Första gången!

Ikväll sitter jag, för första gången på 2 1/2 månader, och myser framför teven med gotta, utan en bebis i famnen/bredvid. Hon sover sen en timme tillbaka :)

Skönt med egentid kan man tycka. Jag sitter mest här för att man "ska" njuta av det! (Och för att Pär duschar, så jag kan inte borsta tänderna) 
Jag vill mest bara gå och mysa ner mig med min Ellen! Går och kollar henne var 5:e minut så hon andas och hon ser sååå go ut! Så så fort Pär duschat klart ska jag borsta gaddarna och krypa ner jag med. Kanske kollar på nån film i sängen ist :)

Ikväll har vi fått lampa över köksbordet och vardagsrumsbordet, äntligen! Tog nästan bara ett år ;) mysigt!

Ignorera röran!

Första gången

Idag ska jag på efterkontroll på mvc. Medans jag är där ska Ellen få vara med sin mormor. Tror ni jag gruvar mig nå eller?? Uscha! Jag har bara varit ifrån henne typ en halvtimme förut, då man varit på Ica. Jag kommer sakna ihjäl mig!
Och med tanke på att jag höll på börja böla när Nitro hade "barnvakt" första gången så kommer detta bli svårt!

Tänkte ju egentligen ta med henne dit, men då erbjöd mamma sig att vara barnvakt. Blir ju enklare att åka dit själv, går snabbare.. 
Sen blir jag ju inte borta nå länge. Max 2 timmar. 

Min älskade unge!

Stortjejen!

På första bilden är Ellen 2 dagar gammal, den dagen vi fick åka hem från bb :) På andra bilden är hon nästan 2 1/2 månad! Samma kläder förutom strumporna. Dom på första bilden är på tok för små nu. Åsså är det annan färg på mössan, men samma mössa annars..

<3<3<3<3<3

Göööött!!

Pär gjorde en gryta på lövbiff till middag idag, riktigt gott!! Till det åt vi pasta och så hade han serverat broccoli till! Med lite smör och salt på, och herregud!! Mums! Vill äta det som gotta ist för godis! Fasen vad gott det var! Och jag är så sur att jag inge köpte mer broccoli så jag kan äta till lunch imorrn. Har jag tur kanske det finns nån påse i frysen ;)

Helgen

Igår var det underbart väder på förmiddan. Så vi tog en prommis hela familjen. Eller som Nitro skulle säga, hela flocken ;) Blev ute nästan en timme, sååå skönt! Kom in lagomt tills solen gick i moln.
Sen vart det slapp i soffan framför dumburken. Simone kom och hälsade på och senare Mia och Livia också :) Mycket trevligt må jag säga!
Kvällen avslutades med pizza och tv, och grin och skrik för Ellens del.. Suck. 

Idag har vi slappat inne hela dan! Också skönt :) Ellen har varit på bra humör mestadels av dan (pepparpeppar). Just nu ligger hon och suger sönder tissen på mig, ajajajajaj vad ont det gör! 
Jag har fått order om att sitta still i soffan medans Pär lagar mat. Annars brukar jag ofta vara där och kika och lägga mig i ;) Slår på stort denna helg med efterrätt också ;)

Grinpuppa

Jag förstår att ni tycker min blogg är extremt tråkig just nu. Det enda jag skriver om är Ellens grin och skrik känns det som ;) 
Jag som sa innan jag hade barn att jag aaaaldrig skulle bli en sån som bara skriver om sitt barn. Men det är svårt att skriva om annat när detta är det man gör dag ut och dag in.

