Sliter mitt hår!

Det här är fjärde dagen Ellen inte vill äta. Och jag blir så jävla frustrerad. "Gör ingen stor grej av det." Ja men fy fan vad lätt det är då!
Ååhhh!!! Försöker med allt!!! Hon får alltid gröt på morron, har provat med både havregrynsgröt och mannagrynsgröt. Idag fick hon blåbärspure till. Men nä! Inte ens en tugga skulle hon ta. 
Tog fram youghurt men nä. Bara grin och skrik och en mamma som vill ta livet av sig!

Jag vet att det inte hjälper att bli irriterad, snarare så blir det bara värre. Men det är lättare sagt än gjort ska jag tala om. 

Inte vill hon ha lunch heller. Burkmat alltså. Nån tugga sen är det stopp. Välling kan hon dricka typ en halv dl om ens det. Förutom kl.5-målet och kvällsvällingen. Dock äter hon inte lika mycket som hon brukar då heller. 
Så vad lever hon på? Kex och rån. Men inte många. Kanske 1 rån och 1 kex per dag. För middagen existerar inte ens. Hon vägrar fortfarande att äta våran mat. Majs kan hon väl äta. Men det var först igår hon åt nått värt att nämna. Annars har hon inte velat ha det heller. 

Jag vet att alla barn matvägrar nångång. Plus att Ellen är ju sjuk nu också. Kanske att hon är tjock i halsen. Man vet ju själv hur matlusten är när man är sjuk..
Men frustrerande utan dess like. Tror det blir en ond cirkel också. Att hon blir grinig och ledsen för att hon är orkeslös och hungrig. Men orkar/vill inte äta. 
Igår köpte jag sånna där smoothiepåsar, så hon åt en sån iaf. Plus att hon fick lite apelsin. 

Finns det ens föräldrar som kan vara glad och på bra humör och säga "Vill du inte äta idag heller? Okej, det gör inget. Wehoo solsken solsken solsken" när ens barn inte ätit på flera dagar? Fattar inte. Man blir ju orolig att dom inte får i sig det dom behöver. Speciellt nu när Ellen är sjuk, så känns det extra viktigt att hon får i sig näring. 


Och det här med burkmaten. Jag köpte ju burkar för en månad förut. Och nu blir det inga fler. Om man inte ska iväg nånstans, då är det ju behändigt. Men annars får hon så lov att äta våran mat. Både till lunch och middag. Är det taskigt eller? Jag tycker att hon borde lära sig att äta "riktig" mat nu.. Skära små bitar som hon får plocka med själv.
Funderar även på om jag ska ta kampen att sluta med vällingen på morron. Få bort det målet. Skulle vara väldigt skönt om hon ville sova ända till sju när hon bestämmer sig för att sova hela nätter. Men det kommer ju vara några jobbiga mornar innan det blir bra. Väntar nog tills hon är frisk och aptiten kommit tillbaka iaf.

Jaja, nu har jag fått öst ur mig lite gnäll och frustration. 
Idag får Ellen iaf middag hos Momma och Moffan. Den maten brukar vara godare än min tydligen. Hrm!! ;) Så får väl hoppas hon äter där då. 

Ellen kämpar på med sitt kex. 


Kommentarer
Postat av: Therese

Sådär var Mejja oxå när hon fick en tand en gång, åt endast en youghurtburk på två dagar! Det var hemskt!

2015-02-11 @ 12:12:48
URL: http://Theresesilen.blogg.se
Postat av: Mia

Det måste vara något i vattnet nu ;) Livia har inte heller ätit på 4 dagar. Igår åt hon en halv barnmatsburk (hos er), idag en halv banan och två kex. Dagarna innan det har hon druckit välling på morgon och välling på kvällen.. That's it.

2015-02-11 @ 17:23:55
URL: http://mialundholm.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0