Sömn

Jag börjar bli så less på dessa sömnproblem med Ellen. På dagarna måste hon vaggas i famnen och jag ORKAR INTE!! Jag har så ont i kroppen. Det är som att göra benböj hela dagarna fast helt fel! Ryggen helt krokig och knäna i sneda positioner. Jag känner av ryggen när jag ska ta på mig byxor och strumpor. Gör liksom ont att böja sig ner. Och knäna gör ont när man böjer dom för mycket.. Det funkar inte längre!! Snart kommer jag inte ens kunna vagga henne för hela kroppen är paj!

Tänkte att det är ju bra med vagn promenader, så kanske hon lär sig liiite liiiite att lugna och somna själv. Men det är ju en gång per dag. 
Såg att nån gav tips att sitta på en pilatesboll och vagga med benen liksom, gunga. Nu har jag ju ingen sån och vill egentligen inte vagga alls. Vill att hon ska lära sig att somna utan att vaggas! Men hur?? Ska jag bara lägga ner henne och låta hon skrika? Jag ligger ju bredvid och smeker på magen/kinden men hon skriker ju ändå.

Och nätterna! Jag har alltid skrutit om hur duktig Ellen är på nätterna. Nu kom vändningen. Fy fan i natt tror jag att jag vaknade en gång i timmen av gnöl och gnäll och skrik! Hon äter 3-4 gånger från att bara ha ätit 1-2 gånger. Och då är det typ en halvtimme varje gång! Ååhh jag är så trött!! Men vad ska man göra? När hon börjar gnöla så lägger jag dit en hand men slutar hon inte blir jag bara stressad för jag vet att Pär ligger och sover och ska upp och jobba. 
Än en gång, här skulle det vara så bra med napp! För så fort hon får tutta blir hon tyst och somnar om. Men hon kan ju inte ligga och tutta hela nätterna heller, då får inte jag sova..

Läste nånstans att det tar 3-4 dagar upp till en vecka för bebisar att lära sig nya rutiner. Men VAD ska man göra??! Jag håller på bli tokig. Är så jobbigt att inte kunna njuta av dagarna utan bara längta tills nästa för "då kanske det är bättre". 

Läste även om "tass-metoden". Först låter man bebisen försöka lugna sig själv. Gör den inte det lägger man en hand på den, lugnar den sig tar man bort handen innan den somnat. Gör den inte det smeker man lite med handen. Lugnar den sig - bort med handen innan den somnar. Annars ta upp den mot bröstet och om den är väldigt ledsen smeka på ryggen. Men ändå lägga ner innan den somnar.. 
Men det var rekomenderat från 6 månader. Känns ju som att dom inte ska äta nattmål då längre..

Kan ni snälla ge mig tips?! Hur gör/gjorde ni med era barn?

Kommentarer
Postat av: Therese

Kan man höja ryggstödet i vagnen, så att hon sitt/ligger om du förstår vad jag menar? :) vår dotter haaaaatade vagnen men när hon blev några månader så lät jag henne halvsitta medan jag gungade vagnen så kunde hon somna lättare. Huvudsaken hon fick vara med och se sig omkring liksom. Nu är inte vagnen vår fiende längre. Hoppas det kan vara till någon hjälp. Kram

Svar: Ja det har jag faktiskt gjort när vi är ute på prommis, men det är fortfarande grin då också :/
Nathalie

2014-04-02 @ 23:05:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0