Ellen blir iaf bara värre känns det som! Hon skriker mest hela dagarna. Visst har hon sina stunder då hon lyser upp som en sol! Men oftast kan hon bara ligga nöjd och glad i typ en halvtimme/timme (sista tiden måste man underhålla henne också!) sen blir det grin. Tror att hon är trött. För det slutar jämt med att man vaggar henne till sömns. Hon kan inte somna själv. Går inte! Hon grinar ju när man vaggar henne också, med efter nån minut somnar hon.. Det är som att hon vet att hon ska sova, men hon vill inte :P Om man lägger ner henne i babynestet eller i famnen så grinar hon ännu mer, precis som att "neeeeej jag vill inte sova!!!".

Jobbigt det här faktiskt! Man kan liksom inte göra annat än att vara hemma. Åka och hälsa på nån med både trotsig hund (det är en historia i sig!! Är som en unge!) och grinigt barn.. Nej det går inte! Inte för mig.. Jag orkar inte det. Att springa efter hunden (så han inte tuggar sönder allt som kommer i hans väg!!) samtidigt som man försöker göra lilla damen nöjd. Usch blir svettig av bara tanken. Tråkigt! För det är många jag vill hälsa på! Vi skulle ha åkt och hälsat på Ellens faster och kusin i veckan, men det fick vi ställa in. Och jag skulle vilja åka och hälsa på Simone i hudik också och kolla in nya lägenheten :) Man får väl åka runt till folk på helger då när Pär kan ta hunden iaf. 

Jaja! Det måste ju vara en utvecklingsfas?? Kanske därför hon är så trött också. Det blir så mycket nytt för henne. Eller? Jag vet inte. "Man lär sig förstå grinet, vad bebisen vill och vad olika grin betyder." Näe! Jag har ingen aning om vad hon vill och varför hon skriker. Känner man sig som världens sämsta mamma? -ja! 

Men dom bra stunderna väger ju som tur är över dom dåliga. Som imorse när hon vaknade. Väääääärldens största flin och lät nästan som hon ville prata med mig! Goooooogumman! Tråkigt nog blir det världens allvarligaste min så fort man försöker få med flinet på kort! ;P

Våran älskade lilla tjockis!!

Idag skulle jag egentligen på efterkoll på mvc. Men jag kände inte riktigt för att åka bil med det dyrbaraste jag har i detta väder. Så vi bokade om :)

Sugen på en till

I natt drömde jag att jag blev gravid igen!(!!!!) Ellen var tre månader i drömmen. Men när bebisen kom var hon fortfarande lika liten. Jag tröck ihop båda bebisarna i samma vagn! Haha :) Den bebisen var en pojke.

Jag blir så sugen på en till bebis när man får läsa om andras förlossningar. Eller jag tror det är mest förlossningen jag blir sugen på. Att få föda på riktigt liksom! :) Kommer nog få äta upp dom orden om jag någonsin får krysta ut en unge ;)

Men nä, än på ett braaaa tag blir det inte nån mer bebis. Jag behöver några år för att återhämta mig från denna grinperiod. ;)
Jag vet inte vad det är med Ellen nu. Om det är magen eller utvecklingsfas?! Hon har börjat bli otröstlig när hon grinar. Det enda, och då är det verkligen det enda, som hjälper är ifall man bär henne mot bröstet. Alltså så hon har magen mot mig liksom, så hon är upprätt. Lägger jag henne ner i famnen börjar hon skrika! Och det är bara jag som duger nu också! Hon har nog blivit lite mammig ;) Och hon vägrar äta ibland. Hon äter ju bra men hon har aldrig någonsin nekat bröstet om jag gett henne.. Hon bara spänner sig och skriker ännu mer.

Hon har en vit prick på tandköttet som är hård och vass liksom. Men jag tror ändå inte det är tänder på g än?

Sen en fråga!! Hur nattar/nattade ni era små? Ellen måste vaggas till sömn annars skriker hon bara.. Alltså vaggas i famnen. Och det orkar man ju inte i all evighet. Jag klarar inte av att lägga ner henne och låta henne skrika sig till sömns, medans man sitter bredvid! Hur gör ni? Tips?
Nu har vi ju babynestet som vi vaggar henne i och sen lägger ner henne. Och vaknar hon till lite då är det bara att vagga babynestet så vaggas ju hela hon också.. Hur gör man om man inte har babynestet då? Buff i rumpan?

