Nytt till stumpan.

Igår köpte jag ett bord åt Ellen :) Litet och behändigt till Ellens lilla rum. 
Köpte dock inga stolar till. Får nog köpa en till stol iaf. För ena är lite väl stor för bordet. Dessutom ska den stolen vara nattduksbord :) 

Nu vill jag bara slipa och måla hennes växa säng så rummet blir lite finare :) Ska nämligen byta säng nu tänkte jag. Är så bökigt att natta henne i spjälsängen då hon vill vara nära och mysa när hon ska sova. 

Sen ska mamma/Momma sy ett lektält åt henne. Ett indiantält! :D Kommer bli så fint!! Har länge tänkt köpa ett lektält men inte hittat något jag fastnat för. Så detta kommer bli perfekt!

Skötbordet ska jag flytta in till vårat sovrum (eller ta bort helt?? Har inte bestämt mig än) då lektältet är klart. Då ska bordet och stolarna stå där skötbordet är :) ...tror jag. Passade ju ganska bra där också. Bra att det döljer det fula elementet :P

Självklart ska vi inviga bordet med fika :)

Sjukling

I natt har Ellen varit väldigt ledsen och stekhet. 38 grader i feber.
I morse var hon inte alls pigg, ville inte ha nån välling och klistrade sig runt halsen på mig. Men jag åkte och jobbade ändå (med gråten i halsen kan jag tillägga), jobbade ju bara 4 timmar så det gick bra.

Direkt jag kom hem slocknade hon i min famn och sov i typ 2,5 - 3 timmar. Vaknade en kort stund för att kolla tempen, 39,2! Och en flaska välling gick ner.. För att bara komma upp 2 minuter senare. Sova igen.. Sen vaknade hon pigg. Åt lite korv och majs och nu sitter hon i badet och är sitt vanliga glada jag :) Hoppas det fortsätter såhär! Att hon bara blir bättre. För nu verkar hon inte alls må dåligt. Lite snorig och nysig men annars så :)

Men det finns nog ingen annan situation jag känner mig så hjälplös och liten i som när Ellen är sjuk. Stackars mammas lilla hjärta ❤️




Jobbhelg

Nu har jag varit ledig 2 dar med min lilla fis. På söndag har hon gått i två veckor och nu går hon mer än vad hon kryper. Tom ute på gräsmattan, där det var lite svårt att gå i början, går hon själv. Dock är det roligast att gå med gåvagnen ute :) Hon blir så stor! Hon har även börjat säga till när hon bajsat. Hon pekar på blöjan och säger "dä". Typ som "det är bajs där." Haha så söt! :) 

Idag har vi varit ute nu på eftermiddan, då pappan kom hem. Slutar ju tidigt på fredagar. Så han har snickrat och jag har krattat. Eller försökt krattat iaf.. Så mycket som Ellen tillät mig ;) En hög fick jag till och med bortkörd. Men har en gräsplätt som är okrattad fortfarande. Storträden här ute tappar ju så mycket grenar.
Men det var skönt att vara ute iaf. Passa på nu när jag ska jobba helgen.




Överallt

Nu har Ellen lärt sig öppna dörrar också. Och att man kan klättra upp på köksbordet. Det roligaste som finns. Dock förstår hon inte att man kan dra ut stolarna, så sålänge dom står in mot bordet är det lugnt ;)

Öppnar dörren själv på morron och går ut. Tar över henne till vår säng på morron och stänger dörrn (så det blir mörkt) ihopp om att hon ska somna om, men det sker väldigt sällan.. 


Här får man fixa mat själv minsann. Klättrade upp på bordet och tog en hårdmacka, sen till soffan för att äta upp den! ;)

Det är även väldigt roligt att krypa in i saker. Hon såg så nöjd ut där hon satt idag! Haha. (Sekunden efter jag tog detta kort tippade hon omkull och slog huvet. Stackarn! Går inte så bra att ta emot sig i den där)


Fröken liten

Provade shorts som Ellen hade förra sommaren. Och tro på fan att hon fortfarande kan ha dom!? Ett par i 74 satt perfa och 2 par i strl 68 var fortfarande stor i midjan?? :P
Känns som shortsen jag köpt till årets sommar, i strl 92 kommer bli alldeles för stora. 
Men bra ändå att hon kan använda dom andra i år igen :) Jag gillar dom.

Även denna jacka/tröja är i 68. Liiiite kort kanske men inte så liten som jag trott. 

Sen hade hon en onepice i 62/68 häromdagen(!!). (Hon fick den av sin moster förra julen, då hon var nyfödd.) Dock var det nog sista gången hon använde den då. Längden i benen och armarna var bra, men själva "kroppen" var lite kort.
Då kanske hon fortfarande kan ha en dress sen förra sommarn också. Som jag äääälskar. Den är i 68, men den är från polarn o pyret och jag tycker dom är stor i storlek? 
Jaja! :)

Hon har alla möjliga storlekar våran lilla tjej :)

What to do?

