Vi kämpar på!

Ska jag vara ärlig så har jag aldrig känt nått behov av att ge Ellen nappen. Visst hon har ju varit grinig, men det är ju ingen garanti att det blir bättre av napp.

Men nu får hon fan ta den snart! Annars har inte jag nå skinn kvar på tissarna snart! Haha!
Dom senaste dagarna har hon nämligen använt mig som napp. På kvällarna mest. Då kan hon ligga och tutta upp till en timme! Hon ligger ju och halvsover, men tutten håller hon i hårt grepp! Det går alltså inte att ta ifrån henne den på ett smidigt sätt. Och om man tar bort den ändå (för smärtan gör att det går kalla kårar genom hela kroppen) så gallskriker hon till hon får snutta igen. Otroligt frustrerande! Har fått blåsor igen :S Igår skrek hon så mycket och på ett sånt vis att det lät som nån plågade henne :( Panikskrik liksom! Älskade vän!! 

Men jag tror att hon inte vet hur hon ska göra med nappen. Ser ut som att hon vill ha den iaf. Nuk-nappen verkar vara bäst iaf. Den har hon snuttat lite på. Men det slutar nästan alltid med en arg unge..

Suck.. Men vi kämpar på :)

Hon har även klarat sig utan mat i 6 timmar på nätterna nu :) Synd bara att hon inte sover hela den tiden ;) Hon tar på sig ett tag innan hon somnar. Dom senaste kvällarna har hon grinat. Men det är väl för att hon vill snutta. Hon tuttar tills hon somnar, men vaknar jämt när jag lägger ner henne.. 
Sen på natten då vaknar oftast jag före henne nu :P 

Vi har köpt en spjälsäng också. Var inge behändigt med vaggan tyckte jag. Nu har vi spjälsäng som vi tagit bort ena långsidan på och tryckt ihop med våran säng. Dock sover hon fortfarande bredvid mig ;) Jag är så nojig! Vill se att hon andas och det känns som att om hon ligger bredvid mig och hör mig är det mindre risk för PSD. Sen drar det så jäkla kallt från fönstret så det känns som att det blir varmare bredvid mig, även fast hon ligger i babynestet med eget täcke.
Vi har fortfarande kvar vaggan, den står i hennes rum. Hon sov faktiskt där idag :) :) Tänkte göra det till en vana att hon sover där på dagarna :)

Jaja, det blir mycket barnbabbel här! Men det är svårt att skriva om annat när det här är allt man gör om dagarna ;) Imorrn ska vi till BVC och mäta och väga, ska bli spännande att se hur mycket hon växt sen sist :) 

Ellen vill ha!

Tänk om man kunde köpa allt man vill ha, då skulle Ellen få allt detta! :)













Träning

Nästa vecka ska jag på efterkoll på mvc, hoppas och tror att jag kommer få grönt ljus för att börja träna. 
Jag börjar lite lätt hemma för att sen komma tillbaka och leda pushen, som jag längtar!!

Men kilona rasar ändå, även fast jag inte tränar. Det tackar jag amningen för. Och har man en grinig unge hinner man inte stoppa i sig så mycket mer än det man behöver. (Om ens det)

Jag tänkte ju att det skulle bli massa promenader nu när man är mammaledig och har en hund som ska ut. Jag har bara gått en prommis med hund+vagn själv. Nitro drar så inihelvete så det är bara jobbigt att gå med både han och vagn. 
När snön försvinner ska jag dock ta med Nitro på mina springrundor. Sen kan jag ju gå kvällsprommisen med han ist för Pär nu också, men jag är så trött på kvällarna nu..

Men jag längtar till att bygga muskler! Och tappa fett! Även fast jag bara har 4 kilo kvar till inskrivningsvikten så har jag många centimeter kvar som ska bort både runt magen och låren. Har ju fortfarande en kulmage, även fast jag tycker den dragit ihop sig fort :)

Sen längtar jag också till att må bättre! Att inte få ont i ryggen efter 5 minuters vaggande med Ellen i famnen. Att bli piggare och ha mer energi!


