Mvc

Idag var jag på mitt första "riktiga" besök på mvc. Annars har det ju bara varit infosamtal och inskrivning.

Nu lyssnade vi på hjärtljudet och mätte magen och jag låg lite över kurvan. Tog blodprov och tydligen har jag en ovanlig blodtyp (blodgrupp? Vad säger man?), A negativ (vanligast att man är positiv). Så mer blodprov än vanligt behövs :S (hatar att ta blodprov) Och dom kommer vara snabb att ta blodprov från navelsträngen på förlossningen för att se om bebisen har positiv. Har den det så måste jag få en spruta för att inte kroppen ska bilda antikroppar mot nästa graviditet. :/ Och nästa gång jag är gravid måste jag ta ännu mera blodprover än nu.. Buhuuu! Tycker inte om nålar som sticks i huden! Men det lät inte som det var nått allvarligt eller farligt för varken mig eller bebisen. Hon sa att jag inte behövde tänka så mycket på det, för det hade alla andra koll på :) Så det är ju skönt, men alltid ska det vara nånting ;)

10 kg har jag gått upp hittills. Eller ja, sen inskrivningen. Känns sådär att säga att man gått upp 10 kg! Känns mycket!! Men det ser jag fram emot att få jobba bort sedan ;)

Men dom där 10 kilona ser jag iaf på kroppen. Man kan ju inte säga att det inte syns.. Tycker jag fått så breda armar. Och låren och röven ska vi inte ens prata om! På insidan låren har jag fått bristningar. Iofs hade jag några ljuuuuusa små innan men nu är det fler och dom syns mer. Även på brösten har jag fått några bristningar, men det är på undersidan så inget jag tänker på ;) Låren är värre!! Inga på magen än, och jag hoppas jag inte får några heller! Har köpt (för längesen!) olja för gravida magar, som jag smörjer med varje kväll. Hoppas det hjälper! :)


Kommentarer
Postat av: Ellionore

Oh vad fin magen är:) hoppas du och bebben mår bra. Jag är oxå rh negativ men barnen blev positiva så ingen spruta tack och lov. Fint ni får det hemma. Kram kram

2013-08-29 @ 19:01:04
Postat av: Nette

Låg också på den övre kurvan på första besöket och i veckan då jag var dit igen, låg jag över den övre kurvan.. Hon mätte flera gånger och sa "Jaha, den ligger lite övre den här gången, men kanske jämnar ut sig till nästa gång.." :P Har också gått upp ca 10 kg, känner mig pösig, som att allt jäst. Tjocka armar, dubbelhaka osv.. Men bakifrån syns det fortfarande inte att man är gravid :) Man glömmer bort att man ser ut som man gör. Såg foton idag, som mamma knäppte på ett dop som vi var på och tappade hakan då jag såg mina jättearmar! Hua! :D Vad är det för oljor som du köpt? Jag smörjer också med allt möjligt och har klarat magen än så länge.. Såg att du köpt åkpåsen på H&M, verkar den bra? :D Har också en lurvig sedan tidigare, men så svårt att veta vad man kommer behöva i förväg.

2013-08-31 @ 21:14:35
URL: http://netteh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0