Jag funderar starkt på om vi ska ta bort spjälsängen och häva in växasängen till Ellen?! Hon vill ha närhet när hon ska sova har jag märkt. Som ikväll; var gnölig och trött. Ställde sig upp i sängen och kramade mig, la sig ner, började grina, ställde sig upp och kramade mig, la sig ner och började grina osv osv. Tillslut tog jag upp henne i famnen och då somnade hon på 2 sekunder! (Oh my loooord vad jag bara vill krama ihjäl henne sånna stunder!! Så mysigt! <3) 
Men det känns ändå lite tidigt på nått vis? När bytte ni till "vanlig" säng? 
Känns som det skulle gå bättre att natta henne om man låg bredvid. Plus att då kan man lägga sig där inne med henne om hon blir ledsen på natten.


Problem nr.2!
Jag är så less på Ellens rum! Vill ta bort skötbordet och köpa ett lektält och bord+stolar dit ist.
Och sen måla/tapetsera om fondväggen. Deprimerande kan ju beskriva den hur den ser ut nu.
Vad tror ni om man skulle lägga in nån mer färg? Rosa? Rosa och gult? Antingen om man tar bara rosa och har kvar vita ränder mellan färgerna, eller om man tar rosa och gult och fyller dom vita ränderna med dom färgerna? Typ varannan vit linje rosa och varannan gul? Men behåller beige och grönt? Eller har ni nått annat tips? 

Vad tror ni blir bra? Help me! Jag har stirrat mig blind på bilderna och har svårt att se framför mig hur det skulle bli med dom två alternativen?!


Efterlysning!

Jag hade en favvokrydda. Tacokrydda. Den var i en sån glas"burk" som vanliga kryddor är i. Men med rött lock. Den var såååå god att ha på varma mackor tex. Men sen den tog slut (säkert köpt för fleeeera år sedan) hittar jag ingen ny?!?! Varken bland kryddorna eller vid tacosakerna, varken här i Gnarp eller på maxi i Birsta. Help! Finns den inte längre eller vad? Har nån sett sån eller vet vad jag menar, och vet var den finns? Hojta till isf!

Mvh/ en som inte tycker varma mackor är lika gott längre.


Jaja! Nu är det sångdags för Ellen. Enligt mig iaf. Hon kan vara vaken hur länge som helst känns det som. Har iaf skjutit på tiden en halvtimme/timme nu. för hon somnar inte förrens tidigast åtta ändå.

När hon somnat ska jag rensa bort vinterkläder/skor i hallen. Sen ska nog Ellens ytterkläder få flytta ner dit med. Hon har ju dom på sina krokar i sitt rum nu :) Men nu när hon går litegrann, och mycket med gåvagnen ute så blir det inte så fräscht att ha skorna där. Då får ytterkläderna flytta ner också :)

Sitter och kollar när pappa snickrar :) I galonbyxor efter mig och Therese! Hon har även ett par skor efter oss. Hon får ärva saker även fast hon är enda barnet ;)


Plötsligt händer det!

Som jag väntat! I drygt 4 månader har jag väntat och väntat.. Idag var dagen. Idag knäckte Ellen koden!! Hon har lärt sig gå!! :D

Av en ren slump lät vi henne vara vaken mycket längre idag. Hon var så pigg och glad och på bra humör. Strax efter åtta bytte vi till pyjamas och jag gick och gjorde välling. Så hör jag Pär i bakgrunden "kan du stå?" .... "Kolla..!" Då tog hon några steg, satte sig på huk, och tog några steg till. Och så har hon fortsatt sen dess :D Det var inte att hon gick och höll i nått och sen släppte taget, utan hon kröp runt ställde sig upp mitt på golvet och började gå! :) Min lilla tjej som blir så stor :') Nu alldeles innan jag la henne så gick hon jättemånga steg i sträck! Är nog inte långt borta innan hon springer :)

In action ;)


En annan grej hon börjat med är att hon ska hålla hand när hon ska sova. Hon tar tag i min/pärs hand och trycker den mot bröstet och lägger sig ner, så hon ligger på handen liksom. Så jäkla gulligt! Dör! Som hon gör med snuttisen liksom :)

Åhh min älskade gounge vad jag älskar dig! <3

Gummistövlar

Idag skulle vi åka på drakborgen med Mia, Livia och Hanna. Jag och Ellen passade på att åka lite tidigare och gå på Ikea/Birsta innan. Köpte en mörkläggningsgardin till Ellens rum. (Går ju inte att lägga henne nu när det är så ljust ute!) Sen strosade vi runt lite. Kollade bl.a. på gummistövlar åt Ellen. Vi var ute för nån dag sedan och kollade när pappan byggde vedbod. Då blev det lerigt. Så gummistövlar behövs! Men jag tycker det är så jobbigt med skor på skoaffärer. Antingen så är det puttinuttrosa jätteflickiga skor eller jättepojkigt i blått och tråkiga färger. Plus att det kändes så onödigt att punga ut pengar på dom då strl.21 verkade passa perfekt nu. (Ska ju vara lite större) Känns ju bättre om hon skulle kunna ha dom till hösten också. För så mycket kommer hon ju inte använda dom nu, då hon inte kan gå. 

Men så for vi på Ica maxi för att köpa grädde och jordgubbar till dagens middag (pannkaka!!). Och där fanns det fina för endast 99kr! Så dom slog jag till på! :) Både fina och billiga.


RSS 2.0