än nöjd och skulle faktiskt kunna tänka mig att åka tillbaka en gång till den här sommarn. Det enda jag blev besviken på var att det inte fanns så mycket godisstånd. Där man kan köpa stora klubbor (som jag lovat Ellen) och sånna "napp-klubbor" osv. Alldeles i entrén hittade vi EN när vi gick ut, men det var inte så mycket att välja på.


Creepy

I bilen igår börjar Ellen tokskratta för sig själv.

-Vad skrattar du åt?
-Flickan skrattar åt mig!
-Va? Vilken flicka?
-Den flickan! *pekar på sätet bredvid sig*

😱😱😱


"Jag är stor nu!"

För några dagar sen när jag kom hem berättade Pär att Ellen gått på pottan två gånger den dagen. Jag köpte en potta för läängesedan men hon har inte alls visat nått intresse för den. Tills nu.

När jag kom hem och frågade om hon gått på pottan idag, svarar hon "Mm jag är stor nu!". Sen gick hon och hämtade pottan för att visa mig att hon kunde pinka där :D
Sen dess har hon knappt velat ha blöja. Och det har inte blivit en enda olycka. Förutom lite bajs då, men man kan ju inte få allt på engång ;) Men hon har inte pinkat på sig alls. Säger till när hon måste på pottan; "nu kommer pinket"

Hon har ju blöja när hon sover. Men när hon sovit på dan tar hon av sig blöjan när hon vaknar och går på pottan :) Sååå duktig och jag är så stolt!


RSS 2.0