Det går framåt!

Gud vad jag tvekat ifall jag skulle lägga upp dessa bilder eller ej. Men jag blir sjukt peppad av andra när dom lägger upp sånna här bilder, så kanske någon annan kan bli det av mina?! ;) 
Jag gjorde dom så små jag bara kunde, för före-bilden är inte något jag känner mig bekväm med att visa egentligen. Men jag känner mig sjukt nöjd med mig själv. Även fast jag hade kunnat gjort det sååå mycket bättre. Är långt ifrån den kropp jag vill ha, men en bra bit påväg. Träningen har blivit lidande pga jobb och sjukdom. Kosten är alltid lidande pga mitt sockersug. Ska verkligen verkligen verkligen försöka sluta äta skit! Inte nog med att "utseendet" får lida för det, kroppen mår inte bra heller. Känner hur trött och slö man blir när man bara äter skit..


Varsågod! Mina före- och efterbilder. Bjuder på dom! Första bilden är tagen i september och den andra i mars, kanske förra veckan eller förrförra?!

Från 1 september till 2 mars (ska mäta igen nu i april, men känns inte som det har minskat nått denna månad) har jag minskat 8-9 cm runt magen (Mäter vid naveln och där jag är som bredast, därav olika resultat) och 3 cm runt varje lår. 


Kämpa på!! ;)
(Får se om jag blir så obekväm med bilderna att jag tar bort hela inlägget sen! Haha :P)

Cykel

Förra veckan (tror jag det var?) köpte Pär en cykelstol + hjälm till Ellen. Trodde man skulle behöva vänja henne allt eftersom att sitta där (fröken missnöjd ni vet), men hon älskade det från första stund!! :D

Hjälmen är liite stor fortfarande.


Svamphuvve ;)



Full rulle!

Idag började vi dagen med ett besök hos läkaren. Där allt såg bra ut! :D Ellens andning lät bra. Så han ville inte ge henne diagnosen förkylningsastma. Wehoo! :) Vi ska tillbaka om 2 månader för att se ifall det fortfarande är bra. 

Direkt efter det for vi och hälsade på Mia och Livia :) Det gillade Ellen!! Var på sitt bästa humör någonsin. Hon ville inte åka hem och missade sin sovtid med 1 timme och en kvart! Somnade kvart i ett när vi kom hem. 
Efter det kom Therese, Mejja och Majken och hälsade på. Var längesen jag träffade dom! Så det var kul! :) Majken är så jävla sööööt (Mejja också såklart!! ❤️) och får mig att längta tills nästa bebis ;) Så glad och go! 

Sen när dom for var det dags för middag och nu är det snart läggdags för damen, och jag ska åka och träna. Trots snuva! Har fan varit snorig hur länge som helst. Det tar aldrig slut, snyter mig hela tiden och ut kommer flera kilo snor. Men det verkar alltid kunna produceras mer.

Ellen och Livia har fikapaus i Livias fina rum :)

Passar på att låna pianot medans Livia sov :)

Goaste Majken! 


Hemtrevligt!

Idag har jag hunnit med att bädda rent i sängen. Vikt tvätt, hängt en ny tvätt, tvättat en till tvätt, putsat alla fönster i huset (ut och insida), damsugat och torkat golv. Såå skönt! Ellen vaknade kl.5 imorse och vart trött redan halv tio. Så kvart i tio slocknade hon så jag kunde pusta fönster ifred :) Känns så skönt att ha det städat!
Och inte nog med det så fick Pär en bukett tulpaner av Britta som var hit och grattade. Lööööv it! Så mysigt.

