Summan av det hela.

Nu är det förhoppningsvis inte allt för lång tid kvar av denna graviditet. Så jag snodde en lista från Therese blogg, som hon också fyllde i i slutet :)
 
När fick ni reda på att du var gravid?
Den 8 april. Dan innan Mejja fyllde 2 år! :P Kommer ihåg det som att det var igår.
 
Första symptom:
Försenad mens var väl typ det enda. Den skulle ha kommit på torsdagen, gjorde testet på måndag. Dock var den sen månaden innan också så jag vågade verkligen inte hoppas på att jag var gravid då.
 
Var det planerat?
Ja, det var det :) 
 
Mådde du illa under graviditeten?
Njaee, nångång ibland. Men det var inte mycket. Var väl nån morron man kände sig lite småbakis, men inget värt att klaga på.
 
Hade du mycket foglossningar?
Nu i slutet har jag haft mycket tycker jag. I början ingenting, men nu har jag ont jämt! 
 
Hade du någon hormonrand?
Ja, jag har alltid haft en under naveln, även innan jag blev gravid :P Dock blev den ju mörkare då. Och nu dom senaste veckorna har jag fått en ganska så stark ovanför naveln också.
 
Fick du bristningar?
Oja! Det komiska är att när jag blev gravid (och innan) så tänkte jag att "Jag kommer nog inte få några bristningar". Just för att min syster inte fick några, och jag tror inte mamma fick några sin första graviditet heller. Men tji fick jag! Först kom dom på insidan låren. Där hade jag nån liten sen innan, som jag fick då jag började med P-ring. Sen blev det framsida lår och brösten. Nu kärlekshandtagen och som sagt har dom börjat komma mitt på magen också. Jag har fan tom bristningar på vaderna?? Herregud, jag kommer se ut som en urblåst torr ballong i sommar.
 
Vad tror du att det blir för kön?
Pojke! Tror jag iaf! :P Ändrar mig hela tiden. Har ju alltid trott pojke, även innan jag blev gravid. Och jag vet inte om det är just därför jag är så osäker. För att jag trodde det innan jag ens skulle ha barn! :P Men det spelar ju absolut ingen som helst roll. Bara den är frisk och mår bra så är jag nöjd! (och kommer ut snart!!!)
 
Hade du några speciella cravings?
Tråkigt nog, nej. Jag hade nästan sett fram emot den där "kan verkligen inte stå emot-känslan", men jag fick aldrig nått sånt sug. Mer sugen på onyttiga grejer bara, men inget speciellt som jag skulle åka flera mil för att få.
 
Vad gillade du för mat?
Onyttigt som sagt! Hade kunnat äta pizza varje dag i sommras tex. 
 
Någon maträtt du avskydde?
Husmanskost! I början var det olidligt att äta middag. Fick kväljningar bara av att tänka på stekt falukorv och färdigköpta köttbullar. 
 
Har du haft halsbränna?
Ja, nu i slutet har jag fått! På kvällarna kommer den. Vissa kvällar är det så illa att det känns som jag ska spy. Man liksom känner att det är påväg och man vet att det kommer göra svinont. Typ samma känsla man får när man känner att man kommer få sendrag! 
Jag kan ju säga att det jag trodde var halsbränna, var inte det! :P Man har ju haft en brännande känsla i halsen ibland, typ när man är sjuk. Men det är ingenting jämfört med denna halsbränna!
 
Behövde du kissa ofta?
OJA! Finns nog ingen som använder mer toapapper än vi i detta hushåll just nu. Med en gravid tjej och en valp som det händer olyckor för (dock var det ett bra tag sen nu, peppar peppar!!). Ibland när jag precis är klar och står och tvättar händerna, ja då blir jag pinknödig igen. Sjukt frustrerande. Eller att vakna på natten. Nu är det olidligt bara för att jag vet hur ont i kroppen jag har när jag ska försöka ta mig till badrummet. Aj aj aj!!
 
Hur mycket har du gått upp?
21 kilo sist jag vägde mig. Sist jag var hos bm sa hon "Du har alltså gått upp 21 kilo....det är ganska mycket!" Dock räddade hon det med "Men vart sitter dom kilona?" ;) Jaadu! Överallt, kolla bara in hakan, där sitter säkert 10!
 
Är du nöjd över din graviditet?
Ja det är jag! Det enda jag inte gillar är väl bristningarna då. Men man vänjer väl sig vid dom också så småningom. Annars har jag haft en sån bra graviditet som man kan ha. Jämt när jag är hos bm går det så fort och hon säger jämt "Du verkar vara så lugn och trygg!" Ja men sen har jag många runt omkring mig också som jag frågar, så hon får inte så många frågor av mig :P haha
 
Är du rädd för förlossningen?
Visst är jag nervös! Men samtidigt vill jag att den ska starta nu! Jag ser fram emot den och jag känner mig mer än redo. Sen är man väl lite nervös att nått ska gå fel, men så kan man ju inte tänka heller. Jag hoppas på det bästa och jag tror vi kommer klara det galant! :)
 
Kommer inte ihåg veckorna exakt. Vissa bilder kan det vara 1 vecka mellan, medans andra kan det vara mååånga fler mellan. Sista bilden är iaf idag :)

 
Jag är med i en "Mamma 2013" grupp på facebook. Och frågade där ifall nån hade haft nån blödning, som jag hade. Och isf. hur lång tid efter det startade. Då var det en som skrev typ "det låter som att bebisen är påväg! du lär ju ha en bebis under veckan iaf!" Och även fast hon absolut inte kan veta det, och det är olika för alla så kännde jag bara! "YEES! SÅ blir det!" haha! Känns mycket bättre att höra det än "det kommer ta tusen veckor till!" Men det är lungt som tusan nu alltså. Fick rejäl mensvärk när jag skulle åka på ica förut idag och tänkte att "kom igen nu!! bli värre!" Men icke då! Vart inte mer än så.. SUCK!

Kommentarer
Postat av: Simone

Å, värsta perfekta runda på sista, go'magan :)
Alltså, alla tror pojke -tänka vad ovant om det ploppar ut en tjej! :D

2013-12-15 @ 10:28:52
URL: http://Simoned.blo.gg
Postat av: Simone

Och så gjorde det det! ^^ XD

Svar: Haha jajjamen :)
Nathalie

2013-12-16 @ 19:41:49
URL: http://simoned.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0