SMAKEN ÄR SOM BAKEN

I helgen provade vi på 2 nya saker. På lördagen gjorde vi pekingsoppa.
Jag har bara smakat den en gång innan på kinaresturang, och jag höll på
dööö för den var så stark! Mina läppar sved efter några tuggor, för att inte
prata om halsen. Min dricka som jag beställt in var slut efter bara förrätten! :P
Men denna vi gjorde hemma vart inte lika stark, även fast det brännde lite
i munnen/halsen på mig. Men den var skiiiitgod! :) Hade nog blivit starkare
om Pär fått häva i lika mycket sambal oelek som han ville ;) (den tog slut,
så det blev väl exakt som det stog i receptet)
Men den tycker jag verkligen ni ska prova, Supergott!! Vet inte om det är
meningen som en förrätt eftersom man får den som det på kina, men vi åt
den som middagssoppa ;) Kanske var därför det blev så starkt eftersom man
åt så mycket :P

Sen på söndagen provade vi på att göra smördegsinbakad fläskfilé. Men nääe!
Jag kommer nog aldrig göra om det igen.. Föll inte mig i smaken. Kanske blir
bättre om man inte fyller den med philadelfiaost. Vart så geggig i botten..
Sen vart den aldrig klar heller när den var inlindad i den där jäkla degen. Så
fick ha den i nästan en timme och då hade jag stekt den väldigt mycket i
stekpannan också.. Tyckte heller inte det var så gott med sån deg i en maträtt..
Näe, då tycker jag vanlig helstekt fläskfilé i ugn är mycket saftigare och godare :)


Delar med mig av receptet på Pekingsoppan:

Ingredienser

- 12dl vatten
- 3 tärningar hönsbuljong
- kycklingfileér
- 250g färska champinjoner
- ½ purjolök
- 1 röd paprika
- 1 burk bambuskott,230g (strimlad. Finns där vi majsen)
- 2msk tomatpuré
- 1msk socker
- 1msk sambal oelek
- 2krm ättikssprit
- 1msk potatismjöl


Gör så här

Koka upp vatten och buljongtärningar.
Dela kycklingfileérna i tärningar och lägg ner i buljongen.
Koka i 5 minuter.
Skiva champinjonerna. Skjölj och strimla purjolöken. Dela kärna ur och strimla paprikan.
Lägg ner alltsammans med bambuskotten och tomatpuré i soppan och koka i 10 minuter.
Smaka av med socker, sambal oelek och ättikssprit. Red av med potatismjöl utrört i lite
kallt vatten. Ge soppan ett snabbt uppkok. Lägg gärna i lite räkor när soppan är klar men
koka den ej mer efter det. (de blir sega då).

Vi la inte i några räkor, jag gillar inte det men lika gott för det! :)

Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Denise

Haha som sagt, smaken är som baken ;). Älskar smördegs inbakad fläskfilén, särskilt med myyyyyyyyyycket philidelfiaost :).

2012-02-07 @ 12:44:09
Postat av: Nathalie

Ja, jag vet inte om jag misslyckades helt. Men degen blev alldeles geggig i botten, ska det bli så?

2012-02-07 @ 18:14:51
URL: http://nathaliesilen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0