Löjligt

Läste nånstans att man nu inte "får" skriva "man", utan man ska skriva "en". T.ex. så skulle den där meningen se ut såhär ist "Läste nånstans att en nu inte "får" skriva "man", utan en ska skriva "en". För att man är ordet för man som i män. Inte kvinnor. Löjligt, så fruktansvärt löjligt så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!

Visst att man är feminist och vill att det ska vara jämställt. Men nu börjar det fan bli överdrivet!! Ska MAN ändra sättet man pratar på bara för att ordet "man" har flera betydelser?
(Nu får man ju självklart skriva en ist för man ifall man vill, men jag tycker det är löjligt att ändra sättet man pratar på)

Sen är det många som har åsikter om att man absolut inte ska klä sin pojke i blått och sin flicka i rosa. För det är ju pojk och flickfärger och det ska inte få finnas längre. Och pojkar ska inte leka med bilar eller tjejer med dockor för det är ju att behandla dom olika. HUR kan man ens tänka på sånt? Ungen kan väl få leka med vad den vill?!
Det jag blir irriterad på är att man ska vara så jävla tvärtemot hela tiden.

Jag kommer personligen aldrig klä min pojke i en klänning (om det nu blir en pojk), heller aldrig en rosa body med rosett. För det är för mig flickigt. Det är, har varit och kommer alltid att vara. Jag vill ha pojk/flickkläder. Vad kommer hända i fall jag inte klär min pojke i rosa/flicka i blått? Kommer dom växa upp och hata det motsatta könet? Bli sämre människor? Knappast.

Det jag vill komma till är; vad spelar det för roll? Varför är det dåligt att ha något som är pojkigt och flickigt? Vi är ju ändå olika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0