Vecka 24

Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.


Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Jag

Ont i benen. Nja, mer fötterna. Satan vad ont jag har efter en arbetsdag! Känns som man jobbar första dagen i butik varje gång man jobbar nu.
Kissa oftare, jo jag tackar ja! Vissa dagar får man springa på toa en gång i halvtimmen känns det som :P Förbannat jobbigt och jag börjar bli less på det nu.
Drömmar finns det gott om också! Vissa roligare än andra :) Lite roligt faktiskt, är som att få en film uppspelad varje natt ;)
Större bh var det fleeera veckor sen jag köpte nya, större. Och som det verkar nu skulle jag behöva en större sport-bh också.

Annars då? Längtar nått så fruktansvärt till förlossningen och att hålla bebisen i famnen. Ännu mera nu eftersom min bästa vän födde sin lilla tjej igår kväll/natt :') <3 Helt underbart! Längtar tills man får träffa lilltösen!
Men nu så.. Bara 17 veckor to go! ;) Känns som en evighet! Dock är jag inte less på att vara gravid. Tvärt om! Längtar tills man får en megamage ;) Och det är ju så himla mysigt med sparkarna!


Kommentarer
Postat av: Emmy

💖❤💜💚

2013-08-25 @ 10:58:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0