Skit på en brödbit!

Att inte kolla på tv hjälpte inte sömnen så mycket. Dock har det ju bara gått 2 nätter men ja.. I natt åt hon 3(!!) gånger. Mest för att jag orkade inte försöka trösta henne. Man hör på engång ifall hon kommer somna fort eller inte. 

Nu ska vi börja med nått annat. Först och främst ska hon få matrutiner. Nu äter hon efter att hon sovit. Men nu ska hon få äta var tredje timme. Tror det blir bättre för henne. Ibland vet jag att hon inte är hungrig men att hon måste äta gröten då annars är hon inte hungrig när hon ska få välling på kvällen. 
Såhär ska dagarna se ut nu, då hon 99% av dagarna vaknar kl. 7.

7.00 - Amma, eller gröt. Beroende på vilket humör hon vaknar på ;)
10.00 - Amma.
13.00 - Burkmat. 1/2 burk + nån matsked fruktpuré. 
16.00 - Gröt m. Fruktpure.
19.00 - välling

Är det för lite mat eller? Det blir ett mål mindre än förut. Har ammat en gång mellan lunchen och gröten förut..
Hur äter/åt era 6 månaders bebisar?

Sen läste jag om nån sovmetod också, kommer inte ihåg vad den hette.
Men man skulle iaf trösta bebisen i sin säng så gott det gick. Blev den jättelessen så man kände att man vill ta upp den, ska man göra det! Men när den lugnat sig ska man lägga ner den på engång. Börjar den grina då ska man ta upp den igen osv osv. 
Det var en som hade kört på det och tredje natten sov ungen hela natten!!! 

Nappen har hon börjat ta lite på dagarna :) Dock måste man vara med för den far ut ganska snabbt men hon ratar den inte iaf :)

Kommentarer
Postat av: Nette

Mina mattider ser ungefär ut så, fast med lite mer amning beroende på var man är och hur hon mår. Är vi borta sover hon oftast i vagnen då hon tar en lunch-lur och en eftermiddagslur och då somnar hon efter hon ätit mat liksom. Är vi hemma, somnar hon i sängen med mig efter hon ammat lite, efter hon ätit mat. Varit lite slapp med det där vi. Vet att man "ska" vara hård, men oftast somnar hon med mig och så lyfter jag över henne i spjälsängen. Nu på kvällarna dricker hon välling och så lyfter jag över henne då hon somnat. Jag borde börja lägga henne i sängen medan hon är vaken, men då blir hon pigg och börjar busa och lägger mig på mage och kikar ut 😛 då får man ju börja om från början igen ! Vissa dagar ammar vi lite hör och där, morgon, lunch, middag och kväll. Vissa dagar blir det bara morgon och kväll.

Svar: Ja jag har också ammat tills hon somnat på eftermiddagsluren. (Hon sover 3 ggr på dagen) Det är så mysigt och jag tycker så synd om henne då hon grinar varje gång hon ska sova :(
Jag måste natta henne i hennes egen säng. Annars vaknar hon när jag flyttar över henne :P Men det går faktiskt bra nu! Lite gnäll och bök men som mest tar det kanske 30 min. Men oftast bara 5-10 min :) Äter Ines på natten nu?
Nathalie

2014-06-15 @ 20:01:16
Postat av: Nette

Ines vaknar också när jag flyttar henne ibland men är helt omöjligt att natta henne i sin egen säng :P Då ligger hon helt plötsligt där och kikar över spjälskyddet med helvakna busögonen och är klarvaken igen :P Oftast vaknar hon en gång/ natt eller tidig morgon och vill amma. Har ökat på vällingen lite nu, så får se om det blir något resultat! De håller sig inte mätta på amningen lika länge nu ju, och så somnar hon tidigare på kvällarna, så det säger sig självt :) Ska jobba två nätter till veckan, så ska bli spännande att se hur det går för Andreas och Ines då! Och hur det går för mig att vara utan henne !!

2014-06-17 @ 00:43:55
URL: http://netteh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0