Hur ska man veta allt?

Det är så mycket man ska veta när det gäller små barn. Vad dom får äta och inte tex. Är ju bara 1 1/2 månad kvar, sen får Ellen börja smaka lite mat :)
Men det är ju jättemycket dom inte får äta! Jordgubbar tex! Det tänkte jag ge Ellen i en taste-teaser i sommar, men tydligen måste dom vara ett är innan dom får äta det. Tur jag fick reda på det då! Inte för att hon skulle dö av det (tror jag??) men allergisk kan hon tydligen bli..
Måste verkligen läsa innan vad dom får och inte får äta innan det är dags! Då är det ju faktiskt riktigt behändigt med burkmat, då kan det ju inte gå fel.. Men det blir väl dyrt i längden. Måste väl vara billigare att göra egen barnmat. (Snåljudas :P) 

Sen en sak till.. Tycker det är lite häftigt ändå att barnen vet att "nu är det natt!". Att hon vet att hon ska sova hela natten liksom när man lägger henne på kvällen. Och då går det bra att lägga ner henne i babynestet (på dagarna vaknar hon ju när man gör det)  visst kan man få vagga henne lite i nestet också men somnar gör hon ju. 

Man ska ju passa på att göra nytta när bebisen sover. Men det kan inte jag, då hon bara vill sova på mitt bröst nu. Så jag får göra nytta när hon är vaken ist. Men då känns det som att vi aldrig "träffas" :P Så lite skit i hörnen får vi faktiskt leva med nu!

Kommentarer
Postat av: Linda

De första smakportionerna(inte ens portioner,mer en tesked)av potatis,frukt,grönsaker och sen gå vidare med mer och mer allt eftersom för att sedan introducera fler och fler smaker och egen mat är ju billigare,eftersom ni själva ska äta varje dag,bara tänka på att inte salta hennes mat och tänka på kryddningen överhuvudtaget och så mixa det bara,så gör vi!Ebbe är ju 9 månader så han äter våran mat finskuret(då han nu har 6 tänder)då han varken gillar barnmat(inte jag heller,skulle aldrig själv stoppa i mig det så varför ge honom)och så massa andra anledningar!Jordgubbar har Ebbe ätit massor av redan,inget hände men minns att Svea blev prickig i stjärten och runt munnen!Hur går det med gråten hennes,har hon blivit "bättre" eller är det samma visa?!

Svar: Hon är faktiskt bättre med gråten nu. Hon hade två veckor nu där hon var otröstlig!! Men tror hon grinar för att hon är trött. Har börjat vagga henne då hon blir ledsen och då somnar hon efter ett tag, och då tycker jag det blir bättre :) Man har väl trott att hon kan vara vaken längre än hon kan kanske.. Blir trött efter typ 1 1/2 timme :)
Nathalie

2014-03-02 @ 18:27:56
Postat av: Linda

Ja,de sover mycket de små liven,Ebbe är ju 9 månader och orkar fortfarande knappt vara uppe i 4-5 timmar,han vaknar runt 7 tiden och sover sen ute i vagnen mellan 9.30-11.30 och somnar sen igen runt 3 tiden men sover då bara i cirka 30-40 minuter för att sedan hoppa i säng runt 19.30

2014-03-06 @ 08:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0