Sötis

Ellen älskar mitt hår! :P Tittar på det heeeela tiden om jag har håret utsläppt. Nu satte jag upp det i en toffs och hon satt som hypnotiserad :) Då började jag "slänga" med håret och hon blev tokig! Haha! Flinade som bara den och gapade, åsså kom det ett "ah!". Lät nästan som att hon ville skratta! Haha :)

Har jag världens sötaste unge eller?? Lilltjockis! Vill bara pussa ihjäl na! Gud så mycket man kan älska en annan människa! <3

6 veckor

Nu är helgen förbi. I fredags åkte vi till stan med Mia och Livia :) Premiärturen för oss. Och det gick så bra så, lillgrodan sov hela tiden :) 
Var och hälsade på på h&m, sååå kul att se alla igen! :) Längtar tills dom kommer och hälsar på!
Lillan fick iaf lite kläder, dock i större storlekar, men hon växer ju så fort! Jag passade på att köpa en ny sport-bh, nu är jag redo!! ;)

Efter en pizzamiddag drog vi vidare på ikea och köpa spjälsäng, det jag for in för att köpa. Blev ju såklart annat smått och gott också :) När vi såg kartongen tänkte vi "hur ska detta få plats?" Envisa jag skulle ju prompt trycka in båda barnvagnarna i bilen. "Äh det får plats!". "Jag får väl gå in och lämna tillbaka den i värsta fall."
Men det var aldrig nått alternativ i min värld! När vi skulle packa så gick det inte. Vi provade i framsätet, bakluckan, baksätet mellan barnstolarna.. Herregud vad vi bökade.. 
Det slutade med att vi öppnade kartongen och packade in del för del. Det gick ju bra, men måste ha sett förjävla kul ut! Hahaha. Jaja, hem kom vi iaf :)

Nitro gillade sängen iaf :)

Igår var den tråkigaste dagen på länge. Ellen sov inte alls bra på natten så jag var såååå trött. Och hon var grinig hela dagen också. Först kl.12 kunde jag äta frukost. (Pär var och jagade, annars kunde ju han ha tagit henne) Kvällen lördagsmys bestod av grin och skrik! Suck...

Lite mys med Nitro blev det på lördan iaf :)

Natten dock var bra! Hon drog till med 4 timmars sömn i rad. Tackarrrr! 

Idag blir gostjejen 6 veckor!!!? Jag fattar inte vart tiden tar vägen. För sex veckor sen låg vi på förlossningen och det skulle strax bli klart att det skulle bli snitt :) känns som igår. 

Bök

Tror magontet gett med sig lite. Visst är hon grinig fortfarande men inte alls lika mycket som förut. Hon kan sitta nöjd och bara kolla på en på kvällarna nu, ist för att ligga och gallskrika i famnen. Dock blir hon alltid grinig när vi ska gå pch lägga oss. Men om jag ligger och vaggar henne i babynestet samtidigt som jag "snusar" henne på kinden så somnar hon oftast ganska fort! Och mysigt är det :)

Dock har hon börjat vakna två gånger på natten igen. Vart ju bortskämd några nätter när hon bara vaknade en gång. 
Och när hon vaknar andra gången (vid fyra-fem) så är hon såååå svår att somna om! Ligger och bökar och stönar. Försöker alltså bajsa. Och det kan ta ett bra tag och det är så frustrerande. Och när bajset väl kommer ja, då kommer det ett megalass! Denna natt fick vi byta pyjamas två gånger för att blöjan läkte.

Och idag duger ingenting! Grinig som bara den. När Pär kommer hem ska vi åka till Birsta med Mia och Livia :) Så det är väl bra att hon är vaken nu och sover då ;) Jag ska nämligen köpa en spjälsäng. Vaggan var inge bra för oss. Jag vill ha så man kan ha spjälsängen bredvid våran säng. Ta bort ena långsidan liksom. Så Pär kan få flytta in i sovrummet igen. Vi kommer ställa vaggan i hennes rum ist, så kan hon sova där på dagarna :)

Vi fick även massa olika sorters nappar av Terese! Guld värt!! Hon tar den fortfarande inte men det går framåt! Hon skriker inte så fort man försöker längre och snuttar litegrann. Tror det är mer att hon inte riktigt vet hur man gör än att hon inte vill ha den, så vi fortsätter kämpa med den :) Nuk-nappen blev favoriten, tror den var lite mindre än mamnappen. 