Känner att jag tycker det är fint här för engångsskull! (Förutom köket. Skulle behöva rensa bänkarna) Jag köpte även en ny Vardagsrumsmatta igår. Då Ellen pinkat ner våran förra (plus att den var ful som stryk!! Alltså skitjävlaäckelful). Och det blev så repigt på golvet när man flyttade bordet utan matta. Så jag köpte en ny tillfällig matta tills vi hittat en vi är nöjd med. Men jag blev faktiskt nöjd med denna :) 299kr bara också dessutom. Dock är den inte praktisk för fem öre. Hundhåren kryper ner i den och vill sitta fast där för evigt.

..men just nu! Aaahh hemtrevligt! :)

Bytte även plats på ljusstakarna och ljuslyktan. Förut har lyktan stått på köksbordet och stakarna på vardagsrumsbordet. Blev mycket bättre!

Väääädra!! 😍

Grattis!

Idag fyller pappan i huset år! Vi firade han med paket i sängen imorse, ett från mig och ett från Ellen såklart ;) Sen ska vi se om vi får till nån gomiddag + efterrätt senare :)

Grattis världens bästa pappa! ❤️
Alltså bilden längst ner till vänster!! Love! ❤️❤️❤️❤️

Underbart!

Ni har ingen aning om hur underbart det är att höra sin unge pigg och GLAD efter så många dagar som dålig. :D 
Hon är så mycket piggare! Lite gnällig på morronen fortfarande, men kvällarna är som en cirkus! ;) Så glad och "pratar" hela tiden. Vad hon säger har jag ingen aning om, men hon babblar på oavbrutet. Och hon har fått en sån lurig min. Som att hon försöker hålla sig för skratt! Haha ser så jäkla kul ut när hon gör nånting sen kollar på en med den där minen! :D ❤️

Matlusten är väl inte heeelt tillbaka än. Men mycket mycket bättre. Idag valde hon till och med själv vad hon ville äta ;) Hon stog och rotade i skafferiet, hittade en påse med pasta (fjärilar) kom med dom till mig och sa "nanam". Så jag kokade dom och visst åt hon! Nitro fick väl äta mest, men hon åt iaf! :)

Annars är det jag som åkt på denna sjuka. Snorar och hostar, och näsan blir såå täppt imellanåt så jag tror jag smäller av! 
Idag när jag åkte hem var det värst! Har aldrig varit med om en liknande nästäppa. Vet inte om det var luften i bilen eller vad det var. Men det var som att jag hade cement i näsborrarna. Gick knappt att svälja. Kändes som det svullnade från näsan och neråt halsen. Uuuusch!

Men huvudsaken Ellen är på bättringsvägen :) 
Ellen i sin nya cykelhjälm! Haha, så kul! Hon växer väl i den tids nog ;)

Melodifestivalen

Har precis kollat på melodifestivalen. Lite senare än alla andra, då Ellen var piggelin och ville inte somna förren efter åtta ;) Tur det finns en SVT-playapp!

Jag höll på Måns och Linus. Måns mest för jag tycker han har ett bra nummer, framträdande. Lite annorlunda :) Låten var ju också bra såklart.
Linus låt gillade jag! Hatade han sist han var med. Hatade! "Kära bröder" usch spyr! Men i år var han bra! Gillade liksom att han är "den där" killen som är rakad, har piercingar och massa tatueringar. Ja fördomar ni vet. Men ändå ser han ut att vara som en hundvalp! Haha. Genomsnäll typ. Plus att jag gillade låten, och hans lite hesa röst.

Men nu i slutet när det stog mellan Måns och Jon-Henrik, fy faan! Nog för att Jon-Henrik hade ett bra nummer, men inte i Eurovision! Tyvärr, det hade aldrig gått vägen. Höll tummarna sååå hårt för Måns då! Haha!

Även i slutet 
-"du kommer tävla i den andra semifinalen, den 21 maj" 
-"Då kan inte jag!"
Hahahahaha! 😂😂

Nu får vi se hur det går. Tror antingen vi kommer ligga i topp eller i botten. Antingen eller. Hoppas på toppen ;)



Saknar min glada tjej

Igår sov Ellen hela dagen. Annars hostade hon bara. Hon var upp två gånger och ville leka, men orkade bara typ 2 minuter sen kom hon tillbaka till min famn och somnade. :( 
I natt vaknade hon och var jätteledsen. Pappa var bäst då! Få ligga i hans famn. 

