Dagispanik

Nu är dagisansökan klar att skickas in. 3 augusti sökte vi till. Varför just exakt den 3:de? Jo för att det är på en måndag ;)

Och med det kommer paniken. Inte för att lämna Ellen där (den kommer nog sen), utan för vad man ska ha för kläder.

Ombyten? Skalkläder? Fleecekläder? Galonkläder? Vinteroverall? Måste man ha allt det?? 
Såg en 3 i 1 jacka på hm. Softshelljacka med fleecejacka inuti som man kan ta bort, och använda fleecen för sig och jackan som skaljacka. Är det bra? 
Och skor.. Faaan vad behöver man och vad behöver man inte? Vad har ni till era barn? Måste man lägga ut en förmögenhet på massa olika ytterkläder? Finns det skalkläder som är vattentäta eller måste man köpa galonkläder?

Så många frågor och så få svar ;) haha. Ge mig era bästa tips ni som har barn på dagis.

Kommer nog kommer fler sånnahär inlägg innan hon börjar. Jag är en sån som vill ha allt klart för mig hur det ska vara. ;)

Kommentarer
Postat av: Mia

Ombyten: Där Ellen kommer gå så vill personalen att det ska finnas 3 ombyten. Det kan jag rekommendera, kläder går alltid åt.
Skalkläder: Vi hade det till Livia. Kung att ha ovanpå flecestället innan det är dags för vinteroverall.
Fleecekläder: Toppen! Att ha på hösten (under regnställ när det blir gegg), att ha under skalkläder när det blir höst/vinter och att ha under vinteroverallen när det är vinter/vinter (alltså iskallt).
Galonkläder: Vi hade det. Funkade kalasbra! Smaksak antar jag. Vissa använder vattentäta skalkläder, funkar också utmärkt har jag hört.
Vinteroverall: Är en fördel när det är vinter. Bli aningens kallt med en fleecejacka i januari ;) vi har en Didriksson till Livia, skitbra. Ellen kanske kan ha den nästa vinter?
Skor: ja, det behöver man (ha-ha). Jag köpte Kuoma till Livia, skitbra! Finns en miljon exemplar i fint skick på köp- och sälj på fejjan. I will show you.
Den där 3-1 jackan lät skitbra! Ja, det finns skalkläder som är vattentäta.

Svar: Hahahahaha! 😂 Störd du är! Men tack för tipsen ;) haha
Nathalie

2015-02-07 @ 19:59:30
URL: http://mialundholm.blogg.se
Postat av: Therese

Ja det kostar en förmögenhet att börja på dagis! ;) jackan du sa lät ju bra! Fleecekläder, skalkläder, galonkläder, overall, gummistövlar, vinterskor (tipsar oxå om kouma, Mejja har haft flera stycken och jag tycker dom tom är bättre än årets "bäst i test sko" som vi köpte i år), vattentäta/goretex skor är oxå bra på våren/hösten då det är soligt och varmt men blött i gräset.. Galonkläder tror jag man vill att man ska ha, som även kan dras utanpå overallen när det börjar töa och det bara är slask. Dock tycker jag inget verkar vara helt vattentätt, Mejja har blivit blöt igenom tom galonkläder, fast då har vi bara köpt nåt billigare från typ hm, Lindex... Så tips på bra galonkläder vill jag ha! ;) såndär skridskohjälm behövs oxå när det är isigt ute på gården.

Svar: Men fy fan vad grejer man ska ha! Bäst att börja lägga undan pengar då ;)
Nathalie

2015-02-08 @ 09:46:20
URL: http://Theresesilen.blogg.se
Postat av: Terese mattson

I augusti så behöver hon inte mer än vanliga kläder, en tunnare jacka och regnväder! :)

Svar: Nä det förstår jag ;) Tänkte inte sätta henne i en vinteroverall i augusti! Haha ;) Men hösten kommer fortare än man tror och jag är en sån som vill vara förberedd :) iaf. veta exakt vad som ska köpas :)
Nathalie

2015-02-08 @ 20:43:58
URL: http://alladessaord.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0