I natt låg hon i sin egen säng ;) Haha, 30 cm längre åt sidan än vanligt :P (har ju spjälsängen mot våran, med ena långsidan borta) Men det kändes!! Hon hade lika gärna kunnat legat i tvrummet, så långt bort kändes det! 
Men när hon vaknade för mat halv tre fick hon flytta över till våran säng och sova med mig. Hon har börjat gnöla så mycket. Ligger och bökar och gnölar.. Det har hon gjort sen dess nu.. 

En annan sak! Brukar man inte få tunnare hår när man ammar? Jag tycker mitt blivit tjockare? :) Hyn därimot har blivit skitdålig! Har nog aldrig haft så mycket finnar som jag har nu!

Gooooootjejen!

Kolla håret, såhär är det jämt :P En liten toffs som står rätt upp på skallen.
Och jag undrar jag om vi fått oss en liten rödtott ;) Nu är håret orange! Får se hur det blir när hon blir större :) 

Sötaste minen också :) 😍😍😍😍😘


Göra om!

Min syster ska ju renovera köket nu och jag blir såååå avis!! Vill också göra om :)

Jag vill måla köksluckorna vita och byta handtag, slipa och betsa bänkskivan mörkare, köpa nya köksstolar, nytt tvrumsbord, ny tv-bänk, ny ljusgrå soffa (är ju dock inte så praktiskt med både hund och barn), byta golv här så det är samma golv i hela rummet. 

Listan kan göras lång! Pär håller ju på göra om på nedervåningen nu. Kommer bli som ett andra tv-rum ungefär. 

Men köket är det jag mest vill fixa! Tror det skulle göra mycket för vårat lilla kök.  Nu tycker jag det bara är plottrigt och rörigt! Det ska jag fan fixa inom en snar framtid ;)

Idag har jag dammsugat och rollat soffan fri från hundhår iaf! Fy fan i helvete vad jag hatar detta jävla hundhår!! Hoppas verkligen det är valppälsen och att det inte är såhär varje gång vinterpälsen ska av.. Så jävla äckligt. Jobbigt om inte annat! Ska ta med Nitro ut i hundgårn nu och kamma av han lite hår, bara Ellen somnar!



Tänder?

Alla hjärtansdag firade jag med min lilla familj. Mys hela dagen, Ellen låg och skrattade och Pär och jag låg bara och kollade på det lilla underverket, kramades och allt var underbart!

...eller inte!
Fy fan Pär var sjuk och Ellen skrek heeeela dan. Iaf 90% av tiden. Ingenting dög heller. Ingenting!!
Pär tror det är tänder på gång. Men jag tycker det känns så tidigt? Även fast dom kan få tänder nu.. Man kan ju till och med födas med tänder så ja..

Hon är otröstlig, bajsar mängder (då bajsar hon mycket normalt också men igår vet jag inte hur många bajsblöjor jag bytte?), dregglar, tuggar på händerna..

Man får ju inte kolla i mun på henne heller. Pär kände med fingret och tyckte han kände nått hårt. Och hon började bölgrina då, precis som att det gjorde ont där?

Ja jag vet inte.. Det enda jag vet är att jag är trött. Så trött. Tack gode Gud att hon sover på nätterna (i natt sov hon 6 timmar, mata, och sen sov hon 3 timmar till) annars hade jag inte orkat. Även fast man får sova på nätterna så blir man trött av sånnahär dagar.
Tänk om du kunde vara såhär glad jämt! :)


2 Månader

Imorron blir Ellen två månader. Stortjejen! Idag var vi på BVC och hon är nu 58,5 cm och väger 5400 g. 