Försökte söva Ellen genom att sjunga för henne, gick sådär. Nitro därimot slocknade snabbt ;)

Nu har hon dock lyckats somna. Undra hur länge? Hon tar ju bara massa powernaps nu för tiden! Måste passa på att försöka få till nån frilla! 


Bristningar

Jämt när jag läser nån som skrivit: "jag älskar mina bristningar. Det är ett bevis på att jag fått min son/dotter, och det gör dom vackra!" Så tänker jag: Nej det gör det inte! 
Visst, det är väl bra att man försöker tänka så. Men jag tror det bara är ett "försvar" ifall nån skulle säga nått negativt om deras bristningar..

Jag hatar mina bristningar! Dom är skitful, även fast jag fick världens finaste dotter! Jag kommer nog inte tänka på dom lika mycket när dom bleks, men dom kommer aldrig bli vackra. Aldrig. Det är väl mer nått man kommer lära sig att leva med.

Just nu håller jag på smörjer med bio oil. Det ska hjälpa mot bristningar och ärr bland annat. Skadar ju inte att försöka. Funderar även på att köpa en skinroller, men äh jag vet inte.

Kan även meddela att jag har 5 kg kvar till inskrivningsvikten. Alltså har jag gått ner 16 kg! :) Hoppas jag får klartecken att börja träna när jag ska på efterkollen. För då ska fettet bytas ut mot muskler. Måste ju få en superkropp till sommarn för att väga upp bristningarna! 

Fy fan i helvete vad jag längtar till att träna! Ni anar inte. Helst situps! Jag som hatar situps i vanliga fall.. Men man får väl börja med plankan :)

Tack!

I natt fick jag sova 5 timmar i rad!! Tack Ellen! :) hur skönt som helst. Hon åt kl tio sen somnade vi kanske vid elva.. Så sov hon ända till fyra!! Nästan så man kände sig helt utvilad då, annars sitter man och halvsover medans man ammar ;)
Sen vaknade hon klockan sex och halv sju kom Pär och Nitro och myste med oss! 

Idag har vi myst i soffan, Ellen och jag. Hon ville inte sova ifall jag inte "snusade" henne på kinden. Inte mig emot!! :) Så mysigt, en liten powernap.

Alla föräldrar tycker nog sitt eget barn är finast i världen. Men Ellen är verkligen den sötaste, finaste och goaste ungen som finns! <3 <3


Nitro har haft dambesök idag också! Sally, Peters hund. Var väl tänkt att dom skulle "få till det" ;) Men Sally var inte riktigt med på noterna. Haha.

Idag ska vi äta pulled pork! Har aldrig smakat det så det ska bli spännande :) Står i ugnen och gottar sig nu.

Systrarna Höglund vettu..

Det är så mycket jag vill göra nu, men som inte går då man har en gnällig unge som bara är nöjd i famnen, då får man vara glad ifall man får gå på toaletten när man behöver ;)

Men nu jädrans kliar det i fingrarna på mig efter att ha läst både Denise och simones blogg! Denise la upp recept på ett bröd som ser så sjukt gott ut!! Älskar hembakt bröd och det vattnas i munnen på mig bara av att kolla på hennes bilder ;) men jag tänker inte ge mig på att baka bröd i tider som dessa, skulle väl varit på nån helg då när Pär är hemma och kan sitta med Ellen. Jag skulle även vilja baka bullar! Mm!

Och Simone har klippt lugg!! Så jäkla snyggt blev det! Hon som passar i alla frisyrer och hårfärger!!
Jag har velat klippa lugg i flera år, då det är så snyggt.. På andra!! Vet inte hur det skulle se ut på mig dock. Men jag ska fan prova! Nån gång ;) Vill gå till frisör isf eftersom jag inte litar på mina egna frisörkunskaper :P Och det lär också dröja ett tag för då ska man ha barnvakt till lillfisen, sen när man ammar varannan timme känns det bara jobbigt.. 

Men nån vacker dag ska jag prova lugg... Och baka bröd! Haha :)

Drog en luring förut, att jag klippt lugg. Men det är hår från toffsen. Skulle jag klippa lugg hoppas jag inte den är sådär frissig ;)

Hjälp!