Idag hade vi tid hos läkarn igen. Hon lät bättre än i måndags men inte bra. Vi fick en lika dos som sist vi var där. Kortison + andas i mask 2 ggr. Usch! Den där jävla masken!! Hon ser ut att få sån panik! Och så tittar hon upp på mig med med en blick som säger "varför gör du såhär mot mig?" Och då ska man klara av att hålla fast henne. Uscha!
Läkarn tyckte inte hon lät bättre efter den omgången så vi fick vänta kvar en timme för att se om kortisonet behövde tid att värka.
Då lekte hon på i väntrummet. Sakta och försiktigt men hon var upp och kröp iaf. Men man ser hur svag hon är. Helt skakis i kroppen! Inte så konstigt då hon knappt ätit något på 5 dagar.
Febern var även tillbaka idag! 

När det var dags att lyssna, lät det inte bättre då heller. Så nu har vi fått med en inhalator hem. Inte alls lätt att få henne att andas i den när man är själv. 
Sen ska vi tillbaka på en till koll på fredag. 

Sen behövde det nödvändigtvis inte vara förkyldningsastma. Det kunde ju bero på influensan, vi får se om det blir lika nästa gång hon är sjuk.

Alltså fy fan vad jag hatar sjukdomar! Jävla äckliga baciller som ska smittas hela tiden!! Idag är 5:e dagen Ellen är dålig! Och jag tycker inte hon blir det minsta bättre. Hon har sovit ända sen vi kom hem kl. 11. Jag saknar min glada pigga tjej! ❤️❤️ 

Hon måste få i sig fast föda!! Nu har hon ju levt på välling. Tror det blir en ond cirkel. Hon blir trött och slö för hon inte har ätit något, då orkar hon inte äta = ännu mera trött och slö! Tips på vad man kan få i henne? Hon åt en pepparkaka på vc iaf. Alltid något. Men här hemma vill hon inte ha nånting!

Underbara unge! Bli frisk nu ❤️


Där kom domen..

Förkylningsastma! Ellen har förkylningsastma!! 
Jag är helt ställd och på gränsen till gråt hela tiden. Kan bero på besöket på vc. 
Läkaren lyssnade på hennes andning och sa att det lät som förkylningsastma. Sen blev det provtagning och medicin. Fy fan! Att se ens barn skrika och grina i panik är det värsta som finns. Bland annat så skulle hon andas in något genom en mask. Det var inte kul, kändes som man plågade henne.
Efter allt stog det klart att det var förkylningsastma.  

Och jag blir alltid helt nollställd när jag är där. Kommer alltid på efteråt vad jag vill fråga. Jag har ingen aning om vad det innebär att ha detta? Är det farligt? Vad kan hända? 
Vi ska tilllbaka på onsdag för koll, så ska fråga då. Men vet ni något om detta så berätta gärna.

Och jag kan inte låta bli att tänka ifall det är mitt fel?! Finns det nått jag hade kunnat göra för att förhindra att hon skulle få det här. Eller är det nått jag gjort? Tusen tankar och jag vet inga svar.

Min älskade fina underbara unge, om jag bara kunde byta med dig! ❤️

VAB

Tredje dagen med feber för Ellen. Igår steg den till 39,7 som mest. Idag låg den på 38,6. 
Och det verkar bli en tredje dag med bara sömn för Ellens del också. Vi vaknade för en timme sen och hon har redan slocknat i min famn. 
Hon har även blött näsblod i natt! Och hostan låter inte bra, det liksom piper/tjuter. Ringde 1177 för att höra vad dom tyckte, ifall jag överreagerar eller inte. Hon jag pratade med tyckte vi skulle ringa HC och åka in. "Se till så dom kollar allt. Lungor, hals, näsa, allt! Var på dom!" Vet hon hur dom är på harmånger tro? ;)
Iaf så ringde jag dit. 10.10 ska dom ringa tillbaka??!!!? En väntetid på 2 timmar?? 