Man märker att hon är med mer nu, och hon är vaken längre stunder på dagarna. Hon har blivit stark i nacken på väldigt kort tid. Om man håller henne mot bröstet håller hon upp huvet själv. Lite vingligt dock.

Hon älskar en skallra som hon fick av Momma sin. Det är en säl som har en boll på nosen. Har den på skötbordet på hyllan ovanför henne, så bollen sticker ut utanför hyllan. Hon älskar att ligga och kolla på den. Stoooorflinar varje gång hon ser den :) Ibland ser det ut som hon vill skratta, andas liksom snabbt på nått vis :)

Äter fortfarande varannan timme på dagarna och väääldigt olika på nätterna. Som mest har hon klarat sig 7 timmar. Men oftast är det 5 timmar. 

Måste börja träna upp mig lite! Mest ryggen och armarna!!! Inland duger det bara att gå och vagga henne i babynestet. Så babynestet ligger på ens underarmar och sen vagga upp och ner, jobbigt!!! Hon börjar ju bli tung nu.



Men en sak är säker, och det är att hon är den goaste ungen som finns! Är det bara jag som känner att jag vill trycka ihop ansiktet på henne? Hahaha! Alltså att hon är såååå söt att man bara vill klämma! Älskade goungen min!

Sjukstuga

Här hemma är vi sympatisjuk med pappan. Ligger bara i soffan och kollar på SOA. :) Det blir lätt så. 

Annars då? Jodå, ett hem fullt med hundhår. Fy fan!! Jag som inte ville ha en katt pga allt hår. Det här är som att ha 5 katter!! Tror det är valppälsen som håller på att släppa?! Vi har en riktigt borste som tar bort hur mycket hår som helst, men man kan stå i en evighet och borsta och borsta och borsta. Fortfarande skitmycket löspäls kvar ändå! Suck..
Har köpt massa hårrollers nu iaf. Så nu ska soffan rollas!! Och där är det nu hundförbjudet! UUUSCH vad jag hatar detta hår! Blä!

Påtal om förbjudet. Nu får Ellen inte kolla på teve nå mer. Har ju hört att dom kan få mardrömmar om dom kollar på mycket teve när dom är små. Men Ellen har aldrig haft problem med det, och det är skönt att hon kan sitta nöjd där ett tag.. Men nyss hade hon nog den värsta mardrömmen! Skrek och skrek och grinade, det kom till och med tårar! (Har bara grinat tårar en gång innan) Men hon vaknade inte! Inte ens när jag lyfte upp henne vaknade hon.. Lillpruppan! Så antingen hade hon en mardröm eller så hade hon väldigt ont magen?!?


Update!
Det var nog varken mardröm eller magont! Det var skräp i ögat! Som hon har grinat idag alltså!! Och knappt kunnat kolla! Bara kikat fram och tillbaka sen gallskrikit och grinat tills hon somnat igen. Jag försökte skölja med vatten och kika vart skräpet var, men så fort man petade vid ögat vart det grin igen :( Tyckte iaf att det såg ut som ett hårstrå. Efter ca 3 timmar med en otröstlig unge så ringde jag vårdcentralen. Tyckte så synd om henne, man vet ju själv hur det är att ha ett hårstrå i ögat. 
Men ja.. Fick väl inte så mycket hjälp. Läkaren kollade i ögat. Han såg ingenting.. Tyckte inte han kollade så noga heller? Fick droppar iaf så får väl se om det kommer ut. 


Zzzz

Idag hade jag velat gå på afron. Men 1. Ellen har börjat bli jättegrinig igen (utvecklingsfas??). Och jag kan inte lämna henne då! Haha! Inte för att Pär inte kan ta hand om henne, det kan han då verkligen. Men jag får ont i hjärtat ändå, kan knappt gå och duscha när hon är grinig utan att bli grinfärdig själv :P
2. Pär är sjuk! Så vi hänger i olika rum idag. Verkar vara nån sorts influensa och jag vill inte att Ellen ska bli sjuk! Inte jag heller för den delen, men hellre jag än hon!
3. Jag är trött som ett as!