Hur gjorde ni när ni vänjde era barn med napp? Här är det omöjligt!! Hon blåvägrar!

Ibland när hon ligger och halvsover och bökar så börjar hon snutta på handen. Om jag då försöker ge henne nappen börjar hon gallskrika som om jag plågade henne med nappen?!? Sen skriker hon så länge man försöker ge henne nappen och slutar (oftast iaf) när man tar bort den. Jag vill verkligen inte att hon ska börja suga på tummen ist för napp!!

Ska man bara "träna" napp när hon är ledsen eller ska man prova att ge när hon är nöjd och glad också? Blir tokig! Inte för att hon måste ha napp men kan hon tröstas av det en vacker dag så...

Hur gjorde ni? Hjälp mig, ge mig tips!
Vi har både mam och esska-nappar men ingen duger åt damen. Mam-nappen var den hon tog en kväll, men sen dess vill hon inte ha nån alls..

1 månad

Tänk att Ellen blir 1 månad idag, det har gått så sjukt fort. Har varit på läkarbesök idag, allt såg så bra ut. Nu har hon gått över till fyrakilosvikten ;) 4310 g, och 55 cm har hon hunnit bli! 

Bm tyckte det lät som att hon har kolik. Suck... Jag vill inte riktigt tro på det. Känns inte alls bra att veta att det inte finns nått man kan göra, hon kommer ändå ha ont :( 


Idag har jag en dag då jag är sååå trött och hon är grinig som bara den. Det enda som duger är att ligga på mage på mitt bröst. Jobbigt då man blir lite låst ;) Mysigt som bara den, men jobbigt då man är hungrig, nödig eller vill ta tag i tvättberget. Eller vill ge Nitro lite tid! Tycker så synd om han som får vara så gott som själv på dagarna.. Lillbubben!

Jaja, två månader kvar då bara! (Hoppas det blir bättre efter 3 månader då, fast helst tidigare)

En rolig sak är att hon har börjat le på riktigt! :D Helst på morron när man kommer och säger "heeeeej gumman!" (Med den fjantigaste röst man bara kan :P). Då tittar hon på en och avfyrar det finaste leendet :')

Ropa inte hej!

Igår var en bra dag! Ellen var nöjd mestadels av dagen. Skrek väl då och då men betydligt mindre än vanligt. Natten var underbar! Hon bajsade ingenting, alltså behövdes det inget blöjbyte, alltså ingen klarvaken tjej! Somnade om nästan direkt efter amning. Dock vaknade hon klockan sex och vill inte riktigt somna om, men då är det ju morron :) 

Hon tog även nappen igår!!!! Men det var då och bara då. Senare på kvällen och idag blåvägrar hon och gallskriker om man försöker ge henne den. Kan ta nått sug men sen skriks det!

Och grinet är tillbaka idag. Hon har varit rätt lugn idag men nu börjas det igen.. 

Ska prova ett amningste som ska vara bra mot kolik. Även för mjölkproduktionen, men den behöver jag ingen hjälp med. Har så det räcker och blir över, bara rinner ut ibland och amningsinäggen går åt som smör! Men kan det hjälpa lillans mage så provar jag mer än gärna!! Kan väl inte skada iaf. Måste åka och köpa fänkål.. Den enda kryddan jag inte hade hemma. Hoppas det gör susen!
Igår somnade hon med nappen, men idag blåvägrar hon!

Jag vet inte om det var ett sammanträffande att det blev bättre precis när vi slutat med semperdropparna och minifom eller om dom gjorde det värre.. Men dom gjorde ju ingen nytta iaf, så onödigt att proppa i henne då..


Förstörd

Nog för att linjerna på min tatuering inte var rak innan, men nu är den helt förstörd! Jävla bristningar! Jag hoppas det går att rätta till på nått vis.. Tänkte ju ändå fixa till den nångång, eftersom jag inte blev 100% nöjd.


Men det här är ändå den snygga lovehandlen :P Andra sidan ser värre ut!

Sämsta kvällen någonsin

Vad jag längtar till en lördag med mys framför teven med gotta och bara mys. Igår var den sämsta kvällen Ellen haft!

