Aldrig mer

Jag ska aldrig mer bli irriterad när jag hör ett barn grina på stan. Aldrig mer. Jag förstår nu mer än nånsin hur deras föräldrar känner sig..

Jag är så utmattad så ni anar inte, alltid på gränsen att grina.

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på dom som bara kan lägga ner sitt barn så somnar dom. Ellen grinar varje gång hon ska sova. Och eftersom hon bara orkar vara vaken i en/ en och en halvtimme så blir det några gånger per dag! Jag förstår inte vad som är fel????! Jag blir så frustrerad. Måste man pricka in tidpunkten exakt? När hon är mitt emellan pigg och övertrött? (Isf. är nog den tidpunkten 1 minut lång) 2 gånger sen hennes grinperiod börja har hon somnat utan massa grin (lite är det alltid). Det var en morron då jag började vagga henne vid första gnöl, somnade på 1 min. Och idag då vaggade jag lite sen la jag mig i soffan med henne på bröstet och då somnade hon där!!?!!

Så frustrerande när man hittat nått man tycker funkar, och sen helt plötsligt funkar det inte längre. Förr första tiden kunde jag sitta i sängen/soffan och vagga henne så somnade hon. Om man inte står och rör sig hela tiden nu så skriker hon tills hon inte får nån luft.
Sen vaggade jag i babynestet, kunde ta ett tag innan hon somnade men hon blev iaf tyst. Nu funkar inte det alls!
Nu har jag ju henne mot bröstet och vaggar henne.. Det funkar ibland. Ibland skriker hon lungorna ur sig ändå och ibland blir hon tyst men är klarvaken. Och det är förbannat jobbigt att vagga en sex kilos klump i en evighet! Min rygg känns som den är förstörd (nu är iaf bärselen snart här, imorrn kanske). 

Ikväll skrek hon så mycket och länge så jag trodde att hon aldrig skulle sluta. Ingenting dög!! Man blir helt grinfärdig.. Jag kan heller inte låta bli att tänka på ifall hon är olycklig. Att hon inte trivs hos oss, eller tycker vi är dumma mot henne. Då blir man ännu mer grinfärdig! :'(

Mitt lilla hjärta jag vill bara att du ska vara glad och lycklig och må bra! <3

Visst att vissa barn skriker utan anledning och bara man är där och ger närhet så är det bra, även fast dom inte blir nöjd. Men man känner sig bra hjälplös ska jag tala om..
Och jag gruvar mig inför dessa varmare tider vi är påväg mot. Om hon är såhär grinig i sommar också kommer vi båda svettas ihjäl. Utan tvekan. Och tanken på att hon fortfarande kommer vara såhär grinig då gör mig så nervös och utmattad! 

Det jobbiga nu är också att hon inte kan äta när hon är så ledsen. Även fast hon är hungrig. Som nu.. Hon åt för kanske tre timmar sen, och då åt hon dåligt också. Annars äter hon varannan timme.
Hon vaknar väl snart då och vill äta, så jag ska sova nu jag med så man hinner sova lite innan..

Kommentarer
Postat av: Charlotta

Prova med whitesounds, får babyer att slappna av. Jag laddade ber ett album från iTunes som heter sleeping baby.

Svar: Hittade det på spotify. Hade det på medans jag vaggade och visst somnade hon :) Får se om det var ett sammanträffande eller inte.. Får prova igen vid nästa tupplur! Tack för tipset!! :)
Nathalie

2014-03-09 @ 21:59:00
Postat av: Therese

Hej! Vi känner inte varandra men jag har ramlat in här av en slump. Min dotter är nästan 7 månader och vi har det exakt likadant som er. Hon grinar för allt! När hon vaknar, ska sova, vill äta, åker bil, vagn, om jag lämnar rummet osv. Det har blivit mycket bättre sen hon blev 5 månader och vi tex bytte till sittvagn och att hon kan sitta i matstolen vid bordet. Men när hon ska sova måste man antingen gunga vagnen eller bära henne. Och hon väger nästan 10 kg. Hon sover med oss i sängen just för att jag ORKAR INTE kliva upp var 20e minut och vagga henne. Från början kunde man skylla på kolik men nu tror jag på ren tjurighet! Du ska veta att du är så HIMLA duktig! Och stark som pratar om det här öppet! Alla barn är uppenbarligen olika och du känner ju Ellen bäst så det är bara att prova sig fram och trösta. Du är inte ensam :) styrkekramar!

Svar: Men vad kul att du läser :)
Fy det låter jobbigt :/ Jag hoppas verkligen Ellen är mer nöjd då hon blivit så gammal. Förstår hur utmattad du måste vara! Man får försöka tänka positivt och att det kommer bli bättre nångång. Men det är förbannat svårt ibland! Kram på dig!
Nathalie

2014-03-10 @ 18:36:48
Postat av: terese mattson

Förstår hur du känner nathalie. Igår var jag så mentalt utmattad att jag på allvar funderade över om jag håller på gå in i väggen, idag känns allt bättre! :) men det är tufft och det känns så orättvist att vissa får så många gobitar av "den första tiden" medan en annan sliter häcken av sig. Men vi är ta mig fan grymma! :)

Svar: Ja man får tänka att det bara är för stunden. Och när hon väl är glad och storflinar glömmer man ju allt jobbigt :)
Nathalie

2014-03-10 @ 22:12:05
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0