Det är så jobbigt när hon vaknar på morron vid typ sex-tiden. Då kommer jämt (99% av gångerna) Nitro och hoppar upp i sängen och ska ha uppmärksamhet. Oftast är han lite het på gröten och ska jucka på en. Och när han gör det ger han ifrån sig sånt jobbigt "ljud" :P Typ morrar och gnäller samtidigt. Och då vaknar ju Ellen.. Suck! Så jag blir tvungen att kliva upp för att han inte ska väcka henne.. 
Ibland blir det senare, men lika trött för det är jag..

Nu svider det i ögonen på mig. Ska försöka få på Ellen pyjamas på ett smidigt sätt (hon sover) sedan krypa till kojs!

Mammas flicka!

Man ser vart Ellen fått sina mörka ögon ifrån ;)
Det här är jag när jag var liten.

När man kollar på bebisbilder på mig och Pär så tycker jag att Ellen är mer lik mig. Liknar inte alls bebispär! Haha :) Men om man kollar på oss nu som vuxen, tycker jag hon är mer lik Pär :)

Jag tycker inte jag är lik mig själv när jag är liten :P Som bilden ovan, man kan ju inte säga att det är jag om man inte vet om det.

Men Therese!! Hon ser ju exakt likadan ut fast i vuxen version nu :P haha! Som bilden här nere, sådär ser hon ju ut när hon skrattar nu också! Haha :)



Festen är slut!

Ikväll var det dags för en suprisefest. Tommy fyller nämligen 30 i veckan och Mia har fixat en överaskningfest till han :)

Jag tänkte inte gå alls från början. Vi har ju Ellen och hon är för liten för att lämna bort. Går ju inte med amningen..
Men efter några "men du kan ju bara komma på middan.." (Det var middag först sen fest :) ) så bestämde jag mig för att gå. Kändes kul! Att äntligen få göra sig lite fin (så gott det går) och träffa lite folk.

Men det blev en riktigt snabbvisit för oss! På engång vi kom dit kände jag "nej nej nej! Jag vill hem!!" Ellen var övertrött när vi gick dit och somnade i vagnen, men när vi kom fram blev hon klarvaken! Sen vart det prat i mikrofonen och det var nog ingen som var beredd på att ljudet skulle vara så högt. Allra minst Ellen och jag, som skvatt till som bara den! Då höll jag på börja grina! Tänkte att Ellen skulle bli döv. Jag ville bara hem! Skulle bara sitta och stressa och känna mig som världens sämsta mamma om jag var kvar. Jag blev så jävla stressad att när nån kom och fråga hur det gick, så höll jag på börja grina.. Så vi gick hem! Vi hade ingenting där att göra. En halvtimme var vi där iaf ;) Hämtade Nitro sen hem och mysa framför mellon! Hoppas pappan och alla andra får det skoj iaf :) 



Ellen har precis somnat, så nu ska jag vräka chips innan det blir kvällspissen med Nitro och sen sängen!

Lite bitter att jag inte fick smaka den goda maten dock ;)

Nike Air Max

Jag vill ha nya träningsskor, och jag har kollat in dessa hur länge som helst! Sååå snygga! Och ser så sköna ut. Dock har priset stoppat mig då dom kostar över tusenlappen. (Snål som man är!) Men så hittade jag en sida där dom sålde dom för halva priset :) Funderar på om jag ska slå till!?





Heaven/Hell

Igår gav jag Ellen sempersdropparna igen. Kan ju hoppas att det blir bättre denna gång. För jag håller på bli tokig.. På riktigt.

