Sugen på en till

I natt drömde jag att jag blev gravid igen!(!!!!) Ellen var tre månader i drömmen. Men när bebisen kom var hon fortfarande lika liten. Jag tröck ihop båda bebisarna i samma vagn! Haha :) Den bebisen var en pojke.

Jag blir så sugen på en till bebis när man får läsa om andras förlossningar. Eller jag tror det är mest förlossningen jag blir sugen på. Att få föda på riktigt liksom! :) Kommer nog få äta upp dom orden om jag någonsin får krysta ut en unge ;)

Men nä, än på ett braaaa tag blir det inte nån mer bebis. Jag behöver några år för att återhämta mig från denna grinperiod. ;)
Jag vet inte vad det är med Ellen nu. Om det är magen eller utvecklingsfas?! Hon har börjat bli otröstlig när hon grinar. Det enda, och då är det verkligen det enda, som hjälper är ifall man bär henne mot bröstet. Alltså så hon har magen mot mig liksom, så hon är upprätt. Lägger jag henne ner i famnen börjar hon skrika! Och det är bara jag som duger nu också! Hon har nog blivit lite mammig ;) Och hon vägrar äta ibland. Hon äter ju bra men hon har aldrig någonsin nekat bröstet om jag gett henne.. Hon bara spänner sig och skriker ännu mer.

Hon har en vit prick på tandköttet som är hård och vass liksom. Men jag tror ändå inte det är tänder på g än?

Sen en fråga!! Hur nattar/nattade ni era små? Ellen måste vaggas till sömn annars skriker hon bara.. Alltså vaggas i famnen. Och det orkar man ju inte i all evighet. Jag klarar inte av att lägga ner henne och låta henne skrika sig till sömns, medans man sitter bredvid! Hur gör ni? Tips?
Nu har vi ju babynestet som vi vaggar henne i och sen lägger ner henne. Och vaknar hon till lite då är det bara att vagga babynestet så vaggas ju hela hon också.. Hur gör man om man inte har babynestet då? Buff i rumpan?

I natt låg hon i sin egen säng ;) Haha, 30 cm längre åt sidan än vanligt :P (har ju spjälsängen mot våran, med ena långsidan borta) Men det kändes!! Hon hade lika gärna kunnat legat i tvrummet, så långt bort kändes det! 
Men när hon vaknade för mat halv tre fick hon flytta över till våran säng och sova med mig. Hon har börjat gnöla så mycket. Ligger och bökar och gnölar.. Det har hon gjort sen dess nu.. 

En annan sak! Brukar man inte få tunnare hår när man ammar? Jag tycker mitt blivit tjockare? :) Hyn därimot har blivit skitdålig! Har nog aldrig haft så mycket finnar som jag har nu!

Kommentarer
Postat av: Terese Mattson

Babybjörn. Prova om Ellen gillar den Mia har och gör hon det så köp en. Skulle aldrig ha klarat oss utan den vi har. Jag gör allt med J i babybjörnen, städar, diskar, dammsuger, viker tvätt, går i affärer osv. De är grymma! =)

Svar: Ja jag har faktiskt skickat efter en bärsele. Hoppas den kommer snart!! :)
Nathalie

2014-02-19 @ 10:08:23
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se
Postat av: Terese Mattson

Ang. nattningen så har J varit och är fortfarande likadan en del kvällar. J har ju inte ont i magen längre, men jag tror att det är vanan från den tiden som sitter kvar. Det är helt otroligt vad olika och lika barn kan vara, för en del föräldrar "flyter" det mesta på, och en del föräldrar får kämpa med det mesta. Ibland är jag så trött och mentalt utmattad så att jag knappt orkar tänka på de föräldrar som har det lättare. Avundsjuk-JAA. När man knappt fått sova, har kastat i sig maten, uträttat de mest basala hygieniska som att borsta tänderna med ett grinigt barn vid sin sida...då kan det vara skönt att höra att det finns fler som har det likadant. När man helammar och barnet inte tar flaskan så finns inte alternativet att åka hemifrån i några timmar. Tack å lov har man bra dagar som väger upp de jobbiga dagarna. Många säger att den här tiden går så fort, att man ska passa på att njuta osv. Våra tuffa dagar brukar jag njuta av tanken att "det går så fort" hahhaaha...
Kram

Svar: Eller hur! Jag märker att jag kastar i mig maten även fast Ellen sover eller ligger nöjd. Bara för att man är van att göra det eller tänker "när som helst kan hon börja grina!".
Jag tänkte just på det för nån dag sen! Att jag njuter inte av denna första tid som man "ska" göra. (Jo självklart när hon är go och glad! :P) Utan jag sitter bara och väntar på att det ska bli en ny dag som förhoppningsvis ska vara bättre. På kvällen sitter jag bara och väntar och längtar tills klockan ska bli läggdags så vi kan sova och välkomna en ny dag!
Det känns lite "orättvist" att vissa får njuta till max av bebistiden medans andra önskar att den vore över! :P är också avis på dom som har "snälla" barn och hoppas mitt nästa barn blir ett sånt som är nöjd och glad mest hela tiden ;)
Nathalie

2014-02-19 @ 10:29:45
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se
Postat av: Marielle

Mitt tips är : Behöver hon närhet ge henne närhet.
Jag tror det finns en anledning till varför vi mammor vill ta upp dom när dom är skriker.
Jag försökte några gånger att låta Agnes ligga själv och sova. Men jag kunde inte låta henne grina sig till sömn? Hon skrek verkligen tills hon somnade av utmattning.. Agnes somnade bara om hon fick tutten och sen somnade och skulle alltid ligga nära
mig.
För andra kanske det funkar det där med att dom ska trösta sig själv.. Men förstår inte vad de ska vara bra för? Eller så är jag för svag helt enkelt :-P. Mina modersinstinkter säger ta upp barnet..och då gör jag det ;-)


Svar: Ja Gud jag kan inte heller låta henne ligga och skrika! Skulle aldrig göra det heller. Har hört av några att hon blir "bortskämd" när man bär på dom hela tiden. Blir så irriterad då, för dom kan inte bli bortskämd när dom är så liten. Dom blir ju trygg av att veta att man finns där när dom är ledsen. Kommer alltid trösta så myclet jag kan!!
Nathalie

2014-02-22 @ 13:58:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0