Från halv åtta till tolv skrek hon konstant! Med undantag för nån powernap på ca 5 min nångång ibland. Klockan tolv var jag så utmattad både fysiskt och psykiskt så jag grinade nog mer än Ellen. somnade hon :P Mitt snyftande vaggade henne kanske till sömns ;) (hon låg i famnen) Fick sova en halvtimme sen började det igen! Suck.. 

Är det samma ikväll så slutar jag med alla jävla droppar! Inget funkar. Inte sempers, inte minifom, inte dom två tillsammans, inte att utesluta D-dropparna. INGET! 
Det gör så förbannat ont i mig när hon skriker tills hon inte får nån luft! Lilla hjärtat!

Ja det blir mycket tjat om detta, men det är skönt att skriva av sig.

Ett annan problem vi har är att hon spyr mängder!! Kaskadspyr flera gånger om dan. Idag vet jag inte vart allt kom ifrån?? En dränkt pyjamas, body och byxa senare sitter vi här med en body som inte är helt dränkt men blöt. Suck.. 

Nu vill jag att min bebis ska få må bra!!



Galen

Här hemma har vi en tjej som inte alls är nöjd. Nu har hon börjat bli grinig på nätterna också. Eller grinig och grinig.. Vägrar somna om. Dock är det inte så farligt, men när man är helt slut och aptrött så kan en timme kännas som ett dygn och gnöl kan låta som gallskrik.

Dagarna ser inte ut som förut heller. Då är det gnäll och skrik 90% av den vakna tiden, 

Börjar fundera ifall det är D-dropparna som är boven? Dumt att dom inte meddelar att det kan ge magknip när dom delar ut dom tycker jag! Ska prova att strunta i dom några dagar pch se om det blir bättre. För minifom verkar inte heller funka för denna lilla dam. 

Jag håller på bli tokig! Vissa stunder känner jag "jag orkar inte!!!!" Det är så frustrerande att inte veta vad som är fel och att inte kunna hjälpa. Och ja, grinet är inte heller musik för öronen. ;) 
Hoppas hoppas hoppas det är dropparna som är felet! Annars vet jag inte vad jag ska göra?!? Äter laktosfritt och äter inget starkt/lök/choklad osv. 

Hon älskar iaf att bada och det verkar vara skönt :) Ser ut som hon njuter. Ser sååå nöjd ut! Men vi kan ju inte ha henne i en balja vatten dygnet runt ;)

Älskade unge vad jag älskar dig!!
Detta hjälper också, oftast iaf! Att ligga på mage på bröstet.


Besvikelsen

Har tänkt "fan vad jobbigt att inte kunna ha riktiga byxor.." Alltså några andra än mysbyxor. Pga ärret. Är fortfarande öm på det, och på ena sidan magen. Och tänker att det inte är så skönt att ha tex jeans som skaver.

Men det var ju inte det som var det stora problemet, märkte jag idag. Jag fick för mig att prova mina gamla jeans. 20 min senare stog det klart att jag inte kan ha ett endaste par av mina gamla byxor. Inte ens dom som var lite stor innan.. Ett par fick jag igen knappen på (dock blev det ju "muffin"), det var ett par boyfriend jeans.. Dom var inte så mycket boyfriend längre.. Snarare slim.

Har jag sagt att jag längtar till träningen??

Pappa kom hem, för vi längtar efter dig..

Idag är första dagen vi är ensamma utan pappan i familjen. Pär har nämligen börjat jobba igen. Vi har ju varit bortskämda att ha han hemma i tre veckor, plus att vi fick måndan igår då det var röddag.

Ellen vill inte sova på nätterna längre verkar det som. Två nätter i rad nu har hon vägrat sova! Vet ni hur frustrerad man kan bli när man är så trött att man kan somna ståendes? Tur ongan är söt ;) Dock var det inte lika illa i natt som förra natten, då det tog flera timmar för henne att somna om!! Men nu tog det tid varje gång hon vaknade. Eller det blev bara två gånger eftersom hon höll sig vaken. Vaknade en gång vid ett och en vid fem. Och var som sagt vaken ett bra tag varje gång. 