Ord kan inte beskriva hur synd jag tycker om Ellen nu. Jag önskar att jag kunde byta plats med henne. 
Hon ser så svag ut. Hon försökte leka lite igår, men började grina på engång och kröp upp i famnen. Hon har ingen ork. Idag får jag inte i henne nån alvedon heller. Hon blåvägrar. Uscha min älskade lilla skitunge, bli frisk nu!!

Så idag blir det vab! Hon har ju sin Momma och Moffan, men jag har inte hjärta att lämna henne när hon är såhär pass sjuk. Om hon kunde få slippa febern då iaf!

......idag.

I natt vaknade Ellen och hostade och spydde. Slem såklart! Detta jävla slem!!! Stackarn! 
Sen vaknade hon i morse med feber. Var väl på rätt bra humör med tanke på febern och hostan. Men sen hade hon sovit i mammas famn så gott som hela dagen. Var inte alls pigg när jag hämtade henne. Hon har inte ätit just nånting heller, välling bara.

Usch jag hatar att se henne såhär. Är på gränsen att börja grina själv hela tiden. Min älskade lilla unge! 
Hon fick iaf mer alvedon när vi kommit hem, och så fick hon i sig lite välling. Efter det blev hon lite piggare. Men det varade i typ 10 min. Så då fick hon lägga sig och sova tidigt idag. Redan halv sju somnade hon.
Jag känner mig så hjälplös! Det känns som att hon tror att hon tänker "mamma hjälp mig! Varför tar du inte bort det onda?" Usch och fy för sjukdomar på så små barn. 

Jag är iaf helt slut nu! Har jobbat sen 7.30. Och fuuuuullt med folk idag. Svetten flödade och man sprang fram och tillbaka heeeela tiden. 

Köpte iaf en jeansjacka till Ellen idag. Kunde inte låta bli! Så jävla söt!! Även 2-pack leggings fick följa med. Älskar dom vita! 


Sneakpeak!

Renovering av nedervåning pågår för fullt. Nu är det tak och trapp som ska målas innan nästa steg. Och fy faaaan! Vad tror ni jag åkte på? Måla tak. Hate it! Blir fan grinfärdig innan jag ens börjat måla. Så jävla tråkigt och jobbigt!!

Här kan ni få en tjuvkik på trappen ner iaf. Inte helt klart! Fattas lister och sånt. Och trappen är ju inte klar.




Framåt

Nu har Ellen sovit i sitt rum flera nätter. Hela nätter! (Förutom igårnatt då hon hade lite ont i en tand. Kindtand nr3 har kommit!) Hon har fått en ny tid för att kliva upp. Kl.6!! Zzzzz! 
Dock grinar hon till på nätterna fortfarande, men somnar om av sig själv. Så en annan får ju inte sova hela nätter än ;)

Annars har hon gått lite mer! Igår hade hon gått ett steg flera gånger, och en gång hela två steg! ;) Min lilla lilla tjej! Snart springer hon. Sakta men säkert börjar hon våga :)

Sen börjar vi fundera på om tuppluren på dagen inte behövs längre. Eller åtminstone inte en så lång.
För hon är inte trött när man lägger henne i vagnen. Antingen blir hon ledsen eller så ligger hon och leker pajas! Och på kvällarna är hon inte det minsta trött kl.19! Igår somnade hon inte förrens kl.21!
Nu när tanden spökat har en tupplur varit ett måste! Men när hon är frisk, kry och pigg så känns det inte som det behövs.
När slutade era barn sova på dagen?

RSS 2.0