Det är så jobbigt att vara så trött psykiskt och så frustrerad för lilltjejen vägrar somna för hon är övertrött, skriker och spänner sig bara. Man känner sig som världens sämsta mamma när man känner att man inte orkar trösta sitt barn :( Ni ensamstående mammor, klapp på axeln till er! 
Även fast man inte kan gå och vagga båda två samtidigt så är det skönt att bara vara två i rummet, att veta att man inte är själv.
Trött fysiskt blir man också. Jag orkar inte gå och vagga henne hur längesomhelst. Jag vill! Men jag orkar inte, min rygg och mina armar orkar inte.

Jag älskar den här tjejen så otroligt mycket, mer än jag någonsin kunde ana! Hon är mitt lilla hjärta! 
Men samtidigt är det fruktansvärt jobbigt.

Vissa gånger går det jättebra att trösta och hålla sig lugn själv. Ibland måste man gå iväg några minuter för att samla sig själv och sen komma tillbaka och ge så mycket kärlek man bara kan. Tycker så synd om min tös, kan ju inte vara roligt att vara ledsen så mycket :/

Men hon har sina stunder då hon verkar vara världens lyckligaste :) Igår kom min farmor och hälsade på, och jag har nog aldrig sett Ellen flina så mycket/länge nån gång :D Hon gillade nog sin gammelfarmor. 
Och på kvällen låg hon i mitt knä och kollade upp i taket (ljuset från teven speglar sig där) och sprattlade som bara den och gav ifrån sig sånt gulligt "ljud" :P Gogumman min!

Och sist men inte minst; Hon sov hela natten i natt!!! :D Från ca. 22 till typ 5.30 :) Sen blev hon lite grinig när hon skulle somna om då. Men somnade gjorde hon efter ett tag och sover fortfarande :) Kommer nog vakna snart låter det som.


Själv fick jag så lov att kliva upp där vid sex halv sju. Har nämligen en hund som kommer och väcker en när han har tråkigt :P Och när han är riktigt uttråkad så skäller han, sådär gnällskäller. Så för att han inte skulle väcka Ellen fick jag kliva upp med han..

Underbart!

Åh vad jag älskar solen! Man får mycket mer energi, och det behöver jag verkligen nu :) Lääääängtar till våren och sommaren!!

Idag har vi hunnit med en prommis i solen, bytt sängkläder, dammsugat och torkat golvet! Nu slappar vi framför teven..

Se hur fint Nitro kollar in i kameran ;)

Dock spelar det ingen roll hur mycket man städar nu känns det som. Ser ändå alltid stökigt ut. Spyhanddukar överallt, filtar här och där, kläder lite vart som helst.. Men så får det väl vara antar jag :) 

Föresten! Morgan och Ola-Conny-programmen måste vara det sämsta som finns! Ändå kan jag inte sluta kolla! Haha. Skämskudden är framme.

7 veckor

Min lilla tös blir 7 veckor idag. Hon känns så stor!! Jag får lite panik över att jag knappt kommer ihåg dom första veckorna. Hur var nätterna första veckan? Hur mycket sov hon? Gud det känns som en evighet sen!! :D Hon är ingen nyfödd bebis längre! Buuhuuuu! Nog för att jag läääängtar tills hon blir lite större och mer nöjd, men dom är ju så mysig när dom är små bebisar :)

Kollade på "livet på bb" idag och herregud! Jag har kollat på sånna program förut och har aldrig blivit rörd till tårar när dom får upp bebisen på bröstet. Men nu! Herre min ge! Det måste ju vara för att man vet hur det känns själv nu :) Nog för att jag inte fick krysta ut henne och få upp henne på bröstet på engång. Jag fick ju en ren och fin bebis på bröstet ;)

Vi var på BVC i fredags och vi har fått oss en liten tjockis ;) Nu väger hon exakt 5 kg. Kurvan tog ett skutt uppåt! Medans längden stannade lite.. Hade bara växt 3 millimeter. Men det verkade inte vara nå konstigt med det :) 

När hon ligger och ammar nu så ligger hon alltid och pekar! Haha. 


RSS 2.0