Lite efter sju kom Nitro och väckte mig. Så jag klev upp och åt frukost (lika bra att passa på medans lillan sover) sen ut med han. 
Ser ni den uttråkade blicken. Är nog han som saknar Pär mest tror jag ;)


Vi har fått låna en babyvakt av Therese och dom är ju så jäkla smart!! Den här räcker två kilometer! Inte för att jag någonsin kommer gå så långt bort men ändå! :P Jag kan gå ut på parkeringen/tomten här bredvid utan problem iaf. Och man hör riktigt bra!

Men inte skulle hunden göra sina behov då inte.. Såklart! Det som har varit det positiva med att han inte fått lika mycket tid som innan Ellen kom. (Dock får han myyyycket uppmärksamhet, så han blir inte bortglömd!) Han har lärt sig att hålla sig längre stunder! Förut har man gått ut med han varannan/var tredje timme. Nu kan det gå fyra/fem timmar imellan. Duktig vovve! Även bra för mig, som slipper gå ut med han lika ofta, nu när Ellen finns :)

Jag måste rekomendera en babyvakt om man som vi har hund som ska ut. Dock blev jag lite skraj då Simone berättade om en skräckfilm igår, där mamman hörde nån säga "I'm gonna kill you" (eller nått sånt) i babyvakten! Uscha!! :P haha

Nitro har blivit så rolig! Haha. Nyss hörde han en bil på teven tuta och blev helt tokig! Trodde nog det var en riktig bil. Och ligger han i soffan och sover och jag ser att Pär kommer hem så säger jag "är det husse som kommer???" Då ska ni se en hund som blir exalterad iaf! Flyger upp ur soffan och springer fram och tillbaka och gnölar. Haha lillbubben!

Livet som mamma

Under dessa tre veckor som jag har varit mamma, har jag snappat upp några saker som har blivit vardagsmat..

• När man får bajs på tröjan och tänker "äh! Den var ju nytvättad imorse!"

• När duschen blir brädad av en extra stund i sängen.

• När en blick från ens barn gör att humöret kan gå från botten till toppen på en sekund!

• När meningen "äh! Det får duga.." blir använd ofta. Helst när man kollar sig i spegeln.

• När spya är ens "nya doft"..

• Att hjärtat svämmar över av kärlek!

• Att man är konstant trött..

• Att "ät fort eller ät inte alls" är livets nya motto.

• Att tuttarna spänner så mycket att det känns som dom är fulla med sten.

Det är lite av vardagen nu ;) Men det är ju så underbart med. Även fast jag trodde jag skulle bli galen i natt. Våran lilla tjej ville nämligen inte alls sova.. Låg och bökade och gnölade och jag var sååååå trött. Men när hon ligger där och flinar kan man inte göra annat än att pussa ihjäl henne! :')

Hon har nog börjat drömma mardrömmar med. Ligger och snyftar i sömnen och visar surläppen. Så sööööt!! Nu ikväll har hon stortjutit i sömnen också, lillstackarn! 

Lillgrodan tycker om att ligga med benen ihopdragna mot magen.


2013

Januari:
Jag blev tillfrågad att börja leda pushen. Nervös som satan, men jag ångrar mig inte. Så kul och jag läääängtar tillbaka!
Började läsa "50 nyanser av.." böckerna! Love them!!!
Vi skaffade netflix.
Saknade mitt hår som satan, som jag klippte av ett år tidigare. (Alltså två år sen nu??!!)


Februari:
Började leda pushen, tillsammans med Sara. Vi var även på kurs i Falun. Lätt en av dom roligaste helgerna detta år!
Hade otur med både bil och telefon. Låsknappen på telefon gick sönder och avgasröret låg på backen en dag när jag skulle till jobbet.


Mars:
Blev lite småkär i Hunter Parrish från Weeds. Perfekt som Christian Grey, om ni frågar mig!
Började teckna lite igen och tyckte det var kul! Det höll dock inte i sig speciellt länge.
Hade en period då jag älskade att träna!
Gjorde ett soffbord från grunden, med hjälp av pappa.


April:
Fick reda på att jag var gravid!! :D
Mejja fyllde 2 år!
Pär köpte huset!
Renoverade hemma hos mamma och pappa. Eller renoverade och renoverade, målade om tv-rummet. Dåligt humör, check!


Maj:
Fyllde 23 år.
Renoverade utav helvete!! Målning utan dess like!
Åkte till Söderhamn och jobbade på nyöppnade H&M-butiken.

Juni: 
Det blev "officiellt" att jag var gravid.
Pappa fyllde 50 år!
Städade lägenheten heeeela tiden kändes det som.
Vart tokig på alla FLUGHELVETEN som var överallt!!
Kännde bebisen sparka för första gången!

Juli:
Jobbade rätt mycket. 
Var ute i trädgården och donade på med allt möjligt.
Kände bebisen sparka på utsidan magen.
Var på ultraljud <3
Hade 50 årsfest för Pappsen!



Augusti:
Köpte barnvagnen. Mycket nöjd med det köpet.
Höstvädret hade börjat komma.
Min bästa vän födde sin fina dotter, Livia!


September: 
Klippte av mig håret, igen!! Dock inte lika kort som sist. Nu ska det sparas ut!
Längtade till julen som en tok!
Gjorde om lite saker, bl.a. en lampa, skrivbord och stol.


Oktober:
Hände inte ett jävla skit! (Inte enligt mina blogginlägg iaf :P)

November: 
Jobbade min sista dag på hm, innan mammaledigheten.
Fick en ny familjemedlem, Nitro!


December:
Det här året sparade det bästa till sist! Ellen föddes! <3<3 Obeskrivlig kärlek. Min dotter föddes. Min dotter! Jag är mamma!! Helt sjukt :)

Här var hon helt ny! En dag gammal! Nu är hon 18 dagar(!!!). Sjukt vad fort det går! Om 13 dagar är hon en månad! Herregud! Imorrn ska vi till BVC och väga och mäta, ska bli spännande att se hur mycket hon växt :)

Sen kan jag också tillägga att 2013 blev ett nykter år. Hela långa året höll jag mig ifrån alkohol. Ja i mars vart jag ju gravid så då var det ju ett lätt val ;) Men annars också. Har inte saknat det så mycket faktiskt. På nyår var jag inte alls sugen (brukar ju annars vara lätt hänt att man blir det när andra dricker), luktade på vin och cider som mina bordsgrannar drack och jag blev nästan spyfärdig. Tyckte det luktade så mycket sprit på nå vis, usch!


2014 kommer bli det bästa året nånsin tror jag. Ellen är ju här nu och det ska bli så spännande och kul att se hur hon växer och utvecklas <3 

Fullständigt namn!

Nu har vi skickat in papprena. Så låt mig presentera: Ellen Sofie Margit Fors!

Sofie är efter mig och min mamma (Ann-Sofie), jag heter ju också Sofie i mellannamn :) Margit är efter min farmor. Sen fick hon bara heta Fors. Orkar inte krångla med två namn. Och skulle Pär och jag någonsin gifta oss så blir det ju Fors :)

Mys med Pappsen i soffan <3

Nytt år!

Tji fick jag, då jag trodde att Ellen skulle vara grinig hela kvällen igår! Hon sov nämligen hela kvällen! Fem timmar i sträck! Det har hon aldrig gjort förut!! :) Fick väcka henne sen för då hade hon inte ätit på 5 1/2 timme!!! Har gått Max tre timmar förut! Bilstolen var tydligen skön att sova i ;) Och även efter hon fått mat och ny blöja sov hon vidare :) 
Trodde hon skulle bli vaken hela natten ist då men icke! Vi somnade vid ett halv två och har sovit fram till tio :) Ja, med undantag för x antal matningar. Men efter hon ätit har hon somnat om på engång. I sin säng!!! (Babynestet) Annars kan det ta upp till en timme att få henne att somna och då i famnen! Duktig tjej!! :)

Var en trevlig kväll iaf! Mycket god mat och trevligt sällskap :) Vart några skrattattacker i slutet då spelen kom fram! Haha :) 


Dom enda bilderna jag har sen kvällen!

När det var dags för raketerna packade vi in Ellen i bilen och for hem. Lite mysigt att åka precis vid tolvslaget. Raketer överallt :) 
Hämtade hem Nitro sen for vi hem och sov. Skönt! Var trött som ett as!

Idag myser vi i pyjamas fortfarande :) 

RSS 2.0